Mihin muuttaa monikulttuurisuuden alta?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Joe Black, 20.03.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. code.666.

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  881
  Niin, minustakin on kiva astua rappukäytävästä ulos ja kuvitella että asustaa ulkomailla, kun yhtään valkoista ihmistä ei näy lähettyvillä. Jo pienellä ajatusleikillä ja mielikuvituksella säästää useita tuhansia euroja. Halpaa ja helppoa, eikä tarvitse matkustaa minnekkään. Lisäksi rapussa leijailee aina ihanan etniset tuoksut ja heleä puheensorina ja rytmikäs musiikki kaikuu hempeänä talossa.
  Lisäksi tylsä elämä saa hiukan lisäjännitystä kun arpoo aamuisin että onkohan auton ikkuna lyöty taas sisään ja stereot viety tai onkohan polkupyörä löytänyt uuden onnellisen omistajan.

  Kyllähän ne on aina tervetulleita naapuriin, sääli vain että tulevat myös autooni ja verkkokellariini.
   
 2. Joopa

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2001
  Viestejä:
  566
  Suomi on varmasti vielä pitkään yksi maailman vähiten monikulttuurisista maista, joten ei sieltä minnekään kannata muuttaa.
  Uudesta Seelannista on ollut threadissa puhetta, joten listataan vähän paikallista monikulttuurisuutta.

  Karkeasti väestön voisi jakaa kolmeen ryhmään.
  Valkoihoiset, maorit ja loput
  Valkoisesta väestöstä valtaosa on brittitaustaisia, loput muualta euroopasta, jenkeistä, ausseista ja Etelä Afrikasta.
  Maoreilla on hyvin vahvat omat perinteet ja jotka korostavat omaa kaislamajakulttuuriaan liiallisuuksiin asti.
  Aucklandissa maorijengeistä alkaa olla jo oikeasti ongelmia ja yleensäkin paikallisten mukaan maorien ja eurooppalaisten välinen kuilu on kasvamassa.

  Loppukolmannes väestöstä on Aasialaisia ja Tyynenmeren saarivaltioiden porukkaa.

  Erittäin monikulttuurinen paikka koska maahanmuuttolait ovat kiristyneet vasta muutama vuosi sitten ja eihän alkuperäistä Uuden Seelannin väestöä ole olemassakaan. Kaikki väestöryhmät ovat tänne tulleet jostain muualta.


  Paljon aasialaisia, mutta ne viihtyvät muiden aasialaisten seurassa ja pyrkivät tulemaan valtaväestön kanssa toimeen parhaansa mukaan.
  Lisäksi intialaisia, Tyynen meren pikkusaarien porukkaa sekä tietysti paljon eurooppalaisia
  [signature]CAUTION: Before engaging mouth make sure that the brain is in gear.[/signature]
   
 3. insight

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  2 646
  No joo yleistin turhan kärkevästi.
   
 4. Ass Effect

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2004
  Viestejä:
  532
  Tuli ylen jossain koosteessa jossa ehdokkaat tilitti tuntemuksiaan vaalien jälkeen.
   
 5. -Tricky-

  Rekisteröitynyt:
  04.10.2003
  Viestejä:
  623
  Maanantain hesarissahan se SDPn ehdokas noin sanoi. En nyt muista nimeä.

   
 6. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Omat kokemukset maoreista ovat kyllä ainoastaan positiivisiä. Olisi suorastaan ihme jollei suurimmassa kaupungissa olisi jotain työttömiä jengiläisiä. Asuin parin maorin kanssa pohjoissaarella, ottivat melkein perhesseensä. Erittäin ystävällistä ja suvaitsevaa jengiä - ylpeitä taustoistaan toisin kuin aussien kaupinkien abot. Maorit olivat tavallaan aika suomalaisen oloisia ja pitivät hirveästi suomalaisista.. Eurooppalaiset Uudessa Seelannissa on sitä vanhaa leppoisaa britti kolonialisti porukkaa, mutta jotenkin lempeämpää ja juntimpaa kuin muualla. Jos siellä jotain kuilua on kasvamassa, niin se on kyllä sitä ihan perinteistä ja modernia kyöhät vs. rikkaat menoa, eikä niinkään maorit vs. eurooppalaiset.
  [signature]Vaikka se on lopuksi rumaa, niin piru vie se on alussa kaunista![/signature]
   
 7. Joopa

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2001
  Viestejä:
  566
  Jako on todellakin köyhät vs. rikkaat, mutta täällä se samalla tarkoittaa automaattisesti maorit vs. eurooppalaiset.

  Yksinkertaistettuna köyhyys Uudessa Seelannissa johtuu koulutuksen puutteesta ja suuresta 70-80 lukujen maahanmuutosta, jolloin maahan saapui halpatyövoimaa Aasiasta. Tuo maahanmuutto aloitti maorien ongelmat, koska aasialaiset kilpailivat samoista matalapalkkatöistä.
  Alempien tuloluokkien työttömyys kasvoi ja samalla kun koulunkäynti ei maita jotta pääsisi niihin keskipalkkaisiin hommiin, niin ongelma alkaa olla valmis.

  Jostain syystä maoreilla on suuria ongelmia koulun kanssa. Luin juuri paikallislehdestä erään Hamiltonin koulun rehtorin haastattelun, jossa rehtori selitteli miksi Uudessa Seelannissa koulunsa päättäneiden lukumäärä on niin paljon alhaisempi kuin muissa länsimaissa. Jos tilastosta raakkasi maorit kokonaan pois, niin koulun läpikäyvien määrä oli kansainvälisessä keskiarvossa.
  Tuollainen puhe ei varmaan Suomessa menisi edes lehteen asti. :)  [signature]CAUTION: Before engaging mouth make sure that the brain is in gear.[/signature]
   
 8. d^_^b

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2006
  Viestejä:
  970
  Japani voisi olla :)
  [signature]*puke*[/signature]
   
 9. GooGoo

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2002
  Viestejä:
  176
  Japsit ovat rasisteja etelä-korealaisia kohtaan. Tiedä sitten miten eurooppalaisiin suhtautuvat. Paras muuttaa vaan johonkin lapin perukoille.
   
 10. miumiu

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2003
  Viestejä:
  311
  Japseille pitkät vaaleat ja sinisilmäiset viikingit ovat fetissi, mut ei ne meitä helposti pysyväksi naapuruston osaksi hyväksy, kuitenkin vieraita ollaan. Viimeistään sit kun sulla ja japsivaimollasi on lapsenlapsia ja sivellät katakanaa, hiraganaa ja kanjeja sulavasti :) Tiedä sit nuoremmasta sukupolvesta, suhtautunevat rennommin.
  [signature]The diffence beween a man and a gentleman is that a man does what he wants, a gentleman does what he should. - Albet Camus[/signature]
   
 11. d^_^b

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2006
  Viestejä:
  970
  sou desu ka? xD Hyvä tietää..

  Mutta voisinhan aina vaihtaa kylää ja täyttää paikallisten tyttöjen fetissit :D

  Saakos muroon hiraganaa ;D ??? ? pahoinvoiva ??[signature]*puke*[/signature]
   
 12. Forze

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  977
  Tänään baarissa vessassa tuli joidenkin random tyyppien kanssa puhetta jenkeistä, no ei aikakaan kunnes siihen tuli joku irakilainen selittään että jenkit oli ampunut sen muijan ja sitä(käteen, näytti ja oli kyllä aika uskottavia arpia). Oli kuulemma sotinut irakin riveissä. Hänenkin mielestä jenkit oli perseestä. No kieli muurin takia ei kunnolla saatu kuulumisia vaihdettua vaikka se puhui englantia.

  Tämän jälkeen paikalle tuli toinen irakilainen, kaveri alko sille puhuun englantia niin se sano "Puhu suome en mä tosta mitään ymmärrä" Kaverilla kyllä kesti vähän aikaa tajuta että se ymmärsi paremmin suomea. Ja puhui vielä hyvää suomea vaikka väitti puhuneensa aikaisemmin suomea vain jossain virastoissa tjsp. Sanoi että on puhunut muka suomea alle 20h, ja asunut suomessa 4vuotta. Siis se toinen irakilainen. No siinä sit aikamme puhuttiin politiikasta ym irakilaisten kanssa, teinihelvetin vessassa. Vaikka olen hieman rasisti, niin arvostin tämän herran mielipiteitä ja arvosteluja.
   
 13. mjraja

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2000
  Viestejä:
  68


  Etelä-Pohjanmaalle.
   
 14. teppemies

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2005
  Viestejä:
  3 809
  No jos epätavallisen paljon raiskaavan kansakunnan jäsentä kohtaan ei saa olla minkään asteisia ennakkoluuloja, suomalaiset ovat rasisteja. Mutta kuka ei ole rasisti?
  [signature]Värisokeus on sairaus.[/signature]
   
 15. Hareworth

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  509
  Avarakatseisuus on koetuksella, kun saa melkein päivittäin lukea nuoriin naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta ja tekijät ovat kokovartaloluomia.


  [signature]There´s no business like showbusiness. (Hugh Hefner)
  Fiksun ja viisaan ero: Fiksu selviää tilanteesta, johon viisas ei koskaan joutuisi.
  Old golfers never die, they only lose their balls.[/signature]
   
 16. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Käsittääkseni täällä ollaan rasismia vastaan! Nuo mustien raiskaamat naiset ja lapsethan ovat järjestään valkoisia, eli hehän tässä niitä rasisteja ovat. Me vain vastustamme rasismia. Raiskatkoon omia naisiaan ja lapsiaan, niin voisimme tarkkailla rauhallisemmin heidän kulttuuriaan.
  [signature]Tiede on tapa oppia elämään epävarmuuden kanssa.
  Koneeni
  [/signature]
   
 17. Elen

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  486
  Sehän se vasta rasistista olisikin! Eihän vähemmistön edustajia sovi raiskata! Niin kauan kuin maahanmuuttajat ovat vähemmistö, kaikki heihin kohdistuvat rikokset ovat lähtökohtaisesti rasistisia viharikoksia, tekijästä riippumatta, ja tämä totta kai tekee niistä ihan noin maallikon arvioimana kaksitoista kertaa pahempia kuin muista rikoksista. Tietenkään yksikään valtaväestöön kohdistuva rikos ei voi olla rasistinen viharikos.
  [signature]There have been no terrorist attacks in the United States since Jack Bauer first appeared on television.

  Hei. Olen signaturevirus. Sinulle tulee vastustamaton halu kopioida tämä rivi sigusi jatkeeksi.[/signature]
   
 18. plari

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  97
  Hmm, eikös Suomi ole Euroopan väkivaltaisin maa jos nyt en ihan väärin muista ja sen tilaston kärkipaikan kai me suomalaiset olemme ihan itse ansainneet ihan ilman maahanmuuttajiakin. Turha pelätä terroristeja kun olisi syytä pelätä naapuriasi ja puolisoasi.

  http://www.poliisi.fi/poliisi/periodic.nsf/vwArchivedDocuments/2A284DE654F909A5C2256E76002E391C

  Ja Joe Blackille annan kympin avustusta heti kun lentolippu Ausseihin on ostettu.
   
 19. Elen

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  486
  Jep, näin itsekin muistelisin, että Suomi olisi kovin väkivaltainen muihin maihin verrattuna. Tästä minulla seuraa kolme ajatusta.

  1) Kannattaako näin helvetin julmaan ja väkivaltaiseen maahan tuoda maahanmuuttajia vaikka Somaliasta, josta moni lähtee pakoon nimenomaan sotaa ja väkivaltaa? Eikö löytyisi turvallisempia paikkoja?
  2) Väkivaltarikosten suuri määrä voi selittyä oikeusjärjestelmän "tehokkuudella", eli sillä, että rikokset ilmoitetaan ja havaitaan keskimäärin todennäköisemmin kuin monissa muissa paikoissa, kuten vaikka Zimbabwessa. Näin kyseessä olisi osittain tilastollinen harha. Neuvostoliitossahan esimerkiksi ei juurikaan ollut rikollisuutta tai työttömyyttä.
  3) Suomessa väkivaltarikokset kohdistuvat harvoin täysin tuntemattomiin ohikulkijoihin. Usein kyseessä on toistensa tuntevien yksilöiden välienselvittelyt kännipäissään.
  [signature]There have been no terrorist attacks in the United States since Jack Bauer first appeared on television.

  Hei. Olen signaturevirus. Sinulle tulee vastustamaton halu kopioida tämä rivi sigusi jatkeeksi.[/signature]
   
 20. Turha tunnus

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2007
  Viestejä:
  174
  Väite on, että Suomi on euroopan väkivaltaisin maa. Vastaväitteeksi sanot, että se on harhaa, sillä Zimbabwessa tulee rikokset huonommin selville?

  Nyt olisi karttapallo kova sana.
   
 21. Elen

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  486
  En sanonut sitä vastaväitteeksi, vaan ajatukseksi. Totesin vain, että maiden välillä on tässä vaihteluja. En henkilökohtaisesti pidä lainkaan mahdottomana ajatusta, että Suomi todella olisi Euroopan väkivaltaisin maa. Siitä tosin olen varma, että osittain, havaitse, osittain, kyseessä on tilastollinen harha. Esimerkiksi naisiin kohdistuvia pahoinpitelyrikoksia tuntuu olevan kummalisen vähän eteläisen Euroopan maissa, joiden kulttuuri on kuitenkin selkeästi mieskeskeinen.
  [signature]There have been no terrorist attacks in the United States since Jack Bauer first appeared on television.

  Hei. Olen signaturevirus. Sinulle tulee vastustamaton halu kopioida tämä rivi sigusi jatkeeksi.[/signature]
   
 22. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 361
  Suomesta on hankala enää lähteä parempaan paikkaan. Usko pois. Jenkkilässä on tosin tuo Islaminvastaisuus varmaan korkeampi kuin Suomessa , uskoisin ma.
  [signature]"Sinä kuulut siihen 99,99% joukkoon ihmiskunnasta jotka luulevat omien ajatustensa olevan tosia, eli niitä ei tarvitse kyseenalaistaa. Samaan joukkoon kuulun minäkin, mutta en ole niin jääräpää että väittäisin olevani oikeassa"[/signature]
   
 23. Marshal

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 361
  Täh ? Tuohan on ihan naurettava väite. Eihän täällä nyt nuorisojengit ryöstele aamusta iltaan ihmisiä, ei täällä oteta omalta muijalta (tai muilta muijilta) vapaasti henkeä pois jos on/ovat olleet uskottomia, saati sitten täällä ei raiskata nuoria tyttöjä jatkuvasti porukalla tai leikata muijan emätintä halki porukalla jos siltä tuntuu.

  (Ja miksi teille tulee tuota lukiessanne joku täysin muu maa mieleen kun Suomi ? Koska ne maat ovat juuri saastaa ja väkivallan keskuksia.)

  [signature]"Sinä kuulut siihen 99,99% joukkoon ihmiskunnasta jotka luulevat omien ajatustensa olevan tosia, eli niitä ei tarvitse kyseenalaistaa. Samaan joukkoon kuulun minäkin, mutta en ole niin jääräpää että väittäisin olevani oikeassa"[/signature]
   
 24. Elen

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  486
  Mutta muistaakseni tilastollisesti tosi. ;)


  [signature]There have been no terrorist attacks in the United States since Jack Bauer first appeared on television.

  Hei. Olen signaturevirus. Sinulle tulee vastustamaton halu kopioida tämä rivi sigusi jatkeeksi.[/signature]
   
 25. XCee

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  107
  Jaa missähän maassa on tuollaista? Suomi on ainakin "länsi-maiden" mittapuulla melko väkivaltainen maa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti