Mikä ärsyttää liikenteessä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jjx, 13.08.2007.

 1. Torspo the Jesus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2000
  Viestejä:
  2 333
  Hitto, tuo toimisi varmasti hyvin myös autoilijoille, kaiuttimesta kaahaavan rekan jarrutusäänet ja torvi soimassa, jos menee liian nopeasti läpi tasa-arvoisesta risteyksestä. Suojatien ylitys näkyvyyteen nähden liian kovalla tilanneopeudella niin tömähdys ja kirkuvan lapsen ääni perään. Sama juttu suojatien eteen pysähtyneen auton ohittaessa, mutta kameran tulokset menisivät vielä suoraan poliisille. Ei ihan niin vaarallisissa tempuissa kuten vilkkulaiskuus voisi soittaa poliisin sireeniä lähietäisyydellä... Motarilla nopeuskameran kuvat useisiin mainostauluihin saateteksteillä "Jorma Mulkku ajaa kuin mulkku, töötätkää kun näette".
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2017
 2. Mawerick

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  2 724
  Et taida seurata peilejä jos yllättämään pääsi?
   
 3. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Ei. Tänään valkoinen Volvo C30 vemputti vasentakaistaa Tra-Hki moottoritiellä ehkä sen 50km. Keräsi letkaa hyvin ja ajoi ilmeisesti vakkarilla juuri sitä n.120km/h todellista. Yksi ML Mersu vitutuspäissään veti kunnon voimasavut ulos oikean kaistan kautta, mutta ei tämä helvetin Kiinan ihmeen omistaja edelleenkään tajunnut vaihtaa pois edestä.

  Pitäisköhän sitä alkaa keräilemään noiden rekisterinumeroja ja postailemaan tänne
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2017
 4. Zanator

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2003
  Viestejä:
  25
  Sanoinko että yllätti? Ja mitä vittua tuo tähän liittyy.
   
 5. Taski

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2006
  Viestejä:
  2 295
  no ei kyllä. itse katson peileihin kyllä ja huomioin muun liikenteen siten että pyrin ajamaan samaa vauhtia tai vähän kovempaa kuin muut. Jos ajelee esim 140 mittarinopeutta niin aika harva enää pyrkii ohi. Jos pyrkii niin sitten voi ihan hyvällä mielellä päästää. Itseä ainakin kyrpii ylipäätään ajella vasenta kaistaa koska oikealla kaistalla on "huolettomampi" ajella.
   
 6. Taski

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2006
  Viestejä:
  2 295
  Samaa mietin. Jos hidastelit ja toinen kuittasi oikealta ohi niin kuka tässä hävisi ja mikä oli aiheutettu haitta?
   
 7. raddu

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  39
  Itse ajelen yleensä +10km/h mittarinopeutta eli noin +5km/h todellista. Jos joku tämän jälkeen tulee vasemmalla kaistalla roikkumaan persiiseen niin saa kyllä odotella sen aikaa, että tulee sellainen väli johon on järkevää vaihtaa takaisin oikealle. En siis todellakaan vaihda jokaiseen mahdolliseen auton mittaiseen koloon takaisin oikealle.
  Sen kyllä ymmärrän jos joku ajelee (reilusti) alle rajoituksen vasemmalla, mutta älkää tulko huutelemaan jos pitäisi päästä 150km/h ohi heti tai sitten mennään suoraan oikealta.
   
 8. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Tässähän taisit juuri luoda star-up:n veroisen business idean?

  Tuulilasikamera ja materiaalin lähetys poliisille voisi tepsia paremmin?

  p.s. Ketjun otsikkoa muutettu vastaamaan paremmin tätä päivää.
   
 9. Torspo the Jesus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2000
  Viestejä:
  2 333
  Vastaus uuteen otsikkoon: Kanssa-autoilijat :P
   
 10. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  418
  Jep, joillain tuntuu olevan sellainen käsitys, ettei heidän tarvitse välittää liikennesäännöistä vaan heidän ajama ylinopeus on perusteltua ja muut liikkuvat vain liian hitaasti.
   
 11. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  No aika tarpeetonta. Suomessa jalankulkijoiden liikennevalojen kunnioitus on kuitenkin todella korkealla tasolla esim. juuri Keski-Eurooppaan verrattuna. Lisäksi autoilijoiden ja jalankulkijoiden välisissä onnettomuuksissa autoilija on useimmiten syyllinen osapuoli.

  Mutta tässä oikeasti hyvä ja kauan odotettu kampanja poliisilta:
  http://www.poliisi.fi/helsinki/prim...-_paapainona_lastaus-_ja_purkutilanteet_60215
   
 12. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 875
  Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
  - George Carlin
   
 13. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Ei kuulukaan vaihtaa. Ajat varmasti ihan siedettävästi.

  Se mikä minua vituttaa on kun ei vaihdetaan vasemmalle aivan liian aikaisin ettei vaan jäädä pussiin. Minäminäminä.
   
 14. abneri

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  189
  Porissa nimeltämainitsemattoman vartiointiliikkeen Wannabe-poliisit sietäisi pistää autokouluun uusintakurssille.

  05.30 autolla töihin menossa,moottoripyöräilijä seuraa takana. 80km/h vaihtuu 100 km/h:n rajoitukseksi ja tie aukeaa kaksikaistaiseksi suuntaansa.

  Kiihdytin rivakasti siis sataseen,sivusilmällä näen että Ulvilan rampista tulee vartiointiliikkeen auto.

  Takanani ollut moottoripyörä siirtyi ohituskaistalle ja lähestyy,oikealla vartiointiliikkeen auto arpoo kiihdytyskaistalla rinnallani
  yrittääkkö ohi vai jäädäkkö taakseni. Muuta liikennettä ei näköpiirissä ole.Menemme siis 3 rinnan tässä vaiheessa.

  Moottoripyörä ohittaa pikkuhiljaa,vartiointiliikkeen kuskilta loppuu kiihdytyskaista ja hän nostaa turvetta pientareenpuoleisilla renkailla.
  Jää sitten torvea huudattaen ja valoja vilkuttaen perääni hetkeksi,ohittaa,hidastaa ja seuraavasta rampista Tampereentielle..

  Ilmeisesti Vartija-apinan mielestä minun olisi pitänyt tehdä hänelle tilaa ja kiilata prätkäilijä kaiteeseen.

  Vain Porissa tällainen on mahdollista,muuten tyhjällä tiellä 3 ajoneuvoa eikä meinata jumalauta mahtua..

  Laitetaas vielä että oma nopeus aikalailla rajoituksen mukainen, prätkäilijällä 10-15 yli ja vartijalla mitä sattui.
  Ja tuskin oli mikään hälytyskään pojalla alla koska ohituksen jälkeen ajoi alle rajoituksen ja poistumisrampissa nopeus oli jo huomattavan rauhallinen..

  Kiihdytyskaistalla pitäisi kai sovittaa oma ajonopeus liikennevirran mukaiseksi että pystyy turvallisesti siihen liittymään?

  Kaikkea sitä..
   
 15. reptilee

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2015
  Viestejä:
  155
  Tätä ei nyt ehkäpä varsinaisesti liikenteeksi lasketa, mutta saakura, että ottaa päähän ihmiset ruuhkaisissa paikoissa, kuten kauppakeskukset, lentokentät jne. kun ei yhtään ymmärretä / huomioida takana käveliä ihmisiä.

  Esimerkiksi monet kävelevät kauppaan reipasta vauhtia ja sitten, kun porteista on menty sisään, niin isketään välittömästi liinat kiinni kaivamaan sitä kännykkää tms esiin.. ja takaa olisi tulossa se x määrä porukkaa sisään.

  Toisekseen ihmiset ryhmittyvät mitä idioottimaisimpiin paikkoihin, kun vain mahdollista. Kännykkää jäädään runkkaamaan keskelle jalkakäytävää keskustassa + pari muuta kaveria siinä samassa ryppäässä tukkimassa mukavasti kulkutietä.

  Sitten bussit on jo ihan oma tarinansa, mutta miksi ihmeessä porukka jää ruuhkabussissa siihen keskiosaan seisomaan? Mikä siinä paikassa kiehtoo oikein? Kulkuneuvot täytetetään takaosasta alkaen.

  Ja sitten vielä nämä kahden istumapaikan vaaraajat.. en todellakaan ole rasisti, mutta minusta tuntuu, että somalinaiset tekevät aina näin. Ehkä se on joku kulttuurijuttu, ettei vaan mies istu viereen, koska sehän olisi jo aivan liian siveetöntä puuhaa.

  Ei mulla muuta tällä kertaa :smoke:
   
 16. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
 17. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 574
  Haha :p

  Tänään pääsi tuollaistakin todistamaan. Lähestyin taajamassa risteystä jossa on kolme kaistaa, keskeltä suoraan, vasemmalta pääsi kääntymään vasemmall jne. Ajoin mittarin mukaan 50km/h ja näin 30m päästä, että juuri vaihtui punaiset valot, niinpä nostin jalan kaasulta ja annoin auton rullata kohti valoja. Takana tullut vito-kuski ei tästä pitänyt vaan ampaisi vasemmalle kaistalle ja ajoi ohitseni. Veti lukkojarrutuksen ennen valoja ja auto jäi niin, että takakulma oli juuri ja juuri vasemmalla kaistalla, eli täysin kaistapäinen ohitus, josta ei edes hyötynyt mitään.

  Tilaisuus olisi ollut käydä kysymässä, että kannattiko, mutta päätin antaa olla. Vuosi vuodelta noiden törttöjen määrä näyttäisi lisääntyvän.
   
 18. Saadisti

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  337
 19. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 375
  Sääli hyvää autoa.
   
 20. Caracen

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2005
  Viestejä:
  481
  Kun noita videoita tuosta turmaillalta katseli niin molemmat ovat aivan aineissa. Tosiaan olivat kuvanneet tuon autokyydin Periscopeen, ja siellä tosiaan oli muitankin videoita samalta illalta. Tuolla jannulla joka ajoi on vissiin muitakin rikkeitä kontollaan, mm. murhan yritys kun oli yrittänyt ajaa päin poliisia taannoin ym. Eivät sentään vieneet muita mukanaan...
   
 21. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  Videon alussa kuski halusi, että tyttö istuisi takapenkille ja kuvaisi sieltä.

  Olisi ehkä kannattanut...

  Ja aika selkäpiitä karmivia tuon tytön "nyt mennään" toteamukset... Eipä tyttö arvannut, mihin on menossa parin minuutin päästä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2017
 22. Zanator

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2003
  Viestejä:
  25
  Eli mielestäsi oikealta ohittelu ja pieniin rakoihin ylinopeudella työntyminen on ok ja 130km/h rekan ohitus on hidastelua? No jos nyt rautalankaa kerran vaadit että mikä haitta: Jos ei suoranaisia vaaratilanteita niin ainakin haittaa liikenteen sujuvuudelle.

  Näin kyllä peilistä, että tulee kiireinen kaveri mutta jos olen just menossa rekan ohi niin sehän on takaa tuleva jonka pitäis hetki malttaa odottaa. Itse päästän kyllä ohi nämä reilumpaa ylinopeutta ajavat.
   
 23. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  "Nyt mennään... ja Audiin... vähän matkailee!" sopisivat muistokirjoitukseen tai hautakiveen. Nopeus ollut kova kun eivät ehdi tajuta ja reagoida ulosajoon (vai käyvätkö vaan niin hitaalla aineissa).

  Karmivia olivat muiden live-kommentit "kohta rysähtää".

  Jäin miettii mikä tuo biisi tuossa lopussa oli? Mihin kaikki päättyi.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2017
 24. UnknownDude

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2013
  Viestejä:
  232
  Ratikka työmaa, hitto ruuhkannuttaa koko liikenteen niissä missä sitä para-aikaa rakennetaan ja sitä tulee kestämään vielä monta vuotta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2017
 25. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 474
  Nicki Minaj - Va Va Voom
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti