Mikä ärsyttää liikenteessä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jjx, 13.08.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Niin no eihän se ole ohittajan vika jos se ei voi asialle mitään.

  Sun asenne sen sijaan näyttää olevan että vaikka voisit välttää kolarin niin et vältä, koska olet "oikeassa". Tässä kohtaa syyllistyt itsekin liikenteen vaarantamiseen, koska sinulla on ollut mahdollisuus estää kolari ja et ole sitä mahdollisuutta käyttänyt.

  Nää on näitä samoja legendoja kuten "peräänajaja maksaa aina" ja muut. Maksaa joo, mutta hyvin herkästi maksaa se toinenkin osapuoli.
   
 2. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Ymmärrän että tuo sinua harmittaa että nämä jutut eivät ikinä tunnu menevän mutuilujesi mukaisesti. Mutta hyvä että sentään käsitit että minä en olisi tuossa joutunut mitenkään maksajaksi, jos toinen yrittää kiilata minua, ohittajaa.

  Ja kyllä, 99%:ssa tapauksia peräänajaja maksaa. Kaverini auton perään ajoi hälytysajossa ollut poliisiauto. Siinäkin poliisi yritti ensin kaveriani syyllistää, mutta loppupeleissä se oli poliisi joka tuosta syylliseksi todettiin.
   
 3. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Ilmeisesti et nyt ymmärrä että näissä asioissa voi löytyä yhden syyllisen sijasta kaksi syyllistä. Ei tämä keskustelu tästä etene jos tuo ei mene jakeluun, joten antaa olla.
   
 4. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  @pog @Diaz\ Molemmat hengittää hetken syvään ja toteaa, ettei metakeskustelu kuulu aiheeseen!
   
 5. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Ainakin ennen täällä sai keskustella mikä ärsyttää kanssa-autoilijoissa, ja itseä ainakin ärsyttää tahallaan kolaroivat ihmiset. Mutta ollaanpa sitten postaamatta.
   
 6. Mal_Y

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2008
  Viestejä:
  33
  Ärsyttää puhelinkorvalla ajelevat jotka ei näe eikä kuule mitään mitä ympärillä tapahtuu...

  Ajoin eilen Limingassa Haaransillan liikenneympyrästä ja meinaspa tulla ruttuista peltiä.
  Ympyrähän on 2-kaistainen ja siitä lähtee/siihen tulee Oulun moottoritie eteläisessä päässä. Kun tulee 8-tietä Raahesta päin ja on menossa "vanhalle 8-tielle" Tupos/Kempele suuntaan (tie nro 847) täytyy käyttää ympyrän sisempää kaistaa ja motarin liittymän jälkeen siirtyä uloimman kaistan yli omaan liittymään. Moottoritieltätulijoilla on kolmio ja väistämisvelvollisuus.

  Googlen streetview linkki kyseiseen paikkaan: https://goo.gl/maps/DJh1p8ZoB3J2

  Eli laitoin vilkun oikealle tuossa, että olen tulossa ulommalle kaistalle ja menossa 847 tielle, niin eiköhän sieltä motarilta lykkää punainen hinausauto/-lavetti eteen (auto lavalla). Ei jääny edes metriä mun auton keulan ja sen kuskin oven väliin. Ei ilmekään värähtänyt sillä kuskilla eli ei varmaan edes nähny mitä tapahtu.
  Että jos satut lukemaan, niin hommaa nyt joku handsfree tai heitä puhelimes mettään!!! Terveisin, nimimerkki Chevy Suburban +3500kg


  PS.
  Tuo ympyrä (kiertoliittymä?) on taas semmonen suunnittelun kukkanen muutenkin...motarilta tuohon ympyrään voi tulla kahta kaistaa, mutta jos jatkaa 4-tietä Jyväskylän suuntaan, niin sinne pääsee _vain_ ulommaiselta kaistalta. Se sisempi kaista ei mene mihinkään. Eilen näin just ympyrään tullessa, kun kaksi autoa oli molemmat menossa Jyväskylän suuntaan vierekkäin, toinen sisäkaistalta ja toinen ulommalta. Eivät sentään kylkikontaktia ottaneet...
   
 7. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Saa edelleenkin keskustella. Viestien vaihdossanne alkoi kipinät kytemään ja henkilökohtaisuudet lähenemään. Mieluusti huomautan ennakkoon kuin jakelen varoituksia...

  Takaisin asiaan.

  Noita näkee yllättävän paljon, jotka näpyttävät tekstaria tai pelaavat kännykällä tms. T-risteyksessä seurasin yhtä tyyppiä, joka tuli vasemmalta ja pari kertaa mulkaisi eteenpäin kyseisen suoran aikana. Eivät ihmiset aina muista, että se auto etenee kymmeniä metrejä niinä sekunteina kun tuijottaa sitä puhelinta...
   
 8. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  418
  Ennen kännykkä aikaa (tai ainakin tätä älypuhelin villitystä) saattoi arvata jos joku ajeli tien reunasta reunaan, että nyt taitaa joku hieman juopuneena ajella. Nykyään taitaa syy olla ennemminkin kännykkä kuin alkoholi.
  Juuri jokunen viikko turun motarilla pisti silmään kun edellä ajava auto "heittelehti" hieman. No päätin ohittaa, kun tuntuu epämukavalta ajella tällaisen kuskin perässä. Joku nuori jätkä näytti kännykkää näpertelevän ajaessaan...
   
 9. pog

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  851
  Tulee vielä monta ihmistä kuolemaan suojateillä ja kolareissa tämän facebook whatsapp sukupolven kännykän näpräykseen. Kun ajelen niin tuntuu keski-ikäiset ämmät ja nuoret tytöt eniten näpräävän ajaessaan luurejaan. Saisi antaa tuntuvan, vähintään 1000€ sakon luurin selaamisesta ajon aikana. Aina voi pysähtyä bussipysäkille tai tienreunaan näpyttelemään ne viestit.
   
 10. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Lieveilmiönä ainakin Turkuun on ilmestynyt suojateitä osoittaviin liikennemerkkeihin sellaisia vilkkuvia valoja, joiden pitäisi autoilijoille indikoida, että jalankulkija on ylittämässä tietä. Siis mihin näitä tarvittaisiin, jos autoilijat jättäisivät sen kännykän näpräämisen ja keskittyisivät ajamiseen.

  Toivottavasti tulevaisuudessa jokaisessa autossa on mobiililaitelukko, eli auto ei käynnisty, ennenkuin puhelin on piuhalla kytketty autoon. Näin siinä toimisi hands-free ja puhelin pysyisi jossain lokerossa piilossa, ettet sitä pystyisi näpyttelemään.
   
 11. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  2 370
  Ilmeisesti tuttua kauraa ko. paikassa.

  http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/haaransillan-ympyrassa-sekoillaan/26847/
   
 12. Torspo the Jesus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2000
  Viestejä:
  2 333
  Jossain parkkipaikoilla on sisääntullessa maasta nousevat puolen metrin metallitolpat estämässä luvaton ajo. Nuo voisivat toimia kivasti niiden suojatievaroitusvalojen tilalla. Siirrettäisiin riski suojateillä etuajo-oikeutetuilta kävelijöiltä väistämisvelvollisille.
   
 13. dude86

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  871
  Ei tuossa ole mitään järkeä, kun puhelimen tai auton vikaantuessa ei käynnisty. Autoissa on muutenkin liikaa tekniikkaa, kun on jo onnistuttu ajamaan autoa etänä.
   
 14. Itsellä ei motoristina riitä ymmärrys noille kännykän räplääjille. Useamman kerran ollut vaaratilanteita, kun räplätään sitä puhelinta eikä katsella miten ajellaan. Jos se autoilija tekee virheen, olen automaattisesti kakkonen siinä tilanteessa. Siitä syystä olenkin aika herkästi mennyt tilanteen niin salliessa huomauttelemassa asiasta.
   
 15. frozer

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2001
  Viestejä:
  303
  paras toho kännykkänäpräyksee olis että jos poliisi tavottaa näpräilijän niin rikesakko ja viikko ajokieltoa automaattisesti
  ja poliisi ei saisi käyttää harkintaa vaan olisi pakotettu määräämään ajokiellon ja sakon ja jos ei viikosta usko ni sitte vaa 2 viikkoo ja sit kuukaus ni jossain vaihees se tieto menis perille tyhmemmällekki
   
 16. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 570
  Tasa-arvoisessa risteyksessä sellaisen, jotka leikkaavat rajusti toisen kaistalta. Tänään olin lipumassa liikennevaloihin ja oikealla puolellani oli auto jo valoissa seisomassa. Oikealta tuli kovalla vauhdilla katumaasturi, joka hipoi oikealla puolellani olevan auton keulaa ja tökerösti leikkasi kaistalleni, liki törmäten minuun. Vissiin katsoi ajolinjat formuloista tms.
   
 17. qettyz

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  483
  Noi leikkaajat ottaa kyllä päähän. Kotikadulta monasti oikealle kääntymässä mutta saakin jarruttaa äkisti kun oikealta tuleva auto tykkäsikin oikasta täysin risteyksen kääntyessään tielle mistä olen tulossa. Eikä ole edes missään mittasuhteessa ahdas risteys.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2017
 18. Jobalaba

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2011
  Viestejä:
  175
  Eilen oli minulla myös läheltä piti -tilanne kiilaajan kanssa. Kaksi kaistaa menee yhteen suuntaan, minä oikealla, kiilaaja vasemmalla. Vasemmalla kaistalla oli liikennevaloissa pidempi jono ja minun kaistalla lyhyempi. Vasemmalta tulee takaa jonkun firman pakettiauto ja todella tylysti kiilaa minut pientareelle päästäkseen edelleni oikealle kaistalle. Jos olisin vähänkään keskittynyt johonkin epäolennaiseen, olisin ollut pakun kyljessä. Nyt kerkesin onneksi väistää ja lyödä jarrut lukkoon. Harmi kun en suutuspäissäni tajunnut kiinnittää tarkempaa huomiota, minkä firman auto oli kyseessä. Olisin laittanut aika tiukkaa palautetta menemään.
   
 19. Bloodstained

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2015
  Viestejä:
  778
  Olen huomannut, että pahimmat hurjastelijat ovat juuri nämä firman autoilla ajavat. Kuvitteleeko ne, että ovat näkymättömiä kun ajetaan jollakin muulla kuin omalla autolla..
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2017
 20. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Vaikka firman autolla pitäisi ajaa nimenomaan aivan perkeleen huolellisesti ja jopa yli-ystävällisesti, sillä yksittäisen työntekijän törttöily vahingoittaa koko firman mainetta..
   
 21. Jobalaba

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2011
  Viestejä:
  175
  Minäkin ihmettelen tuota, että monesti teipatulla autolla ajellaan miten sattuu. Kuten Kikkee toteaa, niin kyllä tuolla perseilyllä on varmasti vaikutusta firman imagoon.
   
 22. mölyä

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2014
  Viestejä:
  214
 23. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Jokainen on varmaan joskus kävellyt kumisaappailla suojasäällä talvella. Koitappa mennä mäkeä ylös, niin pitoa ei ole niin ollenkaan, joten niillä ei voi siis liikkua. Aivan sama tilanne on tuolla kesärenkailla ajavalla bemaridaunarilla. Jos aivan pakko on ajaa, niin sitten maks kuuttakymppiä oikealla kaistalla ja turvaväliä riittävästi.
   
 24. Manakuski

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2004
  Viestejä:
  2 345
  No näkeehän tuosta videolta, että nuori mahdollisesti kokematon naiskuski vanhalla E39:llä ajaa aivan liian kovaa sohjossa kesärenkailla eikä älyä tilannenopeudesta/turvavälistä mitään. Tollaisissa keliolosuhteissa kesärenkailla tollasia liikkeitä joutuu tekemään kun ei ymmärrä pitää riittävää väliä/ajaa riittävän hitaasti niin lähteehän se lapasesta. Tuossakin autossa on kuitenkin jo luistonesto ja näyttäisi olevan facelifti, eli mahdollisesti jopa DSC löytyy, vaan eipä nuo järjestelmät auta kun ylitetään fysiikan lait.

  Todennäköisesti olisi karannut lapasesta talvirenkaillakin, kun noin ajaa.

  Toivottavasti oppi jotain ettei tulevaisuudessa tule ruumiita.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2017
 25. mölyä

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2014
  Viestejä:
  214
  Onneksi sentään ajaa liikkuvalla varoitusmerkillä eli Bemarilla niin on kanssa-autoilijoiden helpompi olla varpaillaan.

  Eivät tollasen romutusikäisen ylihintaisen premiumin luistonestot tms. ole kaksisia tekniikaltaan vaikka varmasti aavistuksen tuossa auttavatkin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti