Mikä ärsyttää liikenteessä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jjx, 13.08.2007.

 1. Preemiumi

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  399
  Ensi viikolla ehkä parikymmentä senttiä lunta Etelä-Suomeen.
   
 2. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 874
  Talvi "yllättää" autoilijat joka vuosi.
   
 3. dj_pirtu

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2001
  Viestejä:
  1 917
  En tiedä ärsyttääkö mutta huvittaa ainakin: saksalaisilla "laatu"merkeillä ajavat kuljettajat.

  Missä tahansa turbosaabillani ajelenkaan niin joku on aina perseessä kiinni hiillostamassa että ajan muka liian hiljaa vaikka näin ei todellisuudessa ole. Aikani sitä seuraan kunnes pieni lapsi herää ja polkaisen hieman saabia ja kuinka ollakaan saksanseisoja jäi kuin tikku paskaan ihmettelemään. Menen omalle kaistalleni, tiputan vauhdin rajoituksille ja katson kun kyykyttämisestä hermostunut hillostaja joko ampuu ohi tai sitten valuu hiljalleen ohitse mottia huudattamalla (esim. eräskin päivä takana roikkunut bemmi oli joku 116).

  Itsiasiassa erittäin nautittavaa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2019
 4. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 642
  Vai niin, minusta päinvastainen eli vauhdin tiputtaminen toimii paremmin. Eikä tarvitse rikkoa nopeusrajoitustakaan. Jos tykkäävät hiillostajat nuohota sitä perää niin paljon niin pitäähän niille antaa siihen oikein kunnon mahdollisuus.

  Samankaltaisia vaikutuksia tulee, kun tajuavat että vauhti tippuu. Polkaisevat kaasu pohjassa ohi ihmettelyn jälkeen. Tarpeeksi moni kun tekisi niin loppuisi se perseessä kiinni ajaminen.
   
 5. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Urat kuin urat. Voiko niissä nyt niin olla eroa? Ois mulla tos sängyn alla 15v vanhat nastarenkaat jossa nastoja ei enää ole. Oisko ne sit paremmat kuin uudet kesärenkaat?
   
 6. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Veikkaan että tää on joku saabistien ongelma, itse en ole törmännyt oikeastaan koskaan tuollaiseen. (Tai sitten se että ajan melko tarkasti 2km/h (todellista) ylinopeutta poistaa tuon "ongelman".)
   
 7. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Tuolla ei välttämättä ole mitään tekemistä sinun hiljaa-ajamisen kanssa, vaan kyse voi olla siitä että monet ei vaan pidä riittävää turvaväliä, ja kun polkaset niin jatkavat sitä omaa vauhtiaan. Vaihtoehtoisesti joku ajelee sillä mukautuvalla vakkarilla ja se syy kontissa oloon.
  Nyt en tajunnut mitä oikein teet, ehkä touhut on sen verran erikoista että perässä tullut päättää poistua.

  Kysytkö oikeasti ?
  ns hyvät kesärenkaat on huonot talvella, voivat olla huonommat kuin ns ei niin ladukkaat ns kesärenkaat.
  Sitä en tiedä millaiset ne sinun makkarissa olevat nastattomat talvirenkaat on, mutta voivat toki olla paremmat talvella.
   
 8. Blackstone

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2002
  Viestejä:
  758
  Oletko kuullut koskaan semmoista sanaa kuin lamelli? Sadeurat eivät talvikelissä ole sama asia kuin lamelli. No, jokainen tyylillään. Toivottavasti et lipsahda jonkun viattoman keulaan hölmöyksissäsi.
   
 9. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  En ole kuullut lamellista. Googlen mukaan se on ainakin joku levy tai liuska. En tiedä miten liittyy renkaisiin. Kesärenkailla ajetaan lujempaa kuin talvirenkailla ja välillä kunnon kaatosateessa. Luulisi ainakin että urat on suunniteltu siten että ne syrjäyttävät vettä tehokkaasti ettei jouduta vesiliirtoon. Sekä kiviä, likaa ym. mitä nyt tiellä sattuu olemaan. Luulisi ainakin että tällöin ne jostain lumi- tai räntäkuurosta selviäisi samantein. En tiedä, en ole (rengas)fysiikan asiantuntija. Eikös lumi ole vain veden toinen olomuoto? Ja joka tapauksessa nyt etelässä kun tämä talvipaniikki on ohi niin lumet sulaa viikossa ja sitten on mustaa asfalttia vuodenvaihteeseen asti.
   
 10. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Mun talvirenkaat on ilmeisesti VW-Golfiin vm -03 hankitut ekat talvirenkaat. 175/80 R14. Ilmeisesti tuo 39/02 on valmistusviikko eli onhan ne aika vanhat. Mutta viime talvella ainakin vielä ajeli kaupungissa ihan ok. Viime talven jälkeen toki nypin nastat pois ja katsastin niillä renkailla auton toukokuussa. Eivät valittaneet mitään eli menivät kesärenkaistakin ja ovat siis lailliset ympärivuoden renkaat.

  Sittemmin toki ostin uudet kesäkumit. En nyt oikein tiedä mitä nyt tehdä. Onhan noissa pintaa eikö vaan? "Niin kauan ajetaan kun on pintaa", joku ainakin sano internetissä. Ehkä ne on vaan rengasmyyjien ahneita hömpötyksiä että muka muutaman vuoden välein pitäisi vaihtaa että ne saisivat säännöllisemmin tuloja.  Koko autosta kuuluu joskus vaihde päällä tämmönen ääni joten en tiedä kannattaako renkaita enää ostaa jos tuossa on joku vetoon liittyvä akseli tms menossa poikki tai vaihteisto niin kannattaneeko enää korjata VW Golf -03 ajettu 122 tkm.

   
 11. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  En varma trollaatko huviksesi, vai oletko ihan tosissasi.
  Sen verran vaarallisen aiheen äärellä ollaan että ehkä kannattaa mennä ammattilaisten luokse, vielä kun on säätä.

  Ehkä sitten ketjun aiheeseen paremmin liittyen, ehkä tuossa on esimerkki miksi pitää olla tyhmäntiukkoja sääntöjä, ja samalla tuo muutti mielipiteeni talvirengas sääntöjen muuttamisesta, no tämä esimerkki ei kai säännöistä välitä, joten ehkä ylireagoin.
   
 12. Blackstone

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2002
  Viestejä:
  758
  Tämän luettuani, sitä suuremmalla syyllä, laita suosiolla ne KUNNOLLISET talvirenkaat alle, varsinkin kun tiedot on luokkaa 0...
   
 13. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 057
  Kesärenkaat eivät toimi kylmässä. Piste. Kannattaa ihan suosiolla hankkia kitkat, niillä on myös mukava ajaa, eikä tarvi rouhia asfalttia suurimman osan ajasta.
   
 14. Kubbih

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  988
  3-4 vuotta sitten eräänä keväänä olin vaihtamassa jälleen kesärenkaita alle kun huomasin, että kankaat paistaa. En sitten vaihtanut ja ajoin jo silloin 10v vanhoilla nastarenkailla seuraavat 3 vuotta putkeen. Viimeisin katsastus maaliskuussa meni läpi vielä niillä renkailla, mutta ostin uudet käytetyt talvirenkaat, koska pito oli aivan surkea. En viitsinyt pilata uusia käytettyjä talvirenkaitani kesällä, joten ostin myös uudehkot kesärenkaat ja vaihdan niitä aina kauden mukaan niinkuin pitäisi tehdä. Sen 3 vuoden aikana kesällä ei pidossa ollut mitään ongelmia, kunhan ei ajanut urissa. Talvella taas pärjäsi hienosti kun piti kunnon turvavälin ja jokaisessa risteyksessä ajoi renkaat pois urista. Liikenneympyrät oli pahoja aina. Jengi ajaa niihin jarrut pohjassa, jolloin ympyrään mentäessä ei mistään saa pitoja ja poistuessa tie on kiillotettu sutimalla. En luistellut autollani kolaria tai ojan pohjaa. Enkä mielestäni aiheuttanut kenellekkään mielipahaa.
   
 15. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Etelässä se on vaan tuntuu hölmöltä vaihtaa renkaita jonkun parin kuukauden talven takia edestakas. Mikään vaihtoehto ei oikein tunnu hyvältä. Tunkilla itse vaihtaessa menee selkä renkaita vieritellessä ja nostellessa. Harvemmalla on nosturi jolla saa koko auton ylös. Sitten ihan periaatteen vuoksi ei tee mieli maksaa joka vuosi 5e nousevia hintoja rengasliikkeelle. Viimeksi oli 35e nyt jo varmaan 40e muutaman minuutin hommasta. Talvirenkaat on jo nastattomat ja 17v vanhat. Vieläkö niillä yhden talven ajelis. Toisaalta vanhaan autoon ei viitsi ostaa uuttakaan rengassettiä jonka käyttöikä ei tulisi olemaan pitkä ja arvo varmaan sama kuin auton. Ehkä jätän vaan ajamatta ja kävelen 2km töihin jos siltä näyttää.
   
 16. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Sen voi ihan hyvin jättää väliin, auto seisontaa talvella muutamaksi kuukaudeksi, ja sen syksy kevään voi pitää ajossa sään mukaan. Vaatii toki autolle säilytyspaikana, talli, oma ruutu yms.
  Jos terveys ei kestä niin ehtottomasti ulkoistaa nuo vaihdot, samalla tarjolla myös rengainden säilytys, niin ei tarvi nostelle niitä kotio.
  Yksi harkinnanarvoinen asia on laadukkaat kitkarenkaat, niiden kanssa voi aikaistaa / myöhäistää vaihtoajankohtaa ja jos ihan joka säällä ei tarvi ajella niin voi olla keskimäärin hyväkin vaihtoehto. Saa niillä kesänkin ajella, mutta kesällä taasen hyvät kesärenkaat paremmat , jotkut ajaa talven jälkeen seuraavan kesän kitkoilla ja syksyllä vaihtavat uusiin, mikä ettei jos ei ajella valtateitä.
  Auton arvolla ei ole mitään väliä kun mietitään renkaita. No halpa auto tarkoittaa vähäisiä turvallisuus tekniikoita niin sitten entistä tärkeämpää että hyvät renkaat.

  Käytetyillä renkailla on myös markkinat, eli jos lokiikka oli se että auto saattaa hajota vuoden parinsisään ser jätteeksi, niin jos renkaat vielä hyvät, niin niilla yleensä markkinaa.
   
 17. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Vähän katselin mihin tuo Porsche on menossa mutta mitäpä sitä turhaan valoissa jumittaa kun jalkakäytävä on vapaa. Vilkun käyttökin oli kiitettävää:

   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2020

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti