Mikä ärsyttää liikenteessä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jjx, 13.08.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 723
  Tää ei niinkään ärsyttänyt. Ensin huvitti, sitten huolestutti.

   
 2. anzie_

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2008
  Viestejä:
  277
  Hullu kuljettaja kun tulee väärällä kaistalla kohti
   
 3. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Ihan kiva että olet eri mieltä, mutta jotain perusteluja kaipaisi.

  Tuollahan on ilmeisesti ollut ajoittain ihan totaalinen kaaos, joten pakkohan asialle jotain oli tehdä. Varmaan toinen vaihtoehto olisi ollut kadunvarsipysäköinnin kieltäminen kokonaan, jotta noita kohtaamistilanteiden tukoksia ei tulisi, mutta siitä olisi todennäköisesti aiheutunut taas uusia ongelmia.
   
 4. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 330
  Tahallinen etuajo-oikeudesta luopuminen on myös melko rasittavaa. Asun alueella, jossa on paljon tasa-arvoisia risteyksiä, ja todella usein oikealta tuleva hidastaa risteykseen kun näkee minun tulevan vasemmalta, vaikka selvästi yritän näyttää että kyllä-olen huomannut sinut-näetkö hidastan jo omaa vauhtiani-antaa mennä vain. Silti joutuu usein jopa pysähtymään ja odottamaan että kohtelias ääliö tajuaa painaa kaasua. Jos se olisi vain ajanut liikennesääntöjen mukaan, niin molemmat osapuolet olisivat päässeet risteyksen läpi suuremmin hidastelematta.
   
 5. abneri

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  188
  Toisinaan tuolla liikenteessä näkee täysin käsittämätöntä käytöstä,mitähän tämän eilisen farkkukuskin päässä liikkui:

  Edelläni reilun matkan päässä meni peräkkäin Rekka--farmari--pikkutojota,aikalailla tiiviissä nipussa.80km/h rajoitus.

  Alkaa 100 km/h alue ja ohituskaistat,saavutan edelläajavaa tandemia ja oletan farmarin lähtevän rekan ohitukseen koska on ajanut ihan sen puskurissa kiinni ja
  vasemmanpuolimmaiset renkaat kaistaviivan päällä.
  Lähellä Ei muuta liikennettä samaan suuntaan,vain me 4.

  Farmari ei ohittanut rekkaa eikä pikkutojo kumpaakaan,ohituskaistakin loppui ja nyt menemme peräkanaa hippusen yli kahdeksaakymppiä,satasen alueella.
  Farmariautossa kuskinpuolimmaiset renkaat ovat siinä tuplakeltaisten tuntumassa ja etäisyys rekkaan 2-4 metriä. Eli Ihan.Vitun.Lähellä.

  Vastaantulevilla nyt vuorostaan ohituskaistaa,runsaasta liikenteestä ja ohituksista huolimatta farmari ei poistu keskiviivan tuntumasta/päältä,ei missään vaiheessa.
  Hurjahkon näköistä kun vastaantulijoissa roska-auto ohittaa tankkirekkaa alamäessä ja tämä farkkukuski ajaa keskiviivalla vastaan.Oli jo pikkusen ahtaan näköistä..

  Miksei farkkukuski ohittanut rekkaa silloin ohituskaistalla,kun oli täysin vapaata baanaa antaa mennä?? Ohitushaluja näyttäisi kuitenkin olevan. (Tai aivovamma.)
  Luulisi tommosen tuntumassaroikkumisen olevan helvetin rasittavaa sille takanaroikkujallekkin,saati sitten rekkakuskille.

  Miten helvetissä rekkakuski pystyi olemaan "Brake-check":kaamatta sitä farkkukuskin idioottia?
  Rekka-Penalla oli kyllä hyvät pelihermot,mua vitutti jo sen perseilyn katsominenkin etäämmältä.

  N.20 km ajelin tämän letkan neljäntenä ennen omaa liittymää,koko aikana ei farkku juuri poistunut keskiviivan tuntumasta eikä jättänyt isompaa turvaväliä rekkaan.
  Ajattelinkin jo että hinaako toi rekka sitä farkkua mutta senverran autojen väli eli että ei nyt sentään..
   
 6. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 375
  No kadunvarsipysäköinnillä läpiajon rajoittaminen ei ole kovin hyvä idea lähtökohtaisestikaan, joten sen poistaminen olisi pitänyt olla itsestään selvyys kun mechelininkatu laitettiin kiinni. Tuota katua ei juuri käytetä asukaspysäköintiin muutenkaan joten ei pitäisi olla mitään ongelmaa sen suhteen. Ja tuolla on ollut "kaaos" aina, mutta bussien tunku sinne isomman oikeudella on aiheuttanut ihan oman ongelmansa, mutta kaikesta huolimatta mitään varsinaisia vaaratilanteita tuskin on tapahtunut.

  Yöllä mechelininkatu on muuten usein jos ei liki aina poikki kokonaan, joten korvaava reitti on idän puolella. Hietaniemen päässä on läpiajokieltoja yöaikaan jos aikoisi tuota merikannontietä käyttää. Nekin olisi pitänyt poistaa remontin ajaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2017
 7. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Pyörä väistää tietenkin ellei autolla kolmiota, ei kai sitä nyt jalka maassa muuta. Tai kaksikaan jalkaa. Pyöräilijä se on silti.
   
 8. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  2 369

  Itse olisin (ehkä) odottanut kaksi sekuntia ja jos mitään liikettä edessä ei tapahdu niin painaisin koko letkan ohi.

  Mua ottaa päähän jo sekin kun jonoa on ja autoja harvassa sekä ohituskaista lähestyy niin nämä törpöt ei aja edes välejä kiinni (vrt. F1 turva-auton jälkeinen uusintalähtö) että saisi lyhyemmällä matkalla ohitettua. Sen sijaan o-kaistan alettua nämä siirtyvät vasemmalle kaistalle ja lähtevät pintakaasulla ohittamaan blokaten samalla tehokkaasti takana olevilta ohitusmahdollisuuden.
   
 9. HBrotherus

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2003
  Viestejä:
  88

  Ellen ole ymmärtänyt väärin niin nämä uudistukset vaikeuttavat erityisesti Kesäkadulla asuvien liikennöintiä.
  Nythän Jos Kesäkadulta haluaa Mechelininkadulle niin joutuu tekemään älyttömän lenkin.

  Aikaisemmin kesäkadulla asuvien tarvitsi ajaa se 30m mechelininkadulle, nythän ei kesäkadulta on käytännössä estetty kokonaan pääsy mechelininkadulla pohjoiseenpäin, ei saa ajaa kesäkatua itään, ei merikannontietä pitkin eteläiselle hesperiankadulle.

  Myös topeliuksenkadulle pääsy on vaikeaa kun ei Linnankoskenkadulta voi kääntyä kuin mechelininkadulle.

  Töölöntorille pääsy on myös monen mutkan takana kun ei voi kääntyä merikannontielle etelän suuntaan.

  Ylipäätänsä on vaikeaa päästä kesäkadulta etelän suuntaan.[​IMG]

  Saa toki korjata jos olen väärässä.....
   
 10. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 723
  Mä en olisi odottanut sekuntiakaan. Edellä ajavat tulevat ohituskaistan alkuun ensin jolloin heillä on mahdollisuus lähteä ohi. Jos eivät lähde, se on voi voi kun takaa tullaan jo.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2017
 11. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  2 369
  Juurikin näin. Kaksi sekuntia johtuu siitä kun sen verran kestää päätöksestä siihen kun ollaan jo toisella kaistalla (TD automaatin viivelähtö). :p
   
 12. abneri

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  188
  Näin sitä itsekin tulee toimittua,tässä kyseisessä tapahtumassa saavutin kyseisen letkan vasta ohituskaistan päässä.
  Tässä ihmetyttikin se farkkukuskin tyyli ajaa keskiviivan tuntumassa ja hirvittävän lähellä edelläajavaa rekkaa.
  Ehkä se säästi polttoainetta imussa ajamalla?
   
 13. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Kerran sattui tämmöinen kiva kaveri kun ajelin vähän varovaisemmin kuorman takia. Joka vitun rampissa piti alkaa tunkea jo melkein sulkuviivan yli sinne ramppiin ja sitten esiteltiin yllättynyttä kun käännyin myös sinne ramppiin, tottakai vilkku päällä ennen ramppia.

  Kukin toki tavallaan. :kahvi:
   
 14. ooceepappa

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2007
  Viestejä:
  533
  :p Pori on ain Pori.

  Pisti silmään tuo maininta ramppi ja Ulvila, mutta tosiaan onhan sieltä Porin suuntaan ramppi. Jostain käsittämättömästä syystä Helsingin suuntaan ei ole ramppia, vaikka vieressä ollut tyhjä tontti jo yli vuosikymmenen...
   
 15. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 723
  Toi vilkku päällä oleminen = ohitukseen lähteminen kuvaamassani tilanteessa. Taisit ymmärtää viestini hieman väärin. Sinänsä ei mikään ihme, tekstiä kukin tulkitsee omien henkilökohtaisten suodattimiensa läpi.
   
 16. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Joo, se yksikin perseilyvideo minkä pistit saattaa vähän vaikuttaa siihen miten viestejäsi tulkitsee. Eipä tuossa sitten mitään.
   
 17. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 723
  ^niin tarkoitat nyt sitä yhtä missä olin erehtynyt nopeusrajoituksesta (80/100)? Muutenhan siinä ei edelleenkään ollut mitään ongelmaa, paitsi peilejä seuraamattomat ja vilkkua käyttämättömät kanssa-autoilijat.
   
 18. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  No, tästä oli näkemysero jo silloin niin ei varmaan kannata aloittaa uudestaan. :D
   
 19. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 723
  ^tästä taidetaan olla täysin samaa mieltä:kahvi:
   
 20. abneri

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  188
  Tämä on jo muinaishistoriaa mutta ansainnee tulla kerrotuksi,jos ei muuten niin yhtenä varoittavana esimerkkinä ihmisten omituisuudesta.

  80-90-lukujen taitteessa tuttavapiirissä oli kaverin kaveri jonka ajotavat olivat..mielenkiintoisia,nätisti sanoen. Itse en tyypin kyydissä ollut muutamaa kertaa useammin mutta sekin riitti.
  Plus mitä muut kertoivat omista kyydeistään,ei ihme että tyypille sattui kaikenlaista.

  Autona hänellä oli tuolloin ihan asiallinen kuutisen vuotta vanha dx-Corolla. mutta se ajotapa.. :
  Keskustassa ajokaistoilla oltiin "vähän sinne päin" eli esim.oikealle kääntyvien kaistalla 40cm autosta oli suoraan menevien kaistalla. Ei johtunut myöhäisestä ryhmittymisestä tms,siihen kaistalle
  vain nojattiin puolihuolimattoman "Coolisti" ja blokattiin se viereinenkin kaista. Muiden protestitorviin vastattiin yleensä keskarilla.

  Suojatien eteen saatettiin kyllä pysähtyä mutta esim.valo-ohjatuissa paikoissa auto valutettiin pitkälle suojatien päälle,jalankulkijoiden vihreistä valoista huolimatta.

  Kuinka lähellä edelläajavaa olikaan pakko ajaa? Aina. ja sitten ohituksen jälkeen kiire yleensä loppui.
  Muutenkin se ajonopeuden pitäminen tasaisena oli ylivoimainen suoritus.Käsittämättömiä sakkoja oli aina niskassa 5 vaille liikaa.
  Pormestarinluodosta haki kaverinsa ja sanoi että on poliisiratsia siinä suoralla .Ja ajaa 30 sek.myöhemmin siihen ylinopeutta..

  Talvella se leikkiminen ja sladittelu liikenteessä,ei jumalauta..ei mitään rajaa tai tolkkua.Olin itsekin kyydissä ja minun,muiden tai kuskin tyttöystävän huomautuksilla ei ollut mitään vaikutusta.Ei minkäänlaista.

  Parkkeeraukset,saikohan ikinä autoaan mahtumaan yhteen ruutuun? Ja viereisten vapaiden vieraspaikkojen sijaan auto jätettiin jonkun lämpötolppapaikalle. "Emmä kauaa tual oo"

  Koko autoilu oli tällä kuskilla ihan naurettavaa perseilyä, jo silloin tyypistä puhuttiin että mitä se hakee tai yrittää todistella tommosella käytöksellä?

  Sitten oli pyhää raivoa täynnä kun nuokkarin parkkipaikalla corollan molemmat kyljet oli naarmutettu huolella,ei mitään kevyttä avaimellavetoa vaan peltiin asti liki sorvilastua irrottaen.
  Ainakin kahdesti oli renkaita puhkottu parkkipaikalla,muistaakseni eturenkaat molemmilla kerroilla.

  Kukaan meistä muista ei mitenkään ihmetellyt ilkivallan tekoja,päinvastoin tuumittiin että harvakseltaan joutuu uhriksi omiin touhuihinsa nähden.

  Eikä ollut yllätys sekään että ajoi itsensä hengiltä kymmenisen vuotta myöhemmin,kännissä tietysti ja ilman turvavöitä.Tietysti.
   
 21. Toivottavasti ei ottanut ketään muuta mukaansa.
   
 22. abneri

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  188
  Ihan yksin lähti.Kai tavoilleen uskollisena piti ajaa tien reunaviivankin ulkopuolella ja siitä sitten pellolle ja katon kautta ympäri.
   
 23. LWCJ

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2013
  Viestejä:
  219
  Itselläni yksi tuttava joka on vuotta paria vaille 30v ja sen kyydissä on kyllä todella noloa välillä olla. Mistään risteyksestä ei voi lähteä normaalisti vaan aina pitää suditella, järjetöntä kiihdyttelyä kaupungissa, nuorisoporukoiden kohdalla hidastellaan ja sitten taas kiihdytellään että saa respektia kun tehoputki paukkuu. Pakko vaan ottaa huumorilla.
   
 24. abneri

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  188
  Youtuben puolelta kun katselee Suomalaisia dash cam-videoita niin yksi asia pistää silmään:
  Kuvaaja on aina väärässä.

  Vaikka millaista idioottimaista perseilyä olisi filmille tarttunut niin kommenttikentässä on aina"nii mut mikset sää voinu.."-tyylistä,
  useimmin asiaan/tilanteeseen liittymätöntä tai sivuseikkaista pilkunnu..intaa.

  Toki samaa on muualta maailmasta otetussa clipeissäkin,jotenkin vaan tuntuu että me Suomalaiset emme vaan suvaitse pätkien laittoa nettiin.

  Yksi haukutuimmista taitaa olla pätkä missä kuvaaja-autoilija ei päästä parkkihallista lähtijää väärään suuntaan ja tämähän on yhteisön mielestä törkeää käytöstä?

   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2017
 25. Olen kyllä ihan samalla linjalla tuon videon kanssa. En olisi itse luultavasti estänyt hänen poistumistaan samalla tavalla, koska en vaan olisi jaksanut kinastella asiasta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti