Mikä Modeemi, kytkin tai muu verkkotuote minulle?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Moonwolf, 04.05.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. NikezU

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2013
  Viestejä:
  33
  Täytyy taas kysyä fiksummilta apua ennen kuin teen lisää turhia ostoksia. Eli tänään aukaistiin 100M kotikuituyhteys kämppään ja Elisan tarjoaman kotiboxin sijaan päätin tilata:

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...FeGshM9ZWhs552Nk3XyNEQ9vNEFJchckJc9zBz3hSP5HM.

  Ihan hyvä reititin varmaan, mutta netti tulee asuntoon kuparia pitkin niin taitaa tuo purkki olla hyödytön ilman modeemia. Kannattaako ennemmin palauttaa tuo reititin ja vaihtaa se tähän:

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...st=OZCYkRCetLFZtUF3O7p0vN25r5O74Xb9F3vONBPY0T

  Vai onko parempi ostaa erillinen modeemi tuon jo ostetun reitittimen kylkeen? Tarkoituksena asentaa VPN reitittimeen/modeemiin.
   
 2. Nimetön_

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2015
  Viestejä:
  218
  Löytyisikö täältä viisaus?

  Edellinen 4G-Wlan mokkula, Huawei e5776, päästi kylmän pierun. Saattaisi tulla akun vaihdolla kuntoon, mutta on jo kaikin puolin vanha.

  Missä näiden kanssa nykyisin mennään?

  Kotona netti on järjestetty muuten. Tuo kulkee mukana mökille yms. jotta saadaan laitteet pelaamaan siellä riippumatta puhelimista.
  Liittymä on Elisan 50 meganen.

  Onko jotain suositeltavaa laitetta, jotain jota pitäisi välttää?

  DNAn prepaidin mukana tullut halvin tilalle, tilataan joku ebaysta?
   
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 508
  Jos kuitu ei tule kuituna asuntoon, vaan kuparilla, niin selvitä ensin millä tekniikalla se tulee, eli tarvikot jotain modeemia. (jos asuntoo tulee kuitu, niin tuo mileen taloyhtiön jossa myös ethernet kelpoiset nousut (toki voi olla DSL), jos omakotitalo eikä kuitua niin xDSL, joillain operaattoreilla kaapeli(koaksiaali))

  Jos ethernet, niin tuo riittää sellaisenaan, jos tarvitset jonkin kuparimodeemin, esim VDSL modeemin, niin hanki sopiva, tuo voi edelleen toimia reittimenä.

  Varsinkin jos se kuitu ei tule taloon, vaan jonnekkin kadunvarralle olevaan kaappiin niin operaattorin modeemista on se etu että jos yhteydessä ongelmia, niin helpompi reklamoida kuin sama toimitta.
   
 4. oh9juty

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  1 307
  Mie taidan tarvita modeemia. Ostin B715 modeemin. Ominaisuudet on vähän köpöset, eikä esim. Piholen säätäminen onnistu mitenkäänpäin ilman ulkopuolista reititintä.

  Tässä katselin Fritzboxia ja hyvältä näyttää. On vaan pirun kallis. Suositelkaapa jotain kätevää laitetta missä saa määriteltyä pi-holen DNS palvelimen osoitteen suoraan laitteeseen.

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...ITZ-Box-6890-4G-LTE-ADSL-VDSL-hybridi-modeemi

  Tähän edulliseen Zyxeliin saa kyllä laitettua ulkopuolisen DNS osoitteen. Laadusta en muuten osaa sanoa mitään.

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...hPfkhhQ3w9jBQFhL4Jj52Ee15P2LF5P2aNh2On8h2CG9j
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2019
 5. Lillinen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Viestejä:
  20
  Hei, meille tulee kotiin valokuitu ja siinä reitittimenä tämä https://www.asus.com/Networking/RT-AC1900

  Tähän asti tietokone on ollut suoraan kaapelilla reitittimeen kytkettynä, mutta nyt on kone siirtymässä sen verran kauemmas, että mikään kaapeli ei niin pitkälle yletä. Voiko reitittimen perään liittää toisen samanlaisen, vai mikä ratkaisu olisi paras? En haluaisi käyttää langatonta verkkoa.

  (Koska selitys on niin sekava, niin liitän vielä "pohjapiirroksen", joka toivon mukaan selkeyttää edes vähän.
  [​IMG]
  )
   
 6. jagetsu

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  649
  Väliin ei liitetä reititintä vaan KYTKIN. Kuitu jos tosiaan tulee, niin miniminä semmoinen jossa on gigabitin portit. Hintaluokka halvimmillaan alle 20e, mutta tarvitset tosiaan kaksi piuhaa ja sähköä tulee kuluttamaan ylimääräinen laite.

  Toinen vaihtoehto on ostaa riittävän pitkä piuha.
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/7087/
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2019
 7. Lillinen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2017
  Viestejä:
  20
  Kytkin? Nyt on aivan uusi laite minulle. Piuhoja riittää kyllä vaikka madot söis. Kiitoksia, lähden tutkimaan tätä uutta laitekategoriaa.
   
 8. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 508
  TOimiva kupari ethernet noin satametriä, kuvassa ei mittoja, mutta jää vaikutelma että pituus ei ongelma, vaikka välipohjan ym reittejä pitkin vetäisi. tyypillinen kaapelirulla on n 300m , sadanmetrin rullia on (oletus ettei yleiskaapelointia ja ristiinkytkentä kaappia ole, eli valmista kaapelointia ei ole mitä voisi hyödyntää).

  Jos itse kaapeloit, niin päitä on sellaisia mihin ei tarvita työkaluja, mittaukset jää silloin tekemättä, mutta jos ohjeen mukaan huolellinen (parit oikein) niin hyvä onnistumus mahdollisuudet)

  Jos matka on oikeasti niin pitkä että tarvitset aktiivilaitteita, niin sitten tarpeen mukaan, yleensä pienemissä tiloissa aktiivilaitteita tarvitaan muista syistä)

  Edi: kuvaa lisää katsoin.
  Kuitu ilmeisesti tulee huoneeseen 1, jossa kuitumodeemi (kuitumuunnin), niin sen reittimen voit sijoittaa sellaiseen paikkaan missä kuitumuuntimelle alle satametria kaapelia (myös jos se muunnin on esim kuvan ulkopuolella). (kuvan ja jutun perusteella ei muita laitteita, eikä halua käyttää wlania, eli wlanin kannalta ei väliä missä wlan reititin on.).

  Jos valmiskaapelilla, ( laitekaapelilla) meinaat toteuttaa niin sitä kaapelia kuluu aika paljon enemmän kuin suoraan lattian poikki, eli mitoita niin ettei tarvi jatkoa, (jatkoja myydään alan liikkeissä), eli ylimääräisen joutuu sitten rullaan jompaan kumpaa päähän, ja myös reijjät on isompia että saa päineen mahtuun.

  Se pituus raja on kokonaispituus, eli latekaapeli + kiinteä + laitekaapeli,
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2019
 9. Kopsa

  Rekisteröitynyt:
  11.08.1999
  Viestejä:
  437
  Ei oo tullut vähään aikaan seurattua tän alueen tekniikkaa. Nyt on ruvennut ASUKSen Wlan reititin oireileen. Laitteet tippuu verkosta vähän väliä. Ja koko purkki on välillä jumissa. Ikää on sen 4 vuotta...
  pitäisi uutta laittaa tilalle. Vakaata ja luotettavaa purkkia pitäisi tillalle saada. Netti on kaapeli 100/10 ja modeemi on Arris TG2492s. Olisko TP-LINK Archer C7 hyvä valinta?
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2019
 10. Stayinpaid

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2018
  Viestejä:
  11
  Kämppään hommattu Elisa Kotikuitu 100M yhteys tekniikalla "VDSL2_FTTB" ja haussa laadukas, turvallinen modeemi/reititin dual-band wifi:llä ja mielellään jossa valmiina VPN yms. (hyvät ominaisuudet tervetullutta). Hintahaarukka n. ~180€. Ja mitkä piuhat messiin? (alhaalla listattu mihin käyttöön).

  Mukaan olisi saanut Kotiboksi HG635:n (~160€), ilmeisesti Huawei ja suoraan katsoin, että samaan hintaan saa paljon monipuolisempia ja halvemmallakin, eikä tuo tulisi olemaan riittävä. Taitoa ja tietoa kyllä löytyy tarpeeksi, mutta vähemmän nykyajan seteistä ja muutenkin kysyn suoraan nyt mikä setuppi olisi paras.

  Käyttö siis eniten pelaamista, NAS/Media server (Plex/Kodi), hieman etäkäyttöä windows 10 ja lähinnä kali linux sekä NAS. Ja piuhoilla kiinni tulevat laitteet 2 tietokonetta, ps4, ehkä 2 smart tv:tä (ainakin toinen) ja langattomaan toinen smart ellei piuhalla. Ja 2 älypuhelinta satunnaisesti. Siinä nyt pääosin eli saisi olla ainakin 5-6 lan porttia.

  Myös modeemi + reititin erikseenkin ei ole poissuljettua, mutta tohon hintaan ja nykyään varmaan onnistuu sopivalla yhdellä laatikolla?
   
 11. Stayinpaid

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2018
  Viestejä:
  11
  Uppia
   
 12. jagetsu

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  649
  Äkkiseltään tuo 5-6porttia on hankala kun yleensä noissa tuppaa olemaan vain 4.
  Itse lähtisin kasaamaan pakettia budjettiin sopivasta VDSL-laitteesta ja tarvittaessa halvin gigabitin kytkin.
  Merkkinä olen itse tykännyt Asuksesta mutta varmasti muutkin päteviä.
  Cat5.e on kotioloissa riittävä gigaan asti.
   
 13. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 508
  Jagetsu antoi jo hyviä vinkkejä.
  Operaattorin modeemin hyvä puoli on siinä että jos yhteydessä ongelmia, niin vähemmän syyttävää palotteulua päätelaitteen ja operaattorin välillä, kun kummatkin samalta luukulta.

  Jagetsu mainitsikin, eli kytkin erikseen. Jos et tarvitse hallittavaa, niin sitten riittää ihan tavallinen, eli jos tiedät nyt tarvitsevasi 5 tai kuusi porttia, niin minimi 8 porttinen kytkin.

  Modeemi ja reititin voi olla erikseen, tuo jotain etuja, tai siis voi panostaa reittimeen tarpeen mukaan. Jos reititin erikseen, niin sitten wlan AP myös erikseen, tai sellanen reititin missä WLAN, tämäkin vähän riippuu tarpeista.

  Asus mainittu, merkki menee vähän tottumusten mukaan, mutta Asuksella suht laajasti tuettuna VPN serveri, ja VDSL modeemi versioita tarjolla.

  Yleensä Asukselta on heitetty pohdinnan aluksia AC68U, eli tässä tapauksessa joko DSL (jos yhden laitteen + kytkimen pakettiin) tai pelkää WLAN reitin versio. Huomaa että Asuksella samankaltieset numerot ei välttämättä tarkoita ominaisuuksiltaan samaa.

  AC68U mallit on sinänsä jos vanhoja ja esim jos Wlaninsta kaipaat tuoreimpia speksejä niin katseet tuoreempaa rautaan.

  Jos modeemi ja Wlan ei toiminnalta kannalta ole sijoitettavissa samaan paikkaan, niin sitten WLAN AP erikseen, esim TP-linkiltä kohtuu rahalla vaihtoehtoja.

  Jos haluat omat media serverit omaan verkkoon, niin muu tauhka toiseen, niin vähän vaivaa enemmän, ja vähän eri rautaa, ja mm hallittava kytkin , jos WLANkin on erillinen purkki, niin ei paljoa enempää rahaa mene.
   
 14. sepuriq

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2015
  Viestejä:
  275
  Moi!
  Nyt alkaa hermo mennä tohon kämpässä valmiiksi ollu zyxelii wi-fi pätkii vähän väliä..
  Kerrostalo 40m2
  Ethernet piuhalla tulee 100/10 netti

  minkälaisen boxin käyn hakemassa?
  Mieluusti alle satkulla jos pääsis?
   
 15. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 508
  Jos wlanin lisäksi tarvitaan jonkinlainen reititin / palomuuri, niin usein on suositeltu vanhaa Asuksen RT-AC68U, mutta esim TP-Linkillä on monenlaista sopivaa.

  Jos pelkkä wlani niin mm TP-Linkillä on EAP sarjaa, esim EAP 245

  Reittimessä, Gigabitin portit, vaikka nettisi on satameganen, niin reittin gigabitinb porteilla, sisäverkossa isojuttu.

  Wlan, kaksitaajuus, kerrosotalossa ihan 5Ghz kaista liki välttämätön, ja saada 2,4Ghz alue 20Mhz (usein 40Mhz), ruuhkassa kapea joutusampi ja häritsee naapureita vähemmän. Ruksi myös WLAN tehot pari kolme napsua alaspäin, ja sijoitus mahdollisimman hyvä. Huonolla sijoituspaikalla voi seurata ongelmia yhteyksissä.
   
 16. sepuriq

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2015
  Viestejä:
  275
  Jees eli pöytäkone toimii piuhalla ja kaikki muu vajaa 10laitetta langattomasti. En ihan ymmärtänyt koko tekstiä, mutta täytyy tutkia
   
 17. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 508
  Jos se netti tulee sellaiseen paikkaan (ristiinkytkrntä kaappi?)mistä myös wlan "kuuluu" hyvin ympäri asuntoa, niin voi pärjätä yhdellä purkilla, wlan reitittimellä.
  Sellainen purkki missä on kaksitaajuus WLAN (Nykyään minimi voi poitää 802.11ac, tai parempi) , ja ja gigabitin portit, (1000Mbit/s , LAN ja WAN).

  WLANissa hyvä plussa jos on automaattinen 5Ghz alueelle asiakkaan siirto 2,4 alueelta "Band Steering" , jos se 5Ghz kuuluu hyvin koko kämpän (eikä ulos tarvetta), niin ei suoranainen este hankinnallle, sillä 5Ghz verkon voi nimetä erikseen ja kytkeytyä suoraan sinne.

  Suorityskykyä on hyvä olla jos nettiyhteys on nopea ja sitä käyttää (tehoa tarvitaan jos kytkee purkista fiksumpia ominaisuuksia päälle)

  Jos olet kiinnostunut tieturvasta, niin markkinoilla on kehittyneempiä palomuuri/tietoturva purkkeja (esim F-Secure sense)


  Edit:
  Sitten kun olet löytänyt käyttöösi sopivan purkin, niin samalla kun säädät wlan verkkon nimet (SSID) ja salasanat (PSK), niin katso että 2,4 Ghz alueella on kaistan leveys 20Mhz, ja tehoa ainakin muutama desibeli pois (vaihtelee malleittaim miten esitetty,), sama myös 5Ghz alueella jos päätelaiteet tuntuvat jäävän sinne roikkuun kantaman reunamilla.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2019
 18. pötykkä

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2011
  Viestejä:
  93
  Hakusessa 4g modeemi joka toimisi myös heikossa kentässä. Huawei 593 toimi siihen asti hyvin, kunnes päivitin sen. Vanha totuus: Jos se toimii, elä korjaa pätee tähän.

  Onko b715 se paras vaihtoehto? Vai esim ASUS tai TP Link? Halvalla taitaa saada vai huonoa.
   
 19. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 508
  Oliko vain sattumaa että hajosi tuolloin, vai menikö jotain poikittain ja laite sinänsä ehjä ? Ajattelin että sillä voisi jatkaa jos alue sellainen ettei modernimpi tarjoa enempää.
  Vanhasta mallista voi arpoa että haussa jonkinlaista kiinteä kotimokkulaa ethernet piuhaporteilla, 230Ac sähköllä, ei taskumokkulaa , eikä pelkkää wlania.
  Haastaviin oloihin "helppona" ratkaisuna tarjotaan usein Huawei B2368 , mm DNAlla kohtuu rahaan.
  + Itse modeemin antenneineen voi sijoittaa optimipaikkaan, jopa ulos, kaapeleiksi riittää mukana tuleva laitekaapeli RJ45
  + Jos myöhemmin tarve päivittää modernimpaan niin samalla kaapelilla.
  + Erillinen sisäyksikkö, jos minimillä haluaa mennä niin se riittää Wlan reittimeksi.
  - jos ei ulos asenna, niin sisälle voi olla joillekkin vähän sistuksellisesti haastava
  - Jos ei itsellä harrastuneisuutta asentaa, niin lisäkustannuksia asennuksesta, mutta ulkoantenni vaihtoehtoon verrattuna halpaa sekin.
  - Dnalla huonosti päivityksiä.
  Asus ei 4G modeemeissa ole loistanut ja hinnat ei kilpailukykyisiä vs kiinalaiset, TP-Linkin valikoimista ei tule mieleen 4G modeemia mitä ehdottaisi.
  Zyxel ja Netgear tarjontaa voi vilkaista, löytyy myls ketjuja.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti