Mikä on paras digiboksi?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Dargol, 24.11.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mega Mania

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2014
  Viestejä:
  29
  Kiitos tiedoista.

  Ihmeellistä kyllä, että nykymalleissa on todellakin vain 1 scart-paikka. Ainakin Finnsat ja HDThunder digiboxeissa. :confused:
   
 2. Japsu1

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2008
  Viestejä:
  230
  No joo, taisin minäkin vastauksessani syyllistyä tuohon "retroiluun" johon edellinenkin vastaaja viittasi. Eli digiboksien historiassa tosiaan oli vaihe jolloin SD-boksit yleensä varustettiin kahdella scartilla koska käytössä oli vielä VHS-nauhureita ja tallentavia DVD-soittimia joihin piti saada tallenteita siirrettyä. Nykyään HD-digibokseissa nähtävästi toinen scartti on jätetty pois turhana, ei ollut minunkaan Humaxin HD-boksissa kuin yksi scart.
  Eipä taida moni viitsiä enää siirtämään HD-boksilta ohjelmia talteen analogiseen muotoon...;)
   
 3. Nikle

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2015
  Viestejä:
  1
  Hieman ehkä hölmö kysymys mutta mitä varten nuo VU+:n ulkoiset virittimet((DVB-T2/C) lisävalinnaiset) ovat? Mitä niiden avulla voi tehdä? Pohdin tässä tuollaisen VU:n tilausta, mutta lisävirittimet ovat pienoinen kysymysmerkki. Kiitän etukätteen avusta :)

  Tämä boksi siis kyseessä:
  http://www.satshop.fi/vu-solo2.html
   
 4. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  199
  Hmm... aluksi "tyhmä vastaus": ulkoisilla virittimillä voi lisätä virittimien määrää :cool:

  Sitten vähän enemmän tekstiä... Laitteessa itsessään on 2 x S2 viritin eli 2 satelliitipuolen viritintä eli jos on vaikkapa useamman mikropään satelliittiratkaisu niin voi tietyin rajoituksin vastaanottaa signaalia kahdesta satelliitista. No... useilla käyttäjillä on tarve/halu ottaa kuvaa myös maanpäällisestä T-verkosta ja/tai C-verkosta. Laitteen kokoa ei ole haluttu kasvattaa vaan sitä voi laajentaa modulaarisesti oman tarpeen mukaan.

  Esimerkiksi itsellä on S-vastaanoton lisäksi halu katsoa myös T-verkon kanavia koska kaikki eivät tule Canalin jakelussa... Olikohan vaikkapa AVA tms. sellainen... Minulla on Duo2 jossa on kolmelle virittimelle paikka ja olen kalustanut sen:

  2 x S2 viritin, 1x T-viritin ja 1 x ulkoinen T-viritin. Tämä ratkaisu mahdollistaa:

  - Hieman laajemman satelliittien katsomisen vs. 1 S-viritin ja
  - samanaikaisesti myös T-puolen kanavat käytössä.
  - kaksi T-viritintä on siksi jos haluan tallentaa kahdesta kanavanipusta samanaikaisesti
  - Sinänsä E2 boksi ei aseta "rajoitteita" tallennukselle eli periaatteessa yhdessä T-virittimellä voi tallentaa samaanaikaan vaikka kaikkia saman kanavanipun kanavia vs. esim. Topfield.


  Asiantuntevampia vastauksia saat kysymyksiisi www.huoltovalikko.com :rolleyes:. Toivottavasti nämä auttoivat johonkin suuntaan...
   
 5. en oo ilmottamassa Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  3 385
  Vieläkös tuo duo2 on se mikä kannattaa hommata ei oo nyt pariin vuoteen tullu seurattua.
  Tällä hetkellä dreambox dm800hd (klooni) ja tuo lahoaa kyllä aika kovaa vauhtia, elkot on vaihdeltu ja viritinkin kertaalleen ja nyt aloitti taas uudenlaisen ryppyilyn että kai tuo 7v vanha poksi joutais jo eläkkeelle päästää.

  Eli mitä dvb-s2 boksia jengi suosittelee, pitää saada cccam/oscam eli joku openpli/enigma pohjanen varmaankin?
   
 6. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  199
  Duo2 on edelleen kova sana...
   
 7. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973
  Onkos nuo satshopin boxit nyt sitä parhautta ja luotettavimpia kuin nää markettiboxit? Millasta tallentavaa hd-boxia tuolta suositeltais antenniverkkoon, kun käyttö on pitkälti ihan tv-kanavat+ plustv? Mahdollisimman helppokäyttönen ja luotettava, hakusanatallennus olisi iso plussa ja luonnollisesti mitä halvempi sen parempi.
   
 8. Malk McJorma

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  306
  Ne ja sitten Saksasta tilattavat Topfieldit (tosin vain sat/cab).
   
 9. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  9 191
  Vanha HD-boksi näyttää hajoamisen merkkejä ja uusi pitäisi laittaa ennenaikaiseen pukinkonttiin. Omituisen vähän tuntuu olevan marketeissa valikoimaa ja ainoa joka edes etäisesti kiinnostaa on HDThunderin HD6500 jossa olisi plussana tyylikäs ulkoasu ja 3 kanavan yhtäaikainen tallennus + 4. kanavaa voi samaan aikaan katsella. Onko muroilla kokemuksia laitteesta? Nykyinen on samaa merkkiä ja nätisti sanottuna värikäs historia on laitteen kanssa ollut :D Ongelmista huolimatta laite on ollut selkeyden huipentuma ja miellyttävä käyttää ja siksi olisi helppo pysyä samassa merkissä.
   
 10. Juujika

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2012
  Viestejä:
  705
  Tuntuu ettei tässä 10 vuodessa ole noi digiboxit kehittyneet yhtään. Yhä mennään samalla vanhalla Topfieldin 5100lla. Uusista on karsittu tabitkin pois.
  Luulisi että ajastukset hakusanojen perusteella, mainosten skippaamiset ja toimivat EPGt olisi nykypäivää.
   
 11. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Enigma2 bokseissa nuo toimivat lukuunottamatta mainosten automaattista skippausta.

  Suomessa harava- ja kaapeliverkoissa maksullisilla hd-kanavilla käytettävä CI+ salaus on myrkkyä Enigma2 bokseille. Tekijänoikeussyistä estäneet lähes kaikissa sen toiminnan. Sen sijaan maksuttomat hd-kanavat ja muuta salausjärjestelmää käyttävät kanavat toimivat hyvin.

  10 vuotta vanhassa Topfieldissä tuskin tarvii edes haaveilla että mikään hd-kanava näkyisi millään salauksella tai ilman salauksia.
   
 12. Juujika

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2012
  Viestejä:
  705
  Tuossa Topfieldissa ei edes kortinlukija ole koskaan toiminut. Niissä ekoissa malleissa kun pakkasi olla se vikana...
  Maksukanavat ei taida olla muutenkaan minua varten, kun en ole niitä koskaan osannut kaivatakaan. Eipä noi ilmaisetkaan kaapelikanavat ole näkyneet, kun tuo lukija ei toimi.
  Topfieldikaan ei osannut mainoksia skipata suoraa, ehkä sekin olisi ollut mahdollista, mutta käytin sitä ajansiirtoa millä sai helposti hypättyä 3 minuuttia eteenpäin jne.
  Hyvä tietää että on olemassa jotain kovaavaa tuotetta, tuon uusiminen varmasti jo liitäntöjen takia tulee pian ajankohtaiseksi.

  Pikasella selauksella tuo Duo2 lienee se kova sana tällä hetkellä. Jopa hieman halvempi kahdella duo virittimellä, kuin tuo nykyinen boxi oli. Alkaa kuumetta pukkaan^^
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2015
 13. Boulder

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  607
  Onko Vu+ Solo SE V2:lla (tuplavirittimellä) ja Duo2:lla normikäytössä mitään eroa? Itselläni on tuo ensin mainittu ja en ole kaivannut mitään ylimääräistä siihen. Eli tuota SE V2:a kannattanee myös vilkaista.
   
 14. mkkinde

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2009
  Viestejä:
  190
  Vähän viiveellä huomasin tämän. Mulla on ollut kyseinen HD6500 -boksi heinäkuun lopulta lähtien. Mitähän tuosta sanoisi... Laitellaanpa vaikkapa plussia ja miinuksia (vertailukohtana vanha Topfield 5100C HDMI -boksini).

  Plussat:
  + Vain yksi ohjelma jäänyt nauhoittumatta tähän asti (boksi näytti ohjelman yhteydessä, että lähetyksen signaali katkennut). Edellinen toppari jätti randomilla n. kerran viikossa jonkun ohjelman nauhoittamatta (luonnollisesti jonkun sarjan tai muun ohjelman, josta ei tullut uusintaa).
  + EPG löytää kaikki ohjelmatiedot (Elisan kaapeli). Toppylla oli suuria ongelmia YLE:n kanavien EPG-tietojen kanssa.
  + Super EPG on "riittävän" hyvä, vaikka ei pärjääkään Toppyn EPG -tapeille. Voittaa kuitenkin Toppyn oman EPG:n (IMO). Lisäksi EPG päivittyy riittävän rivakasti, jotta se pysyy vielä käytettävänä.
  + Suosikkikanavalistan saa oletukseksi, jolloin pääsee pysyvästi eroon ylimääräisistä maksukanavista tai sontaa tuottavista kakkakanavista.
  + Boksin käyttöliittymä toimii rivakammin kuin Toppyssa.
  + Ohjelmien haku EPG:stä oli mukava yllätys, vaikka onkin jäänyt aika vähälle käytölle, kun ruutunäppäimistöllä kirjoittaminen on vammaista touhua...
  + Nettiominaisuudet toimivat. Huom. Haistatin suosiolla kakat HDThunderin omalle ylihintaiselle WI-FI -adapterille ja hommasin kolmannen osapuolen WI-FI -extenderin ja verkkopiuhan.
  + Ajansiirto toimii tietyin osin näppärästi.
  + HD-kanavat näkyvät ongelmitta (ainakin ilmaiskanavat). Kaipa tämänkin voi laittaa plussaksi, koska kaikissa laitteissa näin ei ole.
  + Käynnistyy nopeasti normivalmiustilasta

  Miinukset ja muut valituksen aiheet:
  - Töpselituuletukset (ukkoslaatikossa on onneksi laitteen takana oikea virtakytkin, joten töpselituuletusta ei tarvitse tehdä kirjaimellisesti). Huom. Tuuletuksia tarvitaan selvästi harvemmin kuin Toppyllani.
  - Levytila on loppu -bugi. Aina toisinaan herjailee, että levytila on loppu, vaikka se ei sitä ole. Tähän auttaa töpselituuletus. Ohjelmia ei ole ainakaan vielä jäänyt tämän vuoksi nauhoittumatta, mutta vannomatta paras... Anyway, tämä on ollut yleisin ja lähes ainoa syy töpselituuletuksille tällä boksilla. Bugi hyppii silmille ehkä kerran kahdessa tai kolmessa viikossa.
  - Boksi käynnistyy hitaasti syvästä unesta
  - Valikkosulkeiset. Valikkoa saa veivata riittämiin, jos haluaa esim. poistaa tallenteen.
  - Ajansiirrossa olisi kätevää, jos näkisi jostain kuinka paljon laahataan live-lähetyksen perässä. Tämä ei mikään show stopperi kuitenkaan.
  - Muutamat muut pienet ärsytykset ja kankeudet käyttöliittymässä
  - Kun katsoo samanaikasesti ajansiirrolla nauhoituksessa olevaa ohjelmaa, aikapohjainen eteenpäin hyppäys ei toimi.

  Kaiken kaikkiaan olen ollut tyytyväinen tähän boksiin, kun muistaa boksien yleisen laatutason. Olen siis vähään tyytyväinen :) Ottamatta kantaa satshopin bokseihin, niin uskaltaisin väittää tämän kuuluvan markettiboksien *köh* "laadukkaimpaan" kaartiin.
   
 15. escalibur

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2000
  Viestejä:
  22 725

  Duo2, OpenVIX image ja oscam ymod-versio. ;) Todella toimiva yhdistelmä ja boksi on edelleenkin aivan overkill tavalliseksi boksiksi. Saispa sen päälle Kodin pyörimään, niin saisi keskitettyä kaksi laitetta yhteen. :)
   
 16. en oo ilmottamassa Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  3 385
  Mites tuo openvix eroaa openpli:stä, ja mikä tuo ymod on? Mä vetelen vielä cccam:lla :D
   
 17. escalibur

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2000
  Viestejä:
  22 725

  En ole testannut OpenPLI:ta kuin vanhassa DM500HD:ssa, joten sen toiminnasta Duo2:lla en osaa sanoa. OpenVIX on pelittänyt Duo2:lla sen verran hyvin etten jaksannut tehdä testirumbaa eri imageilla. ymod mahdollistaa erilaisia tuhmuuksia, tosin kuin vanilla oscam. :) Google auttaa.
   
 18. Espi

  Rekisteröitynyt:
  23.09.1999
  Viestejä:
  860
  Meil vielä olkkarissa Toppyn 500:n terasella levyllä ja lastenhuoneessa Toppyn 5100 hdmi 500 gigasella. Penskat pärjää tuolla hyvin, mutta olkkariin kaivataan vaihtoehtoa ja tuntuu olevan tuo VU+ Duo2:n tittelin perijä, kahdella dual combo (neljä viritintä) virittimellä, CI+ lukijalla. Käsittääkseni tolla toimii nykyisin kaikki kanavat, myös maksulliset HD:t..

  Onko joku lähtenyt säätämään Black Hole imagea omaan vu+:n, siinä käsittääkseni on Kodi mukana...
   
 19. Marmoset

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2015
  Viestejä:
  7
  Alkaisi pikkuhiljaa tehdä mieli päivittää 8 vuotta palvellut digiboksi uudempaan malliin. Tässä on vain pallo vähän hukassa vaihtoehtojen kanssa... Esimerkiksi Topfield CRC-1410 näyttäisi ainakin paperilla hyvältä vaihtoehdolta peruskäyttöön, mutta tällä palstalla porukka tuntuu hehkuttavan satshopin valikoimaa. Katsoin, että Vu+ Duo2 maksaisi pyöreästi 500 euroa. Kyseessä on varmasti laatupeli, mutta onko ero oikeasti niin iso, että siihen kannattaa panostaa selvästi markettikoneita (esimerkiksi tuota Topfielfdiä) enemmän? Tuleeko rahalle vastinetta?
   
 20. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  VU+ bokseissa Duo2, Solo2, Solo SE V2toimii käsittäkseni nykyään myös CI+ salaus. Eli se mitä tarvitaan hd-maksukanavien katseluun Suomessa antenni- ja kaapeliverkossa.

  Esim:

  http://www.satshop.fi/digiboksit/dvb-c/vu-solo-se-v2-bundle.html

  Hinnaksi tulee 362 € neljällä virittimellä, valmiilla imagella ja asennuksella.

  Kaksi viritintä karsimalla hinta tuppuu satasella.

  43 euroa lisää sitten LA Digital CI+ kortinlukija jos maksukanavia kaipaa. Lisäksi tarvii verkkolevyltä (NAS) tai usb-kovalevyltä tilaa tallennuksille. Eli sellainen pitää myös ostaa jos ei ole vapaana.

  Omat boksit on halvempia enigma2 pohjaisia satelliittibokseja. Yksi pyhitetty BBC:n kanaville 27,5W, yksi varsinainen boksi mitä yleensä käytän ja kolmantena makuuhuoneessa yksi boksi joka käyttää etänä sen varsinaisen boksin satelliittivirittimiä.

  Noin kerran kuussa joku boksi vaatii virtajohtoresetin. Tai oikeastaan resetin boksin takaseinässä olevasta virtakytkimestä. Eli Enigma2 boksit eivät ole niin luotettavia ja bugittomia kuin vanha Humax oli joka toimi viisi vuotta ilman ainuttakaan jumittamista. Tosin se Humaxin antenniboksi maksoikin aikanaan yli 400 euroa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2015
 21. jassse

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2015
  Viestejä:
  16
  Olis tarve kaapeliverkon boksille tallennuksia varten ja tuo Vu+ Duo2 on ollu mielessä, mutta mistä näitä Toppareita, mitä Jore kehuu, voi katsella saksan maalta

  Satshopista tulis Duo2 mieluisalla kokoonpanolla melkein 600€. Jos jollakin linkkiä heittää saksan maalle, niin kiitos.
   
 22. subdependent

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  102
  Onkohan tästä mihinkään? Kenelläkään kokemuksia? http://www.satshop.fi/digiboksit/dvb-t2/edision-piccollo-3in1-plus-ci.html

  Tarkoitus olisi tuoda T-signaali katon harava-antennista boksin kautta HDMIllä projektorille satunnaiseen katseluun. Nauhoitusominaisuuksia tulee käytettyä varmaan kerran-kaksi vuodessa. Ei siis viitsisi maksaa omaisuuksia. Lisäksi kilpailevat mallit Wbox2s ja Finnsatin F1-HD ovat molemmat saaneet huolella kuraa niskaan käyttökokemuksissa.
   
 23. Siid

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2015
  Viestejä:
  72
  Tämä kiinnostaisi kovasti myös minua. Muistaakseni Duo 2 mieluisalla kokoonpanolla maksaisi täälläkin jotain 600 euron luokkaa ja ei kyllä pysty digiboksista tuollaista hintaa maksamaan.

  Tällä hetkellä mulla on Topfield CRC-2400 ja kyllä tuolla muuten pärjää just, mutta toki virittimiä saisi olla enemmänkin. Ehkä. Suurin ongelma tosin on se, että tuo ei aina ota kaikkia ajastettuja nauhoituksia nauhalle. Uusin ohjelmistoversio käytössä ja vanhalla teki samaa. Kyllä tuon kanssa on "oppinut" elämään, mutta kunnolla toimiva olisi aina kunnolla toimiva.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2015
 24. Cat-a-pult

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  14
  Moikka!
  Osaisko täältä joku vinkata tallentavaa digiboksia meille, hintaluokassa noin 250-400e..

  Tallennuksia tulee kohtalaisesti, mutta ei mitään semmosta mitä tuskin haluais kauaa säästellä, kutakuinkin vois poistella sitä mukaa pois kun enemmin kertyy, jotain harvoja muksujen lempiohjelmia sitten tulee tallenneltua.. Tämän takia olisi myös hyvä, jos ominaisuuksissa olisi että voisi valita useamman ohjelman kerralla ja poistaa/siirtää koko nivaska yhdellä kertaa. Tuossa nykyisessä vanhassa topparissa on valintamahis, mutta sitten kuitenkin ohjelmat pitää poistaa/siirtää kansioon yksitellen, eli tuo valinta tuntuu olevan ihan turha ja kun poistelee kuukauden pikkukakkosia, niin meinaa palaa käämit..
  Mitkään ihmeelliset lisäominaisuudet ei kiinnosta, siis esim timeshift, oheisohjelmat(meillä on ps3 sitä varten), eikä maksukanavatkaan.. Vähintään paria kanavaa kuitenkin pitäis saada tallenneltua kerralla, ei haittaa vaikka kolmeakin. Ei katota yleensä kuitenkaan digiboksin kautta tv:tä, joten ei ole merkitystä voiko katsoa samaan aikaan.

  Tallennan yleensä etukäteen koko viikon ohjelmat, joten EGP:n olis tärkeä olla selkeä ja mielellään lista/luettelomainen ja helposti selattava, topfieldissä on minusta todella huono tuo ja sillä ei jaksa selata kuin muutamia päiviä, törmäsin nyt semmoiseen kun Plasma EPG, kokemuksia siitä? Sekoittaako paljon boksin toimintaa, jumittaako sillä helpommin tai muuta? Itsellä oli ennen waaanha procaster ja pidin sen EPG:stä(kin) niin paljon että rima on nyt korkealla ja melkeen tuo nykyisen vanhan topfieldin epg on suurin syy, miksi en sillä mitään tallentele ja uus hommataan, kun ei siellä tosiaan jaksa selata mitään..

  Myös siitä plussaa, jos voisi laittaa tallennukseen jonkinlaisia tärppisanoja esim "prisma", joka tallennuttais kaikki prismadokumentit, en tosin tiedä onko tälläinen ominaisuus vain noissa elisa viihde yms palveluissa.. Finnsat taisi tälläistä myös mainostaa, mutta katoin että heidän digiboksinsa ei ole HD(en tiä onko meille loppupeleissä merkitystä ees) ja oli jotenkin epäilyttävän halpa. Käyttöliittymä näytti ainakin kuvissa tosi pikseliseltä ja vanhanaikaiselta, antoi niin halpiksen kuvan kaikin puolin..

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...t-3D-Blu-ray-soitin-ja-500-Gt-yhdistelmaboksi Onko tästä LG:n boksista kokemusta, kiinnostaa tuo "Remote app -älypuhelinsovellus", mutta en löydä mistään minkäänlaista kuvaa tai videota käyttöliittymästä ja LG digiboksin merkkinä on täysin uusi tuttavuus..
  Toisena mietitty HD Thunderin HD6500 ja videon perusteella käyttöliittymäkin vaikuttais hyvältä, mutta kuullut että monilla ollut sen kanssa ongelmia että jumahtelee.. Siitä myös kokemukset kiinnostaa.
  Ja onko noissa topfieldien käyttöliittymissä eroja uusissa?
   
 25. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  http://www.satshop.fi/digiboksit/dvb-t2/vu-solo-se-v2-bundle.html

  Tuo tuplavirittimellä.

  Siihen sitten Satshopin image ja asennus 25 euroa. Lisäksi tarvii joku USB- tai NAS-verkkokovalevyn jos sellaista ei ole jonne tallenteet mahtuvat.

  Tuolla saa tarvittaessa maksulliset hd-kanavatkin näkymään jos hommaa joskus CI+ modulin.

  Hinta tuolla noin 250 euroa. Plus kovalevy jos sellaisen tarvii. Ja se CI+ moduli noin 40 euroa jos niitä maksullisia teräväpiirtolähetyksiä joskus kaipaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti