Mikä Blu-Ray soitin?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja qurqo, 05.02.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. qurqo

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  851
  Ajattelin tuossa viimeinkin siirtyä Blu-Ray aikaan, mutta eipä näköjään ole tuo soittimen valinta ihan simppeli homma. Näkyy olevan kaikenlaisia Internet tv virityksiä yms.

  Tekeekö noilla internet jutuilla mitään? Youtube ym. videopalvelut olisi kyllä veikeä lisä soittimessa, mutta taitaa olla kapula turhan hankala näpyttelyyn ja jää sitten käyttämättä? Tv-kaistaa ei varmaan noissa saa toimimaan? 3D jutut taitaa olla vielä toistaiseksi aika turhia?

  Suositelkaapas hyvää ja edukasta (~200€) soitinta.
   
 2. qurqo

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  851
 3. Aleksi_S

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  175
  Kerrohan kokemuksia tuosta käytön jälkeen. Erityisesti kiinnostaa toiston aloituksen nopeus ja laitteen äänekkyys. Etsin nimittäin Bluray soitinta, joka toimittaisi myös cd-soittimen virkaa.
   
 4. Poistettu
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 17.10.2016
 5. qurqo

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  851
  Tuli tuossa tilauksen jälkeen bongattua tämmöinen video kyseisestä soittimesta:

  YouTube - LG BD570 unboxing and testing the most BUGGED player ever part1

  Eli tuo laite rikkoi kyseiseltä kaverilta kolme ulkoista kovalevyä ja tuolla videolla testailee uutta soitintaan, mikä ei tunnu toimivan juurikaan paremmin. LG suostui maksamaan hajonneet kovalevyt, mutta ei myöntänyt soittimessa ollutta vikaa. Onkohan tuo vika sittemmin korjattu firmware päivityksillä?
   
 6. Poistettu
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 17.10.2016
 7. lehemakeisari

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2003
  Viestejä:
  504
  Sanokaas muuten ihan tosta CD-soitin jutusta vielä, että LG:lläkö voi ihan valita kappaleet numeronäppäimillä ja sen sellasta... siis ei missään nimessä televisiota kytketä päälle cd-soittimena käytettäessä.
  Oma 1,5v vanha Samsungin bdp-1580 on täysin toope; toistaa cd:t ja kappaleita voi hyppiä. Siinä se.

  Onko muuten DVD-aikakauden angle nappia nykyisissä BD-soittimissa? Oman soittimeni kapulasta sen sijaan kyllä löytyy repeat, repeat a-b napit jotka ovat täysin turhia.

  Itse odottelen, josko korvaaja löytyisi tuvasta tämän vuoden mallistosta. Sonyn -580 / LG -670 harkinnassa sitten kunhan joskus alkaa niitä saamaan.
   
 8. Poistettu
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 17.10.2016
 9. Lainaanpa nyt tätä.

  Eli olisi tarvetta BR-soittimelle kun tuli pöytäkoneesta hankkiuduttua eroon.
  Vaatimuksina olisi:
  - Samsungin laite
  - hinta alle 300e (tässä voi joustaa tarvittaessa)
  - ei tarvetta kolmedeelle tai hd-virittimelle/tallentimelle yms.

  Katselin tuota BD-D5500 vehjettä, mutta taitaa liitäntöjä olla liian vähän..

  TV:nä on Samsungin LE46C535 ja vahvarina HarmanKardonin AVR-142.

  TV:ssä on 1 optinen ulostulo ja kaksi HDMI sisääntuloa. Vahvarissa 2 koaksiaalia, 2 optista ja 1 hdmi sisääntulo sekä 1 hdmi ja 1 koaksiaaliulostulo.
  Näitä käyttämällä pitää soitin saada toimimaan (kuva telluun, ääni vahvarille).
   
 10. Snakes

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2010
  Viestejä:
  1 384
  ONOFF:ssa on tarjouksessa LG BD670 -soitin 150 eurolla. Onko tuosta kenelläkään mitään hyvää tai pahaa sanottavaa?

  Uskaltaako tuosta kaupasta vielä ostaa, kun se taitaa olla konkurssissa?
   
 11. juhas89

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2011
  Viestejä:
  529
  Menossa konkurssiin, mutta Suomen myyntiin ei vaikuta vielä millään tavalla, joten kyllä ihan normaalisti tilata voi.
   
 12. P.I. Halla

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2004
  Viestejä:
  138
 13. Migi06

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2005
  Viestejä:
  3 395
  Panasonic DMP-BDT110 tai DMP-BDT111 parasta 3D kuvaa tällä hetkellä(sama kuvanlaatu, kuin kalliimmissakin 2011 malleissa..). Alle 150€ markantalo ja verkkokauppa.com sekä avatar Blu-Ray Full HD 3D panasonic:n kautta kaupanpäälle. Levyn voi tietenkin myydä suolaseen hintaan, kun sitä ei saa ennen 2012 Helmikuuta....
   
 14. Bomb

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2001
  Viestejä:
  412
  Itselläkin blu-ray soitin harkinnassa, mutta johtuen dvd varastosta on dvd resoluutioisen kuvan skaalauksen laatu yksi tärkeä kriteeri. Joskus PS3 oli tietääkseni ihan ykköstasoa tässä asiassa, onko vielä? Entä PS3:n käytettävyys pääasiallisesti blu-ray soittimena? Ei liene ihan pelkästään soittimena toimivien laitteden tasolla? Toistaiseksi ei varmaan tulisi tuolla pelattua, mutta pojan vähän vielä kasvaessa voisi sekin olla harkittava vaihtoehto. Tosin seuraava konsolisukupolvi lienee jo ihan nurkan takana? (tokikaan tuollaisen alle kouluikäisen natiaisen kanssa sen ei tarvitsisi olla ihan viimeisintä huutoa)

  TV:nä on Sonyn tämän kevään malleja, joten onko iloa siitä, jos blu-ray soitin on saman valmistajan tuote? Esim jotain toiminnallisuutta tarjolla sitä kautta? Jos ehdottomaksi hintakatoksi asetetaan tuon 320GB PS3:n vajaa 300€, niin mikä olisi ns "huippuvalinta" ja miksi?

  Vai onko noissa oikeasti niin suurta eroa tänä päivänä ja parempi olisi vain säästää rahaa ja hakea jostain joku kohtalainen tarjouslaite?
   
 15. juukelis

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  1 036
  Itse päädyin vuosi sitten ps3:seen. Ei ole mitään valittamista soittimena ja pelikone kaupanpäälle. Tosin silloin ei muistaakseni pahemmin ollut hintaeroa halvimpiin toistimiin.
   
 16. Maranki

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2009
  Viestejä:
  526
  Pari vuotta sitten ostin PS3:sen bluray/dvd/cd-toistimeksi. Vuosi sitten päätin pyhittää sen pelkästään pelikäyttöön ja ostin bluray-soittimen (Sonyn valmistama sekin). Syitä tähän oli muutama:

  -PS3:sen tuuletin (fat-malli) on pitänyt alusta lähtien hieman enemmän meteliä kuin oma ärsytyskynnykseni on, leffojen hiljaisissa kohdissa tökkii siis.
  -etenkin CD-toistossa LCD-näytön puuttuminen etupaneelista on ERITTÄIN ärsyttävää
  -PS3:sen käyttöliittymä on leffa- ja musiikkikäytössä hanurista, kaukosäädin toki auttaa asiaa, mutta silti bluray-soitin handlaa tämän paremmin (pleikalla paljon pelannut tyttäreni on tästä tosin eri mieltä:))
  -sanokoot testit mitä tahansa, niin minä en pidä PS3:sen tavasta skaalata DVD-levyjä, vähän väliä silmiin pistää jotain ylimääräistä "röpöä" (muistuttaa vähän sitä mitä liika terävöitys tekee valokuviin). Bluray-soittimen kanssa tuota röpötystä en havaitse. Ennen bluray-soittimen hankintaa toistinkin DVD:t mieluummin vanhalla DVD-soittimellani.
   
 17. Bomb

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2001
  Viestejä:
  412
  Asiaa tässä vähän lisää tutkistteltuuani, olen päätynyt siihen, ettää ilmeisesti Bravia syncin kautta saa tuota PS3:sta ohjailtua tv:n kaukosäätimellä leffoja katsellessa? Vai olenko ymmärtänyt väärin? Ehkä se pitää se PS3 hakea, niin ei tarvitse vuoden-parin sisään alkaa lisäksi konsolia valita :)

  Edit: Jaha, just tätä kirjoittaessani ilmestyi yllä oleva vastaus, joka sitten pisti taas miettimään asiaa... itse olen myös allerginen tuuletinmelulle, mutta olin ollut lukevinani, että PS3:n olisi hiljainen... huoh.

  Noh, lisäluettuna tuo bravia sync onkin vain sonyn nimitys hdmi -standarditoiminnolle, joten minkä tahansa valmistajan tuota tukeva laite tuo saman edun. Takaisin valintaprosessin alkuun siis :(
   
 18. Maranki

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2009
  Viestejä:
  526
  Lukemani perusteella PS3:set ovat tuuletinmelun suhteen yksilöitä, eikä tuo esim. pelatessa haittaa pätkääkään. Ja olen kuullut väitettävän että uudemmat mallit ovat hiljaisempia.

  Ja monet edellä luettelemani asiat ovat mieltymysosastoa, esim. jokin käyttäliittymä on toisista hyvä ja toisilla taas tökkii pahastikin.
   
 19. Bomb

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2001
  Viestejä:
  412
  Pitänee taas kääntyä Gigantin puoleen, niin ei sitten jää susilaitetta käteen, jos ei miellytäkään. Pitänee Gigantista vielä varmistaa, mutta eikös tuo kuukauden tyytyväisyystakuu koske ihan konsoleitakin?

  Edit: tietokoneita ei muistaakseni nimittäin koske.
   
 20. 0x29a

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2004
  Viestejä:
  2 950
  Hep! Miten hyvin tuo ostamasi BD-soitin pelaa CD-käytössä? Itse ostin pari vuotta sitten DVD-soittimen ajatuksena soittaa myös äänilevyt sen kautta juuri tämän näyttöasian vuoksi, mutta käytännön kokemuksena oli ainakin silloin, että ei se DVD-pyörittimen näyttökään oikeastaan mitään järkevää osannut näyttää, kuten biisien kokonaismäärää tai edes soittoaikaa. TV oli melkeinpä pakko pitää päällä.

  Onko tilanne tältä osin parempi BD-soittimella? Vai pitääkö tässä kuitenkin vielä taipua ostamaan oikea CD-soitin, jotka ovat melkoisen arvokkaita varsinkin kun audio tulee vedettyä digitaalisena ulos, jolloin kaikki hienot DACit jää tyhjän pantiksi kuitenkin.
   
 21. Maranki

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2009
  Viestejä:
  526
  En ole nyt kotosalla, mutta muistikuvani mukaan ei näytä kappaleiden lukumäärää, vaan ainoastaan sen monesko biisi on kyseessä + aikalaskuri. Tämäkin on toki iso plussa verrattuna pleikkaan:-) Ja kun Sony on, niin ei taida osata toistaa DVD-Audio levyilltä sitä parempilaatuista ääniraitaa. Ei sen puoleen, ei noita ole kuin muutama ja toimiipahan perus DTS-äänet. Ja taitaa koko formaatti kuolemassa SACD:n lailla...
   
 22. 0x29a

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2004
  Viestejä:
  2 950
  Ok, kiitos tiedosta. Tilanne tuntuu siis olevan aika pitkälti sama kuin DVD-soittimilla, joten pitänee se puhdas CD-pyöritin vielä hommata kuitenkin.
   
 23. Jabra Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2007
  Viestejä:
  4 705
  Philips Blu-ray -soitin BDP2850 maksaa Gigantissa 69 €.

  Olisiko tosta ainesta ihan perus BluRay + DVD + DivX käyttöön?
  Langattomalle verkkoyhteydelle tai muille hömpötyksille ei ole tarvetta.
  Onko tossa soittimessa siis mitään vikaa? Nykyinen 5v hyvin palvellut Philipsin DVD soitin ei meinaa enään nykyisin oikein pyörittää itsepoltettuja levyjä vaan tahtovat välillä pätkiä.
  Tuo soitin tulee näemmä perjantaina vasta saataville, mutta Giganttiin olisikin asiaa muutenkin ensiviikolla jos Nintendo 3DS:n hinta laskee perjantaina :)
   
 24. jaska915

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2000
  Viestejä:
  14 295
  Sopinee tämän ketjun jatkoksi.

  Kaverilla on tuollainen Philips BDP2700, ja nyt ilmeni ongelma kun sillä yritti toistaa USB-liitännän kautta kameralla (Sony DSC-WX1) kuvattuja mp4-pätkiä. 720p video toistuu moitteetta mutta ääni (AAC 24000Hz mono 64kbps) ei, vaan soitin ilmoittaa vaan kylmästi "Äänimuoto ei tuettu".

  Soittimen spekseissä kyllä kerrotaan AAC:n olevan tuettu, mutta onko tosiaan niin että vain esim. 192kbps? Vai mitä uittua?

  Netistä imaisin kokeeksi jonkin MKV-demopätkän jossa myös AAC-ääniraita, mutta eipä se sitäkään suostunut äänien kanssa toistamaan. Soittimen softan päivitin jo uusimpaan ilman apua.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti