Melkoinen älynväläys – mies marssi lentokentälle aseen näköinen kännykkäkotelo takataskussa

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 11.07.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
 2. jarfin

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2004
  Viestejä:
  1 029
  joo-o,hmm,ei tossa älystä voi puhua millään tavalla vaan tyhmyydestä,ja siitä sakotetaan,melkeinpä putkaan voisi laittaa viikoksi' tutkimusten' ajaksi.
   
 3. happoradio

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  1 911
  Voisiko paromuketti jättää nämä "Melkoinen älynväläys - " ym. höttöotsikot roskalehdistölle? Haluaisin lukea sivustoa jatkossakin.
   
 4. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  En näe otsikossa mitään ongelmaa ja jatkan tähän asti noudattamallani linjalla myös jatkossa.

  Se, että muuten hieman jäykältä kuulostavaa otsikkoa keventää parin sanan paikkaansa pitävällä lisäkuvauksella, ei liity mitenkään roskalehdistöön. Harhaanjohtava otsikointi on sitten aivan eri asia.
   
 5. prorauta

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2011
  Viestejä:
  89
  Muron juttutarjonnasta voisi sanoa kyllä sen verran, että aivan liikaa on näitä ei mitään sisältäviä Huhun mukaan Samsungilta tulossa hopea Galaxy 10 malli juttuja.
   
 6. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Siitä uutisoidaan, mitä uutisrintamalla on kulloinkin tarjolla. Luonnollisesti laitteiden julkaisuaaltojen välillä aiheiden joukossa on enemmän huhuja ja nekin kuuluvat aika olennaisena osana mobiilialaan. Toimituksellista sisältöä on sitten tarjolla pääosin testiartikkelien ja kolumnien/katsausten muodossa.
   
 7. Dargol

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2011
  Viestejä:
  900
  Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin.
   
 8. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  Miksi ei ole sellaista uutissivustoa, missä uutisoidaan pelkästään minua kiinnostavista asioista mieleiselläni kirjoitusasulla ilman kirjoitusvirheitä! Samaisella sivustolla voisi olla myös keskustelupalsta, missä kaikki ovat kanssani samaa mieltä!

  Muropaketti boikottiin!!

  Sarkasmia. Luin mielelläni koko uutisen enkä kertaakaan pahoittanut mieltäni
   
 9. Anato

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2007
  Viestejä:
  91
  Pommin näköistä kännykkäkoteloa odotellessa...

  Tästä samaa mieltä, "Melkoinen älynväläys" pois niin on hyvä. Ymmärrän Juha Korhosen kommentin keventämisestä, mutta voisiko sen keventämisen laittaa tekstiin tai jos sen on oltava otsikossa niin otsikon loppuun? "Mies marssi lentokentälle aseen näköinen kännykkäkotelo takataskussa - Melkoinen älynväläys"
   
 10. Zalama

  Rekisteröitynyt:
  07.09.1999
  Viestejä:
  2 719
  Kyllä nämä voisi jättää pois.
  Eiköhän erilaisilla uutisilla ole erilaiset kohderyhmät ja tämä esittää aivan toisenlaista viihteellistä hapatusta toisin kuin muropaketilta odottaisi. Hauska juttu, mutta näitä voisi sitten jakaa vaikka muropaketin twitter/facebook sivustoille jos sellaisia on olemassa.

  Vaikka nämä Muropaketissa uutisoitut laitteet yms ovat usein viihdelaitteita niin uutisten arvo on perustunut silti informaatio arvoon eikä itse uutisen viihdearvoon.
   
 11. samthing

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2014
  Viestejä:
  73
  Iltalehti vuotaa Muropakettiin? Ei tällaisia kiitos.
   
 12. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Muropaketissa on ollut alkupäivistä asti välillä myös viihteellisempää uutisointia ja asia ei ole muuttumassa mihinkään. Jokaisella jutulla ei voi miellyttää jokaista lukijaa, sen nyt luulisi jokaisen ymmärtävän.
   
 13. ki_mi

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2014
  Viestejä:
  229
  Samaa mieltä. Mielestäni ei mitään vikaa. Siinä tapauksessa kun kaikki on hyytävää kuten iltalehdessä / iltasanomissa niin voisi miettiä otsikointia uusiksi :D
   
 14. Dudem

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2004
  Viestejä:
  3 211
  Ei penaalin terävin kynä tämä kännykkäkotelo kaveri ollut. Olisi vielä yrittänyt sitä sopivan uhkaavasti ottaa pois takataskustaan, niin olisi saatu samalla yksi Darwin palkinnon voittaja. :kahvi: Ja hyvä, että tästä uutisoitiin. Vaikka mobiili touhut ei niin kovasti kiinnosta itseäni, niin toisaalta tämä oli kiinnostava juttu.
   
 15. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  Juu ette sitten jumalauta lähde ollenkaan tällaiselle iltapaskalehti linjalle.
  Nyt jo on muro uutiset pelkkää NVidia/AMD näytönohjain uutista täynnä, voisitte alkaa tekemään vaikka jotain DIY settiä
  Miten ylikellotetaan, miten prossu jäähdytin asennetaan yms vastaavaa
  Ei tällaisia Seiska/iltasanomat juttuja kiitos, niitä saa tuolta muualta ihan tarpeeksi
   
 16. happoradio

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  1 911
  Otsikon tarkoitus on kuva mistä artikkeli / uutinen kertoo, ei olla kepeä. Varsinaisen jutun kepeys kärsi siitä että se piti lukea karvalakki päässä kun oli ensin nähnyt otsikon.
   
 17. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 561
  Seuraava looginen askel jonka joku usalainen asevalmistaja ottaa on tehdä tasan samannäköinen toimiva ase joka on myös kännykkäkotelo, siinä sitten on soppa valmis lentokenttäpoliisille kun ei voi olla varma onko kysessä kännykkäkotelo vai oikea ase.

  Se mitä minä toivoisin on että voisi saada Muropaketin uutiset ja artikkelit Muropaketista ilman että sekaan tungetaan myös Taskumuron uutiset ja artikkelit (se on niin väärin kun Taskumuron puolelta saat puhtaan Taskumuron mutta Muropaketista ei saa puhdasta Muropakettia).
   
 18. Ademeion

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2013
  Viestejä:
  285
  Otsikossa on mielestäni kaksi ongelmaa. Ensimmäinen on ironian käyttö; siis että sanoo päinvastaista kuin mitä tarkoittaa ("melkoinen älynväläys"). Ironia sopii paremmin puhekieleen ja köykäisiin yhteyksiin. Puheessa ironia ilmaistaan yleensä äänensävyllä tai ilmeellä, mutta tekstissä näitä keinoja ei ole käytettävissä, jolloin ironia menettää teräänsä ja syntyy myös sekaannuksen mahdollisuus.. Tässä nimenomaisessa tapauksessa ei suurta sekaannuksen vaaraa ole, mutta jos käyttö leviäisi, niin ongelmia väistämättä tulisi. Ironian käyttö sotii myös yhtä uutisjournalismin keskeistä periaatetta vastaan, nimittäin sitä, että sanotaan asiat mahdollisimman pitkälle niin kuin ne ovat (eikä päin vastoin). Näistä syistä ironiaa ei uutisjutuissa juuri näe.

  Toinen ongelma on se, että otsikko lypsää asiaa. Kun otsikko käännetään ironian kieleltä ei-ironian kielellä, se on seuraavanlainen: "Olipa älyton idea - mies marssi lentokentälle aseen näköinen kännykkäkotelo takataskussa". Jokainen lukija tajuaa muutenkin, että ajatus oli aivan älytön, joten lukija kokee, että asiaa tyrkytetään hänelle.

  Onkohan Kokkonen nyt jo ihan paineessa...? ;-)

  Ei mikään etusivun juttu, mutta sen verran mielenkiintoinen kuitenkin, etten kadu lukemiseen käyttämääni aikaa. Otsikkoa lukuunottamatta juttu on myös mielestäni erinomaisesti kirjoitettu.
   
 19. Zalama

  Rekisteröitynyt:
  07.09.1999
  Viestejä:
  2 719
  Ei muropaketissa kautta aikain ole ollut viihteellistä kirjoitusta. Alumperin muropaketti tuotti itse suurimman osan sisällöstä tai toi rautaan liittyviä uutisia joita ei helpolla itse löytänyt. Onhan skene kovasti myös muuttunut sitten 90-luvun lopun. Nyt ollaan menty enemmän tusina uutisiin. Vähempikin riittäisi jos on merkityksellisempiä uutisia.

  En nyt tästä enempää mieltäni pahoittanut mutta en toivoisi että suuntaus olisi tähän suuntaan...
   
 20. cutoff

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  3 058
  tuossa on vielä typo: "Tästä syystä monet jälleenmyyjät ovatkin kieltäytyneet kyseisten suojakoteloiden myynnin viranomaisten pyynnöstä."
   
 21. Chosen4

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2007
  Viestejä:
  221
  Herra Kokkoselle voimia koko pienen sieluni puolesta Itselle uutinen osui, ja eipä tuollaiset otsikot haittaa kunhan itse uutisessa riittää luettavaa.
   
 22. pulssi

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2004
  Viestejä:
  817
  Uutisarkistostahan noita pääsee selaamaan, esimerkiksi vuodelta 2004 otsikot "Nokia suklaarasiassa" tai "iPod sukkaan".
  Silkkaa asialinjan rautauutisointia alusta lähtien.

  Aika raudoittaa muistot?
   
 23. Ademeion

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2013
  Viestejä:
  285
  Zalama halunnee kiinnittää huomiota suuntaukseen, ei väittää, ettei Muropaketissa olisi joskus ennen ollut yhtään kevyempää uutista.
   
 24. Juha Kokkonen -

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  5 261
  Totesin tuossa jo melko varhain eilispäivänä, että istahdanpa seuraamaan tätä keskustelua sivummalta pieni hymy huulillani ;)

  En nyt ainakaan itse näkisi, että tässä on mitään erityistä suuntausta aluillaan. Itse olen viimeisen 10 vuoden ajan kirjoitellut monenmoisia uutisia, mutta en ole mitään merkittävää painopisteen muutosta huomannut (Muropaketin puolella). Itse viittasin Zalamalle aiemmin, että Muropaketissa on ollut seassa myös viihteellisimpiä juttuja alkuajoista lähtien, kuten pulssikin tuossa antoi esimerkin. Kurkkasin tuossa vanhoja juttuja vuosituhannen vaihteesta ja oli sielläkin seassa jotain Sampsan laivajuttuja sun muuta ei niin vakavaa.

  Tästäkin eteenpäin on tarkoitus mennä asia-aiheet edellä, mutta jos sen suhteen sattuu olemaan kuivaa, niin sitten viihteellisemmätkin jutut ovat aina vaihtoehto :) Kuukaudessa on kuitenkin tietty kiintiö tasaiseen tahtiin täytettävänä. Kyllä tässä on edelleenkin tarkoitus olla asiantunteva, mutta ei mikään haudanvakava ja jäykkä harrastajasivusto.
   
 25. happoradio

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2003
  Viestejä:
  1 911
  Haluaisin näin alkuperäisen motkottajan roolissa huomauttaa vielä että jutussa ei ollut mitään vikaa. Otsikko vain vihloi silmiä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti