Mikä 5.1 viritinvahvistin kannattaa ostaa?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Koden Faija, 03.05.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Koden Faija

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2015
  Viestejä:
  988
  Olis tarkoitus päivittää kotiteatterisettiä. Vanha ja luotettava ysäri Pioneer 5.1 kanavainen vahvari saa jäädä eläkkeelle ja tarvis uutta tilalle. Kaijuttimina on tällä hetkellä Audio Pron Cinema C1 jossa lukee kyljessä että vahvistiteho jonka tarvii on 10-100w. Subbarina Audio Pron Ace-bass B3 jossa lukee 50Hz 100w. Sit on bluraysoitinta (joku ikivanha) ja älytelkkaria (Samsung UE60j6275SU). Ajatus olis että aloittaisin vahvarin päivityksellä. Myöhemmin sitten ehkäpä kaijuttimet, subbari ja telkkari.

  Samalla kaukosäätimellä ei varmaan toimi tv ja vahvari vaikka ostais minkä vahvarin? Soundbar ei mitenkään sikana nappaa ellei siinä sit ole erillisiä takakaijuttimia, mutta miksi se ois sen parempi kuin 5.1 vahvari? Myöskään enempikanavaisesta vahvaria ei nappaa ostaa, koska ei huvittais ripotella olkkaria täyteen kaijuttimia. Noi 5 pientä on saanut fiksusti asennettua.

  Budjetti mulla vois olla 400€ tai sitten vaikka selvästi enemmänkin jos siitä on oleellista hyötyä ja vahvarin ajattelin ostaa uutena (tai no miksi ei käytetyn liikkeestä kuitin kanssa). Ajatuksena että vaikka tehoa olis liikaa noille kaijuttimillle niin se ei haittaa, koska saatan ne kuitenkin päivittää. Vahvarin käyttö ois leffojen katsomista varten ja voishan sitä musaakin soittaa silleen sopivasti aina kun on gänässä niin et vähän kuuluis terassillekkin.

  Bluetooth tms. ominaisuuksista oon ihan kujalla, ihan kivoja varmaan? Telkkariin toki saan vaikka youtubesta musaa bluetoothilla niin onko sillä enää väliä onko sellaista ominaisuutta vahvarissa jos se kerran on telkkarissa?
   
 2. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 308
  Kyllä noissa vahvistimien kaukosäätimissä on joskus jotain yhtäläisiä toimintoja telkkarin kanssa, tietenkin sitten edellyttää yleensä saman merkkistä telkkaria.
  Jos tahdot päästä eroon kaukosäädin viidakosta niin suosittelen lämpimästi hyvän yleiskaukosäätimen hankintaa, itseltä löytyy logitech harmony elite enkä ole enää muita kakeja tarvinnut.

  Älä turhaan tuijota tuota kanavien määrää, voit hankkia aivan hyvin myös 7.1 vahvistimen, ei siihen pakko ole silti liittää kun ne 5 kaiutinta ja hommaa toimii silti aivan normaalisti.

  Tehoa myös irtoaa varmasti riittävästi, melko turhaa mielestäni normaali kotikäyttäjän tuijottaa vahvistimen tehoja, katselet mieluummin muilta ominaisuuksiltaan mieluisen laitteen.
   
 3. lassix

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2005
  Viestejä:
  423
  Pistä sopivasta 399 euron tarjouksesta ostaen Sonyn STR-DN1080. Tukee kaikkia tämän päivän standardeja ja voit päivitellä myöhemmin muut laitteet. Sinuna aloittaisin ostamalla kunnon kaiuttimet joihin sitten saakin upotettua rahaa niin paljon kun lystää. Itsellä ei ole kiinnostusta kattokaiuttimille tai ylösampuville kaiuttimille ja valjastinkin ylimääräiset kaksi äänilähtöä (7.1-)vahvistimesta bi-amp-toiminnolla etukaiuttimille. Kyllä kelpaa kuunnella musiikkia järeämmälläkin kaiutinkokoonpanolla.

  Vahvistin tukee eARC:ia ja HDMI CEC-standardia myös joten pärjäät aika hyvin yhdellä kaukosäätimellä, olettaen että muut laitteet on tältä vuosituhannelta.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2019
 4. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  3 033
 5. jorma1234

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2014
  Viestejä:
  4
  Täälläkin vahvarin osto suunnitelmissa. Onko kellään kokemuksia esim tästä https://www.hifitalo.fi/onkyo-tx-nr474-51-kotiteatterivahvistin-musta ? Ja miten eroaa esim tx-nr575e? Näkys samaan hintaa olevan hifitalolla. Eli löytyy siis lg oledi ja choruksen 682/662 kajareilla kotiteatteri. Vahvarista ois hyvä löytyä wifi ja bt ja tietysti nyky hdmi arc ja cec yms. onko muita vaihtoehtoja? Ja onko tuommone 400€ hintaluokan nykyvahvistin äänenlaadultaan minkälainen? Nykyään käytössä vanha harman kardon avr 247.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti