"Mikä kannettava minulle?" -yleisthreadi

Viestiketju alueella 'Kannettavat tietokoneet: PC & Mac' , aloittaja SheikYerbouti, 16.03.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Goble81

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  1 667
  Linkkisi Lenovo oli ihan OK kone 3 vuotta sitten. Tänäpäivänä tosiaan löytyisi paaaljon parempiakin työkaluja mutta toki hinta on pari satasta enemmän.

  Millaisia hommia koneella on tarkoitus tehdä? Ovatko ne sellaisia joissa fullhd tai edes HD+ resoluutiosta olisi apuja? Esim perustoimistosovellukset Excel ja Word jo pelkästään huutavat HD+ tai FHD resoluutiota. Ikävä tehdä Excelillä kassavirtalaskelmataulukoita HD resolla kun näytöllä näkyy vain puolet quartaalista (excel soluista).

  SSD levykin olisi jo must-have tänäpäivänä. Kestää paremmin kantelua ja siirtelyä neukkariin/työmaalle/asiakkaalle kuin antiikkinen HDD kovalevy. Aika kallis pihistely kun ensimmäinen HDD kovalevy hajoaa matkalla asiakkaalle. Saati sitten SSD:n ziljoona kertaa nopeampi tiedon pureskelu. Ei tarvitse yhdessä asiakkaan kanssa tuijotella niin paljon tiimalasia.

  Koneiden kannettavuuden rajakin menee 14"/2kg kohdalla. Sitä suuremmat ovat raahattavia. Ikävä kaivaa 2.5kg 15.6" möhkäfantti asiakkaan neukkarin pöydälle ja pyytää asiakasta siirtämään paperit ja omat koneensa hiukan syrjempään jotta oma rousku mahtuu pöydälle.

  Linkkisi Lennu on sentään yritysmallisarjan kone joten siihen olisi saatavilla on-site takuu. Jos hajoaa niin huolto tulee paikanpäälle korjaamaan koneen sen sijaan että se lähetetään 4 viikoksi seilaamaan ympäri Eurooppaa eri huoltopisteisiin. Tosin linkkisi kone on vanhaa ja aikapäiviä sitten poistunutta mallisarjaa joten myydäänköhän siihen enää edes onsite huoltopakettia? Jos yritys arvostaa aikaa niin kunnon työkaluissa on onsite takuut koska se vasta onkin kallista kun myyntimies tai suunnittelija pyörittelee viikon peukaloita.

  Yritä vielä puhua järkeä pomoille. Esim HD vs FHD/HD+ resoluutioasia sekä SSD vs HDD ovat niitä asioita joista ei halua luopua kun niihin kerran tutustuu. Työtkin sujuu jouhevammin kun on näytöllä tilaa ja levyllä nopeutta.
   
 2. GurkoM

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  461

  Mjoo, loppupelissä tehtiin taas firmassa fiksuja ratkasuja... Noh, okei noi muut tyypit ei tartte niin paljon noita koneita, kuin meikäläinen, niin ne tuntu olevan tyytyväisiä johonkin peruspaskoihin hp:n koneisiin (350 G2 tjsp), hyvä mulle.
  Väänsin ja käänsin ja perustelin, että ei nyt helvetti millään i3:lla joku Illustrator pyöri ja muutenkin tarttee vähän muutakin tusata kuin perus wordia ja surffata aapelissa. Väännön seurauksena sit tollanen Dellin 14" E5450 Latitude i5:lla, ssd:llä, full hd:lla jne. Voitinpahan kerrankin kunnon perusteluilla itelleni jotain.
   
 3. varonen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2012
  Viestejä:
  136
  Nyt olen saanut rajattua vaihtoehdot linkkaamaasi Ultrabookiin ja tähän koneeseen. Nyt vain pitäis osata päättää noiden välillä ja puntaroida meneekö kannettavuus tehojen edelle.
   
 4. Moguli

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2001
  Viestejä:
  583
  Verkkokauppa.com mainostaa tämän viikon perjantain tarjouksena HP Stream x360 11-p000no -läppäriä 150 eurolla. Onko tuossa riittävästi tehoja olohuoneen mediakoneeksi? Lähinnä siis hd-videoiden toisto VLC:llä ja netin kautta HBO/FoxPlay/yms.
   
 5. vammakana

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2007
  Viestejä:
  46
  Pitäisi ostaa läppäri peruskäyttöön ja jolla voisi katsoa 5k 60fps striimejä. Näytön koko 13-15. Onko 250e-400e läppäreistä mihinkään? Mitään älyttömän kallista en haluaisi ostaa, mutta en vuoden väleinkään halua konetta vaihaa. Mitä suosittelet?
   
 6. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 886
  Riittäisikö 4k, 5k taitaa mennä hintavaksi?
   
 7. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 291
  niin ja halutaanko sitä streamia kattoa siitä läppärin näytöltä vai töllöttimestä.. 4k näyttöjä ei kyl kovin halvalla saa läppäreihin.. taitaa olla halvimmat jossain +1200€ luokassa..
   
 8. vammakana

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2007
  Viestejä:
  46
  Töllöttimestä ja 4k riittää
   
 9. varsi

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2015
  Viestejä:
  5
  Hei! Oon pidemmän aikaa etsinyt läppäriä hyvin sekalaiseen käyttöön sisältäen yleisen nettihäröilyn, kevyen 3D-mallinnuksen ja satunnaisen pelaamisen. Liikkuu myös päivittäin/viikottain opintojen ohella mukana joten kannettavuus (raahattavuus) on yhtenäkin toivomuksena. Budjettina about tonni, 1200-1300 alkaa olee ehdoton maksimi. Tiedän ettei noilla toivomuksilla löydy täydellistä pakettia mihinkään yksittäiseen käyttötarkoitukseen, joten jonkunlaista kompromissiratkaisua haetaan ja ominaisuuksien puolesta taitaa järkevin vaihtoehto olla joku halvemman budjetin peliläppäri.

  Must-ominaisuuksia ovat:
  - SSD
  - Max 15.6" näyttö
  - Näyttis tyyliin jotain muuta kuin Intel HD 4500 (siis jotain GeForce GTX 850->?)
  - i7 neliydinprossu (varmaan i5 H/i7 U prossuissakin tehoa johonkin käyttöön riittäis mut kun kerran ollaan investoimassa niin investoidaan nyt parempaan)

  Muita toivomuksia/toisarvoisia juttuja:
  - hyvästä akkukestosta plussaa
  - SSD ja kylkeen isompi HDD
  - keveydestä ja kompaktista koosta plussaa

  Noilla spekseillä on nyt 4 vaihtoehtoa, joissa ainakin osittain lähes samat speksit, mutta nyt vain on valinnan vaikeus että mihin merkkiin päätyy. Onko muilla mitä kokemuksia peliläppäreistä MSI/ASUS/Lenovo-akselilla, mihin merkkiin kannattaa kallistua jos luotettavuus ja laadukkuus on yksi haettava kriteeri? Acer esimerkiksi poissuljettu vaihtoehto kun sen verran olen huonoa palautetta niistä kuullut..

  http://www.markantalo.fi/product/ti.../LE59444874/lenovo-y50-70-15-6-pelikannettava
  - huomiseen asti -20% ale, joten mahtuu budjettiin
  - 256 SSD ilman isompaa HDD
  - Asuksia kevyempi

  http://cdon.fi/kodin-elektroniikka/...-ssd-1000gb-nvidia-gtx950m-2gb-w8-1-p33960436
  - hieman huonompi näyttis, mutta muuten lähes samat ominaisuudet/tehot?
  - halvempi
  - SSD + HDD

  http://cdon.fi/kodin-elektroniikka/...gb-128gb-ssd-1tb-gtx960m-2gb-win8-1-p32920054
  - vähän kalliimpi asuksen malli, parempi näyttis kuin edellisessä mutta en tiedä onko muuta käytännön eroa GL552 vs G551 malleissa
  - SSD + HDD

  http://cdon.fi/kodin-elektroniikka/...gb-128gb-ssd-1tb-gtx960m-2gb-win8-1-p31851313
  - 16gb ram
  - SSD + HDD
  - Lenovon kanssa kevyimmät näistä vaihtoehdoista

  Varmaan ihan kohtuullisia yksilöitä kaikki, mutta onko jollain mitään kokemusta esittää kyseisistä malleista tai edes merkeistä. Esim. akkukestoista ei mitään hajua näiden mallien välillä. Jossakin törmäsin myös mielenkiintosena ominaisuutena johonkin "Charge limiteriin" mikä rajoittaa akun lataamisen jatkuvassa verkkovirrassa esim 80% akun eliniän pidentämiseksi, en tiedä onko kyseisissä malleissa mitään vastaavaa. Jos näiden lisäksi jollakin on ehdottaa jotain järkevää pakettia niin saa toki linkata.

  Kiitos vastauksista! :)
   
 10. Goble81

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2010
  Viestejä:
  1 667
  Siis jos aikuisten oikeasti kone liikkuu lähes päivittäin reissussa mukana niin unohda nuo 15.6" >2kg möhköfantit. Vaikka 2.5kg sinällään ei kuulosta paljolta, mutta kun siihen yhdistetään myös fyysisesti möhkö 15.6" ulkomitat niin rupeaa olemaan aika ikävä kannettava (lue: ei ole sitä vaan enemmänkin raahattava).

  13.3" (tai max 14") oikea kannettava jossa olisi myös pelitehot (listaamastasi käytöstä ja koneista päätellen olet hakemassa peliteholuokan konetta) niin vaihtoehdot ovat toki vähissä ja hinnat pykälän kovempia. Mutta ohessa pari 13.3" oikeaa kannettavaa joilla pystyy myös tarvittaessa pelaamaan/3Dcadittamaan.

  Asus Zenbookit 13.3", fullhd, SSD. Tosin "vain" dual core Corei7 mutta kaikkea ei voi saada. Mieti kumpi painaa enemmän: Kannettavuus vai raahattavuus (jos sallitaan pieni sanaleikki).
  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/UX303LB-R4016H.html
  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/UX303UB-R4072T.html

  Jos kuitenkin päätät ostaa 15.6" ja 2.5kg möhkön reissukoneeksi niin kerro mlloin ostat sen niin osaan parin viikon päästä ostohetkestä katsella Huuto.netin myyntipalstalta vähän käytettyä pelikonetta tenaville :-)
   
 11. varsi

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2015
  Viestejä:
  5
  Harkinnassa on ollut nuo ultrabookitkin, mutta kyllä silti vaakakuppi kallistuu hieman tehokkaampaan myllyyn suuremman koon kustannuksella jos tälläisen rahan on näihin leluihin iskemässä kiinni :) Edellinen läppäri on joku vanha Toshiba, 17,3", 3+ kg ja puolen tunnin akkukestolla ja sitäkin oon joutunut muutaman kerran raahaamaan mukana, joten "kannettavuuden" puolesta oon tyytyväinen kunhan päihittää edeltäjänsä.. Ja siis kerrat kun läppäri liikahtaa työpöydältä reppuun mukaan on oikeasti tyyliin max kerta pari viikkoon eikä ihan päivittäin joten ei tuo 15,6" ja ~2,5kg ongelmaa tule tuottamaan. Onhan nuo ultabookit kyllä pirun käteviä, mitä nyt sattunut sivusta seuraamaan mut jotenkin tuntuu ettei niissä ihan voima riitä ihan kaikkeen mitä ite koneelta haluais. Toki voin olla väärässä suorituskyvyn suhteen ja jos jollakin on kokemusta noista ultabookeista yhdistettynä johonkin muuhunkin käyttöön kuin netin selaaminen/office-ohjelmat niin otan mielelläni kommentteja vastaan ja sen jälkeen saattaa vaikka se vaakakuppi muuttuakin toiseen suuntaan, mutta ainakin toistaiseksi mennään 15,6" kokoluokassa
   
 12. sinihiekka

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2015
  Viestejä:
  44
  Osaisiko joku heittää arviota, että paljonko lähtee ääntä seuraavasta kombosta peli-/työpöytäkäytössä:
  • Intel® Core™ i5-6200U
  • Intel® HD Graphics 520
  Kannettavalla pelikäytössä sitä oppii arvostamaan, että kone ei huuda hoosiannaa. Lähinnä nuo Skylake-Core-M:t harkinnan alla, mitkä ilmeisesti ovatkin lähes äänettömiä.
   
 13. Manhattan Project

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2014
  Viestejä:
  280
  Mitä pelejä tuolla kombinaatiolla saatika sitten Y-sarjalaisella saa pelattua?

  Ja se minkä verran kone pitää melua riippuu muusta kuin SoCista. Tietty alhaisemman virran SoCit selviävät kevyemmällä jäähdytyssysteemillä joka saattaa pitää vähemmän meteliä. Silti noissa on välillä eroja samojen SoCien kesken joten kannattaa lähteä Notebookcheckiin metsästämään arvosteluja itseäsi kiinnostavista koneista ja sieltä katsella minkä verran ovat mitanneet meteliksi. Notebookcheckistä löytyy desibeliarvot 15 cm päästä mitattuna, sekä rasituksen alla että idle-tilassa.

  Tuolla 6200U-SoCilla varustettu Dell XPS 13 päästi 30.2 dB rasitettaessa, eli ei ihan hirveästi.
   
 14. sinihiekka

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2015
  Viestejä:
  44
  GTA San Andreasta ja alkuperäistä Rome Total Waria... varmaan Medieval Total War II myös toimii. Hyvin kevyeen pelailuun siis. Voisihan sitä ihan piruuttaan kokeilla 2010-luvun pelejäkin alhaisilla asetuksilla. Pitemmällä tähtäimellä tulisi siis lähinnä lukulaitteeksi, ajattelin nimittäin ihan kunnon pöytäkoneenkin kasata jollain aikavälillä.

  Nykyinen kannettava (suunnilleen Intel HD4000 sisällä) lähtee eteenpäin. Tälläkin pyörii toki nuo mainitut pelit, mutta häiritsee tuo epätasainen puhina etenkin voimistuessaan, joten pitänee harkita halvimman Surface pro 4:n (jos tuo tablettimaisuus toisi lisäarvoa) ja näiden kannettavien väliltä:

  Acer V3-372-5414 13.3" i5-6200U/8GB/128GB SSD/UMA/W10:n - 742 €

  Asus Zenbook UX305CA 13.3" Intel Core m3-6Y30 | 8GB | 128GB SSD:n 900 - €

  En tajunnut, että notebookcheckissä on myös ihan laitearvosteluja pelkkien osa-arvostelujen lisäksi, joten kiitos tiedosta. Pitääkin lukea.
   
 15. Otvisa

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2012
  Viestejä:
  422
  Emäntä antoi minulle tehtävän, pitäisi nimittäin löytää hänelle sopiva läpyskä. Aluksi ajattelin tehtävän olevan helppo, eihän hän kovin kummoista tarvitse, senkun gradua kirjoittelee ja netissä surffailee. Jonkin aikaa etsiessäni huomasin, että eihän tämä niin helppoa ollutkaan.. Seuraavat kohdat siis tulisi ottaa huomioon:

  - Mikään mahdoton tehomylly ei tarvitse olla, pääosin tulee tosiaan kouluhommiin, netissä surffailuun ja blogin kirjoitteluun. Tosin blogin vuoksi kuvankäsittelyä olisi hyvä pystyä pyörittämään.
  - Läppäri kulkee mukana koulussa ja viikonloppureissuilla, joten paino mielellään alta 2kg.
  - SSD olisi hyvä olla, tosin äkkiähän tuon vaihtaa mikäli sitä ei alunperin ole mukana. Blogin vuoksi kuvia tallentuu koneelle, joten levytilaa saisi olla vähintään se 120GB.
  - Hinta siinä 500€ tienoilla.

  Huomasin että tuo paino on ehkä suurin kulmakivi näissä kriteereissä. Tuohon hintaluokkaan koneita on kyllä pilvinpimein, mutta painot ovat aina siellä 2.5kg tuntumassa. Sitten kun pudotetaan paino alle kahden kilon, niin samalla prossut muuttuvat ainakin omiin korviin hieman nuhapumpuilta kuulostaviin malleihin. Toki onhan niitä tehokkaita yritysläppäreitäkin, mutta niiden hinnat taas kulkevat sitten ihan omissa sfääreissään. Onko näin että joko hintaa pitää nostaa tai hyväksyä yli 2kg vaihtoehdot, vai löytyykö nuo kriteerit täyttäviä vehkeitä?
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2015
 16. jokutech

  Rekisteröitynyt:
  02.05.2013
  Viestejä:
  461
  Saan joululahjaksi kannettavan tietokoneen. Vielä pitäisi keksiä minkälainen. Budjettina on 600 euroa, mielellään myös alle.

  Vaatimukset:
  SSD-levy
  HDMI-liitäntä tietokoneeseen eli voin liittää kannettavan näytön nykyiseen näyttööni
  USB-paikkoja mielellään 2, mutta yksikin voi riittää (Hiirtä varten + toisinaan muistitikku)
  Kykenee toimimaan normaalisti vaikka olisi 10 välilehteä auki
  On mahdollista seurata streamia Twitchistä ilman kamalaa pätkimistä
  Mielellään alle 600 euroa

  Toki pöytätietokonettakin voi ehdottaa, kunhan löytyy SSD. Konetta ei liiemmin liikuteltaisi.
   
 17. Smanci

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2010
  Viestejä:
  3 030
  Millaisia minimitehoja prossun ja muistin osalta vaaditaan 720p yuy2 30-60fps nauhoittamiseen?
  Meinaan joku käytetty Thinkpad pitäisi hankkia tähtikuvaukseen. Sen verran halpa, ettei leviäminen ketuta, mutta sen verran laadukas, ettei muutamasta kolhusta säikähdä.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2015
 18. dervived

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2015
  Viestejä:
  55
  ThinkPad T400 ja sen Core2 Duo T9400 saattaa olla tarpeeks tohon nauhottamiseen kunhan se pelkästään nauhottaa eikä tee mitään muuta. Jos T9400 ei riitä niin sitten vanhemmat i7 ja i5 25xxM ja 26xxM prossut riittää, AMD:n prossuista en ole varma.

  ThinkPad T410 tai T510 näyttää tulevan jo paremmalla i5 prossulla joten jos sellasen löydät niin pitäisi olla hyvä käyttötarkoutukseesi.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2015
 19. MementoMori1987

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2015
  Viestejä:
  1
  Olis itelläkin uuden läppärin hankinta edessä. Olen kallistumassa linkin takaa löytyvään koneeseen. Vaatimuksena lähinnä ripeä nettiselailu ja peleistä ainoastaan jos Football Manager 2016 pyörisi moitteetta 3D match-enginellä, niin hyvä. Riittääkö ko. kampe tuohon hommaan?

  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/X555UA-XO136T.html
   
 20. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 291
  kusinen 1366 reson paneeli 15" koneessa..
   
 21. zezazi

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2012
  Viestejä:
  23
  Viimeksi muokattu: 20.11.2015
 22. RandomHero

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2012
  Viestejä:
  721
  Kiireellä konetta!
  Vanhemmille yleiskäyttöön läppäriä:
  15" tai yli
  fullhd
  450e budjetti

  Mitä tällä saa?
   
 23. Westslot

  Rekisteröitynyt:
  10.09.1999
  Viestejä:
  95
  Ajatuksia, kysymys, miten kukin arvostaa isovanhempia, saa kärvistelellä paskoilla katsomakulmilla hidasta halvinta paskaa, vai 10v laatuaikaa ( tupla tarkkuus iconit, ssd kovo, min. i5, touch, valonäppis jne.) ?
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2015
 24. RandomHero

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2012
  Viestejä:
  721
  450e ei taida kaikkea tuota saada..
   
 25. cmpletelyNumb

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2012
  Viestejä:
  12
  Hei!

  Kävin täältä kyselemässä apua pari vuotta sitten pöytäkonetta kasatessani ja tuossa tuo nätisti raksuttaa edelleen. Olen ostamassa läppäriä ja ajattelin että täältä joku osaisi kertoa taas ne parhaat vaihtoehdot mun tarpeiden valossa. :p

  Mikä kannettava minulle?
  Budjetti
  1500e-2500e. Toi 2500e ihan max mitä voisin ehkä maksaa. Mielellään tietysti halvempaa jos löytyy sellaisia mitkä riittää mun tarpeisiin. Mutta myös sellainen joka ei ole osiltaan ja toimminnaltaan vielä vuoden päästä aivan susi.

  Läppärin (näytön) koko
  Konetta tulisi olla helppo kuljettaa mukana, sekä käyttää koulussa ja duunissa päivittäin. Eli varmaan 14" tai 17". En tiedä onko 17" liian iso kuljetettavaksi helposti mukana?

  Mihin käyttöön läppäri tulee?
  Ensisijaisesti opiskeluun, tarvitsen konetta luennoilla, tehtävien tekemiseen koulussa jne. Microsoftin office 365 sun muut tarvittavat ohjelmat eivät tietenkään vaadi koneelta ihmeitä. Toinen käyttötarkoitus olisi sit pelaaminen. :D Se ehkä tekeekin tästä valinnasta hieman haastavamman. Pelejä mitä tietokoneella pelaan on LoL, Heartstone, CS:GO. Eikä ole pahitteeksi vaikka raskaammatkin pelit kuten Battlefieldit sun muut pyörisivät nekin näppärästi. Kunnollinen pöytäkone löytyy kotoa, eli läppäripelailut tapahtuisivat lähinnä koulussa tylsinä koulupäivinä tai jossain vastaavassa paikassa. Pistokepaikkaa ja piuhaa pitkin tulevaa nettiä ei siis välttämättä ole saatavilla.

  Muut toiveet
  Resoluutio. Tästä en edes oikein tiedä, vaikuttaako merkittävästi johonkin? Joku järkevä resoluutio.

  Akkukesto. Akku joka kestää pitkään. Eli olisi mahdollista käyttää vaikka 12h putkeen. 12h opiskeluun ja netin selailuun eli siis ilman pelailua, joka syö huomattavasti enemmän virtaa ja vaatii varmaankin päivän aikana akun latailua.

  Ulkonäkö. Mielellään simppeli ja musta. Razerin Bladet on tyylikkäimpiä läppäreitä ulkonäöllisesti. Toki kaikki muu nyt menee tän edelle.

  En tiedä kuinka paljon pelikoneissa on näitä, mutta sisäinen sim paikka olis erittäin hyvä. Sellainen joka tukee 4g/LTE yhteyksiä. Kyljestä törröttävä mokkula on hankala ja 4g verkon varassa kuitenkin suuri osa nettiselailusta tulee tehtyä.

  Käyttiksenä Windows 10 tai Windows 7 jos niitä vielä on. Vierastan tota Windows kasia enkä ikinä oo sitä käyttänyt.

  Netistä ja varmaan ulkomailtakin tilaaminen onnistuu.

  Löytyykö tälläistä? Edes lähelle? :D
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti