Mikromaksut

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja hezaurus, 02.02.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. maxsis

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  154
  Counter Strike Global Offensive on näistä hyvistä mikromaksuista varmaankin siitä parhaimmasta päästä(Ellei paras). Eli rahalla voit hankkia aseisiisi erilaisia "skinejä" eli värejä, jotka eivät hyödytä tippaakaan. Ainoa asia niissä on se, että aseet saa näyttämään hienommilta eli ainoastaan visuaalinen hyöty. Ja näihin skineihin vaadittavia avaimia (noin 2 euroa kpl) ostetaan varmaankin kymmeniätuhansia päivässä ja Valve tekee aivan tuhottomasti rahaa näillä, vaikka eivät annakkaan rahan käyttäjille itse peliin minkäänlaista hyötyä tai nopeutusta.
   
 2. Poistunut keskustelija 0054 Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2005
  Viestejä:
  17 872
  Paria F2P peliä tulee pelattua ja senttiäkään en aio pistää, vaan pelaamalla hankkia kaiken tarvittavan, vaikka kestäisikin (reilustikin) kauemmin. Mobiilipeleissä sama juttu, ei pienintäkään aikomusta.

  Jos peli on tarpeeksi hyvä pelattavaksi ilman mikromaksuja niin silloin on jossain onnistuttu.
   
 3. professorChaos

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2014
  Viestejä:
  453
  World of Tanks:iin menee 20€ kuussa kun ei sitä yksinkertaisesti jää voitolle 9-10 tierin vaunuilla, ilman premikkaa
   
 4. Tertzi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2009
  Viestejä:
  39
  Onko näitä lisämaksuja muissakin kuin kännykkäpeleissä jo? Mä kokeilin asentaa jotain android pelejä joiden piti olla ilmaisia, mutta olikin liian hyvää ollakseen totta että jonkun needforspeedin olisi saanut ilmaiseksi, heti ekan radan jälkeen alkoi vaatia rahaa auton tuunaamisesta että pääsisi pelissä eteenpäin, pidin tätä ennenkuulumattomana kusetuksena, kun pelisarja oli tuttu ps2-ajalta jolloin ostettiin kerralla koko peli ja se oli siinä. Missäs muissa pelikonsoleissa tarvitsee maksaa jotain lisähintaa kaupasta ostetun normaalihintaisen pelin lisäksi.

  Minä en ole vuosiin ostanut uusia pelejä koska pidän jo 20 euroa uudehkosta pelistä kovana hintana, saati sitten kun nämä ps3 ja nyttemmin ps4 pelit maksavat jopa 50-60 euroa, niin odottaisi että hintaan sisältyy kaikki mahdolliset bugikorjaukset, päivitykset ynnä muut netin kautta ladattavat toiminnot nyt kun kerta uusissa konsoleissa jo nettiyhteydet on.

  Oliko niin että ps3 ja xbox360:ssä piti maksaa lisähintaa tai jotain vuosimaksua että saa nettipelimahdollisuuden? Oliko tämä maksu pelikohtainen vai pelikonsolikohtainen? Wiitä olen vain kokeillut uudemmista konsoleista ja siinä kai nettipeli kuului joka peliin ihan vakiona. Onko peecee-peleissäkin jo jotain lisämaksurahastusta jos on ihan laaja rompulla myytävä peli eikä mikään netistä ladattava demoversio? Olen olettanut että jos kaupasta ostaa pelin niin se on silloin täysi versio, kun taas nettikaupoista ostettavat saattaa vaatia jotain lisäosia, mutta koskeeko nuo lisämaksut siis sitäkin peliä jonka saa anttilan alekorista erikoishintaan?

  Entä mitenkä mahtaa olla tuon nettipelin laita, itse kun pelaan vain 5-10 vuotta vanhoja pelejä enimmäkseen niin jos ostaisin jonkun nykyistä edeltävän pelikonsolisukupolven pelin käytettynä niin toimisiko siinä enää edes mitkään netin kautta pelattavat moninpelit, vai tuetaanko niissä aina vain kulloinkin muodissa olevaa uusinta kosolisukupolvea? Entäpä pc-peleissä, toimiiko verkkopelit vielä vuosia vanhoissa peleissäkin?

  Mun moninpelikokemukset on ajalta jolloin pelattiin wormsia samalla koneella vuorotellen, tai doomia nollamodeemikaapelin kautta kahdella yhteenkytketyllä peeceellä. Nettipelejä en ole koskaan kokeillut, mutta näyttää että tuo on nykypeleissä ainoa mahdollinen moninpelimuoto jotain nintendo wiitä lukuunottamatta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2015
 5. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 132
  Mites vaikuttaa siltä että nykyisin joka toinen täysihintainen peli sisältää mahdollisuuden mikromaksuihin? Onko pelaajat oikeasti täysillä mukana tämänkaltaisessa touhussa?

  Ainakin uusimpiin EA:n julkaisemiin peleihin Battlefront 2 Need For Speediin on tullut muutoksia mikromaksukäytäntöön. Toisesta peruttu näillä näkymin kokonaan, jälkimmäinenkin vaatii viimeisen päivityksen jälkeen huomattavasti vähemmän grindausta edistyäkseen. Deus EX ja Shadow of Mordor taisivat myös sisältää mikromaksuja. Activisionkin ryhdistäytymässä tällä saralla:

  https://www.gamereactor.fi/uutiset/476393/Activisionilla+melkoiset+mikromaksusuunnitelmat/

  Kuinkahan röyhkeäksi tämä voi mennä.

  Edit: luulisi että isokin pelijulkaisia kuten EA alkaisi lopulta tekemään parempia päätöksiä peleissään. Ei tainnut tämä vuosi mennä myynnillisesti aivan putkeen, uusin Mass Effect varmasti jäi myyntitavoitteistaan ja nyt perään sitten Battlefront 2 ( tosin ei mitään tietoa kuinka on myynyt ) ja Need for Speed, josta huhuillaankin ettei kelpaa pelaajille.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2017
 6. Raksu03

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2003
  Viestejä:
  704
  Jotain positiivistakin asiasta. Ja ei vähiten yllättäen Puolasta. Kävin itsekkin matkalla tutustamassa firmaan ja asiallista poppoota kyllä. Loistavia pelejäkin ;)
   
 7. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 074
 8. nukkesoturi

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2015
  Viestejä:
  629
  Viimeksi muokattu: 22.11.2017
 9. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 132
  Rapakoidenkin takana Battlefront II:n lootti boksi toteutus on herättänyt kiinnostusta:

  https://www.pcinvasion.com/star-war...e-of-hawaii-to-address-ea-predatory-practices

  Mutta mikromaksuja sinällään ei peleissä kuitenkaan voida kieltää, nythän huomio on kiinnittynyt näihin loottibokseihin ja niiden toteutukseen.
   
 10. sl4yer94

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  433
  Mitä mikromaksuja tohon StarCraftiin sitten on tullut?
   
 11. nukkesoturi

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2015
  Viestejä:
  629
  Ei siinä ollu mikromaksuja ja se ei ollut pointti.

  Blizzard teki siis viime viikolla peliliikkeen tarjoamalla Starcraftin ilmaiseksi f2p muodossa ja ilmoittamalla että kaikki pelin sisältö on heti pelattavissa toisin kuin EA:lla. Eli toi Blizzardin FB postaus oli julkinen piikki EA:n toiminnalle ja suora vastine tälle (sekä huolestuneiden pelaajien blizzardin FB tilille esittämiin kysymyksiin) :
  [​IMG]
  Lähde

  Redditissä, imgurissa ja muualla verkossa ihmiset on ilmottanu ostaneensa itselleen Witcher3:sen tukeakseen tällä CD Projekt RED:iä (tuleva Cyberpunk 2077 julkasu).
  [​IMG]
  Lähde

  Veikkaan että edellinen Blizzardin tempaus / FB kommentointi on boostannu osittain myös heidänkin myyntiä tämän kaiken EA -wräthin keskellä.

  Huomatkaa myös että valloissa on tähän samaan syssyyn menossa muutakin kakkamyrskyä kuin pelkästään tuo EA ja mikromaksut. Nimittäin tuo Net Neutrality hässäkkä (wikipedia linkki) jota FCC (Federal Communications Commission) haluaa temperoida. Paras tiivistelmä mitä tuo muutos tarkoittaisi on seuraava postaus/kuvakaappaus joka vastaa lyhyesti kysymykseen "mitä FCC Net Neutrality tarkoittaa":

  [​IMG]

  Ja ihmiset (kuluttajat) ovat tuosta raivoissaan. Deadline 17.12.2017.

  Reilu viikon takainen juttu MTV:n sivuilla:
  https://www.mtv.fi/lifestyle/digi/a...myos-suuryrityksia-mukana-protestissa/6501332

  Laitetaas tähän vielä FCC:lle vastapropagandaa (imgur keskustelu)
  ja linkki tonne battleforthiin jota noi käyttää taistellakseen tota häsmää vastaan:
  https://www.battleforthenet.com/ ja tässä toinen petitioni

  Ja EA:ta vastaan pelikansa on nostanu tämmösen pystyyn:
  Petition -- Lucasfilm: Revoke EA's Star Wars License
  (tällä hetkellä saanu 9,421 ääntä 10 000 tavoitteesta)

  Edit: laitetaan koko höskä spoilereihin syömästä tilaa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2017
 12. keppi_jeesus

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2012
  Viestejä:
  58
  Tossa vähän p2w historiaa ja muuta

   
 13. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 132
  EA/ Dice tekee kyllä jotain todella pahasti väärin jos eivät saa Star Wars- lisensoitua, ison luokan peliä jota myydään 60eur hintalapulla ilman mikromaksuja voitolliseksi.

  Aivan älytontä meininkiä.
   
 14. nukkesoturi

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2015
  Viestejä:
  629
  Laitetaas jotain pientä (mustaa) huumoria ettei mene täysin synkistelyksi

   
 15. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 132
  Electronic Arts is using dynamic difficulty adjustments in multiple games, wants to get rid of fair matchmaking - dsogaming.com

  Nyt alkaa tuntumaan siltä että, EA päätyy lopullisesti henkilökohtaiselle "tältä julkaisijalta ei osteta enää yhtään peliä"- listalle. Jatko riippuu siitä, implementoidaanko lopulta nämä pelaajia nivusiin potkivat suunnitelmat peleihin.
   
 16. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Minä pelaan mm Hearthstone nimistä erittäin suosittua peliä. Se on rakennettu niin että pakkoja on lähes pakko ostaa jos haluaa pärjätä. Toisaalta haluan antaa omia rahojani Blizzardille ja hyviin, erittäin laadukkaisiin peleihin kuten Hearthstone?

  Minusta tämä on ok. Aikanaan käytiin vähän samanlaista keskustelua digitaalisessa muodossa olevista peleistä verrattuna fyysisiin. Fyysiset kuulemma parempia, ja nämä toiset huijausta. Toki Hearthstone pakat tuntuvat todella kalliilta jos rahat muutenkin vähissä. Esim. 7 pakkaa taisi olla 10 euroa.
   
 17. nukkesoturi

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2015
  Viestejä:
  629
  Sivusta seurannu Bungien/Activisionin touhuja niin kyllä se oma mieli alkaa kallistumaan takaisin Warframen pariin. Siinä on eettinen Free2Play peli. Polygon julkaisi just artikkelin jossa käydään läpi miten eettisesti Warframessa mikromaksut on hoidettu. Lootboxejahan tuolla ei ole.

  https://www.polygon.com/2018/1/2/16830328/warframe-free-to-play-f2p-platinum

  Itseasiassa tuo artikkeli nyt hieman valehtelee sillä Warframessa noi pelihahmoslotit (hahmot ja aseet) on asetettu aidon rahan taakse. Eli jos haluat lisää aseita ja pelihahmoja arsenaaliin, niin slotteja pitää ostaa oikealla rahalla. Tossa pelissä raha = platina. Tosin, Warframessa ihmiset voi vaihtaa platinaa ja varusteita keskenään, elikkä tarpeeksi kun pelaat ja löydät jonkun harvinaisen kortin tai prime-osan, voit myydä sen toiselle pelaajalle platinaa vastaan. Eli periaatteessa kaupankäynnillä saat sitä platinaa, jolla puolestaan voit ostaa arsenaaliin lisää slotteja.

  Mutta joo, ilmainen peli ja pelaamalla saat kaiken mitä pelissä on. Toki tästä tulee laskea pois nuo steamissa myytävät ja peliyhteisön tekemät erikois -skinit. Cash-shop ei myöskään perustu randomiin vaat saat sen mitä ostat. Eli lootbox mekaniikkaa tuolla ei ole -- poislukien pari mokaa jotka korjattiin Digital Extremesin puolesta (esim. platinalla ostettava random väritys Kubrow -lemmikille, joka poistettiin sit muutaman päivän päästä koko pelistä).

  Mutta joo, eettisesti rakennettu peli verrattuna näihin muihin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti