Mikä Modeemi, kytkin tai muu verkkotuote minulle?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Moonwolf, 04.05.2011.

 1. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Jotain tarkempaa tietoa, eli mikä laite ?
  Mitä tarvit , vaikka taskumokkula riittäisi, niin kerrostalo käytössä valitse ainakin sellainen missä WiFi kaksitaajuus N tai nykyään AC, eli 2,4Ghz ja 5Ghz tuki.
  (Telian)Taskumokkuloissa ei ole LTEa, eli 4G+, eli 4G taajuusyhdistelyä, jos rahan säästö nyt miettii, ja ilman sitä nyt pärjää niin sen voi hankkia sitten kun tarve tulee.
  Sama pätee taajuuksien tukee, halvat mokkulat ei tue kaikkia taajaatuksia mitä Suomessa käytössä. Sitä taasen vaikea sanoa mitä kotonasi nyt käytössä ja mitä tulevaisuudessa.

  Wlan kantavuuteen, kantaako koko kämpän, niin jossai kaksiossakin voi laatuvehkeellä olla vaikeuksia varsinkin silloin jos laitetta ei voi sen suhteen sijoittaa optimisti, taskumokkulat perinteiseti pykää huonompia eikä kaikki pöytäreitittimetkään mitään käskeä ole. 4modeemeissa tilannetta vaikeuttaa se että sijoitetaan yleensä sen mukaan missä paras 4G toimivuus.

  Jos kotona olet ajatellulla laitteen sijoituspaikalla kokeillut modernimmalla puhelimella (ruuhka-aikaan), niin mokkulan suorituskyky voi olla selkeästi huonompi, varsinkin jos mokkulan tekniikka ei riitä kaikkeen siihen mitä operaattori alueella tarjoaa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2017
 2. DiZeX

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2015
  Viestejä:
  80
  Netgear AC810:sessa ainakin on. Kuin myös AC wifi dualbandilla.
   
 3. TonttuX

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2007
  Viestejä:
  151
  DNA Matkamokkula 4G+ WLAN E5787s löytyy 4G+ tuki myös.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2017
 4. mölyä

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2014
  Viestejä:
  214
  On muuten myös ainakin Elisan, Prisman ja Verkkiksen myymässä Huawei E5785 (Lh-22c)-mallissakin. Hinnat vaihtelee aika lailla, Elisalla 205€, Verkkiksessä 139,90€.

  En kyllä suosittelisi, kokemus noista (Huawein) taskumokkuloista on sellainen että ne katkoo yhteyttä tai hidastelee jos on vähänkin useampi käyttäjä. Tiedä sitten oisko toi @DiZeX suosittelema Netgear parempi.
   
 5. Antti_rr

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2010
  Viestejä:
  12
  Moi,

  Osaisiko joku suositella oikeasti hyvää purkkia jakamaan nettiyhteyttä. Sisään tulee kuidulla 200/200 ja pitäisi saada jaettua eteenpäin niin että toimii. Lisäksi laitteiden välillä tehokkaasti. Eli kytkimet vähintään gigasina. Lisäksi hyvä wlan mobiililaitteille ja läppäreille olisi tarpeena. Kiva jos samassa purkissa mutta jos taas se oikeasti hyvä löytyy erillisenä niin sellainen sitten. Purkki joka jakaa dhcp:tä saisi sisältää vähintään 6 töpselin paikkaa mielummin 8 jos wlan tulee erillisenä purkkina.


  Huomatkaa etten edes yritä puhua oikeilla nimityksillä sillä en ole tarpeeksi syvällä tässä että tietäisin onko kyseessä reititin vai ruikutin mitä tarvitsen. Nykyiset Asukset on ihan ******.

  Wlan tulisi kattaa n. 100m2 alue. Antennin suuntima/säteily n. 270 astetta.

  Keskimäärin verkossa on noin 20 laitetta joista n. Puolet langattomasti.

  Toiveissa install&forget tyyppinen juttu. Ihan en sano että makso mitä makso mutta tarvitsen nyt hyvät ja pitkäikäiset laitteet.
   
 6. Johtaja_Jurmu

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2004
  Viestejä:
  1 544
  Nykyinen wlan reititin on TP-link archer C7 v2, ja se menee mahdollisesti myyntiin, on nyt koekäytössä toisessa paikassa.

  Mikä olisi hyvä laite korvaamaan archer c7, noin 100e hintaluokassa, onko tuohon hintaan edelleenkään parempia laitteita :)


  Mielessä on käynyt myös joku Ubiquitin UAP-AC-Lite tukiasema. Onkohan nämä merkittävästi parempia langatonta verkkoa ajatellen,
  varsinkin jos sen sijoittaa hyvään paikkaan (sillehän tarvii vetää vain verkkokaapeli).
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2017
 7. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Reititin jakamaan sitä nettiä, kytkin jakamaan sen ulostulo, WLAN AP yksi tai useampi toteuttaan wlania.

  Lisää vähän sähkönkulutusta, mutta pysyy ajatus selkämpänä ja ongelmia helpompi ratkoa. Yksittäisen komponentin vikaantuessa korjaaminenenkin helpompaa, esim reittimen tuupertuessa ei tarvi vaihtaa kuin se.  Jos ei mitään virtuaalilaneja, niin kytkin on helpoin asenenttava, sellainen missä portteja riittävästi (siis kaikki piuhalaitteet, mukaan lukien ne Wlan APt + puolet tai enemmän varoiksi. (Vaikka nyt ei tarvisi hallittavaa kytkintä, niin sellaisen voi silti hankkia, on valmiina jos tarpeet kasvaa, ja hintaero pieni.

  Työläin tuo reititin (varmaan siihen haluat myös palomuurin), muodissa on nyt Ubiquitin laitteet, löytyy muiltakin, ja vanhat tutut Dlink, TP-link jne. Minimi riippuu vähän siitä kuinka rankkaa kuormaa sille tulee. Tarviiko VPN tuke (haluatko päästä kodin laitteisiin ulkoverkosta).

  Wlan yhteyspisteet helpompia, alle satasella löytyy jo varsinsuorituskykyistä AC tuellista, voi katsella vaikka TP-Linkin (Auranet) ja Ubiquitin AP tarjontaa. Sitä vaikea sanoa montako kohteessasi tarvitaan, kokonais hinta menee tietenkin sen mukaan montako purkkia tarvitaan, helpommalla pääset jos hankit samanalaiset, mutta jos säästää haluaa niin vähemmän vaativat nurkat voi hoitaa halvemmillakkin samansarjan muutaman kympin purkeilla.
  Neliöiden puolesta hyvällä säkällä saatat saada kattavan peiton yhdellä hyvin sijoitetulla APllä.

  Todennäköisesti tarvtiset WLAN viresverkon, joka eristetty kotiverkosta, ehkä myös eri jullkisella IPllä, sen voi hoitaa ehdotetuilla laitteilla, mutta jos haluat yksikertaista, niin laita ennen reititintä kytkin, jolla jaat WAN (netti)yhteyden toinen kotireittimelle ja toinen vierasverkkoa varten, jos nurkissa on ylimääräinen WLAN reititin niin sen voi pistää tarjoileen tuota vieraspalvelua palomuuria säätää halutun tiukalle., tuolle vieras verkolla voi olla käyttö itselläkin, esim. ei niin luotetut laitteet voi tunkea siihen.

  Jos vieraita haluaa joskus päästää myös kotiverkkoon, niin heitä varten tukiasemiin oma SSID omilla PSK avaimilla.  Kannattaa myös katsoa millaista tarjontaa on ns älykkäissä palomuureissa, mitä on tullut tarjolle, onko niissä sellaista mikä korvaisi reittimen ja pitäisi paikat vähän paremmin suojassa, olisi sisi vähemmän jatkuvaa ylläpidettävää ja säätämistä.
   
 8. Antti_rr

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2010
  Viestejä:
  12
  Moi,

  Kiitos avusta. Hankin reitittimen ja wlanin "mesh" tyyppisesti Ubiquitin valikoimasta ja sitten 8 + 5 porttiset kytkimet jakamaan yhteyttä.

  Toistaiseksi näyttäisi kaikki pelittävän paremmin kuin koskaan ja työnteko kotoa onnistuu. Netti ei yski, latenssi on minimissä ja vauhtia riittää. Langallinen sisäverkko nyt giganen ja wlan "lupaa" 1900 mbs ja kännykällä testattuna 500 mbs tulee sisään ja reilu sata ulos. Koneella saman verran kun ei ole kuidussa kuormaa. Nyt näytti tulevan n. 160 / 160 mbs wlanin läpi koneella.
   
 9. Jerkoff

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2013
  Viestejä:
  20
  Termos,

  Aikaa on kulunut siitä kun viimeeks kotiverkkojen kanssa puuhaillut ja nyt olisi taas edessä.

  Eli 100/10 kaapelinetti hankinnassa ja modeemin virkaa ajaa vanha Thomson TCM470, minkä pitäisi riittää mainosti.
  Kaapista löytyy myös ikääntynyt reititin Buffalo Nfiniti WHR-G300 V2. Verkkoon liitetään: Android telkkari, kotiteatteri vahvistin, PS4 Pro, läppäri sekä puhelin. Kaikki laitteet mielellään langattomasti kun piuhoja on jo nyt niin pirusti. Kysymys kuuluukin olisiko reititin hyvä päivittää nykyaikaisempaan kun kerrostalossa asun ja 2.4Ghz varmaankin melko tukossa? Ja jos löytyisi jotain hyväksi havaittuja laitteita niin suositukset on tervetulleita. Perus netin käytön lisäksi: Läppärillä käytän VPN:ää (PIA), 4K materiaalia striiminä ja nettipelaamista ei juurikaan (satunnaiset änikset). Jos näillä nyt on juurikaan merkitystä.
   
 10. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Wlan ainakin päivittää, katso aiempia postauksia. Eli kaksitaajuus WLAN, 1Gbit portilla, mielellään IEEE 802.11ac tuellinen.
  En tiedä millainen reititin modeemissasi on, jos on nuhanen, niin sitten hankkia myös reititin, 1Gbit porteilla, jos ei halua noita erikseen, niin riittävän suorituskykyinen WLAN reititin (1Gbit portit (WAN ja LAN), IEEE 802.11ac wlan), jossa nuo ominaisuudet. suosittuja kuluttajamerkkejä TP-Link, Asus, katso jokin koeteltu malli mistä löytyy juttua, jotain tässäkin ketjussa mainittu. Hinta ei takaa laatua, ja halvallakkin voi löytyä kelvollista. varmaan alla 200€ yhdistelmä laitteella pääset alkuun
   
 11. Yad

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2006
  Viestejä:
  269
  Mikäs mahtaisi olla hyvä 4g modeemi tällä hetkellä johon saa ulkoiset antennit kiinni? Tällä hetkellä käytössä Huawein B593s-22 ulkoisilla antenneilla ja jos joku esim sattuu steamista jotain lataamaan 11+mt/s nopeudella, niin alkaa muilla laitteilla tulla verkkoon ei saatu yhteyttä viestejä ja modeemin hallintasivukin menee todella hitaaksi. Eli purkista ilmeisesti loppuu suorituskyky, olisiko uudemmasta mallista apua?

  Edit. Rajaamalla tuon latausnopeuden 10mts muutkin laitteet toimivat ok ja myös hallintasivu.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017
 12. mh_84

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2008
  Viestejä:
  198
  Inteno DG201 VDSL2 modeemi/reititin taisi kuolla kupsahtaa. Virran merkkivalo ja internetvalo vain vilkuttavat punaista. Laitteesta hajosi jo aiemmin muuntaja, mutta oireili eri tavalla. Harmi sinänsä, koska laite pelitti todella mukavasti useita vuosia.

  En halua hirveästi uudesta yhdistelmälaitteesta maksaa, joten kumpi olisi parempi vaihtoehto?

  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/37479/gxxdr/Asus-DSL-N16-ADSL2-VDSL-modeemi/lisatiedot
  vai
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/42133/gcggn/TeleWell-TW-EAV510-ADSL2-VDSL-modeemi

  TW:stä hiukan lukenut jumitusongelmista, mutta samaa voi ilmeisesti ilmetä kummalla tahansa.
   
 13. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Onko tuo operaattorilta ? voisi kysellä saisiko sieltä kohtuu rahaa uutta, samalla kun kyselee hinnan tarkistusta liittymään.

  Voit etsiä tuoreita kokemuksia käyttämäsi operaattorin ympäristössä.
  En tuomitse kumpaakaan, Asuskin kai päivitysten myötä parantunut, eli siksi ihan vanhat jutut kannattaa ohittaa.

  Sinulla reititin erikseen, eli haluat tuollaisen vain modeemiksi ?
   
 14. mh_84

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2008
  Viestejä:
  198
  Ei ollut nykyisen operaattorin.

  Pitäisi toimittaa molempien virkaa, ei reititintä erikseen.

  Edit. Paikallisesta Prismasta löytyi Asuksen DSL-N17U hintaan 50€. Ilmeisesti poistuva tuote. Kaipa tuolla jotain tekee :)
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2017
 15. jupee

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  426
  Laitetaas tämä tännekkin:

  Asuksen DSL-N55U (ADSL / WLAN) yhdistelmäboksi vetelee viimeisiään ja olisi aika hankkia uutta kalustoa tilalle. Tilalle ajattelin hankkia 2 eri laitetta, eli ADSL modeemin ja AC WLAN-tukiaseman erikseen.

  Mitäs laitteita suosittelisitte? ADSL-laitteeksi käy joku hinnat alkaen malli? Langattomassa tukiasemassa vaatimuksina on USB ja hyvä langattoman verkon kantavuus.

  Hintakattona koko setille n. 200€.
   
 16. Kegi

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2006
  Viestejä:
  87
  Eli kysytääs täältä kun en löydä itse sopivaa vastausta.

  Switchiä routerin jatkoksi kun tuosta löytyy vain yksi gigan portti. Eli tarkoituksena olisi saada switch vastaanottamaan Full HD signaalia PC 1:stä LANin kautta. PC 2 sitten tallentaa tai striimaa datan eteenpäin. Tarvitsen siis ainakin kaksi 100/1000 porttia, mutta QoS tai duplex ynnä muut ovat itselle hepreaa ja en ole aivan varma mitä edes tarvitsen. Siirtoon käytetään OBS NDI pluginia ja WLAN ei ole tarpeellinen. Riittääkö siis tuollanen ihan normi 20€ purkki vai tarvitsenko jotain karkkeja siihen mukaan? Budjettia ei varsinaisesti ole, mutta molemmat koneet tarvitsevat siis nopeaa nettiyhteyttä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018
 17. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Riittävän moniporttinen 1Gbit kytkin, ei tarvi halllittavaa, ja selalisen voit hankkia sitten kun sellaista tarvit.
   
 18. TheZan

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2016
  Viestejä:
  2
  Tarvittaisiin ilmeisesti uutta reititintä Asus RT-N56U on palvellut pitkään ja uskollisesti vuodesta 2013, mutta nyt vaikuttaisi, että olisi tiensä pääsä. Nimittäin WAN ja LAN portit eivät vaikuta toimivan enää ja netin nopeus yhtäkkiä rajoittunut vain kolmasosaan oikeasta nopeudesta. Resetointi ei ole auttanut, ollaan päivitetty firmikset ja boottailtu. Myöskään Asuksen ystävällinen support ei ole pystynyt auttamaan.

  Olen vahvasti sitä mieltä, että Asus-merkkinen voisi olla myös tuleva reititin (koska nykyinen reititin on ollut tähän pisteeseen asti erinomainen), mutta olen toki avoin muillekin vaihtoehdoille. Tämä artikkelin vaikutti asiantuntevalta: https://thewirecutter.com/reviews/best-wi-fi-router/
  ja mieleeni tuosta jäi kakkosvaihtoehto ASUS RT-AC3200, koska kommenttiosiot tiesivät kertoa melko paljon ongelmia Netgear-vaihtoehdoista. Onko ASUS RT-AC3200 hintansa väärtti, vai löytyykö tuohon hintaan parempi, tai kenties halvempaa lähes vastaavia. Olen valmis maksamaan hyvästä reitittimestä +100 €, mutta ASUS RT-AC3200 ollessa 214,90 € on sen todellakin oltava hintansa väärtti.

  Mielipiteitä, neuvoja?
   
 19. masajussi

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2014
  Viestejä:
  311
  Tuossa on tuotteita jotka on laatulaitteita https://en.avm.de/products/fritzbox/
  Itse olen käyttänyt FrizBox kaapelimodeemia 1,5 v ja kyllä on pelannut hyvin ilman minkäänlaista pätkimistä.
  Hinta ei ole halvin , mutta ominaisuuksissa riittää vaativallekin käyttäjälle.kannattaa ostaa heti kunnollinen.
   
 20. valtsu71

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2006
  Viestejä:
  1 031
 21. HankaJouko

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  14
  osaisko joku kertoa, että mikä tässä yhdistelmässä mättää: Alakerrassa sillattu modeemi(julkinen ip), Minkä perässä kytkin, jonka perään yläkertaan on laitettu reititin mikä jakaa myös wlan. Alakerran laitteet on kaikki piuhan perässä vedetty suoraan tuosta kytkimestä ja yläkerran reitittimeen tulee kytkimeltä piuha ja reitittimeltä menee piuhat kaikkiin yläkerran laitteisiin.

  Ongelma tulee siinä että jos reitittimen perässä olevat laitteen laittaa käyntiin yläkerrassa ja sen jälkeen käynistää alakerran laitteet, jotka on kytkimen perässä niin ne laitteet ei saa yhteyttä verkkoon vaan herjaa ip osoitteista. Mutta jos alakerrassa laittaa laitteet käyntii ennen yläkerran laitteita niin sitten toimiii kaikki. Jos taas kytkin ja reititin on toisinpäin kytketty, että reititin on ensin niin silloin toimii kaikki normaalisti, miksi ei toimi noin päin, että kytkin on ensin ja sen perässä reititin?
   
 22. valtsu71

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2006
  Viestejä:
  1 031
  Julkiset IP:t loppuvat kesken. Operaattori varaa käyttöösi sen yhteyden kylkiäisinä tietyn määrän julkisia osoitteita, ja ne jaetaan laitteille, jotka ovat kiinni siinä kytkimessä(reititin + alakerran laitteet). Reititin taas luo oman verkkonsa siihen yhdistetyille laitteille, ja jakaa omat osoitteensa niille, ja mahdollisia osoitteita reitittimeen kytkettynä on tarjolla enemmän kuin operaattorin tarjoama määrä.
   
 23. sepuriq

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2015
  Viestejä:
  285
  tarvis uuden purkin kämppään. eli meillä 10/2m netti koska tänne ei parempaa vielä saa.. tulis piuhalla koneeseen ja muihin laitteisii langattomasti elisa viihde, ps4, läppärit, tabletit. meillä iso omakotitalo. mitä suosittelette? max 100e mutta voin jonku kympin kalliimman ostaa mikäli koette järkeväksi
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2018
 24. X-Man

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2004
  Viestejä:
  1 225
  Et saa pelkällä wlan purkilla isoa ok talo toimimaan, osta joku wifi mesh setti.
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/55550/jcjtj/TP-LINK-Deco-M5-WiFI-Mesh-jarjestelma

  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/68341/jnmnf/Google-Wifi-Mesh-jarjestelma
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2018
 25. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Miksi tarvit uuden purkin, onko vanha rikki ? Millä tekniikalla netti, jos tarvit myös modeemin. (ADSL?).

  Iso omakotitalo, kuullostaa Wlanin kannalta haastavalta, jos reittin ja modeemi kunnossa, niin joissain tapauksissa voi toimia yhdellä WLAn tukiasemalla optimisijoituksella, sopivat materiaalit rakenteissa ja esim kolmikerroksisen talon keskivaiheilla, riippuen silloinkin mita se iso tarkoittaa. Jos haasteelliset materiaalit niin jo rintsikkatalon kokoluokassa voi vaatia useampia.

  Mutta jos yhdellä Wlan APllä pärjäät, niin sellaisia saa alle satasella. Jos tarvit reittimen, niin se lisää tai jos se voi olla samassa paikkaa niin yhdistelmälaitekkin käy.

  Jos sinulla aiemmin ollut kohteessa Wlan käytössä, niin varmaan jokin käsitys miten se toimi, jos ei niin kokeilet vaikka puhelimella, laita se tukaisemaksi (nettijako WLANilla) ja kierrä kämppää ympäri testaileen toisella laitteella. Ei kannatta vielä järkyttyä heikkoudesta, voit myös laittaa tietokoneen Ad Hoc tilaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti