Mieshuone, eli Man Cave

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Tyler, 31.07.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tyler

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2001
  Viestejä:
  977
  Pyh. Se on Ikean tilanjakaja ja tarvitsen hyllytilaa mun n. 450 elokuvalle. Jos sulla on muu idea, mihin ne elokuvat sijoitan, niin idea on tervetullut. Mäkin haluaisin tilan avarammaksi. Ota myös huomioon, että toisin kuin useimmat murot, elän myös avioliitossa joten useimmat täälläkin nähdyt muronurkkaratkaisut voi unohtaa.

  Tässä pohjapiirros. Kuten näkyy, niin screenin sijoittaminen esimerkiksi tuolle pitkälle seinälle on aika mahdoton ajatus. Tilanjakajan toisella puolella on kaksi ovea. Toinen on puuliiteriin ja toinen saunaan. Sitten keskellä on tuo tolppahökötys, jolla on peitetty peruskalliota ja/tai putkia tjsp.
  [​IMG]

  edit: Maton muoto ei vastaa todellisuutta. Myöskään Fatboyta mulla ei ole. Pohjapiirros on tehty silloin kun asuntoa ei vielä ollut meidän hallinnassa.
   
 2. King Harkinian

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2010
  Viestejä:
  165
  [​IMG]

  Maton paikkaa en jaksanut muokata.
   
 3. lauri_lr

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2007
  Viestejä:
  2 226
  Saattaa tuo tolppa olla pienoinen näköeste. :smoke:
   
 4. King Harkinian

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2010
  Viestejä:
  165
  No hemputti. Menkööt aamuhäröilyn piikkiin.
   
 5. Mora

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2004
  Viestejä:
  71
  Senverta nyt lusikkaa soppaan lykkään jotta... Tosiaan omaankin silmään tuo tilanjakaja vähän pistää. Lähinnä sillä että se tekee tuon istumapaikan tilan aika ahdistavan tuntuiseksi, tyyppiä happi loppuu. Osittain siitä syystä että se tulee seinästä yli tuohon sohvan ja valkokankaan väliin... Tiedän, toisella puolella on ovi. Se vain että tuossa tilanjakajassa on kovasti myös hukkatilaa elokuvia ajatellen, joka levyrivin päälle jää turhaa tilaa kovasti ja nimimerkillä tiedän miltä tuntuu kun leffojen tila loppuu koko ajan.

  Entäs tuo valkokankaan vasemmalla puolella oleva seinätila? Kuvista näyttäisi siltä että se on aukoton ja vapaa.

  Itselle tulisi mieleen ensimmäisenä (se iänikuinen mutta aika toimiva) sovella-tyyppinen ratkaisu Kannattimet ja hyllyjä saa lattiasta kattoon

  Tuolla saa hyllyvälit sopivan levyisiksi. DVD-koteloita menee metriin n.65kpl

  Jos nyt ajatellaan että tuohon voisi laittaa 1,5-metrisiä hyllyjä kuusi päällekkäin (240cm korkeaan tilaan mahtuu 8 hyllyä) niin levyjä mahtuisi ~585kpl

  Hyllyn syvyydeksi riittää 15cm (joko levypalvelusta tai liimapuusta mm.), ei tee tilaa ahtaaksi ja leffa mahtuu silti hyllyyn)

  Hyllyratkaisun puolesta tuossa omaa ratkaisua joka on levypalvelusta tilatulla 15cm syvällä hyllylevyllä ja pislan irtokannakkeilla toteutettu (ikkunan päällä on 25cm syvää hyllyä, nykyisin k.o. hyllyn alapintaan on kiinnitetty tuplaverhokisko josta roikkuu tummat verhot lattiaan asti)
  [​IMG]

  (kuva on toista vuotta vanha mutta hyllyt ovat edelleen noin). Tapetoida pitäs, tiedän. Tummahko harmaa sävy seiniin haaveissa vaan ku sais aikaseks. Ja tuo stressless on kamalan värinen (200e ku osti ni ei tullu väriä niin kateltua :D mutta kyllä se melkonen silmäsyöpä on)

  Jos tänään lähtisin tyhjästä hyllyongelmaa ratkaisemaan olisi tuo sovella-systeemi itellä aika kärjessä.

  Tilanjakajan tilalle itsellä tulisi mieleen joku ~25-30 cm syvä vitriinityyppinen ratkaisu joka ei tulisi seinän yli (onko tuo nykyinen tilanjakaja 40cm syvä?) johon saisi pullot ja erikoisemmat leffajulkaisut näkyville mutta kuitenkin pölyltä suojaan.

  just my 2 cents

  e: on muuten tullut huomattua että valmiit hyllyratkaisut on leffaharrastetta ajatellen melkeinpä joko a) syvältä tai b) ja vieläpä poikittain
   
 6. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 623
  Sanokaa nyt puusilmällekkin missä siinä on tolppa. Muutoihan tuo näytti hyvältä layoutilta.
   
 7. Tyler

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2001
  Viestejä:
  977
  Pohjapiirustuksessa sitä kuvaa neliö. Valokuvassa se näkyy huoneenjakajan takana kun katsoo sen yli, niin siinä se tönöttää shampanjakorkillisen olutpullon takana.

  Siis kun tässä istuu nyt, niin millään tavalla mulla ei ole klaustrofobinen olo.

  Sen screenin vasemmalla puolella on tilaa noin 40cm, plus että kitaralle pitäisi etsiä uusi paikka. Sitten alkaakin porraskäytävä, joten missään tapauksessa kaikkea ei saa hyllyillekään. Laitetaso tulee muuttumaan niin, että väsään siihen vanhasta hirsipuusta lankun ja nuo vanhat Aura-olutlaatikot muuttuvat tarvikelaatikoiksi sen alle. Vähän mietin, että mitä laitan siihen tukimateriaaliksi reunoille. 3/4 on ehdottanut pilariharkkoa, mutta ne on mun mielestä hiton rumia.
   
 8. Mora

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2004
  Viestejä:
  71
  nojoo, 40cm vapaa seinä ei kyllä paljoa auta.

  On kyllä haasteellinen paikka. Minkäs korkuinen tuo tolppa on ::think


  Ja sehän on pääasia että itte viihtyy :cool: Ja ajan kanssa tulee ideoita aina lisää.
   
 9. Tyler

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2001
  Viestejä:
  977
  Jeah, tää on vasta eka versio ja olen tosiaan ite ainakin viihtynyt. Idea oli kanssa, että täs viihtyy myös, vaikka tykki ei olisikaan päällä, vaikka nyt on menny aika rattoisasti änäriä hakatessa.

  Mietin kanssa alussa, että jos kyhäisi tuon tolpan ympärille jonkinlaisen hyllykön, mutta siihen vaaditaan taitoja, joita mulla ei ole.

  Aikasemmin todettiin tuon subbarin olevan huonossa paikassa, mikä on sille paras paikka?
   
 10. Dieselman

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2010
  Viestejä:
  611
  Yksinkertaisesti siinä missä se kuulostaa parhaalta, eli roudaat sitä ympäri huonetta ja jätät parhaimmalle (mahdolliselle) paikalle.
   
 11. Lamanka

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2008
  Viestejä:
  503
  Mitäs jos hiissaat sohvaa noin sohvan mitan screeniin päin? Taakse jää vähän kummallinen tila mutta mutta eiköhän sen saa vaikka jollain, vaikka tasolla, täytettyä? Kokeile nyt ainakin pari leffaa onko asiasta hyötyä... Mutta etukajarit ensin leveemmälle niin aukeaa äänimaisema edes hiukan :)
   
 12. Chaos__AD

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  3 499
  Subbari kuuntelupaikalle ja sen jälkeen ryömit pitkin huonetta ja kuuntele, missä kuullostaa parhaimmalle ja laitat subin sitten siihen. Näin ei tarvitse subia roudata ympäri kämppää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti