Mikä on paras digiboksi?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Dargol, 24.11.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Cat-a-pult

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  14
  Kiitos vinkistä, speksit vaikutti hyviltä, sen verran nyt mitä tuon päälle ymmärsin :D Noi virittimien/vaihtoehtojen lyhenteet aivan hepreaa, asennettu/ulkoinen viritin, verkkokovalevy? En taida osata ees ostaa tuommosta. Lisätään vielä omiin kriteereihin, että laite tulee tekniikasta ymmärtämättömälle naiselle.. xD
   
 2. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 862
  DVB-C viritin on kaapelitelevisioon. Sekä hd että sd-kanavat.

  DVB-T2 on taas harava-antenniverkkoon. Tuolla toimii sekä hd että sd-kanavat käytännössä.

  DVB-S2 viritin on satelliittiin. Tuolla toimii sekä hd että sd-kanavat käytännössä.

  Jos ostat mukaan sisäisen kiintolevyn samalla ja otat tuon Satshop image ja asennus samalla niin koko roska toimii suoraan kunhan kaapelit kytkee paikoilleen kotona.

  Omille seniori-ikäisille vanhemmille ostin tuon tyyppisen Enigma2 boksin jotta satelliitin kautta saivat muutaman tuhat tv-kanavaa näkymään.

  Kyllä ne sitä muutamassa viikossa oppivat käyttämään eivätkä sen jälkeen ole soitelleet sen tiimoilta että solmussa on boksi ja mitä tehdä.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. epäpätevä

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2016
  Viestejä:
  1
  Moi.

  Pitäisi saada uusi digiboksi. Aikaisemmin meillä oli topfieldin TF500PVRc, johon olin ihan tyytyväinen. Se meni kuitenkin rikki enkä ole saanut aikaseksi selvittää korjausta. Nuo Vu+ boksit vaikuttaisivat ihan mielenkiintoisilta. Mitä tuohon aikasemmin linkitettyyn boksiin olisi siis syytä valita?

  Voiko tällä kokoonpanolla siis katsoa yhtä kanavaa samalla kuin nauhoittaa toista?
  Pitääkö mukaan ottaa vielä tällainen, jos haluaisi nauhoittaa kahta kanavaa ja katsoa samaan aikaan yhtä?
  Tähän pitää vielä erikseen ostaa kiintolevy? Joihinkin malleihin sen sai valittua mukaan, mutta tähän ilmeisesti ei? Kannattaako vaikka verkkokaupasta ostaa joku tällainen:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...nsion-Portable-1-Tt-ulkoinen-USB-3-0-kovalevy

  Näihin kysymyksiin ehkä aika pitkälti on vastattu jo parissa aikaisemmassa postissa, mutta mun aivot ei nyt jotenkin pysty käsittelemään tätä digiboksimaailman sekamelskaa.
   
 5. sohvamooses

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2015
  Viestejä:
  272
  1 viritin = yhden kanavanipun katselu / nauhoitus. Digitan sivuilta ilmenee kanavanippujen jakaantuminen.

  Kyseinen kokoonpano on jopa overkill kahden kanavanipun yhdenaikaiseen katseluun/nauhoittamiseen. Toisaalta jos taloudessasi on muita henkilöitä, niin he voivat katsella vapaana olevia virittimiä käyttäen omia lähetyksiään vaikka kännykällä.

  Heitä USB lätyllä vesilintua. Standardiratkaisu on hankkia Western Digitalin Green- sarjan sisäinen kiintolevy tuohon kaveriksi. 1TB lätyllä pääset jo pitkälle ja kolmen teran lätylle mahtuu piljoona jaksoa Salamoituja Elimiä. Toki jos meinasit siirrellä tallennusmediaa manuaalisesti, niin se on juttu erikseen.

  Itse kilahdin lopullisesti Humaxin paskuuteen ja tilasin Vu+ 4k solon Compusatista. Siinä on tikipoksia kymmeneksi vuodeksi omiin käyttötarpeisiini. Käyttökokemuksia ja ärräpäitä seuraa perässä myöhemmin.
   
 6. Duallifes

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2014
  Viestejä:
  107
  Näitä jään erittäin mielelläni odottamaan. Itsellänikin on ajatuksena vaihtaa "oikeaan" digiboksiin aikanaan, mutta tuntuu että kaikki digiboksit (muuhun elektroniikan kehitykseen nähden) ovat lasten kengissä. Jos on kirjoitella kokemuksia jne tuosta Vu+ 4K:sta niin anna tulla vain!
   
 7. sohvamooses

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2015
  Viestejä:
  272
  VU+ Solo 4k

  Muutaman illan purkkia pyörittäneenä olen ilahtunut laitteen mahdollisuuksista. Imagena olen käyttänyt defaultina tullutta OpenATV:ta. 4K telkku on tulossa talouteeni vasta myöhemmin. Laite tuli hankittua future proofing mielessä. En tilannut lisävirittimiä enkä kiintolevyä, mukana tulleet 2 satelliittiviritintä riittävät itselleni. TV-ohjelmat aion tallentaa NASille. Fläshäsin purkin koemielessä myös itse nollista, temppu hoitui hetkessä mukana tullutta USB- tikkua käyttäen. Jossain vaiheessa pitänee testata myös OpenVix tai Blackhole.

  Pääpihvi eli TV- lähetysten vastaanotto jäi vielä tekemättä, sain Anaali Digitaalin katselukortin vasta eilen. Pikaisella testillä en saanut ainuttakaan kanavaa näkyville, vaikka Compusat vakuutti CI kortinlukijan yhteensopivuutta palveluntarjoajan suuntaan. Kaipa tuo kuntoon tulee kun vastaavaa komboa ovat muutkin onnistuneet käyttämään. Odotin sujuvampaa toimintaa, onhan kyseessä kuitenkin digiboxi, eikä leivänpaahdin piljoonalla lisävipstaakelilla. Vai miten se meni.

  Kokeiluni rajoittuivat yksinomaan median toistamiseen NASilta ja interwebseistä. Striimailu toimii hienosti, subien kanssa oli pientä painimista. Dreamplexin naittaminen NASilla pyörivän Plex -serverin kanssa hulahti sisään minuuteissa. Solon oma default mediaplayer toimi sekin moitteettomasti, elokuvien katselu verkkolevymountilta toimi pykimättä ja erinomaisella kuvanlaadulla, vaikka katselu tapahtui langattoman yhteyden yli. Videon toistaminen ulkoiselta medialta (usb- kovo) toimi myös moitteettomasti.

  Harmaita hiuksia aiheutti kaukosäätimen omintakeiset oletusasetukset. Normaaleihin kaukosäätimiin verrattuna Solon sisäänrakennettu toimintalogiikka tuntui Ur-Aanuksesta repäistyltä. Onneksi settarit ovat vapaasti muokattavissa.

  Tölkille saa ladattua erittäin laajalla skaalalla erilaisia ohjelmia, mm. Chrome OS:n, futis striimejä, youtuubaa. Eri imageja on vaikka huru mykket.

  Kokonaisuutena kyseessä on laadukkaan oloinen peli joka on erinomaisen muokattavissa erilaisiin tarpeisiin. Kuvanlaatu ja laitteen toiminnan vikkelyys vakuuttivat. Canal Digital naitos ja sekava kaukosäätimen toiminta selkeitä v*tutuksen aiheita. Laiska tilaa purkin mukana valmiin imagen, jossa on jopa kanavat valmiiksi haettuna. Compusatin OpenATV imagessa oli karvalakkiasetukset, joten kaikki oleelliset viilaukset piti tehdä itse.

  Ooooh baby:
  +raikas tuulahdus kehitystä Humax/Viihde/you-name-it purkkeihin verrattuna
  +nopea ja äänetön toiminta
  +laadukkaat palikat
  +slikki ulkonäkö
  + led- näyttö varauksin. Jotkut tykkää ja toiset ei
  +moitteeton kuvanlaatu
  +kaikki tarpeelliset liitännät (HDMI, USB, optinen..)
  +virittimien laajennusvara
  +sisäänrakennettu moitteettomasti toimiva WLAN
  +nörtin paratiisi, eli purkissa giganttinen kasa ominaisuuksia vs. karvalakkidigiboxi
  +ulkoisten striimien integroimisen helppous ja sujuvuus

  Perkele:
  -ei tästä koko kansan digiboxia saa vaikka mitä mainostavat
  -mieluisten settarien vääntäminen aikaavievää puuhaa
  -kaukosäätimen dorka toimintalogiikka out of the box
  -tekstitysten kanssa ongelmia
  -TV- lähetysten tunkkaamisen hankaluudet (kortinlukijan kanssa)
  -hinta

  Neutraali:
  -4K toimivuus ja laatu testaamatta
  -TV- lähetysten toimivuus, EPG jne?
  -tietoturva out of the box snadi kysymysmerkki (olettaen, että laite kytketään julkiseen verkkoon)

  3,9 tähteä ja soikean sammakon seal of approval
   
 8. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 862
  Itse olen käyttänyt kahta Enigma2-boksia vuoden pari. Toisessa boksissa on Satshopin valmiiksi säätämä OpenVix ja toisessa boksissa taas OpenATV kun se on suunnilleen ainoa image jolla BBC:n ja ITV:n kanavat saa auki 27.5W suunnasta.

  OpenVix-imagessa oli Canal Digitalin suomi-paketti valmiiksi viritetty ja kortti toimi suoraan sisäisessä lukijassa.

  Sen verran hankala se boksin asennus alusta lähtien että se jää kyllä Pihtiputaan mummolta tekemättä. Eli kannattanee maksaa suosiolla se 20 euroa tms. vaikka Satshopille siitä valmiiksi asennetusta ja säädetystä imagesta. Toki jos on enemmän harrastanut tietokoneiden kanssa puuhaamista niin onnistuu sen asennus ja säätö ilmankin, mutta aika siinä menee helposti pari iltaa.

  Kun boksin saa toimimaan ja asetukset säädettyä niin näyttää sen käyttö sujuvan esimerkiksi vanhemmiltani joille hommasin sellaisen. Eivät todellakaan ole mitään guruja tietokoneiden kanssa vaan lähellä Pihtiputaan mummo-osastoa. Tosin ei käyttö silti niin helppoa ole ja niin käyttöliittymä hiottu kuin vanhassa Humaxin dvb-t-boksissa.

  Boksi vaatii ajoittain myös virtajohtoresetin. Joskus kerran pari viikossa ja joskus menee kuukausia ilman virtajohtoresettiä.

  Saitkos sinä "sohvamooses" nimimerkki ne Thor-satelliitin vapaat maksuttomat kanavat näkymään? Jos et niin vika lienee kenties siinä. Jos taas sait niin vika lienee kortin aktivoinnissa.

  Huoltovalikko-palstalta saa hyvin neuvoja Enigma2-boksin kanssa puuhasteluun ja samoin Canal Digitalin ja muiden maksukanavakorttien toimintaan virittämisessä:

  http://www.huoltovalikko.com/

  Vaatii nykyään rekisteröinnin tuo palsta että pääsee lukemaan ja kirjoittamaan palstalle.

  Muistaakseni jollakin tietyllä kanavalla sitä boksia pitää pitää mahdollisesti muutama tunti että tulee se valtuutus siihen maksukorttiin ja alkaa kanavat toimia.

  Jos on harava-antenni tai kaapeliteevee käytössä niin kannattanee hommata se T2-viritin. Saa ne satelliitista puuttuvat tietyt suomi-kanavat näkyviin ja Yle Teeman ja Femman hd-versioina kun satelliitissa on vain sd-versioina. Edellyttäen toki että asuu alueella missä näkyy haravasta ne DNA:n VHF-niput. Kustantaa noin 50 euroa se DVB-T2 lisäviritin.
   
 9. sohvamooses

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2015
  Viestejä:
  272
  Thorskasta ei näkynyt ilmainen hapatus eikä maksullinen porska. CD:n aspasta jo oltiinkin yhteydessä. Kortinlukijani sarjanumeron linkitys puuttui kuulema asiakastiedoistani. Saa nähdä suostuvatko liimaamaan Compusatin karvalakkilukijan tietoihini. Joka kerran oltuani yhteydessä heihin luurin toisessa päässä vängätään hankkimaan Gigantista tai heiltä itseltään 03- sarjanumerolla alkava lukija. Kaipa se karkoittaa kämpiltä pirutkin kun tuntuu olevan niin maaginen laite. En ala maksamaan liki 80€ muovinpalasesta.
   
 10. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 862
  Vika on jossain muualla kuin älykortissa jos maksuttomatkaan kanavat eivät näy.

  Nuo pitäisi kuitenkin näkyä Thor-satelliitista ilman korttia:

  http://fi.kingofsat.net/tv-0.8W-fta.php

  Jos ei näy niin vika on sitten esimerkiksi virittimen asetuksissa boksissa, kaapeleissa tai antennin suuntauksessa.

  Huoltovalikko-palstalla saanee paremmin neuvoja.

  Canal Digitalilla vain yksi Golf kanava on korttilinkitetty ja vaatii CI+ romut. Jos sitä kanavaa ei tarvi niin kannattaa unohtaa CI+ pelleilyt.

  Ne Conax-salatut Canal Digitalin muut kanavat toimivat ilman korttilinkityspelleilyä Enigma2-boksin sisäisessä lukijassa.

  Jos ei ala onnistumaan niin Huoltovalikon palstalla saanee apua.
   
 11. sohvamooses

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2015
  Viestejä:
  272
  Virittimen säädöt oli perseellään. Sain näkymään Thorin ilmaiset kanavat. Eipä niistä sen puoleen vielä juuri iloa ole, sillä CD korttilinkitys ei toimi Compusatista saadulla kortilla. Aika killerin tehneet Canalilla kun vain tietyn valmistajan tietty kortti pelittää yksiin palvelun kanssa. Pthyi. Tekis mieli perua koko roska.
   
 12. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 862
  No nyt alkaa olla toiveita saada toimimaan.

  Ilmaisia kanavia Thor-satelliitista ei näy katsottavia kuin pari uutiskanavaa. Muut on täydellistä sontaa.

  Kannattaa tuolta Huoltovalikon palstalta kysyä neuvoa:

  http://www.huoltovalikko.com/threads/naekyykoe-c-more-golf-hd.11964/

  http://www.huoltovalikko.com/threads/ci-ja-enigma2-toimivaksi-havaitut-yhdistelmaet.11780/

  Vaatii rekisteröitymisen.

  Ilmeisesti sinulle ovat tehneet sen korttilinkityksen CI+ vehkeeseen tai antaneet ainakin sellaisen vaativat kortin.

  Kannattaisi joko hankkiutua eroon siitä linkityskortista jolloin Golf HD-kanava jää uupumaan mutta muut kaikki toimivat hyvin.

  Tai sitten jos välttämättä haluaa sen linkityksen saada toimimaan ja rampautetun systeemin itselleen niin sitten se vaatii sen sopivan imagen, tietyn Enigma2 boksin ja tietyn CI+ modulin. Eli sen saa toimimaan vain tietyissa bokseissa ja yhdistelmissä.

  CI+ systeemi on siin kehitetty ja tuotu maksukanavaoperaattoreiden toimesta markkinoille. Siinä on tarkoituksella estetty useamman kuin yhden kanavan purkaminen samaan aikaan, tallenteille on asettu aikarajat jolloin ne tuhoutuvat tai voidaan tuhota, kortin toiminta useammassa laitteessa on estetty ja niin edelleen ja niin edelleen. Aiemmassa CI systeemissä ilman plussaa ei ollut mitään tuollaisia ongelmia.
   
 13. Ere

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2016
  Viestejä:
  3
  Olen hankkimassa tallentavaa HD boxia jolla voi tallentaa vähintään 2kanavaa samalla kun katsoo kolmatta.
  Mitä mieltä olette tästä boxista: http://hdthunder.fi/smart-digiboksi-hdthunder-hd6500
  Smart ominaisuus on vain ylimääräinen sille ei ole käyttöä. Mutta muiden specsien kannalta onko kannattava ostos noin 300eurolla.
  Vai onko parempia tarjolla?
  Boxissa täytyy olla myös korttipaikka jolla voi katsoa HD-lähetyksiä.
   
 14. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 862
  http://www.satshop.fi/digiboksit/dvb-t2/vu-solo-se-v2-bundle.html

  http://www.huoltovalikko.com/threads/ci-ja-enigma2-toimivaksi-havaitut-yhdistelmaet.11780/ (vaatii rekisteröitymisen.)

  Enigma2 boksit lienevät paras vaihtoehto. Niissä on vain muutama vaihtoehto CI+ systeemeille jotka toimivat. Suomessa antennissa ja kaapelissa maksulliset-hd-kanavat vaativat tuon parin kanavan poikkeusta lukuunottamatta joillain operaattoreilla (MTV3 HD esimerkiksi poikkeuksena).

  CI+ systeemeissä on tarkoituksella rampautettu se mahdollisuus että voisi katsoa tai tallentaa useampaa CI+ korttilinkityksen vaativaa hd-kanavaa yhtä aikaa. Ilmeisesti osalla bokseista saa kaksi hd-kanavaa toimimaan yhtä aikaa.
   
 15. Ere

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2016
  Viestejä:
  3
  Ton setin hinnaks tulee abaut 400e? Enkä oikeen nyt ymmärrä tosta mitä virittimiä ja vehkeitä tohon nyt pitäis lisäks ottaa!?
   
 16. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 862
  Vu+ Solo SE V2 HD PVR HD-digiboksi, ilman virittimiä, musta +142,00 €

  Vu+ viritin Dual (tuplaviritin) 2 x DVB-T2/C (antenni/kaapeli) Vu+ Uno, Solo SE V2, Ultimo & Duo2 varten +77,00 €

  Antennikaapeli 0,2 m, IEC-liittimillä, musta +1,40 €

  (Golden Media WiFi USB-sovitin ja antenni kaikille Golden Median & Enigma2-digibokseille +15,90 € TÄMÄ EI TARPEEN JOS kiinteä nettikaapeli)

  Digital Smit Conax CAM Antenna HD Ready & Cable HD Ready CI+ maksukortinlukija +43,00 €

  SatShop.fi Vu+ Solo SE & SE V2 valmis Image USB-tikulla + käyttöönotto-ohje - Ei palautusoikeutta +20,00 €

  SatShop.fi Imagen asennustyö - Ei palautusoikeutta +5,00 €

  ----

  Kokoonpanon hinta:288,40 €

  Tuosta puuttuu usb- tai sisäinen kovalevy. Eli sellaisen tarvii lisäksi jos ei löydy sopivaa vanhaa itseltä. Lisäksi tarvii telkkarin ja boksin välille hdmi-kaapelin. Niitä saa Ebaystä kolmella eurolla.

  Lisäksi tarvinnee tällaisen antennikaapelin boksin ja telkkarin välille:

  http://www.satshop.fi/liittaminen/antennikaapelit/antennikaapeli-1-5m-iec-liittimet.html
   
 17. Ere

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2016
  Viestejä:
  3
  Tuollako kokoonpanolla pystyy nauhoittamaan kahta ja katsomaan kolmatta kanavaa? Myös maksullisia HD kanavia pystyy tallentamaan? Mitä mahtaa maksaa tuohon lisäksi 500-1000Gb kovalevy? Ja noilla asennustöillä yms boksin saa siis toimintaan vain antenni-, virta- ja hdmi johdon liittämällä?
   
 18. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 624
  Tuo kiinnostais täälläkin. Tai tarkotus olisi liittää verkon kautta ubu purkkiin missä tarpeeksi levytilaa.
   
 19. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 862
  Tuolla se tosiaan näkyy ja pystyy nauhoittamaan.

  Tarvittava kiintolevy maksaa tuon verran:

  http://hintaseuranta.fi/osasto/ulkoiset-kovalevyt/75394

  http://www.satshop.fi/storage/hard-drives.html

  Tuollainen sisäinen kiintolevy lienee järkevämpi kun voi tallentaa kiintolevyn puolesta vaikka kymmentä kanavaa yhtä aikaa. Virittimien määrä on se rajoittava tekijä.

  Tosin toimii hyvin ulkoisella USB-kiintolevylläkin muutaman kanavan yhtäaikainen tallennus.

  Suomessa harava-antenniverkossa ja kaapeliteevee verkossa on maksullisilla HD-kanavilla käytössä useilla kanavilla CI+ korttilinkitys.

  Jos maksukanava on korttilinkitetty hd-kananava, niin yhdellä kortilla ja yhdellä CI+ conax-modulilla voi purkaa käytännössä vain yhden sellaisen kanavan yhtä aikaa. Ks.

  https://www.dvdplaza.fi/forum/threads/kahden-hd-kanavan-tallennus-montako-korttia.92312/

  Käsittääkseni esimerkiksi DNA:n kaapelissa MTV3 HD ja Nelonen HD-kanava vaativat maksukortin, mutta niitä ei ole korttilinkitetty.

  Sen sijaan esimerkiksi BBC Earth HD-kanava ja monet hd-elokuvakanavat ovat korttilinkitettyjä. Niitä ei voi siis katsoa tai tallentaa kuin yhtä kerralla.

  Tuo yhden linkitetyn-hd-kanavan rajoitus ei johdu boksista vaan siitä että se rampautus on tarkoituksella tuotu siihen operaattoreiden pyynnöstä. Joillakin CI+ moduleilla ja joillakin bokseilla kahden korttilinkitetyn kanavan katselu voi olla mahdollista tai sitten ei.

  Toimii tosiaan noilla vehkeillä tuossa käytössä. Ks. aiemmasta viestistä tuo yhden kanavan tallennuksen rajoitus CI+ korttilinkitetyillä maksullisilla hd-kanavilla.

  Tuo myyjäliike osannee varmaan vastata parhaiten kysymyksiin. Itsellä ei ole CI+ systeemiä käytössä vaan kanavat tulevat satelliitin kautta operaattorilta jolla ei sellaista moskaa tarvi vaan yhdellä CI-lukijalla ja kortilla aukeaa vaikka 30 eri hd-kanavaa yhtä aikaa.
   
 20. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 624
  Häntä kuin minua ehkä enempi kiinnosti tarviiko säätää kovinkin paljon :)?

  Eli lähinnä onko tuote plug and play? Tarvittaessa sitten voi fiilata jos sikseen, mutta normi käyttö ei edellytä moista? Meillä tulisi lähinnä hameväen käyttöön ja tarkoitus olisi luopua elisa viihteestä. Mietin tässä juuri, että saisin varmaan striimattua viihteen matskut serverille ja sitten tällä saisi ne varmaan toistettua. Tosin eipä siellä varmaan juuri säästettävää ole.


  Toinen mikä tässä tuli mieleen kun löytyy jo 4k telkkari niin onko tuosta 4k boxista mitään hyötyä? Antenni verkossa ollaan eikä varmaan ihan lähiaikoina ole tulossa 4k lähetyksiä, joten onko turhaa? Eroa kuitenkin tulee melkein 300€ tuohon hd malliin.
   
 21. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 862
  Asennus on todella vaikeaa jos ei ota tuota pari kymmentä euroa maksavaa valmiiksi säädetyn imagen asennusta.

  Sen valmiin imagen kanssa asennus onnistuu kyllä keskiverto murolta pienen säädön ja ohjeiden tavaamisen jälkeen. Pihtiputaan mummo tuskin saa sitä silti asennettua itse.

  Sen jälkeen kun se on asennettu käyttöön ja kanavat saatu haettua niin käyttö onnistuu kyllä Pihtiputaan mummoltakin.

  4K on täysin turha ainakin toistaiseksi. Euroopassa yksi ainoa tv-kanava lähettää satelliitissa 4K muodossa. Se on naisten muotia lähettävä tv-kanava. Sitten on yksi saksalainen ostos-tv-kanava 4k-muodossa ja muutama 4k-demoja lähettävä mainoskanava. Siinä on Euroopan 4k-kanavien tarjonta. Menee varmaan vuosia aikaa ennen kuin alkaa tulla jotain järkeviä katsottavia 4K-kanavia edes satelliittiin.

  Suomen antenniverkossa 4k-voinee olla ajankohtainen joskus 2030 tai 2040-luvulla. Saisivat edes maksuttomat hd-kanavat ensin näkyviin antenniverkossa niiden parin Ylen hd-kanavan pienen näkyvyysalueen lisäksi.

  Eli on kyllä minun mielestäni ihan turha koko 4k jossain digiboksissa varsinkin antenniverkossa. 300 euroa jos hintaeroa niin ei mitään järkeä. Sillähän samalla rahalla saa Netflixin tilattua vaikka neljäksi vuodeksi. Tai esimerkiksi satelliittilautasen ja sat-lisävirittimen saa noin 100 euron hintaan jolla saa satoja kuukausimaksuttomia lisäkanavia televisioon.
   
 22. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  Takuuttomasta TV:stä hajosi viritin ja uutta ruutua en sen takia viitsisi ostaa, joten digiboksin osto taitaa olla edessä.

  Muutama vaatimus:
  - Kaapeliverkkoon sopiva, antenniverkon tuesta ei haittaa
  - HD-valmius, sillä nämä ilmaiset HD-kanavat ovat käytössä
  - Nopea ja selkeä käyttöliittymä! Käytössä olevan samsungin TV:n hitaus ja epäloogisuus saa lähes päivittäin raivon partaalle
  - "vaimo-ystävällinen". Koko perheen on kyettävä käyttämään boksia ongelmitta

  Tallennukselle on ollut varsin vähän käyttöä, mutta ei siitä haittaakaan ole. Ulkoisia ja sisäisiä kovalevyjä on hyllyt täynnä, joten siitä en viitsisi ylimääräistä maksaa.

  Ehdotuksia?
   
 23. MrEnigma

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Viestejä:
  2
   
 24. MrEnigma

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2016
  Viestejä:
  2

  Onpa kallista, miksi jostain imagesta ja sen asennuksesta pitää maksaa kun compusat antaa nuo kaikki ilmaiseksi ja lisäksi asentaa kovalevynkin ilmaiseski jos ostaa kovalevyn digiboksin oston yhteydessä?
   
 25. JJ.Strange

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  2 280
  No niin, vanha topfield 5100 ja 500 malli alkavat näyttämään väsymisen merkkejä. Elkot vaihdettu kertaalleen ja PlasmaEPG käytössä.
  Käyttötarkoitus: TV:stä tulevaa sarjaa, lastenohjelmia, elokuvia.
  Eli mikä olisi selkeä ja hyvä boksi tilalla, isolla tallennustilalla tai jopa vaihdettavilla kovoilla (kovoja löytyy)?? Kaapelitalous kyseessä.
   
 26. mtakala

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  319
  Minulla on myös useita sukulaisia, joiden on nyt kohtapuoliin pakko päivittää vanhat Topfield 5100 ja 500 -sarjan tallentavat purkkinsa DVB-T2 -tekniikkaan ja HD-kuvaan. Mikään osista koottava ei vaan kiinnosta, vaan set and forget yksi purkki joka on valmis paketista otettaessa - firmwarepäivitys siedetään, mutta ei yhtään enempää. Mitäs vaihtoehtoja on tarjolla? Topfield-nimellä myydään jotain Androidilla varustettua boksia, mutta vaikuttaa kyllä todella epäluotettavalta...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti