Mikä näyttö pelaamiseen ?

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja samppa1123, 22.12.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Asus ROG PG279Q -pelinäyttö mini-arviossa:

  - 2560x1440
  - 27”
  - IPS
  - 144 Hz
  - G-SYNC
  - 4 ms


  ergonomia 10/10
  Toisin kuin foorumilla väitetään näytön säätimet ovat jatkuvassa käytössä. Milloin laitetaan FPS-mittari päälle, milloin ilta- / päivä asetukset. Myös näytön logon ja jalustan led-valaistuksen saa tarvittaessa päälle / pois. Paneelissa on oikealla takana erinomaisen helppo "joystick". Sitä napautetaan kerran ja zoikalla sitten pääsee helposti joka suuntaan: vasen, oikea, ylös, alas. Oikea hyväksyy, vasen exit ja näin pois päin.

  Näyttöä voi myös todella helposti liikuttaa ylös ja alas, eli korkeutta. Sekä katselukulmaa. Näyttö painaa 7 kiloa ja sen jalusta on todella jämäkkä. Näytössä on alla kumitassut, se pysyy työpöydällä kuin liimattu painonsa ansiosta, mutta on samalla myös todella helppo liikuteltava tarvittaessa. Tyylikäs näky päivällä ja hämärässä.


  heikkoudet 8/10
  Moni pelkää näyttöä ostaessa paneelin heikkouksia: valovuotoa ja kuolleita pikseleitä. Valovuodot kuuluvat asiaan kun kyseessä IPS-paneeli. Ongelma on todella paljon liioiteltu. Valovuotoa varmasti on jokaisessa IPS-paneelissa, mutta perus pelaamiseen sillä ei ole juuri mitään vaikutusta. Uskallan jopa väittää että monikaan tämän päivän pelaaja ei valovuotoa edes huomaa. Kuolleita pikseleitä ei ainakaan omassa näytössäni ollut yhtäkään kappaletta.


  pelinäyttö 10/10
  Pelikäytössä olen testannut lähinnä kahden pelin kanssa. Elikkä Doom (2016) ja League of Legends, FPS ja MOBA -genret. Mistä aloittaa. Doomia pelaan maksimiasetuksilla, eli kaikki on joko Ultra / Nightmare, OpenGL tai Vulkan molemmat toimivat. Tässä tarkempia asetuksia Doomista kiinnostuneille: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1141767490 Legendojen Liigassa tosiaan myös kaikki asetukset maksimissa.

  En ole koskaan nähnyt näin hyvää grafiikkaa, joten se yllätti. Ei siihen oikeastaan ole sanoja. Marsin pinnalla raivoaa niin kova tuuli että hiekka pöllyää kaikkialla, katsot sitten rotkon pohjalle tai taivaalle, niin kaikkialla tapahtuu. Sisätiloissa on hämärämpää ja efektejen määrä ja laatu sitä luokkaa että ei voi kuin päivitellä miten sellainen on edes mahdollista. Sitä luulisi koneen yskivän, mutta ei kaikki on sulavaa, kuva ei repeile, vauhti ei hidastu ja paneelin oma FPS-mittari näyttää 144fps. Jopa silloin kun mittari pomppii 120-144fps niin meno on koko ajan ihan yhtä sulavaa. Onko tämä sitten G-SYNC ansiota vai mistä kyse. Grafiikka-asetuksilla kuvasta saa todella skarppia ja tosiaan aseen kanssa voi heilua miten tahtoo, homma vain toimii. Värimaailma on upean luonnollinen eikä sitä ole tarvetta säätää. Paneelissa on erilaisia kuvatiloja, ainoa jota itse säädän on kontrasti ja kirkkaus elikkä niitä usein alemmas.

  Doomissa on omassa valikossa, terävyys asetus, jos kaipaa lisää terävyyttä. LoL sen sijaan näyttää graafisesti ok tasoiselta, sellainenhan peli on, mutta jälleen efektit ovat todella upeita. LoL näyttää kokonaisuutena upealta. Kuitenkin pelatessa törmäsin Screen Tearingiin eli kuva repeilee. Netistä löytyy ohjeet tämän korjaamiseen. PC:ni on mahdollisesti liian tehokas. V-Sync ja Uncapped fps asetuksia muuttamalla pääsee pitkälle.


  kokonaisuus 10/10
  Kun selaan nettiä, käytän Twitchiä, YouTubea, Discordia tai Spotifyä niin homma toimii. Näytöllä on tilaa. Fontin saa sen kokoiseksi kuin haluaa Windows 10 valikoista. Näytönohjainta päivitän GeForce Experience -applikaation kautta. Nvidia jyrää. Asus on kova juttu pelimarkkinoilla. Hiirenä ja hiirimattona Logitech. Nälkä kasvaa syödessä eli uutta langatonta pelihiirtä hankkimassa. Logitech G903 mietinnässä.

  Kokonaisuutena varsinkin uuden pelinäytön ostajalle huippu valinta, kuten tälläkin foorumilla kerrottu niin jostain täytyy aloittaa. Nimimerkille: @X-Man tiedoksi. Hankin koneeni foorumin suosituksien mukaan ja nyt sitten näytön siihen. Seuraavaksi hiiren. Tällä foorumilla on valtavasti asiantuntijuutta jota tarvitaan nyt ja jatkossa. Minä tuon omani omien kokemuksieni kautta.

  Varma valinta huippuluokan pelinäytöksi sekä muuhun käyttöön. 27 tuuman koko mukava. Minulla se tuossa noin 50-55 cm päässä silmistä. Koneessa kiinni Logitechin pöytäkaiuttimet / subwoofer. Äänet toistuvat kristallin kirkkaina. Kuulokemikkinä edullinen HyperX. Pelituolia myös hankkimassa sekä tunnelma valoa. Lopuksi pelaamiseen, omaan rakkaaseen harrastukseen, kannattaa satsata niitä euroja. Te jotka pelaatte huonoilla näytöillä vaikka koneessa olisi potkua, niin miettikää, harkitkaa vaikkapa tämän 1440p näytön hankkimista. Grafiikka on huikeaa eikä meno sakkaa.

  erityis-kiitos nimimerkille @Jezme
  Asiantuntijuudesta. Ilman häntä en olisi välttämättä juuri tähän näyttöön lopulta päätynyt. Itsellä kävi onni kun maksoin näytöstä vain 700,00 € ja se oli huippu kappale, ei vikoja. Rannalle jäivät paneelit Acerilta ja LG:ltä. Asus toimii minulle parhaiten ja valikoita tosiaan tulee käytettyä paljon.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2018
 2. Leopardi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2006
  Viestejä:
  6 814
  Kuvaa valovuodosta? Eli n. 3m päästä, ei jää ips glowia kuvaan.
   
 3. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Pitikö koko artikkeli pastata tähän. Eli tarkoitatko kun laitan näytön kiinni sen jälkeen kun olen pelannut? Ruutu on kauttaaltaan musta.
   
 4. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Tarviiko tuota näyttöä kalibroida? Voiko sitä jotenkin päivittää softa? Huom olen noviisi näissä PC jutuissa vielä.
   
 5. Leopardi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2006
  Viestejä:
  6 814
  Siis kun näyttö on päällä ja musta väri näkyy, täältä vaikka laitat mustan taustan koko ruudulle.

  http://jasonfarrell.com/misc/deadpixeltest.php
   
 6. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  No valovuoto on niin minimaalinen kuin se voi vain olla IPS näytöissä. Lähes mustaa verrattuna siihen että näyttö olisi pois päältä. Ei myöskään yhtään kuollutta pikseliä.
   
 7. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Onko joku syy mikset vain voisi laittaa sitä kuvaa mitä Leopardi pyysi?
   
 8. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Kuvassa ei ole yksinkertaisesti mitään nähtävää. Valovuotoa ei juuri ole, kuvitelkaa IPS näyttö, jossa valovuoto on aivan minimissä. Ylipäätään kuvat mitä ihmiset nettiin laittavat näistä paneeleista ovat usein täysin liioiteltuja.

  Tällä hetkellä testailen / opettelen oman rakkaan kokoonpanon käyttöä:

  kone
  Intel Core i7-6700K 4.00 GHz
  EVGA GeForce GTX 1070
  Gigabyte Z170-GAMING K3
  EVGA Supernova 650 G2
  Thermalright Macho Rev B.
  Kingston HyperX 16 GB
  Samsung 850 GB EVO

  näyttö
  Asus ROG PG279Q

  hiiri
  Logitech G703

  hiirimatto
  Logitech G640

  näppäimistö
  Logitech G513

  kaiuttimet + subwoofer
  Genelec 2.1  ... elikkä Benchmark-testin mukaan kone selviytyy pelikäytössä arvolla: "Nuclear Submarine". Tuulettimia olen vähän säätänyt ja lämpöjä testannut, sekä tehnyt profiileja eri peleihin, elikkä näppäimistön valoja säädellyt. Testipeleinä:

  - LoL
  - DOOM
  - Destiny 2
  - Hollow Knight
  - Nex Machina

  Koneelle antaa haastetta tuo 1440p tarkkuus, ja valtava pikselitiheys, mutta esim DOOMia pystyy silti pelaamaan Nightmare asetuksilla. Ruudunpäivitys sen sijaan on mielenkiintoinen. Saan pitkälti lukemia 120-144fps, mutta välillä on käyty nopeasti 34-144fps, ilmeisesti G-SYNCin ansiosta tämä ei kuitenkaan näy pelitilanteessa mitenkään. En oikein enää erota 144fps verrattuna esin 120fps tai alle. Meno tuntuu todella sulavalta koko ajan.

  Graafisesti en ole ikinä nähnyt mitään näin siistiä. Oli kyse sitten Destinyn sieni metsistä Nessuksella tai DOOMin ahtaista käytävistä, sci-fi-meiningistä, jossa helvetistä tullut örkki repeää paloiksi kun katkaistu haulikko kuiskaa.

  Mutta tuosta IPS hehkusta niin sitä ei juurikaan ole. Tämä on huippu kappale. Nyt meni 1000 euroa näihin hankintoihin, mutta luultavasti parhaimpia hankintoja joita olen ikinä tehnyt. Homma vain toimii. Laadukkaita tuotteita, jotka toimivat saumattomasti yhteen.
   
 9. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Jokainen varmaan tietää jo miksi. :)
   
 10. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Olisi tuo nyt vähintäänkin ollut kohteliasta jos ei muuta, kerran toinen pyytää..

  Jep. Vähän sellainen fiilis tuli. :)
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2018
 11. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Ehkä hitusen väärä ketju, mutta Destinya pelatessa System / CPU lämmöt pomppivat 41-45 asteen välillä. Käytän asetusta Performance. Graffat / efektit 75/100, GeForce Experiencen kautta.

  ...

  Minusta tämä on turha keskustelu. IPS glow on niin vähäistä ettei se erotu silmällä. Suuri osa kuvista joita netissä on, ovat liioiteltuja ja varmasti on joitakin huonoja paneeleja päässyt läpi.
   
 12. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Sen vielä lisään, että tuo IPS glow on ihan yli vedetty juttu. Esim Destinyssa maisemat ovat upean värikkäät, miten glow muka vaikuttaa? Eikä DOOMissakaan vaikuta, vaikka käytävät mustia.
   
 13. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Minusta nuo sun benchmarkit, CPU lämmöt ja oheislaitteiden hehkutukset ovat täysin turhaa OT-löpinää tässä ketjussa. Ja vähän luulen, ettet tuota näyttöä oikeasti ole hankkinutkaan kun kuvan laittaminen on niin vaikeaa. Eipä ole koskaan ennen tullut vastaan kenellä olisi ollut ongelmaa asian kanssa.
   
 14. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Minusta kuva on täysin turha koska en näe mitään valovuotoa. Näyttö on toki kirkkaampi koko mustana kuin että se olisi pois päältä. En kuitenkaan ymmärrä mitä väliä sillä on? Tasaisen tumma, lähes musta.

  Ja tuollaiset puheet että en olisi hankkinut näyttöä lainkaan? Mistä kyse ... lapsellista. Voin etsiä netistä kuvan joka vastaa näyttöäni, mutta en näe mitään pointtia ottaa lähes mustasta ruudusta kuvaa huonossa valossa. Vieläkun paneeli on tasaisen tumma. Itse pelaamisessa glow joka IPS paneeleissa on, niin ei haittaa millään tavalla. Tuntuu että koko tämä IPS Glow on ihan liioiteltu juttu ja puheenne että 50 % näytöistä pitää palauttaa, kuulostaa ihan hullulta. Kuolleita pikseleitä ei myöskään ole katsoo sitten: musta, valkoinen, vihreä, sininen, punainen ... ei ainuttakaan.

  Uskokaa tai älkää mutta keskityn tämän viikon kun lomalla, vain nauttimaan näytöstäni sekä tästä ihanasta näppiksestä ja hiirestä. Rannetuki on suurta plussaa, ihan vakio juttu itselleni jatkossa.
   
 15. draco76

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  461
  Ips glow ei ole ongelma näin valoisana aikana, pimeässä huoneessa se tulee eteen. Silloinkin silmä tottuu nopeasti. Hyvä että testudo löysi mieleisen näytön kuukausien jälkeen, annetaan hänen nautiskella.

  Itse olen täysin tyytyväinen omaan ips näyttööni vaikka alussa heijastukset ja glow vähän häiritsivät. Pimeässä glow oli havaittavaa, lamppu kun laitettiin päälle niin heijastus näkyi :D
   
 16. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  No kiitän, itseasiassa eilen salamoi ja oli synkkää. Hämärä huone. Silti tuo glow on aivan minimaalista lähes pimeässä eikä vaikuta millään tavalla pelaamiseeni. Pelithän ovat värikkäitä kuten Destiny, eikä DOOMin ahtaat pimeät käytävät näytä muuta kuin aivan uskomattoman siisteiltä, graafisesti ja efekti loiston keskellä.
   
 17. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Itselläni oli molemmat AUO:n IPS:t sen verran karseita, että lähtivät palautukseen. En tiedä varmaksi oliko glowia vai bleediä mutta kulmat olivat ihan keltaisena. Kiva katsella jotain leffaa, kun pimeässäkin kohtauksessa näytön alakulmasta ns. "paistaa aurinko" joka peittää kuvaa. Itse ainakin katson mieluummin nykyisen TN-paneelini heikkoja värejä kuin tuota keltaista loistetta tummissa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2018
 18. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  No mitä jos kokeilet saada ihan kunnon IPS-paneelin? Juuri tuollaiset kommentit ihmetyttävät kun itsellä lähes tasaisen musta näyttö. Eikö sinulla ollut juuri tuo sama Asus ROG PG279Q näyttö muutenkin ...

  ...

  En muuten ymmärrä edelleenkään kommenttia että näytön säädöt pitää tehdä vain kerran. Itse käytän tsoikkaa vähän väliä kun vaihdan kuva-profiilia, lähinnä näytön kirkkaus riippuen huoneen valaistuksesta. Tsoikka erinomaisen helppo ja nopea. Toki jotkin pikanäppäimet keyboardissa näyttöä varten olisivat hyvät.
   
 19. draco76

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  461
  Ei minulla tuollaista ollut. Mutta esimerkiksi elokuvaa katsellessa jää mustat palkit alas ja ylös ja silloin pimeässä tuo on nähtävää. Pelatessa sitä ei juuri huomaa (häiritsee vähemmän kuin ison VA näytön värien muutos reunoilla). Tämän näytön suurin haittapuoli on kiiltäväpintaisuus joka rajoittaa näytön asettelua. Silti tämä Acer ET430K on erinomainen näyttö hyötykäytössä.

  Täydellistä näyttöä ei ole eikä ole tulossa, jokainen näyttö on kompromissi.
   
 20. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Joo, kahdet näytöt olen ostanut ja molemmissa omat ongelmansa. Toisessa pahempaa tuo glow/bleed, toisessa vähän kohtuullisemmin mutta sitten löytyi jotain tummaa skeidaa paneelin alta ja kuolleita pikseleitä. Ei jaksa näissä 500€+ paneeleissa alkaa tuollaiseen vaihtorumbaan. Noita huonoja paneeleja on enemmän kuin hyviä niin se on ihan omasta vaativuudesta ja tuurista kiinni koska saa sopivan. Muistan kun yhdellä kesti tuo vaihtorumba varmaan kuukausia ennenkuin sai toimivan.

  En minäkään ymmärrä tarvetta räplätä niitä asetuksia jatkuvasti. Televisioissakin kuva asetetaan/kalibroidaan kerralla kuntoon eikä sen jälkeen tarvitse jatkuvasti viritellä. Loppupeleissä huoneessakin on valaistus kohtuu vakio, etenkin jos tulee vähän luonnonvaloa ja valaisu tapahtuu sähkölampulla. Kuvaprofiilien vaihto on myös melko turhaa imo, kaikenmaailman "gaming-profiilit" jne. ovat monesti lähinnä markkinointihuuhaata. Yleensä siellä on se kuvanlaadullisesti/teknisesti se yksi paras profiili mikä kannattaa valita. Omasta XL2411Z laitoin asetukset kuntoon sen saadessani ja sen jälkeen ei ole tarvinnut viritellä. Toki kaikki omalla tavallaan.

  Ei tuo määrä nyt välttämättä kaikkien mielestä olisi pahaa mutta odotin itse parempaa 500€+ näytöltä. Ennemmin katson videota hailakalla TN:llä, kuin väririkkaammalla IPS:llä jossa sitten reunat loistavat häiritsevästi. Itse en ainakaan osaisi tottua siihen, näytti oikeasti kamalalta tummissa kohtauksissa. Ehkä tuo jollekin olisi kuitenkin kelvannut. Mutta joo, valitettavasti tämä näyttöjen maailma on kompromissien maailma. Sen tiedän itsekin ja kerron aina muillekin näyttöjä hakeville. Itse pitää sitten valita plussa ja miinuslistan perusteella se mikä sopii omiin tarpeisiin parhaiten.

  OLED vaikuttaa muuten tekniikkana lupaavana mutta tulee tietokonekäytössä olemaan alkuun varmasti todella tyyris. Ja toki siinäkin voi erityisesti tietokonekäytössä häiritä tuo burn-in elleivät siihen keksi jotain ratkaisua.
   
 21. X-Man

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2004
  Viestejä:
  1 225
  Nyt sinulla Genelec 2.1 setin vaikka sunnuntaina just kirjoitit että sulla on Logitech kaiuttimet joissa kristallin kirkas ääni, Koita nyt edes muistaa mitä sinä tänne foorumille valehtelet.
  Laittakaa tämä pelle nyt jäähylle täältä.
   
 22. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Älä nyt! Tuo iloa muuten niin harmaaseen työpäivään kun pitää foorumilla saada rispektiä että on muka ostanut jotain ATK tavaraa! :D
   
 23. X-Man

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2004
  Viestejä:
  1 225
  Olet kyllä oikeassa :)
   
 24. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  En kyllä vaan voi ymmärtää mitä kicksejä tuosta saa. Mutta kukin tyylillään. :kahvi:
   
 25. testudo80

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  1 426
  Jaa, siinä oli sitten kirjoitusvirhe. Pahoittelut.

  Huoh...

  Huoh... voi luoja.

  ...

  ja Jezme jatkaa samaa laulua... nyt pitäisi kyllä foorumin natsi ylläpidon nopeasti reagoida näiden kiusaajien otteisiin. Hiljaiseksi vetää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti