Mikä ärsyttää liikenteessä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jjx, 13.08.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 392
  Et taida tuntea liikennesääntöjä? Jos poistut ympyrästä niin aina väistät siinä.
   
 2. Preemiumi

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  394
  Niinpä, auto tuli ympyrästä.

  Mutta en ymmärrä, mitä moittimista kiittämisessä on? Äiti opetti, että se on kohteliasta. :-) Kyllä minä kättäni mielellläni heilautan tuollaisessa tilanteessa kiitokseksi siitä, että kuski osaa ajaa. Ja samaten toisinpäin, ihan mukavaa se on kun vaikkapa lapsi heiluttaa kun saa rauhassa kävellä suojatien yli.
   
 3. J.T.V

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2002
  Viestejä:
  215
  Ei omasta mielestäni mitään pahaa. Itse kyllä myös vilkutan kiitokseksi, jos esim lasten kanssa talutan pyöriä ko. tilanteessa suojatien yli. Ihan vain kiitokseksi siitä, että muistavat liikennesäännöt. Ja jos taas itse ajelen autolla, niin varsinkin kauniille naisille miellelläni vilkuttelen takaisin, jos joku minua kiittelee :D
   
 4. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 807
  Ei se vilkuttaminen tarkoita, etteikö osaisi sääntöjä. Se on vain vaihtelua, kun joku vaihteeksi ei ole minäensinryysimässä joka paikassa.
   
 5. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 354
  Ei kiittämisessä vikaa tai väärää mutta se tuntuu hölmöltä jos muutenkin on väistämisvelvollisuus. Miksi kiittää jos toimii kuten pitääkin tai on pakko? Muutenhan saisi kiitellä joka risteyksessä. Ulkomaillahan varoitusvilkkuja vilautetaan vain jos esim. päästät jonkun jonoon eteesi.

  Mutta ehkä se on Suomessa mennyt siihen kun jengi ei väistä autollaan vaikka pitäisi. Että suojatien yli kun jalankulkija pääsee niin kiitetään. Täällä Tallinnassa muuten huomaa ettei tartte kuin tehdä ele että lähestyt suojatietä niin autot pysähtyy kaukaa. Täällä taisi olla joskus joku tehoisku että suojatiekulttuuria valvottiin. Tuli isot sakot tai kortti pois jos ei antanut tietä. Sen hedelmät nyt huomaa.
   
 6. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 807
  Täällä on vähän sitäkin, että jalankulkija tuntee itsensä monesti vaivautuneeksi, jos yhtä sopivasti tilanteeseen sattunutta autoilijaa pitää ryhtyä pysäyttämään, kun jalankulkijana se käy niin helposti pysähtyä tai hidastaa ja odottaa kaksi sekuntia. Jalankulkijat ovat silloin inokkaampia ylittämään kadun, kun autoja on jonoksi asti, joskin tällöinkin monet pyrkivät ryhmittämään autojen pysäyttämisen siten, ettei jokainen auto jonossa pysähtyisi jokaisen yhden jalankulkijan kohdalla.
   
 7. Norsu^

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2006
  Viestejä:
  471
  Turhia vaaratilanteita aiheuttavat kuljettajat, jotka pysähtyvät keskelle tietä ja päästävät väistämisvelvolliset pyöräilijät ylitse. Eilen oli juuri tällainen tilanne Pasilan aseman kohdalla, jossa on vilkas ylityspaikka kevyelle liikenteelle juuri ennen Haaga-Helian koulua. Ajan moottoripyörällä taksin vieressä, joka selvästi pelästyy keskikorokkeella odottavia pyöräilijöitä ja alkaa turhaan jarruttamaan ennen suojatietä. Itse huomioin pyöräilijät ja jatkan tasaista vauhtia suojatien ylitse ja näen peilistä, kuinka taksi pysähtyy suojatien eteen aiheuttaen jonon. Se mikä tässä ärsytti eniten, oli taksin arvaamaton käytös ja mielessä kävi, olisiko pitänyt vetää liinat kiinni varmuuden vuoksi, jos pyöräilijät olisivat vaikka lähteneetkin liikkeelle ennakoiden taksin hiljentämisen.
   
 8. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Autolla liikkuessa eniten vituttaa jalankulkijat, jotka eivät:
  - osoita millään tavalla aikeitaan tien ylittämistä kohtaan; kävellään tien suuntaisesti ja sitten suojatien kohdalla tehdään salamannopea 90 asteen käännös kohti ajoväylää.
  - uskalla lähteä ylittämään suojatietä; kävellään ihan kadun reunaan ja sitten käännetään selkä liikenteelle tai tutkaillaan taivaalle eikä ”huomata” suojatien eteen jo pysähtynyttä autoa. Taustapeilistä voikin sitten katsoa kuinka ylväästi tämä ritari ylittää kadun muutamaa sekuntia myöhemmin.

  Jalankulkijana otan aina ensimmäisenä selvän katsekontaktin autoilijaan ja lähden ylittämään reippaasti katua. Ei siinä tarvita mitään ylimääräistä twistausta, kun laittaa töppöstä toisen eteen. Koskaan ei ole käynyt edes läheltä piti -tilannetta.
   
 9. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 498
  Monesti on ihan järkevää antaa auton mennä ensin, mutta sen voi tehdä selväksi, ei mene siihen reunaan ylitysaikeissa ennen kuin on tarkoitus ylittää.

  Oma lukunsa on sitten ne jotka jäävät odotteleen kavereita tai muuten vain aikaa kuluttaa tienraunalla suojatien kohdalla.

  Tuossa toivon autoilijoiden pysähtyvän ja antavan tilaa ylittää tai aikaa siirtyä sivummalle.

  Olisko ammattikuski nähnyt (arvioinnut) tilanteen vähän toisin, esim aviistellut pyörää taluttavan jalankulkijan.
  Sinulla ehkä parempi näkyvyys, onneksi ymmärsit syntyvät riskit.
   
 10. Norsu^

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2006
  Viestejä:
  471
  Molemmat pyöräilijät odottivat kiltisti toinen jalka maassa ja toinen polkimella. Veikkaisin, että tiesivät olevansa väistämisvelvollisia, mutta taksikuski ei ollut ihan kartalla.
   
 11. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Pointti olikin juuri se, että pitäisi ilmaista aikeensa paljon selvemmin. Jos ei aio lähteä ylittämään katua, olisi muiden tienkäyttäjien kannalta selkeämpää, jos silloin ei menisi siihen suojatien eteen katselemaan kaukaisuuteen. Sen voi tehdä muuallakin. Kiellettyähän se ei ole, mutta haittaa liikenteen sujuvuutta ja ennakoitavuutta.
   
 12. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Alkaa olla ongelmat pieniä jos kiittäminen tai kädenheilautus on hölmöä toimintaa, johon puututtava. Ehkä kassallakaan turha sanoa kiitos näkemiin, kun sehän kuului myyjän työhön laskuttaa ostokset ja ojentaa kuitti. Miksi sitä sellaisesta kiittäisi, joka kuitenkin pakko toisen tehdä. Pienet positiiviset teot piristävät kaikkien päivää. Itselläni ollut joskus ratin takana täysi vitutus ja sitten on jalankulkija kiittänyt kädenheilautuksella, niin jopa on mieli keventynyt ja ajatukset rauhoittuneet.
  Positiivinen vaikutus, kommunikaatio. Älyttömästi hyviä puolia jos kevyenliikenteen käyttäjät ja autoilijat kommunikoi kädenheilautuksen verran edes keskenään. Kyllä minä tiedän, että ei TARVITSE kiittää, mutta älkää nyt siitä ongelmaa itsellenne tehkö.
   
 13. Upp3

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2002
  Viestejä:
  915
  Joskus tekis mieli kiittää kun kanssa-autoilijat näyttää vilkkua. Tosin useemmin tekis mieli "kiittää" kun sitä ei käytetä ja joutunut sen takia vetämään vauhdin nollaan, vaikka hyvin ois mahtunu liikenteeseen, kun ois vaan tienny sen toisen kääntyvän.
   
 14. TERMINATOR TUHOAJA

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  1 060
  Miten mulla on sellainen tunne että ammattikuski on paremmin kartalla tiellä tapahtuvista tilanteista kuin kesämotoristi? Ihan hyvää solidaarisuuttahan se vain on jos osaa himmata kaasujalkaa tällaisissa tilanteissa ja jos se sulle aiheutti vaaratilanteen, niin luultavasti vika on liian suuressa tilannenopeudessa tai liian lyhyessä etäisyydessä edellä ajavaan.
   
 15. Norsu^

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2006
  Viestejä:
  471
  Taksikuskien eli "ammattiautoilijoiden" taitoon en hirveästi luottaisi - sen verran monta läheltä piti -tilannetta on joutunut kokemaan jalankulkijana liiallisten tilannenopeusten ja hauskojen oikaisujen takia. Kaasujalan himmaaminen on eri asia kuin liikennesääntöjen vastaisesti pysähtyminen turhan takia. Tarkennetaan vielä, että olin korokkeen puoleisella kaistalla ensimmäisenä ja hieman taksia edellä.

  Mielestäni pyöräilijöillä kyllä pitäisi olla etuajoikeus näissä tilanteissa, mutta koska näin ei nyt ole, on mielestäni vastuutonta lähteä pelaamaan varman päälle ja antamaan sääntöjen vastaisesti tietä.

  t. melkein läpi vuoden ajava kesämotoristi, jolla tulee reilut 30tkm vuodessa pyörällä :)
   
 16. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 498
  En voi väittää vastaan. Tässäkin varmasti alueroja, mutta luulisi ihan yleisesti että heitä olisi koulutettu ja muistutettu, monesti tulee mieleen että koulutus on ihan päinvastaista, älä käytä vilkkua, äläpysäköi ruutuun, kaista ja sijoittuminen ajoradalle jne tilannenopeuskin hivenen toisin kuin autokoulussa.

  Ammattilaiset voisivat hyvällä esimerkillä vaikuttaa myös muihin.

  P.S. Yleistin kovasti, alalla on myös hyviä ammattilaisia ja kaikenlisäksi hyvin esimerkkillisiä liikenteessä. Hyvä kuski on toki usein myös huomaamaton.

  Sitä en tiedä millainen se esimerkin kuski oli, näkikö tiesikö hän jotain sellaista mikä toiselta hyvältä kuskilta jäi huomaamatta. Ja sillä ei sinänsä väli, juttu oli esimerkki ärysättävästä tilanteesta ja siinä ei väliä oliko juuri siinä jotain muuta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2018
 17. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  184
  Se vaaratilanne aiheutuu siitä, kun itse ajaa normaalisti ja toinen antaa hiljentämällä signaalin pyöräilijöille, että on väistämässä heitä.

  Tuo Pasilan aseman ylityskohta on aivan helvetistä, jos meinaa ajaa siitä pyörällä yli sääntöjen mukaan. Jos jäät odottamaan autoja, niin 99% varmuudella auto pysähtyy odottamaan sinua tai takaasi tulee toinen pyöräilijä, joka painelee suoraan autojen eteen pysäyttäen liikenteen.

  Itse olen ottanut tavaksi tuossa kohtaa ihan suoraan taluttaa pyörän yli, jos on autoja tulossa kummastakaan suunnasta. Ei tarvitse sitten miettiä kenenkään kumpi pysähtyy, ja samalla joku voi päästä pyöräilemäänkin siitä yli odottamatta ja sääntöjen mukaisesti.

  Edit: sattuipa silmään tämmöinen uutinen viestin kirjoittamisen jälkeen: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808022201111816_u0.shtml

  Ilmeisesti siis moottoripyöräilijä on joutunut väistämään eteen ajaneita pyöräilijöitä, ja sen vuoksi menettänyt ajoneuvonsa hallinnan ja menehtynyt. Mahdoton sanoa mikä oli motoristin nopeus, mutta pyöräilijät ainakin ovat tuossa väistämisvelvollisia.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2018
 18. Norsu^

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2006
  Viestejä:
  471
  Tilannenopeutta ei tarvita moottoripyörällä kuin taajamassa sallittu 50km/h, niin henki voi lähteä äkillisestä kaatumisesta/törmäyksestä - etenkin näillä helteillä, jos jättää varusteet naulakkoon. Turmapaikalla on pari paksumpaa valopylvästä ja hieman kanttaria https://www.google.fi/maps/@64.2676...4!1sfGVcV9V9tc0aeBg6SVmO4g!2e0!7i13312!8i6656
   
 19. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  184
  Juu, lähinnä ajattelin onko prätkä tullut ylinopeutta, jolloin pyöräilijät ei olisi havainneet kaukaa lähestyvää ajoneuvoa.
   
 20. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 354
 21. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Ottaen huomioon miten yleistä kypärätön kännipyöräily kesäisin onkaan, on suorastaan ihme ettei kuolemantapauksia satu paljon enemmän.
   
 22. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 354
  Useat kuolintapaukset on kuitenkin olleet tyyppiä "törmäsi tiili- tai betoniseinään" tai johonkin muuhun kiinteään esteeseen kovassa vauhdissa. Näissä tuskin kypäräkään olisi pelastanut mitään. Ja ihan hyvin pimeässä voi sattua selvinpäinkin, ja onkin sattunut ilman alkoholiakin alamäissä kuolemaan johtavia kolareita.
   
 23. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  184
  Eihän tuo ole vielä mitään, tällä hetkellä siinä on 10cm korkea 45 asteen nousuluiskalla varustettu johtokouru. Tai oli ainakin lauantaina tuolla edempänä seuraavan kaapelin kohdalla.

  Tuntui pahalta jo hitaasti ylittäessä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2018
 24. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 354
  Onko nämä tämmöiset suojateitä? Mitään suojatien liikennemerkkiä ei ole. Riittääkö tommonen erivärinen kivitys?   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2018
 25. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 807
  Tässä ei ole varsinaisesti ajotietä. Jalankulkijoiden puolestaan tulee väistää sporia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti