Mieshuone, eli Man Cave

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Tyler, 31.07.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Murzka

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2007
  Viestejä:
  235
  Sen haluasin nähdä kun teet jonkun "valkokankaan" neljän desimaalin tarkkuudella. Järki käteen ja kyllä ne senttimitat riittää. Pyöristäisin kuitenkin YLÖSPÄIN niin mahtuukin se 16:9 kuva siihen kankaalle, eikä jää yli tuolla halutulla leveydellä.
   
 2. Tyler

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2001
  Viestejä:
  977
  Kyllä. Järki on kädessä. Tapani on yleensä kirjoittaa ehkä vähän lennokkaammin, eikä tyytyä vain kysymään, että riittääkö pyöristys kokonaislukuun.

  Parin viikon päästä on varmasti ensimmäiset kuvat lirpakkeessa. Tykki on Optoma HD23 ja vahvistin+kaiuttimissa joudun näin aluksi tyytymään jonkinlaiseen pakettiratkaisuun, koska muu remontti syö hieman tuota kokonaisbudjettia enemmän kuin suunnittelin. Tila on pienehkö ja taloyhtiön yhteisöllisen luonteen (puutalopiha) vuoksi joudun aavistuksen miettimään, että laitanko nappia kaakkoon.
   
 3. Tyler

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2001
  Viestejä:
  977
 4. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Mimmonen tuo tila on, eikö järjestelylle ole mitään muuta vaihtoehtoa? Tuohon nurkkaukseen ei kyllä pysty mitenkään järkevästi sitten rakentamaan mitään kunnon äänentoistoa.

  Noille muovipurkeille se on iha se ja sama, mutta mitään kunnollista tuolla tavalla siihen ei mitenkään järkevästi saa. Kaiuttimia saa edes tarpeeksi etäälle toisistaan tasakylkiseen kolmioon.

  Ääni Elokuvassa
   
 5. velleri

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  14 247
  Samaa minäkin katsoin, että mahtaa olla akustisesti aika karmea setuppi... Tosin laitteiden laatu kertoo sen, että asiasta ei ole välitetty pätkääkään.

  Toinen, mikä mieleen tulee on kuvan "kiva" heijastuminen seinästä.

  "Valkokangas" mäkeen, luokkaa 32" töllö tilalle ja sohva puoleen huoneeseen.
   
 6. Man1ac Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  5 109
  Joo pakko kyllä todeta että ei jatkoon. Menee tykin hyöty ihan harakoille noilla seinäheijastuksilla.

  Tyler, onko tilasta saatavilla jotain pohjapiirustusta? Onko tilanjakajan pakko olla juuri tuossa?
   
 7. Täällä on taas täysin naurettavaa puhetta äänenlaadusta.

  Mulla on itellä vanhan rintamamiestalon yläkerrassa kotiteatterisysteemi, jossa sohva on vasten seinää ja takakaiuttimet on sijoitettu viistoon etukaiuttimiin nähden, niin että kuvio on melkolailla viiston "M"-kirjaimen näköinen.

  Toinen etukaiuttimista taasen on n. 40cm lähempänä ja käännettynä viistoon katselijoita nähden.

  Etukaiuttimet ovat tyttöystävän isän entiset, eli n. 20 vuotta vanhat Sharppilaiset. Takakaiuttimet ja keskikaiutin ovat lidlin halpakotiteatterisetistä nyysityt(n. 20e arvoiset). Subwooferia ei ole ollenkaan, mutta se on hankinnan alla, tämä ei kuitenkaan ole missään suhteessa pakollinen kun ääni on jo valmiiksi paikallista Finnkinoa parempi.
  Vahvistimen virkaa toimittaa kymmenen vuotta vanha Sonyn 5.1 vahvari.

  Koko setin hinta on suurinpiirtein 180e ja pesee minkä tahansa gigantin valmispaketin.

  Huone ja asettelu ovat helvetin huonot, mutta opiskelijalla ei ole varaa valittaa. Mielestäni äänenlaatu on erittäin hyvä, paitsi keskikaiuttimella joka toistaa lähinnä puheen ikävän metallisesti.

  Kavereiden ja kävijöiden mielestä ääni on pirun hyvä ja harva uskoo kun kerron paljonko moinen maksoi.

  sitten Ontopic.. Ihan tyylikäshän toi tila on :) itselläni lähes samanlainen takakaiutin asettelu ja TOIMII.
   
 8. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  ^^ Mutta ongelma on, että kaiuttimia ei voi tuossa tilassa(kuvasta arvioiden) edes sijoittaa "oikein" vaikka heittäs seinään kiinni. Voi tietysti kuulostaa ummikosta hyvälle jos ei paremmasta tiedä..
   
 9. Aika harvalla nyt on niin tarkkaa korvaa.. Me nyt voidaan tästä kiistellä loputtomiin, mutta kyllä kyllä budjettiluokan äänentoistolla päästään ihan samoihin tuloksiin. Omien kokemusten mukaan kaiutinasettelulla ei hääppöistä merkitystä ole ja itselleni ainakin piisaa se, että ääni on parempi kuin paikallisella finnkinolla. :)

  Mitä nyt aloittajan asettelua katson, niin aika hyvä asettelu. Itse siirtäisin ne kuitenkin sohvan kulmien tienoille ja rakentaisin telineet joissa niitä saa käänneltyä.

  Eli kulmiin ja kummankin suuntaus etukaiuttimien mukaisesti, hivenen alaviistoon.

  Itselläni on hieman hankalampi sijoittelu tulossa, kun sijoitan kotiteatterini alakerran olohuoneeseen, kun saan kotiteatterikoneen valmiiksi. Ei siitä kuitenkaan enempää tässä ketjussa.
   
 10. Man1ac Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  5 109
  Missähän perähikiän finnkinossa on noin paska äänentoisto, jos kerran tuollaisista jämäkappaleista koottu kotiteatteri sen pesee sen 10-0? Pitää olla melkoinen puukorva jos eroa ei huomaa tai sitten oman laitteiston fanitus on ihan omissa sfääreissään. Jotain rotia nyt noihin juttuihin.
   
 11. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  Kyllä muuten on sijoittelulla toodella todella isoa väliä. Oletko koskaan esim kokeillut lyödä kaiutinta nurkkaan ja kuunnellut mitä tapahtuu esim bassoille? Tai oletko kokeillut miten ääneen vaikuttaa jos vain toisen kaiuttimen ääni pääsee "karkaamaan" vaikka toiseen huoneeseen. Kannattaa kokeille ja voi kokea mielenkiintoisia ahaa-elämyksiä.
   
 12. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 623
  Kompromisseja joutuu aina tekemään jos ei pysty pyhittämään tilaa puhtaasti yhteen tarkoitukseen. Eipä tuossa paljon ole vaihtoehtoja jos monikanava ääniä haluaa kuunnella. Jostain sitä pitää alottaa ja tuosta on hyvä ponnistaa eteenpäin... Itellä on akustisesti myös aika kompromissi koppi, mutta käytänkin luureja 97%. Huvittavaa sinäällään kun purkkien hinta on noin uutena on noin 1400e ja käytetytnä markkian arvo 700e ja luurien arvo sen 150e :).

  Ite olisin kääntänyt tuossa setissä screenin ja sohvan toisin päin. Valkonen seinä liian lähellä + akkunasta vielä tulee valoa. Jotain mattamustaa verhoa ympärille pistäisin ensihätään niin sais kontrastia paremmaksi ja heijastuksia pois. Ulkonäkö on taas sitten mitä on tai voihan ne siististikkin saada. Kunnollinen pimeys on tykitellessä kuitenkin se kaikista tärkein asia.
   
 13. Tyler

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2001
  Viestejä:
  977
  Mikä heijastuminen? Eihän tuo tykki ole edes päällä noissa kuvissa. Jos viittaat ensimmäisessä kuvassa olevaan valoon, niin se tulee auki olevasta ulko-ovesta. Siellä paistaa aurinko. Kun tykki on päällä, kuva ei heijasta mistään suunnasta mihinkään suuntaan. Kuva on hyvä vaikka olisi valot päällä. Mun mielestä.

  Tila on kellari ja niitä ei pysty mitenkään muulla tavalla sijoittamaan. Ei vaikka kuinka haluaisi. "Valkokankaan" ja sohvan etäisyys on n. 3m ja tilan leveys on vajaa kaksi. Katsoin eilen pari elokuvaa ja "akustisesti" ei kuulostanut "karmealta". Tosin perusmuro olisi kaikki akustiset virheet, mutta kuitenkin pystyin oksentamatta katsomaan elokuvan loppuun.

  Kuva valehtelee sen verran, että seinä ei ole valkoinen, vaan ruskea. Kun muistaa pitää ulko-oven kiinni, niin huone on pilkkopimeä. Kellari kun on ja tilassa ei ole ikkunoita.

  Tarkoitus oli näyttää, minkälainen tilasta tuli sen jälkeen, kun sain noita hyviä valkokangasvinkkejä. Eikä suinkaan tulla kuuntelemaan valopäiden saarnaa, että mitä OLISI pitänyt tehdä. Ihan kuin kiinnostaisi munaakaan.
   
 14. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Oiskohan tuosta tilasta enempi kuvia / pohjapiirrustusta mittoineen tai voitko piirtää sellaisen itse ? Tila vaikuttaa kieltämättä haastelliselta mutta tuskin mahdottomalta. Tuonne kyllä saisi nuo paremmin sijoiteltua.
   
 15. Käyppä korkkaamassa Porin Finnkino.

  Been there, done that. Mä en ihan totta jaksa uskoa, että kellään näistä muron hifistelijöistä ois niin hyvä korva, että huomais niin olemattomia virheitä. Mitään äänen karkaamisongelmaa mulla ei nykysessä systeemissä esiinny ja kaiuttimet on muutenki tilaan nähden sijoiteltu hyvin, jos nyt ei lasketa tuota, että toinen etukaiutin on sen 30-40cm lähempänä, mutta vahvarilta noita säädellään ;-)
   
 16. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  t
  Kyllä meitä kultakorvia löytyy. Halusin tai en niin jouduin esim kääntämään koko olohuoneen järjestyksen 90astetta koska yläbassot aiheuttivat todella suuria ongelmia. Lisäksi subin paikan löytäminen vei jokusen viikkoa ennen kuin asettui nykyiseen paikkaansa. Tuossa olet toki oikeassa että vahvistimella saa korjattua paljon huonekorostumista kunhan vaan vahvarissa on sopiva mittamikki ja hyvin toimiva equalisointi.
   
 17. Man1ac Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  5 109

  Rixivee, se seikka että sulla on puukorvat ei poista sitä tosiasiaa että kaiuttimen sijoittelulla on todella suuri vaikutus ääneen erityisesti bassotaajuuksilla. Todetessasi subbarin olevan tarpeeton, kertonee että olet vetänyt taajuuskäyrän bassot korostetusti päin persettä kompensoimaan puuttuvaa potkua, jonka subbarilla toistoon saisit.

  On tietysti hieno homma että olet tyytyväinen oman settisi toistoon, mutta realiteetit on hyvä kuitenkin tiedostaa.

  Tyler, ihan tässä koetetaan sua auttaa vaikka ehkä hieman vittuiluksi meneekin... Oliko sulla sitä pohjapiirustusta tai käsin piirrettyä versiota saavilla? Vaikea uskoa että tuo sijoitus on ainoa toimiva vaihtoehto.
   
 18. Lamanka

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2008
  Viestejä:
  503
  Seinäheijastuksilla tarkoitetaan tässä sitä kun heijastat screenille kuvaa heijastuu valo siitä tuohon oikean puolen sivuseinää, eli sceerin valaisee häiritsevästi tuon sivuseinän. Tästä syystä yleensä leffateattereissa on todella tummaa ja valoa imevää materiaalia salin etuosassa, pysyy keskittyminen katsottavassa elokuvassa eikä ympärillä olevissa asioissa.

  Jos haluat pitää tavarat tuolla tavalla tuossa huoneessa niin kannattaa ainakin takakaiuttimet siirtää kauemmaksi kuuntelijan korvasta. Itselläni on tällä hetkellä todella kompromissisurrond mutta suuri parannus taka-alueen toistoon tuli kun laitoin takakaiuttimet sohvan alanurkkiin. Tuntui kun olisi tullut taakse avoimuutta ja tilaa vaikka sohva seinässä kiinni onkin.

  Toinen parannus jonka tekisin olisi tumma kangas tuolle seinälle jolla screeni on ja ehkä noin metrin matkalle tuohon oikean puoleiseen seinään, alkaen siis tuosta nurkasta :) Sellainen lattiasta kattoon oleva.
   
 19. Tyler

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2001
  Viestejä:
  977
  Kiitos. Kerrankin asiallista palautetta eikä suoranaista vittuilua. Laitan pohjapiirroksen kun saan sen tuolta floorplannerista haettua.
   
 20. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Nuo etukaiuttimet pitäisi saada asetettua tasakylkiseen kolmioon, eli kaiuttimien etäisyys toisiinsa n. 0.8 x etäisyys kuulijaan ja tuokin vielä aika kapealla, kokeilemalla tuosta sitten kasvatta. Jos tuo katseluetäisyys on tosiaan reilu 2m ellei jo yli 3m. Jos etäisyys kaiuttimiin(siis kaiuttimeen ei niiden keskelle) vaikka 2.5m ne pitäis olla 2m etäisydellä toisistaan.

  Sreenin koosta päätellen kaiuttimet on tuskin 1.5m etäisyydellä toisistaan, eli aivan liian lähellä toisiaan. Lisäksi ne näyttävät olevan reppaasti sivussa keskeltä. Tämä ei ole vittuilua vaan tosiasia. Kunnon stereokuvaa ei muodostu vaan äänet kuuluu ikään kuin samalta suunnalta.

  Sijoittelulla on oikeasti väliä. Tuntuu hassulta, että näkee vaivaa rakennella moista huonetta ja sitten on ihan sama miten kaiuttimet sinne heitellää ja miltä kuulostaa. Nyt kannattaa kuunnella niitä neuvoja kun olet lähtenyt niitä kyselemään..
   
 21. Jusa101

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 317

  On tää kyllä ihan puhdasta komiikkaa koko postaus. :D Muutenkin ihan älytöntä verrata mitä tuo kahden markan viritys on tullut maksamaan, nuo laitteet kun tuppaa olemaan miltei arvottomia ellei sitten satu olemaan jokin vähän erikoisempi kaiutin, vahvari jne. Mutta elä sinä toki siinä haavemaailmassa että nuo jonkin elokuvateatterin äänet voittaa, sun aivot ne viimekädessä päättää miltä siellä kuulostaa. :)
   
 22. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  En tiedä mitä huumeita käytät, mutta ilmeisen tehokkaita ne näyttää olevan ja varmasti olisi markkinarakoa kyllä. Kehut siis 20 vuotta vanhoja Sharppeja ja Lidlin surkean surkeita maitpurkkeja paremmiksi, kuin Finnkinon laitteet ja vieläpä ilman subbaria? Bitch please :D

  Sharpeilla olen joskus itsekin kuunnellut vinyylikiekkoja ja täytyy kyllä todeta, että ei jeesus mitä paskaa ihminen on joskus mennyt tekemään. Täytyy sun kavereidenkin olla jostain kuurojenliitosta jos väittää tuota setuppia hyväksi saati paremmaksi, kuin leffateatteria.

  Viestisi on kyllä pakko olla trolli.
   
 23. Tyler

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2001
  Viestejä:
  977
  Screenin koko on 160cm, eli ne kannattaisi laittaa melkein screenin reunoihin?

  Kyllä, nimenomaan kyselin neuvoja, mutta vastausten tyyli (ensimmäisissä postauksissa) on alentava. Ei sikäli mitään uutta, koska tämän alan harrastajien (ei tarvitse käydä kun tietokonekaupassa) sosiaaliset taidot ovat sitä luokkaa, että pitää usein epäillä jonkinasteista persoonallisuushäiriötä. Mielelläni minä kaiuttimia siirtelen, kun niin asiallisesti neuvotaan. Screenikin on rakennettu pitkälti tämän viestiketjun neuvoista tehdä itse (maalattua mdf:ää), eikä ostaa kallista taulua tai kangasta. Tykin ostin, koska sitä kehuttiin dvdplazalla. Kotiteatteri nyt on mitä on, mutta niitä saa kaupasta uusia, kunhan tulee päivityksen aika. Ei nuo kaiuttimet mitenkään peruuttamattomasti ole kiinni tai siten että niistä jäisi jälki, mutta kiva kuulla, että paremmalla sijoittelulla äänestä saa paremmin irti.
   
 24. Lamanka

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2008
  Viestejä:
  503
  Kolmanneksi, Screeniä parantelisin mustilla reunoilla eli sametti tai vastaavaa kehystämään screeni. Itse taisin ostaa tarjoustalosta jotain porrasaskelman reunaan tarkoitettua liukueste teippiä. Helppo laittaa kun siinä oli valmiina teippi ja se oli kivan mattamustaa.
   
 25. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  - Tilanjakaja pois
  - Sohva lähemmäs kangasta ja tilanjakaja joko helvettiin tai takaseinälle
  - Pääkaiuttimien välisen etäisyyden mittaat niin, että samat etäisyys tulee kuuntelupaikalle.
  - Kaiuttimet kuitenkin mahdollisimman irti seinistä
  - Subbari pois tuolta kulmasta. 100% varmuudella voin sanoa, että huoneessasi basso on ylikorostunut ja jyrää kaiken muun alleen.
  - Ja tärkein. Kaiuttimien korkeus tulee olla sillä tasolla, että diskantti on kuuntelijan korkeuden tasolla.

  Itse kääntäisin tuon huoneen. Eli ensimmäisestä kuvasta kangas tuohon oikeanpuoleiseen seinään ja sohva tuonne valon suuntaan. Tuohon nurkkaukseen tekisin mielummin jonku baaritiskin ja kaapin ja heivaisin tuon jyskin tilanjakajan takkapuiksi.
   
 26. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  [​IMG]

  Esim vaikkapa tähän tyyliin.. Tuossa (paskalaatuinen)kuva omasta virityksestä. eli peittelin seinät ja katon mustalla kankaalla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti