Mikä on parasta Vodkaa?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Sopiva, 09.09.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. haukka_

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2009
  Viestejä:
  624
  Onko kellään kokemusta Juravli nimisestä vodkasta?

  [​IMG]

  Tuollaista ilmestyi kaappiin Venäjän tuomisina. Paikallinen ainakin suositteli, mutta itse ei ole ehtinyt vielä maistamaan.
   
 2. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 798
  Biedronkassa ainakin oli pirtua ihan muiden mehujen seassa. Ostin sieltä sellaisen erittäin hauskan kestokassin, mitä käytetty paljon kotimaassa reissun jälkeen.

  Sen verran päivitystä, että se zubrowka biala todellakin oli hyvää votkua. Oli russian standardkin ei sen puoleen. Kyllä vie kossuja ja vastaavia 100-0.
   
 3. El Bromista

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2013
  Viestejä:
  49
  Noista puolalaisista vielä että Potocki ja Chopin ovat varsin mainioita valintoja myös, Chopinin perunasta tehty oli yllättävän maukasta. Jos käytte Krakovassa niin suosittelen piipahtamaan Sheratonin vodkabaarissa, siellä meinaan on valinnan varaa ;)
   
 4. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Esim. Spriteen sekoitettuna makueroja tuskin edes huomaa mutta onkohan noilla oikeesti eroa siten että premiumeista ei tule niin paha krapula tai ei lainkaan verrattuna halpiksiin? Koska premiumia on paremmin tislattu/suodatettu kuona-aineista ja ovat puhtaampia? Sivuaineet aiheuttavat päänsärkyä? Vai onko sekin vain mielikuvia, joilla meille myydään kalliimmalla samaa etanolivettä? Krapula kun tullee pelkästä alkoholistakin.
   
 5. quattro maurizios

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2013
  Viestejä:
  88
  Sokkotestissä >90% ei olisi mitään hajua että mikä viina "on parasta", "omaa pehmeän maun" tai "on suodatettu valuttamalla Kalaharin hiekan läpi kaksi viikkoa".
  Kun nyt kerran liuottimista puhutaan, niin te ekspertit voisitte varmaan suositella minulle pehmeän samettista ksyleeniä, tai makuhermoja hivelevää isopropanolimehua :confused:
   
 6. JiiAa

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2002
  Viestejä:
  813
  Mainittu Puolalainen Chopin on miellyttävimmän makuista mitä olen maistanut.

  Sitten kun ihan vaan kännit otetaan eikä turhaa makustella niin nykyään suosin ainoastaan Lithuanian Vodka Classic muovipullo - Tuotteet - Alko

  Halpa ja hyvä, eikä pistä läpi blandiksesta.
   
 7. LJ123 Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  740
  ...miten >90% ihmisistä liittyy murolaisiin mitenkään?
   
 8. Feuro

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2007
  Viestejä:
  330
  Tälläset Vodkat toin Venäjältä, sekä tuli sieltä tuotua viiniä ja erilaisia oluita :kippis: Tuosta tuo eka vodka oli kelpo tavaraa ruokajuomana, ravintolassa pullo pöytää ja ruokien kanssa vedeltii. Taisi maksaa joku 15e ravintolassa 0.5l pullo:)
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 9. Domitianus

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2013
  Viestejä:
  148
  Tämä! Loistava Vodka.
   
 10. Radikal

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2005
  Viestejä:
  395
  [​IMG]

  Ei ehkä uskois, mutta kyllä sateenkaari vodkassa on oikein hyvä, pehmyt maku :smoke:
   
 11. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 355
  ite kun koitin imperiaa maistella, niin kun ei ihan lähivertailua ollut niin oli mielestäni jotenkin tunkkasiempaa ja äksympää jopa kuin goldi. Pitänee vissiin seuraavalta viron reissulta tuoda kaikki stankun jälkeiset maistitestiin ja millionaire club myös jos löytyy :)
  Vapun juomana oli smirnoffin black joka oli yllättäen jotenkin salmiakkinen, ei huono hintalaatusuhteeltaan saksanmaalla lainkaan, muttei mielestäni mikään siemaus illassa vodka.
   
 12. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 355
  Molemmat aivan loistavia, omia suosikkeja ehdottomasti.
   
 13. joonis

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2014
  Viestejä:
  591
  Ihan hauskoja nämä Vodka Wars testit :D mitä nyt viisi viimeisintä katsoin. Tässä finaali, mutta kannattaa katsoa muutkin.

  [youtube]?v=Eyy-3jAsMxs&list=UUY9gQ7r7C6XqGO0XiwuCeqQ[/youtube]
   
 14. joonis

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2014
  Viestejä:
  591
  SuperAlkon Zelyonaya Marka on muuten sama vodka kuin Green Mark.

  http://www.viinarannasta.com/detail.php?id=24404
   
 15. HeitsPii

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2013
  Viestejä:
  75
  Heh, alkukesän viron reissulta nappasin aivan tuurilla tuon putelin mukaan, odottaa vielä kaapissa avaamattomana, niin pitääkin joskus maistaa.
   
 16. JiiAa

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2002
  Viestejä:
  813
  Ompas tämäkin ketju vajonnut...

  Russian Standardia mennyt useampi pullo vuoden aikana, nyt sitten otin testiin monta eri putelia Bernabeista ja ensimmäisenä käteen sattui Puolalainen Wyborowa. Jossain muuallakin tätä kehuttiin ja on kyllä erittäin hyvää. Alkoi tuohon Stanuun jo vähän kyllästyä...
   
 17. Arab

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2009
  Viestejä:
  1 763
  Montako kertaa esimerkiksi joku finlandiavodka, tai absolutvodka on tislattu? Sitten jos vertaa johonkin halppisviinaan, montakohan tislauskertaa nissä olis?
  Muistaako joku jotain tarinaa jostain venäläisestä merkkivodkasta mikä ei maistu enää juuri miltään, koska se on tislattu niin monesti. Voi juoda ku vettä vain ja humala nousee.
   
 18. kkh

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2015
  Viestejä:
  552
  Teollisessa alkoholin tuotanossa tislaus tapahtuu jatkuvatoimisissa kolonneissa ja esimerkiksi altia kertoo koskenkorvan tehtaan tislaamon tuottavan viinaa 250 kertaisella tislauksella.
   
 19. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  Kaikki vodkat ovat ihan helvetin pahan makuisia. Kyllä, niissä on eroja jotka jopa meitsin tuohisuu erottaa. Mutta se ero on lähinnä siinä, että jotkut ovat pahan makuisia ja jotkut taas vielä pahemman makuisia. Huvittaa joka kerta kun joku dorka kehuu vodkamerkkiä x laadukkaaksi sen takia että se on pehmeän makuista. Oikeastihan tuo "pehmeä maku" tarkoittaa käytännössä sitä, että se ei ole aivan niin pahan makuista kuin joku Tapsa, mutta silti ihan vitun pahan makuista. Perusmakuhan noissa kaikissa on se sama etanoli. Jossakin laatuvodkassa se tulee esiin aavistuksen "pehmeämpänä" kuin Leijona-viinassa, mutta loppupeleissä ihan samaa kuraa se on.

  Ei. Erot eivät ole hurjia vaan hiuksenhienoja vivahde-eroja. Jälkimmäinen lihavointi todistaa pointtini. Eli "pehmeää" vodkaa juomalla saa juuri ja juuri pidätettyä irvistystä kun pitää näyttää muille olevansa mies, mutta puistattavan makuista se silti on.

  Näin ollen tulemme siihen johtopäätökseen, että vodkaa juodaan vain ja ainoastaan kännin takia ja siksi, että halutaan esittää kovaa jätkää.
   
 20. Ile00

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2010
  Viestejä:
  1 036
  Irvistys vs. naama peruslukemilla on hurja ero:D. Kyllä Kossulla ja hyvällä vodkalla on selvä ero. Hyvää vodkaa voi oikeasti juoda irvistelemättä. Tosin vodkasta tykkääminenkin taitaa olla opeteltu mieltymys kuten muillakin alkoholijuomilla ja ruoista esim. homejuustot, hapansilakat yms.
   
 21. SaAn

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  398
  Beluga ja halvemmista white birch / Белая березка on ainakin omaan suuhun Russian Standardia paremmin uppoavia. Hyvät vodkat laittaa irvistämään vain pullon alun ja huonot pohjalle saakka. Irvistyksen määrää voi säätää lämpötilalla, pelkiltään nautittuna pakkasesta otetun Belugan kanssa ei tarvitse pahemmin irvistellä, vaikkei kova jätkä olisikaan. Ruuan kanssa taas vodkan tulisi olla lähempänä huoneenlämpöä ja vodkan laadulla vielä enemmän merkitysta, rasva ja kylmä vodka yhdessä aiheuttaa suussa omia ongelmiaan.
   
 22. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  Edelliset 2 vastausta todistavat että olin oikeassa. Miksi muuten te joudutte keksimään konsteja (lämpötila, ruoka jne.) jotta vodka ei irvistyttäisi. Mistä se irvistys muuten johtuu? Aivan. Pahasta maustahan se johtuu. Nimimerkki SaAn jopa myönsi, että hyvätkin vodkat laittavat irvistämään. Eli paskaahan se vodka on merkistä riippumatta.
   
 23. SaAn

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  398
  Niin siis kylmä laadukas vodka on hyvää pelkiltään ja lämmin laadukas vodka sopii erinomaisesti rasvaisen ruuan kanssa, jolloin rasva vie / peittää vodkan terävää makua.

  Molemmilla tavoilla nautittaessa ei pahemmin tarvitse irvistellä, yleensä nautin ruokanikin lämmitettynä ja oluen kylmänä (tietyt poikkeuksin), kaikkea sitä joutuu tekmään paskaa ruokaa syödessä ja huonoa olutta juodessa.
   
 24. Perse-Laakkonen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  404
  :D

  Lihavoin olennaisimman. Eli siis nautit vodkaa niin tai näin niin irvistellä pitää kuitenkin. Koskenkorvan kanssa enemmän, Russian Standardin kanssa vähemmän, mutta jumalattoman pahaa se on kuitenkin.

  edit: ja halusin vielä hieman hymähtää kuvauksellesi "vodkan terävää makua" koska "terävää" = pahaa.
   
 25. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Jätän tämän tähän.
  [​IMG]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti