Mikä on paras digiboksi?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Dargol, 24.11.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dargol

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2011
  Viestejä:
  900
  Voisin kiroilla tähän kilometrin verran parjausta Medion-digiboksista, jonka pistän kirveellä säpäleiksi ja kusen päälle, kunhan olen hommannut uuden. Olen kuitenkin laiska, joten kysyn vain seuraavan kysymyksen:

  Mikä on luotettavin, toimintavarmin ja muutenkin laite yli muiden digiboksien tarjonnassa? Arvosteluissa kyllä kehutaan yhtä jos toista mallia, mutta niistä ei näy miten toimintavarma laite on pitkällä aikavälillä. HD-viritin ei ole välttämätön, laite tulee antenniverkkoon, sillä pitää voida katsoa videoita USB-tikulta (useampaa kuin kahta tiedostomuotoa) ja sillä pitää pystyä tallentamaan vähintään kahta kanavaa yhtä aikaa (ja katsomaan kolmatta). Kiitos jo etukäteen vastauksista.
   
 2. xana

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2009
  Viestejä:
  1 701
  Humax HDPVR-5000T DVB-T2 Tallentava HD-Digiboksi on paras hinta/laatu suhteeltaan. Itselläni on ollut Humaxin laitteista pelkästään hyviä kokemuksia.
  Alla oleva Finnsat joka on ominaisuuksiltaan mielenkiintoinen.
  Finnsat FH05-HDR
   
 3. Dargol

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2011
  Viestejä:
  900
 4. xana

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2009
  Viestejä:
  1 701
  Ikävä kuulla, että tällaisia on Humaxin HDPVR laitteessa ollut. Toivottavasti saavat tuon korjattua pian.
   
 5. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Pitäisi olla näistä digikurapurkeista vähän vastaavia arvosteluita, kuin esim. PC-powereistakin. Eli kuoret pois ja rakenteen tutkiskeluun. Kyllä se valmistajia opettaisi, kun paska ei tekisi enää niin hyvin kauppaa...

  Onhan se vähän vittumaista laittaa monta sataa euroa purkkiin, joka on kasattu laadultaan ala-arvoisista komponenteista.
   
 6. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Vieläkö Topfieldeissä on poweriongelmia? Itsellä on Inverto boxi vuodelta 2007 eikä mitään hätää, mutta monella kaverilla on nuoremmatkin helvetin kalliit topparit alkaneet leviimään ja hajoomaan. Ja yleensä niissä vissiin toi poweripuoli tussahtaa. Onkohan sitä korjattu?
   
 7. Whig

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  6 299
  Ei tietoa poweriongelmista mutta tuntuvat ainakin kaapeliverkkoon tarkoitetut topfieldit olevan aikalailla paskaa. Tosin itselläni käytössä vasta toinen topfield ja softa on kyllä sellaista roskaa, että...

  - Harva se päivä, kun tulee töistä ja pistää boksin päälle on ruudulla ilmoitus, että tämä kanava ei enää ole olemassa poistetaanko (ja näitä voi olla kymmeniä per kerta).

  - Vähän väliä boksi hakee kanavat uudelleen jolloin esim. YLE TV1:n tilalle on radio ja SubTV on vaihtunut paikalle 500 ja SubTV:n tilalla on muistaakseni myös radio.

  - WLAN on myös täysin onneton... en ole, kuin vissiin kerran onnistunut siirtämään tuolta ohjelmaa niin, että se olisi katsottavissa koneelta siirron jälkeen. USB:llä onnistuu hieman useammin.

  Nämä siis nyt TF650PVR:n kanssa ja jos vähänkin selailee foorumeita niin en todellakaan ole ongelmien kanssa yksin :-/ Softakin on uusin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2011
 8. miraxi

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2009
  Viestejä:
  349
  Minulla on/ollut kolme topparia käytössä:

  TF 5100 PVRc
  TF 500 PVRc
  CRC-2400

  Jokainen toiminut moitteetta, ei minkäänlaisia kanavien häviämisiä, nauhoittamatta jättämisiä etc. Ainoan "vian" sai aikaan ensimmäinen toppari (TF 5100), jossa oli virrat päällä 24/7 useamman vuoden ajan - siitä varmaan kosahti kovalevy, johtuen juuri varmaankin ympärivuorokautisesta päälläolosta. Hankin tuoreemman topparin (TF 500) ainoastaan sentakia että ohjelmisto olisi entuudestaan tuttu. Palveli useamman vuoden moitteetta ja vihdoin viime kesänä siirryin HD aikaan (CRC-2400).

  Siis kaikki ovat olleet kaapeliverkon toppareita. Mallikkaasti on toiminut kahden kanavan nauhoitus + kolmannen katselu (tosin en nyt muista oliko ekassa topparissa moista edes mahdollista suorittaa). Onko sitten meikäläisellä käynyt ihmeellinen säkä, ettei yhtään maanantaikappaletta ole osunut kohdalle.

  @ Whig - jos meikäläisellä ohjelmisto aiheuttaisi moisia ongelmia, veisin laitteen ostopaikkaan, kuvailisin viat ja pyytäisin uutta tilalle, tai vaihtoa toiseen merkkiin.
   
 9. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Kovalevy noista hajoaa usein siksi, kun kypsäelkoinen poweri rikkoo sen.
   
 10. Rontti

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2001
  Viestejä:
  250
  Jos ei ole blu-rayta niin joku tuon tyylinen kannattaa hommata. Haku | Tuotekuvasto | Verkkokauppa.com

  Maksaa about saman kuin hd-loota ja saat bluray:n ja et tarvitse kuin yhden kaken kaikkeen tekemiseen.
   
 11. EvilTwin

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2003
  Viestejä:
  807
  Noista puuttuu vain se toinen viritin, eli ei hirveän käytännöllinen, jos haluaa tallentaa samalla kuin katsoo toista ohjelmaa toisesta kanavanipusta.
   
 12. Jurriz

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2011
  Viestejä:
  29
  OT. Mikäs Medion sulla on?
   
 13. stonarit

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2010
  Viestejä:
  177
  5 vuotta vanha Topfield 5100 alkaa temppuilla juuri niin kuin web-keskusteluissa kerrotaan. Eli jumittelee ja lopettaa toiston yhtäkkiä. Syynä arvatenkin powerin kondensaattorit. Tähän asti laite on toiminut moitteettomasti.

  Kysynkin otsikon mukaisesti, mikä on markkinoiden paras digiboksi tällä hetkellä? Pääpaino on käytettävyydellä, ja HD-ominaisuudella ei ole minulle merkitystä. Pikaisella surffauksella valikoima on aika suppea, ja lähestulkoon jokaista mallia haukutaan enemmän tai vähemmän.
   
 14. Jurriz

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2011
  Viestejä:
  29
  Korjaa/korjauta vanha laitteesi? Olet kuitenkin sen käytettävyyteen jo tottunut. Näissä uusissa boxeissa tuntuu olevan samantyyppisiä bugeja kuin jo 5v sitten, joten hermoja säästääksesi voi olla parempi pitäytyä vanhassa.
   
 15. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Jurriz:n kanssa aika samoilla linjoilla koittanut kovasti ettiä kokemuksia uudemmista bokseista, mutta tuntuu että jokaisella merkillä on samoja ongelmia kun vuosia sitten. En kyllä ymmärrä miten ei voida tehdä kunnon komponenteilla ja perus toimivalla softalla olevaa laitetta.

  -------------------------------

  Itse olen nyt käyttänyt reilun 5vuotta mielestäni loistavaa boksia ( Maximum C-8000 CX-CI ). Käsittääkseni sisällä pyörii linux eli tuohonhan käyttäjätkin aika paljon teki kaikenlaista ja onhan tuohon liittyen oma suomalainen foorumikin kaikille ohjelmille yms muutoksille.

  Itse kuitenkin käyttänyt laitetta vakiokuntosena. Joskus tuli otettua leffoi tms koneelle boksilta usb:lla onnistui ihan ok ja myös ftp yhteys toimi rj45 kautta jos sitä halusi käyttää. FTP oli kätevä silloin kun kotiverkon oli säätänyt kuntoon, kun pysty vaan ftp ohjelmalla mennä katsomaan mitä boksilla oli poistella/kopioida haluamansa yms.

  Viimeset 4vuotta boksi on kuitenkin ollut vaan luotettava perus boksi. Muistaakseni pystyy tallentamaan 2-3kanavaa ja katsomaan 4:tä. Tai sitten oli peräti enemmän nuo luvut, mutta en varmaksi muista.

  Boksi ollut standby:ssa koko ikänsä eli ei oo päävirtoja katkottu. Viimesen pari vuotta on tainnu nauhottaa joka ilta (päivittäin nauhotus) valinnalla ohjelmia muistiin eli heräillyt standby:stä nauhottanut ja sammunut. Laite ei oo koskaan jättänyt yhtään ohjelmaa nauhoittamatta.

  Ainuut ongelmat tuli 2kk sitten kun boksi ei enään ollutkaan käynnistynyt standbysta eikä käynnistynyt enään muutenkaan. Perus ongelma eli powerin elkoista yks oli pullahtanut, tein pika korjauksen ja vaihdoin miljoona laatikosta laadukkaan elkon tilalle.

  Alkaa vaikuttaan tää nyky digiboksien laatu siltä että parempi varmaan vaihtaa kaikki ton powerin elkot että toi pelais sitten elämän kaarensa loppuun jos ei ylikin. HD:ta kun en itsekkään tarvitse. Laatikossa on vielä vanha vähän käytetty WD green 640gt, se tarkotuksena pistää boksiin kun inspiraatio iskee :)
   
 16. stonarit

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2010
  Viestejä:
  177
  Taidan kääntyä tämän vaihtoehdon puoleen. Pikaisella soittokierroksella korjauksen hinta-arvio osineen on n. 65 euroa, joka ei nyt kohtuuttomalta kuulosta. Ja tosiaan, mikään tällä hetkellä saatavilla oleva digiboksi ei tunnu erityisen vakuuttavalta.
   
 17. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 705
  Onhan tuo aika hinnakas muutaman konkan vaihto, toki jos yrittäjä olisi, niin en kyllä halvemmallakaan tekisi :D Kannattaa vaan pitää siitä huoli, että pistävät kunnon kamat sisälle ja vaihtavat reilulla kädellä niitä konkkia (ainakin kaikki mitä netin oppaissa mainittu).

  e: http://fi.wikibooks.org/wiki/Topfield_TF5X00/Kondensaattorien_vaihto
   
 18. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Olisi kiva nähdä kuvia korjatuista powereista. Tietäisi, että ovatko teeveeturaajat vieläkin entisellään, eli vain se yksi täysin kypsä elko vaihtoon ja mielellään kolminumeroinen summa valuuttaa korjauksesta.
   
 19. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Kysytään täältä.
  Tarvis digiboksin joko tietokoneeseen tai normi boksin.

  Periaatteessa muulla ei ole väliä kunhan se toimii kun joskus sattuu telkkaria katsomaan.

  Plussaa ois, että vois HD kanavia kattella (käsittääkseni jtn ilmaisia HD kanavia olis..)
  HDMI liitin kanssa olis ihan jees, että voi kätevästi kytkeä vahvariin ettei tarvi museo tavaran kanssa tarvi ruveta räveltämään.

  Kaiken kukkuraksi tietenkin mahdollisimman halpa olisi aina hyvä, mutta kai siihen voi jonkun euron enemmänkin laittaa euroja, jos kannattaa.

  Vähän käytetty myös ok.

  Niin ja millään tallennus jutuilla en tee mitään.
   
 20. Donut200

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2010
  Viestejä:
  91
 21. Jyppe

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2003
  Viestejä:
  132
  Ensi viikolla pitäisi olla kokemuksia tuosta poksista. Cdon myy hintaan 279eur, niin uskaltauduin tilaamaan. Yritän korvata tuolla 5,5 vuotta vanhan Humaxin PVR-9200C poksin. Vähän kyllä hirvittää, kuinka hyvin samsungin ohjelmisto käytettävyydellään siinä onnistuu. On nimittäin erittäin hyvä tuo vanha humaxi toiminnoiltaan.

  30.10
  No niin, viikonlopun yli on selvitty ja voisin kertoilla ensi fiiliksistä.
  Ei tämä tallentavana digipoksina voita millään mittapuulla vanhaa Humaxia. Jos siis HD-kanavat ja liitännät unohdetaan.

  - Timeshift 1. Minkä takia tämä ei ole oletuksena koko ajan päällä ?
  Tyyliin kanava on taustalla pyörimässä ja aina kun haluaisit kelata taaksepäin "onpa mielenkiintoinen dokkari, kelaanpa taaksepäin ja katson alusta asti. "EI KÄYTETTÄVISSÄ". Aina pitäisi erikseen muistaa laittaa timeshift päälle "play"-näppäimellä.

  - Timeshift 2. Guideen siirtyminen katkaisee timeshiftin ja hävittää katsomattoman pätkän.
  Katsot timeshiftillä jotain ja "Mihinkäs aikaan se yks ohjelma alkoikaan, katsonpa guidesta..." Naps, siirryt nykyhetkeen ja et voi palata taaksepäin...

  - Timeshift 3. Sitä kelattua pätkää ei voi alkaa tallentamaan...
  Jos vaikka kelasit sitä ohjelmaa taaksepäin ja toteat, että tämän voisi katsoa paremmalla ajalla. Painat REC, niin tämä idioottipoksi toteaa, että "HALUATKO PYSÄYTTÄÄ TIMESHIFTIN JA KÄYTTÄÄ SE SIJAAN HALUTTUA TOIMINTOA?" No en ! Haluan talteen myöhempää katselua varten sen mitä ruudulla näkyy, saatana.

  Tuollaisenaan tuo timeshift on lähes käyttökelvoton, mitä lie insinööreillä liikkunut päässä ?

  Loppuuko Samsungilta aakkoset kesken, ennenkuin saavat markkinoille ihan oikean tallentavan poksin? Sellaisen, missä tämmöiset perusasiat ovat yhtä hyvin hiottuja kuin muuten teknisesti huonommissa ja vanhemmissa laitteissa.

  Jatketaan aiheesta, kunhan ensipöly laskeutuu.

  12.11.2012

  Väliin hieman plussia, joiden ansiosta pidän poksin:

  + Blu-ray puoli vaikuttaa oikein hyvältä sekä käytettävyyden, että kuvanlaadun puolesta.
  + Netflix näkyy 1080/24p kuvalla & DD+ äänillä. Ominaisuuksia, mitkä eivät mm. PC:llä onnistu.
  + 43cm laiteleveys, ainoa oikea leveys olohuoneviihde-elektroniikalle. (Ainoa seikka, mikä entisessä Humaxissa häiritsi, oli 37cm leveys.)

  Ja lisää miinuksia:
  - Netflix-sovellus pelastaa muuten aika lailla kankean ja hitaan Smarthub-puolen, missä ärsyttävin piirre on se, ettei niitä kaikille tuikitärkeitä "Kids","Family" ja "Fitness"-kammotuksia saa edes hävitettyä.
  - Tämä poksi ei tunnu tajuavan sähkökatkon jälkeen nousta käyntiin hakemaan kellonaikaa. Liekkö osaa ajastettuja tallennuksiakaan tallentaa, jos ajantaju tuota luokkaa... kerron myöhemmin, kunhan varmistuu. (Aika fataali ominaisuus, kun meillä menee lähes kaikesta elektroniikasta herätevirrat pois klo 02.00-06.00 joka yö ajastimilla).
  *Joo, ei tämä reppana tallenna ollenkaan, ellei ole käyttänyt härveliä päällä sähkökatkon jälkeen. Täysi fiasko tämänkin osalta...*
  - Poksi on juminut muutamia kertoja ja töpseliä on joutunut tuulettamaan (rehellinen virtanäppäin, minne olet jäänyt ?)
  - Guide on huonosti toteutettu, mm. ohjelmien täydellinen INFO vaatii kaksi painallusta (eri näppäimillä lisäksi) ja ulkoasu sekava.
  - Missä on haku-toiminto Guideen ? Tyyliin kirjoitat hakuun "Karpo" ja saat näkyviin kaiken materiaalin 2 viikon ajalta, jossa sana esiintyy.
  - Jo katsottuja tallennuksia ei voi poistaa, jos taustalla laite tallentaa jotain uutta kiintolevylle.

  ÄLKÄÄ OSTAKO TÄTÄ LAITETTA TALLENTAVAKSI DIGIVASTAANOTTIMEKSI, koska ei tätä näköjään ole sellaiseen alunperinkään kunnolla suunniteltu. 279 euron hinnalla tämä on yhä 100 euroa liian kallis blu-ray soitin.
  En voi käsittää, miten joku voi olla tyytyväinen näin keskeneräiseen laitteeseen. Onnea vaan 8500 & 8900 omistajille, mitä sillä isommalla kiintolevyllä tekee, jos sille tallentaminen on näin paskasti toteutettu. Tälläinen olisi menetellyt vuonna 2005, mutta tänä päivänä tämä on surkea esitys. Eräänlainen "aikakone" siis.
  Aplodit Samsung, ensi kevään F-sarja lienee kohta tuotannossa, kippis sille !

  20.1.2013

  Tunnelmat reilun parin kuukauden käytön jälkeen ovat:

  - Viritinpuoli hajosi joulukuun alussa, ei näkynyt mitkään kanavat. Emolevy vaihdettiin takuuseen paikallisessa huollossa viikossa, se meni huollon osalta hyvin ja suht nopeasti.

  - Bluray puolella tuli emon vaihdon jälkeen sellainen hassu juttu esiin, että kun painan taukonäppäintä, jää ihme piipitys/häiriösignaali soimaan kaiuttimista taustalle ? Jos tästä jatkaa play-näppäimellä, saattaa tuloksena olla pahan kuuloisia räsähdyksiä satunnaisesti. Yleensä kelaus johonkin suuntaan auttaa ja ääni kuuluu oikein tämän jälkeen. Ilmeisesti jokin synkronointi ongelma ? Pitää tutkia asiaa ja huollattaa jos jatkuu.

  - Viritinpuolen kelaukset ovat todellakin hitaita käyttää, huh huh. Paha moka.

  - Netflix-sovelluksen kun saisi jotenkin yhden näppäimen taakse avautuvaksi, niin helpottaisi elämää pirun paljon. Sillä Smarthubilla ei tee MITÄÄN MUUTA, täysin huuhaata kaikki muu siinä omasta mielestäni.

  - Tämän härvelin käytettävyyteen tottuu jonkin verran jos on pakko, mutta yhä yllä mainitut seikat ärsyttävät. Olen säilyttänyt laitehyllyssä vanhan Humaxin ja joka kerta, kun sitä käyttää, toteaa miten paljon parempi se on digivastaanottimena. Samsungiin verrattuna se on nopeampi, järkevämpi, sulavampi ja kaikkia sen tarjoamia toimintoja on mukavampi käyttää. Kelaukset ovat pirun paljon paremmin toimivia, toiminnot on ryhmitelty yleensä yhden näppäimen taakse, guide on erinomainen, tallennus hirvittävän paljon nopeampaa ja helpompaa yms yms.

  Oikeastaan itse en tee laitteella mitään muuta kuin katselen bluray-levyjä ja netflixiä. Erittäin satunnaisesti jotain ohjelmia suorista tv-lähetyksistä ja tallennan pari ohjelmaa viikossa max. Siihenkin on varmaan syynsä... ;) Vaimo kiroilee enemmän, kun joutuu tätä käyttämään teeveetä katsellessa, ei käy kateeksi...

  Jos Win 8 Netflix-sovellus alkaa tarjoamaan automaattisesti 1080/24p kuvaan tahdistamisen, niin tämä Samsung jää osaltani pelkästään blurayn pyörittämiseen... DD+ 5.1 äänikin tuli jo myös win8 netflixiin.

  Jospa tämä oli osaltani viimeinen tv-viritinlaite, mielestäni tv on kuollut, etenkin mainosrahoitteinen sellainen. En ole kestänyt mainoskanavia enää vuosikymmeneen. Ylekin pitäisi kutistaa uutislähetyksistä vastaavaksi max 2 euron kuukausihinnalla veroista kaikille.
  Eläköön vapaasti valittava suoratoisto verkon yli !
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2013
 22. bosecom

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2012
  Viestejä:
  119
  mikä tää power ongelma oikeen on? Joo mennään vielä pitkään Toppari TF500pvr C:llä, ei ole kuva laadun suhteen ollut valittamissa, melkeen kuin HD-luokkaa. Tuskin mitään lisäarvoa saan jos siirryn HD-boxiin vielä.
   
 23. waagner

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2010
  Viestejä:
  526
  Onks se HDThunder suomalainen boksi mistään kotosin?
   
 24. marzi69

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  43
  Mikäs on tällä hetkellä se paras tallentava boksi? Pitäisi olla kaapelitalouteen, plussaa toki jos ymmärtää molempia.
   
 25. jarskii-

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  2 897
  miten voi saada melkeen hd-luokan kuvaa normi digilähetyksestä? uskomatonta kuraa valmiiksi kuvanlaatu kaapeliverkosta. hd-kanava on asia erikseen

  itsellä ollu nyt alta kaks vuotta tf520pvrc boksi joka lähtee huomenna toiseen kertaan takuuhuoltoon. ekalla kerralla kovo vaihettu ja nyt ku alkaa kattoon tallennettuja ohjelmia niin vetää koko boksin jumiin
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti