Microsoft ja Qualcomm tekevät x86-emulaatiota ARM-prosessoreille

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 12.12.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Hiphei! Verkkarien kahinaa Gigantissa/Citymarketissa/Powerissa ei voi estää, kun uusi 99 euron läppäri saapuu hienolta kuulostavalla Snapdragon-prosessorilla. Täytyy sen olla hyvä, kun se on Acer/Asus/Lenovo ja mukaan saa ilmaisen virusturvan 3 kuukaudeksi.

  --

  Tämä käy taas näyttäytymässä kaupoissa, kunnes ihmiset oppivat, että näillä ei oikeasti voi tehdä mitään.

  --

  Kiltakaveri oli siinä englantilaisessa firmassa töissä, josta Apple tilasi Rosettan. Sitäkin käytettiin pari vuotta ja sitten unohdettiin. Kuinka moni murokaan tietää googlettamatta, mistä on kysymys?
   
 3. tle88

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2012
  Viestejä:
  23
  No tuota... hep... minä tiedän. Kyllä minusta kuitenkin se Rosetta toimi. Toimi ihan oikeasti. Ne ppc aikakauden ohjelmat olivat niin pieniä ja kevyitä, olivathan ne tehty jollekin noin 200-1200 megahertsin ppc prosessoreille, että kyllä monin verroin tehokkaampi ja kellotaajuudeltaan aivan eri nopeusluokassa pyörivä intel noita kyseisiä ohjelmia pystyi jopa emulaattorin lävitse veivaamaan. No... toimistosovelluksia ja sen sellaisiahan ne olivat noin pääsääntöisesti. En tiedä mitä se kaverisi siitä Rosetasta on varsin sanonut, mutta oman empiirisen havaintoni mukaan se tosiaan kyllä toimi ihan hyvin. Lisäksi se oli upotettu niin syvälle sen systeemin perusosaksi, ettei normikäyttäjä edes sitä tajunnut käyttävänsäkään. Nythän tilanne on yhden ytimen tehojen suhteen vähän toisinpäin, joten skeptisyys lienee kyllä oikeutettua. Se Rosetta oli myös vähän pakkotilanne Applelle, kun Intel prosessoriin vaihdon jälkeen niitä ohjelmia ei niin kovin vielä ollut. Minusta ne selvisivät siitä alustanvaihdosta ihan kunnialla. Se asia nyt tähän kuitenkin mainittakoon.

  T -.-
   
 4. Marti77

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2012
  Viestejä:
  1 865
  Tietoja on pyörinyt jo jonkin aikaa että tulisi arm tuki tavalliselle win10 versiolle ja mahdollisesti uudet surface puhelimet olisi tavallisella win10 käyttiksellä.
  Mutta se on huhu ja win10 Arm päivitys tulisi seuraavassa suuressa päivityksessä oliko se nyt redstone.
   
 5. Later

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  65
  Ainakin aluksi tulee toimimaan vain Snapdragon 835:llä, joka ei mikään hidas piiri tule olemaan.

  Ihan hyvä veto Microsoftilta jos rajoittavat jatkossakin Win 10 käytön vain korkeamman suorityskyvyn SoCeihin, ei tule asiakkaille mielikuvaa tahmeasta toiminnasta ARM-alustalla.

  Minusta tämä vaikuttaa oikein lupaavalta kannettaviin ja 2-in-1 laitteisiin sekä Intelin Compute Stickia ja NUCia vastaaviin tuotteisiin. 10 nm valmistusprosessi, varmasti hyvä suorituskyky wattia kohden ja ennen kaikkea, Qualcommilla on huippuluokan modeemit. Microsoft on tuomassa mahdollisuuden ostaa dataa suoraan Windows Storesta, eSIM-teknologian avulla laitteissa ei tarvita paikkaa SIM-kortille eikä käyttäjä ole sidottu SIM-kortilla tiettyyn operaattoriin. Mahtava juttu jos ottaa tuulta alleen ja operaattorilta voi ostaa palvelun avulla datapaketin esim. mökkiviikonlopulle.
   
 6. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Kannettavissa olen nähnyt Pentium (Atom) N3700:sta, joka on mielestäni hidas piiri:
  http://ark.intel.com/products/87261/Intel-Pentium-Processor-N3700-2M-Cache-up-to-2_40-GHz

  Paria atomia olen käyttänyt Win-tabletilla ja ei se kivaa ollut: kaikki oikeat asiat toimivat vain Edgellä ja pelit oli parempi hakea Windows Storesta, muuten ne eivät toimineet. Minulla on lisäksi Imagination Technologiesille kehittäjätili, kun he vaativat semmoisen, että sain Linux-ajurit heidän vanhemmalle PowerVR-paskeelle. Sitten yhtenä päivänä vaan lopettivat ajurien tarjoamisen kokonaan ja uudessa kernelissä ajurit eivät enää pelittäneet.

  Tämmöiseen samaan limboon ovat jääneet ne vanhempien Compute Stickien ostajat, jotka eivät voi kaikki päivittää Windows 10:een, koska valmistajia ei kiinnosta marginaalituotteiden ylläpito.

  En ostaisi.

  Jos nyt saat sen toimimaan, kannattaa Steam-pelit unohtaa heti kättelyssä. Lisäksi Chromeen tottuneet käyttäjät huomaavat nopeasti, että vaikka Youtube ei toimi ja joutuu käyttämään Edgeä. Officen nyt saat toimimaan, kun kuinka kauan sillä hevosella voidaan enää ratsastaa, kun vaihtoehtojakin on?

  Ihan kaikki olisi paremmin, jos saisi käsiinsä Android-laitteen, jossa sama SoC.

  --

  Lisäksi siinä on sekin, että noi paritetaan 2-4GB:een muistia, joka ei riitä mihinkään järkevään Windowsin kanssa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti