Mihin Muro on menossa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja JiiPee77, 12.06.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. deussu Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2008
  Viestejä:
  716
  1. Lue uutinen
  2. Avaa kommentit
  3. Ctrl + F "hkultala" ja "The Stilt".
  4. 0 hakutulosta -> seuraava uutinen.
  Täytyy kyllä myöntää, että nykyään uutistenkin kommentit ovat järjestään paskaa. Tästä kärsii ne hiljaiset lukijat, joita kiinnostaisi lukea spekulaatiota aiheesta, eikä yhden käyttäjän yksinäistä ristiretkeä jotain yritystä vastaan.
   
 2. Chimera

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  433
  On täällä vielä ihan asiallisiakin ketjuja, mutta kaipa keskusteluilmapiiri muuttuu sitä myöten, kun nuoremmat ikäluokat alkavat vallata palstaa. Mitä nyt joitain pääasiassa nuorten (tässä tapauksessa 20-vuotiaiden ja nuorempien) keskusteluja muualla seuraa, on tavoitteena lähinnä se, kuka saa toisen mielen pahoitettua perinpohjaisimmin tai sitten suollettua jotain muuta rölötystä. Ei tuo porukka kykene kultivoituneeseen wanhan liiton murokeskusteluun ja -huumoriin, koska eivät ole kasvaneet siinä mukana, päin vastoin ihan eri maailmassa. Jotenkin sellainen fiilis, että keskimääräisen uuspalstalaisen kontribuutio esimerkiksi legendaariseen "Lähteekö lentokone ylös liukuhihnalta?" (ei sanantarkka muoto varmaankaan) on luokkaa "Ei vittu, miten te jaksatte vääntää tällasta? :DDDD"
   
 3. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Tuskin karkottaa. Kynppi tuskin on raha eikä mikään Putlerille. Sehän maksaa nauraen noita kynppejä, jotta sen trollit pääsee mekastaan.

  Itse en pysty "tason laskusta" mitään sanomaan kun ei ole tullut seurailtua tätä foorumia niin kovin pitkään enkä ota tätä kovin tosissaan.

  Sen nyt sanon noista Ukraina/Venäjä/Putinstan ketjuista, että onhan ne omanlaisia ja siellä on tosiaan hämmästyttävän monia "yhden asian nimimerkkiä". Mutta pakkoko niitä on kaikkia viestejä lukea, jos rupeaa ahdistamaan? Samat jutut niissä velloo viikosta toiseen. Mitään ei menetä vaikka välillä skippaa 20 sivua yli. En minä ainakaan ole huomannut tippuvani keskustelusta kärryiltä vaikka välillä on mennyt viikkojakin etten ole viestejä kerinnyt lukemaan.
   
 4. Kuningashillo^2

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  2 235
  Keskustelu foorumin tason laskusta on ollut kestoaihe jo vuoden 2000 Sonera-kaupoista lähtien. The dogs bark, but the caravan goes on vai miten se englanninkielinen kasku menikään..

  ps. Muistaakseni foorumi muistutti joskus 15v sitten aika paljon enemmän jotain ylilautaa ICQ itsetyydys/sperman maistelu logi- ketjuineen ym. perseilyineen. Ei sillä etteikö teininä olisi saanut monia hyviä nauruja. Mutta tosiaan paljon siivompihan tämä foorumi on nykyään.
   
 5. Itse en ole Murossa ollut koskaan kovin aktiivinen, mutta yleisesti viime vuosikymmenen lopussa alkoi jurppimaan lähes joka foorumilla oikean keskustelun hankaloituminen, kun palstat valtasi "argumentointivirheenetsijät". Huomasin että jouduin jokaiseen vastaukseen miettimään, että voiko tuohon sivulauseeseen tai ilmaisuun joku puuttua? Yritä nyt siinä keskustella omista ajatuksista, kun vastaukset usein alkoi "olet siis sitä mieltä, että..." ja keskustelu muuttuikin kummallisesti väittelyksi ja sen voittamiseksi. Tämä haittaa erityisesti koska itse olen avoin ja voin kirjoittaa ajatuksiani, vaikka en ole miettinytkään niitä ns. "loppuun asti". Oikeassa elämässä niistä kehkeytyy hyviä keskusteluja, mutta foorumeilla on kannat usein niin lukkoon lyötyjä, ettei sille ole uskottavuuden vuoksi edes varaa.

  Monta kertaa tännekin olen aloittanut vastaamaan johonkin mielenkiintoiseen aiheeseen, mutta sitten monen minuutin kirjoittamisen jälkeen painanut deleteä, kun olen laskenut tekstissä olevan liian monta tärppiä jollekin jäärälle.
   
 6. M52B25 Banned

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  1 060
  Ei deletestä tapahdu mitään kirjoittamisen jälkeen. Eli vituiksi meni tämäkin ripuli:D

  sori, oli pakko:kippis:
   
 7. Unohdin mainita, että maalasin eka tekstini! ;) :kippis:
   
 8. kusiainen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  3 001
  Miten epävarma pitää olla, että provosoituu jonkun nobodyn vääristä mielipiteistä netissä?
   
 9. Olorin

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2002
  Viestejä:
  2 074
  Tuota ylilyövää voitontahtoa näkyy välillä. Mitään omia virheitä ei myönnetä ja jos "vastustajan" tekstistä ei löydy virhettä etsimälläkään, siitä johdetaan äärinäkemys, jotta päästään edes jotenkin hyökkäämään.

  Omalta kannaltani on ihan sama kenen sormista se jalostunein totuus pääsee esiin, pääasia että keskustelu johtaa sitä kohti. Oman vakiintuneen käsityksen paljastuminen vääräksi on enemmän juhlimisen paikka kuin tappio.
   
 10. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Tuntuu kyllä kestoaiheelta valittaa keskustelun tasosta ja hehkuttaa vanhoja nimimerkkejä ja menneitä vuosikymmeniä. Sanoisin, että epäobjektiivista nostalgisointia, millä ei ole mitään tekemistä keskustelun tason kanssa. Uliluli, jatkakaa.
   
 11. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Onko fasistisen väkivaltapolitiikan jatkuva tukeminen valheita levittämällä, keskustelua sabotoimalla ja muita keskustelijoita äärimmäisen ala-arvoisesti mustamaalaamalla sinusta mielipiteiden esittämistä? Ja oletko tosissasi sitä mieltä, että tällaiseen toimintaan hermostuminen on epävarmuuden oire?

  Toisekseen, vaikka kyse olisikin epävarmuudesta, niin mitä sitten ja miten se mihinkään liittyy? Seuraako siitä ehkä jollain logiikalla, ettei sanomani pidä paikkaansa?
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2015
 12. focuscman

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  2 132
  Ite en muuten yleensä edes juurikaan katso noita nimimerkkejä kuka mitäkin ajatuksen virtaa pistää tulemaan. Vaan sitä keskustelua tulee katsottua. Tietty joskus hyvä vähän katsoa mutta ei täällä kyllä yksikään nimimerkki mieleen jää. Mutta totuushan ei löydy sitten millään mistään foorumilta. Täytyy mennä itse paikan päälle katsomaan. Tuli tässä huomattua ihan käytännössä.
   
 13. Aika hyvin tänä vuonna rekannu tietää viimeisen kuuden seitsemän vuoden jutut. :smoke:

  Tää "taso laskee" tuntuu muutenkin olevan kovin yleinen vaiva foorumilla kuin foorumilla. :smoke:
   
 14. sama meno kun alkupäivinä. luuletteko te että jokin asia muuttuu?
  enemmän vaan jengiä ulisemassa. oispa [email protected]
  tämäkin ketju täyttä paskaa, otappas vähän pidempi seurantajakso niin katsotaan uudestaan.

  ihmiset ja ajat muuttuvat.
  mitä enemmän normikansalaisia pyörii netissä, sitä enemmän "oikeita käyttäjiä" ulisuttaa.

  valitse nyt siitä sitten oma lohkosi. :smoke:
   
 15. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  No etpä sinäkään ole täällä kuin puoli vuotta viettänyt.

  Mutta oikeasti enpä tiedä mitä se rekisteröintipäivämäärä merkkaa, onhan jokainen oikeasti vanhempi murottaja rekannut vuosien saatossa usemmankin uuden nimimerkin.
   
 16. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Provosoituminen on aina suhteellista. Mitä tahansa nettiväittelyyn osallistumista voi pitää typeränä, jos haluaa pitää.

  https://xkcd.com/386/

  [​IMG]
   
 17. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Tämähän se nimenomaan on. Suurin osa keskustelijoista oli tietotekniikan harrastajia, mikä automaattisesti siivosi typerimmät uuvatit pois. Ja kun tämä yhdistettiin moderointiin mikä myös tehokkaasti siivosti sekaan eksyneet pölhokustaat pois niin foorumia oli ilo lukea ja käyttää.

  Toki keskustelu on ollut ennenkin varsin vauhdikasta ja railakasta, mutta moderointi siivosikin eniten nimenomaan trolleja, ja näitä yhden asian sankareita. Nyt moderointia ei ole, tai jos on, se puuttuu täysin vääriin asioihin ja jopa nimenomaisesti palkitsee trolleja hyvistä suorituksista. Eipä ole ihme, että foorumilla ei sitten juuri muut jaksa keskustellakkaan kuin erilaiset trollipeikot keskenänsä.
   
 18. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Vaikka SuperEgon kanssa saa vääntää lähes joka asiasta vastaan, niin luottaisin edelleen enemmän superegon kuin nykyisen katraan moderointiin.
   
 19. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Eiköhän foorumin keski-ikä ole vain todellisuudessa koko ajan noussut. Ero on tässäkin edelleen siinä, että kun suurin osa meistä vanhoista käyttäjistä silloin n. teinivuosina tänne rekkautui, niin foorumille pääsyssä oli oikeasti haastetta mikä nyt vain toimi melko voimakkaana filtterinä keskustelijoiden suhteen. Suurin osa nykytrolleista todennäköisesti menisi suosiolla polkemaan mopoa pihalle sen sijaan, että alkaisi ihmettelemään miten sillä tietokoneella pääsee internetseihin. Nykyäänhän paradoksaalisesti juuri kukaan ei enää oikeasti osaa käyttää tietokonetta saati ymmärrä miten se toimii, koska internettiin pääsee laukomaan paskaa ilmankin :)
   
 20. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 300
  Onko muisti jo mennyt vai etkö muista menoa 2000-luvunalussa? No shit sherlok ja muu trollaus oli vakiokamaa vähintään joka kolmannessa viestissä ja gorepersekuvat vilahtivat viuhaan tahtiin. Mutta kyllähän silloin enemmän viestejä oli kellotuksessa jne mutta niinkuin joku jo sanoi, ajat muuttuu eikä kellotus enää ole kovin tarpeellista.
   
 21. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Eipä nuo tosiaan kuulu asioihin, mitkä olisivat mieleen parhaiten jäänyt, mutta gorepersekuvat ja muut johtivat kyllä nopeasti ikibanneihin. Trolliketjuja ja paskaa kieltämättä silloin postattiin paljon. On totta, että sitä ei enää tapahdu, mutta silloin noihin myös puututtiin nopeasti. Harvoin ne olivat edes montaa tuntia luettavissa. Luulen, että joidenkin mielestä oli hiton hauskaa "nörttifoorumille" tulla niitä paskomaan. Nykyisellään moderoinnin vaste tuntuukin olevan sitten enemmin päiviä-ei koskaan kuin tunteja. Goatsetkin saisi varmaan foorumilla olla ihan rauhassa, jos niitä vielä joku postailisi.

  Muron sisäpiirihuumorin lentävät lauseet banaaneista, panemisesta, piitahnoista, rottavideoista ja mitä kaikkea näitä nyt oli, en enää edes muista koska kaikki ns. muroläppä on kadonnut jo vuosia sitten, sen sijaan oli mielestäni vain positiivista ja loivatkin sitä murohenkeä mikä nykyään puuttuu aivan täysin.
   
 22. CP-Geek

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2002
  Viestejä:
  1 110
  MIelenkiintoista huomata että samoja asioita funtsitaan kuin ennenkin. Eli "kehitys on paskaa". "muro on muuttunut perseilyksi", "modet ei tee mitään" "modet on kusipäitä" jne.

  Jos nyt edes vähän kiusaa aivosolujaan niin onhan tämä nyt selviö. Jos jollain murottajalla on "murokokemusta" pidemmältä ajalta on a) hän itse vanhentunut (kypsynyt??) b) muro on muuttunut c) maailma on muuttunut jne

  Itsekin pidin ajasta jolloin rautaviilailut, jäähdytyskeskustelut jne olivat "kovia juttuja" ja YK oli "täytealue" johon meni oikeasti vain muualle kuulumattomat höpinät.

  Koska arvelut ja esim YL:n muuttumisen syyt ja seuraukset ovat pitkälti myös arvauspeliä ja henkilökohtaisten näkökantojen esittelyä niin tässäpä sitten minultakin jotain:

  MuroBBS on yksi suomen suurimpia foorumeita. Totta hitossa tämä houkuttelee trolleja ja muita valopäitä. Joukossa tyhmyys tiivistyy jne. MuroBBS kärsii, kuten muukin internetin keskustelu, siitä että nimimerkin takaa nyt on helppo huudella ainakin näennäisesti ilman seuraamuksia. Mitä siitä vaikka pikku bannitkin tulisi, so what?

  Kaikesta huolimatta, älkää tarttuko trolleihin, ei heille tarvitse mitään kommentoida. EI se maailmaa pelasta mutta ehkä yhden tredin joka ei ole sekään huono saavutus. Äläkä trollaa itse, älä heittäydy henkilökohtaisuuksiin jne.

  Rakkain terveisin CP-Geek, still alive :)
   
 23. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 103
  Saisiko teitä moderaattoreita keskustelemaan muillekin alueille kuin räbään ja miksi ette laita banneista syytä sitä varten olevaan kenttään, vaan ne tehdään vaan naps syytä kertomatta.

  Ylläpidän Xenforo foorumia ja tiedän tasan tarkkaan mitä työkaluja teillä on käytössä vai oletteko saaneet rikoslaboratoriossa ohjeet olla kommentoimatta mihinkään. Ei sillä että itse olisin saanut banneja, mutta kun lukee muiden palautetta - Tuli vaan mieleen?

  Xenforossa on myös vakiona varoitussysteemi mitä ei ilmeisesti käytetä ollenkaan ja sen saisi konffattua niin että määrätyistä perseilykerroista tulee autobanni.
   
 24. TheThh Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2011
  Viestejä:
  7 266
  Taitaa olla anonyymifoorumien suosio laskenut jo niin kovasti ettei täällä mitään vakavaa keskustelua monet jaksa käydä. Nykyään "oikeat" jutut ovat SoMessa...
   
 25. living_death

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  4 103
  Eikö olisi aika alentaa ne modet pois ketkä eivät ole kirjautuneet tänne esim. 2kk ja ottaa uusia aktiivisia tilalle vaikka jäsenien äänestyksen kautta ettei tänne tule hevävelikavereita jotka vaan räbäilee?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti