Mikä ärsyttää liikenteessä?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja jjx, 13.08.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Fact0ry

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  2 289
  Tuossa tapauksessa ei ole kyse lain sallimasta "poikkeuskäännöksestä" (jota sovelletaan, jos tilaa ryhmittymiselle kääntymisen jälkeen ei ole riittävästi). Siinä on sulkuviiva, joten sisintä kaistaa oikealle kääntyvän tulee ajaa bussikaistaa se 50-100m, mitä bussikaistallakin on sulkuviivaa. Vasta sen jälkeen oikeaa kaistaa ajava voi vaihtaa keskikaistalle.
   
 2. David ":DA" Imodium

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  1 814
  Poikkeuskäännöksen saa tehdä myös mikäli se on ajon suunnan kannalta tarkoituksellista (eli jos pitää lyhyessä ajassa joka tapauksessa vaihtaa kaistaa). Mutta jos siinä tosiaan oli sulkuviiva niin istun korjattuna (ja jätän sen huomioimatta jatkossakin).
   
 3. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 701
  Ei ihme että etelässä tapahtuu noita ketjukolareita ym kun motarilla 130 vauhdissa turvavälit on sopivat noin 60kmh nopeuteen :facepalm:
   
 4. Hauki on kala

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2013
  Viestejä:
  364
  Omasa ajamisessani olen huomannut sen, että helposti alan seuraamaan jotakuta, joka ajaa nopeampaa. Tosin pidän kyllä kunnon turvavälin mutta jokin seuraamisrefleksi minullakin on. Ehkä jotain tyyliin, että pääsen ajamaan nopeasti ja jos osutaan tutkaan niin poliisit pysäyttävät tämän etummaisen.
   
 5. Torspo the Jesus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2000
  Viestejä:
  2 333
  Tai jospa ne ovat kääntyneet toisesta risteyksestä sinne viereiselle kaistalle. Edelleenkin kaistanvaihtajille olisi hyvä antaa tilaa eikä tarkoituksella blokkailla. Jos siis liikenteen sujuvuus yhtään kiinnostaa.
   
 6. Torspo the Jesus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2000
  Viestejä:
  2 333
  Tuo uusin video jossa rekka ajaa mamukuskin perään onkin hyvä näyttää sitten oikeudessa niin ei tarvitse hetkeen raskaan ajoneuvon rattiin enää mennä. Ensin hätyytellään toista hullun pienellä turvavälillä ja sitten kun peloteltava provosoituu niin ajetaan tarkoituksella päin. Jos joku edessä käyttäytyy noin niin sitten pysähdytään, eikä ajeta päälle.
   
 7. Torspo the Jesus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2000
  Viestejä:
  2 333
  Kännykällä hieman hidasta laittaa lainauksia mutta:

  "Poikkeuskäännös bussikaistan yli" jep jep.. Ei nyt ihan päde siinä tilanteessa.
  Poikeuskäännöstä itseään ei taida löytyä vieläkään laista. Se on enemmänkin tarpeellinen käytännön poikkeus jotta pääsee sinne mihin haluaa kevyesti pykäliä rikkoen. Eli tässä taustalla se että ryhmittymissääntö on paljon vahvempi kuin risteyksenjättösäännöt.
  Bussikaistalle/sen yli kääntymiseen löytyy pykälät joita turussa poliisi ja tutvot tulkitsee niin että bussikaistan yli saa kääntyä(tulkinta perustuu pykäliin ettei bussikaistaa saa ajaa) ja muualla tulkitaan niin että risteyksenjättösääntö on vahvempi jolloin ensin tullaan siihen bussikaistalle ja sitten vaihdetaan sieltä pois.
   
 8. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 991
  Helsingissä saisi aikaan kivan kaaoksen, jos pitäisi kääntyä dösäkaistan yli. Liikenne ei kulkisi ja pelti rytisee.

  Ryhmittymissääntö on varsin yksiselitteinen siitä, mitä pitää tehdä kääntyessä oikealle tai vasemmalle. Oikealle käännyttäessä käytetään ajoradan oikeaa reunaa. Siinä jää dösäkaistat ja muut kakkoseksi, jos sitä ei ole minkäänlainen sitä estävä kaistaviiva kieltämässä.

  Onpahan se lisäksi erikseen sallittu asetuksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2016
 9. David ":DA" Imodium

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  1 814
  Aamun räntäsade sai pasmat sekaisin. Hyvä kun ei pakki päällä yritetä edetä, paljoa hitaammin ei meinaan olisi voinut mennä. Tän siitä saa kun autot lyödään täyteen elektroniikkaa eikä suurin osa enää osaa tulkita olosuhteita takapuolella. Ihan ymmärrettävää, mutta harmittaa silti.
   
 10. a85

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2000
  Viestejä:
  930
  Kyllä tuolla aamulla oli ilman mitään sateita ja pakkassia jo sellassia varman päälle ajavia, kun oli uutisissa hehkutettu räntäsadetta. Eipähän tulleet yllätetyiks.

  Noista perässä roikkujista niin, onko sit osa vaan niin avuttomia että tahtovat ajaa toisen imussa ja antaa edelellä menevän säätää vauhti, niin ei tarvitse itse keskittyä ajoon vai mikä juttu. Vai haluaako nää härnääjät lähteä kilpasille?
  Joskus taannoin Tuusulasta pohjoseen päin ajaessani viikonloppu iltana jostain tyhjästä tuli hirveellä vauhilla bemarikusi takaloosteriin kiinni. Aattelin että kohta menee ohi jaka suora aukeaa ja vastaantulevat tulee ohi. Mutta paskat se mitään ohi tullu, vaan jurnutti koko matkan kolmostielle asti loosterissa vaikka välillä vähän hidastelinkin. Siitä sitten itse provosoituneena polkasin motarille sen mitä oma auto kulki ja bemarikusi perässä edelleen. Tuli sitten lopulta ohi motarilla kun hieman vauhtia jo pudotin.
   
 11. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 622
  Et vissiin ole tainnut isompaa autoa koskaan ajaa? Ne kun ei kiihdy ja pysähdy samaan malliin kuin henkilöautot. Tosin tämän luulisi olevan jokaiselle aika itsestäänselvyys ilman, että on moisella koskaan ajanut.

  En tiedä mitä ennen videoita on tapahtunut, mutta kyllä nuo videot on 100% henkilöauton hidastelua ja provosoimista.
   
 12. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 704
  Ainakin ammattikuskin pitäisi tietää, pelaa varmaan sen varaan että isompi selviää pienemmin vaurioin.


  Mitä tuossa on tapahtunut aijemmin, onko vain sattumanvaraisesti ottanut tuon kohteeksi, vai onko jotain tapahtunut mistä herne nenään, no oli mitä tahansa niin ei se oikeuta moiseen.
   
 13. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 622
  Kyllähän tuo penakuski tuossa jarruttelee ja reilusti. Ei välttämättä tule mieleen, että toinen vetää liinat kokonaan kiinni ulostulorampilla. Lisäksi tuossa kuvasta voi päätellä, että osuma on tapahtunut todella hitaasta vauhdista.

  Jossain luki, että ei tykänny kun pena meinasi mennä ohi? Tiedä sitten...
   
 14. Virheilmoitus:
  Editing the posts before 3 days are not allowed.
   
 15. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 704
  Tuossa on selkeää matskua että vaikea tuo H-auton kuskin on sitä lähteä kiistään, ei mene väistin rusakkoa selitykset läpi. Taisi olla muitakin tekoja mistä voisi lappua antaa.
   
 16. Virheilmoitus:
  Editing the posts before 3 days are not allowed.
   
 17. Torspo the Jesus

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2000
  Viestejä:
  2 333
  Aika monta vuotta olen ollut raskaan kaluston ratissa. Ne pysähtyy suunnilleen samalla matkalla kuin henkilöautot, muttei auta jos turvaväliä on metri.
   
 18. No ei ainakaan tämän mukaan pysähdy. Tai no, mikäli 25m ja 40m on sama matka, niin sitten.
   
 19. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 704
  No tuossa ammattikuski ajoi konstissa kiinni, eli ihan sama.

  Pidemmässä videossa se teki sitä kokoajan, ja ajoivat muuta liikennevirtaa lujempaa.
   
 20. Arab

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2009
  Viestejä:
  1 763
 21. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Turvallisen näköisesti keltaisten viivojen yli risteysalueella melkein osuen kaistanjakajaan?

  Eihän sinulla vain ole ajokorttia?
   
 22. ramram

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  2 369
  Vittu noilla mopoautoilla ei sais olla mitään asiaa yli 40 km/h rajoitusalueelle. Saatana!
   
 23. Antti Alien

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2001
  Viestejä:
  2 142
  Paineilmajarrujen viive vaan saattaa olla pahimmillaan sekunnin luokkaa. Kun lasketaan kuskin reaktioaika mukaan, henkilöauto on kaupunkinopeuksissa jo pysähtynyt (ja 20 km/h nopeudessa vaikka kuskin reaktioaikaa ei ennen kuin raskaamman ajoneuvon jarrutus edes alkaa. Jarrutusmatka itsessään on suht samaa luokkaa.
   
 24. LonGero

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2013
  Viestejä:
  1 027
  Teoriassa kyllä, mutta kyllä joutuu hakemalla hakemaan enää liikenteestä niitä vehkeitä missä oli rehelliset paineilmajarrut polkimelle asti. Nykyään sähkö ohjaa sitä paineilmaa ja sähkö on melko vikkelä kulkemaan. Viivettä ei käytännössä enää ole.
   
 25. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
  Miksi siinä takapuskurissa pitää silti roikkua minuuttikaupalla, kun vieressä vielä mainittu että autossa voi olla lapsia (jos ei vaikka tullut omaan mieleen)? Tiedän kyllä miksi, koska apina hiipinyt ratin taakse kuormurissakin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti