Mekaaniset näppäimistöt

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja dezeer, 18.07.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. pyrzii

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2015
  Viestejä:
  107
  Ajattelinkin että erot tuskin ovat merkittäviä huvikseen pelailevalle. Eiköhän noi kaikki tunnu oudoilta aluksi, kun on tottunut käyttämään aikoinaan jonkun pakettikoneen mukana tullutta Microsoftin näppäimistöä :) Liikkeeseen testailemaan siis, kiitoksia vielä!
   
 2. laivanrakentaja

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2007
  Viestejä:
  2 004
  Ebayssa poistomyynnit g80-1800:sta joillain euroilla + postit. Hakusana g80-18xx. Ostin pari, toisessa mx black ja toista en ole katsonut. Deutsch layout.
   
 3. IconW

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  35
  Hei,
  Olen koittanut googlailla itselle sopivaa mekaanista näppistä ja vaihtoehtoja näyttäs olevan kaikenlaisia.
  Kysynkin täältä ehdotuksia. Muutamia kriteetejä tietenkin on:
  Cherry red tai black (tai vastaavat) kytkimet.
  Valaistu (mielellään valkoinen, ei rgb)
  Muutenkin hillitty ja selkeä design.
  Mielellään musta tai tumma väritys.
  Ei saisi maksaa pitkälti yli satasta.

  Näppis tulisi 3d/grafiikkahommiin ja satunnaiseen pelaamiseen.

  Oisko esim tää ok?
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...elinappaimisto-Romer-G-kytkimet-valkoiset-led

  Ehdotuksia?
   
 4. goldenscan

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2004
  Viestejä:
  250
  [​IMG]

  Onko havaintoja saako tuollaisia kuvassa esiintyviä SA-profiilin näppäinhattuja ISO & Nordic layoutilla mistään? Väritys voi siis olla muutakin, tuo nyt vain esimerkkinä. Tuntuu olevan erittäin haastavaa löytää. Massdrop.comissa on ilmeisesti välillä ollut tarjolla settejä joihin on myös noita ääkkösiäkin ollut saatavilla, mutta muualla ei ole oikein näkynyt.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2017
 5. 420

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2014
  Viestejä:
  386
  Filcolla on joku setti: http://www.keyboardco.com/product/double-shot-filco-105-key-swedish-finnish-keyset.asp
   
 6. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  http://qpad.com/products/keyboards/mk-85/

  Mikäs olisi upgrade tuosta? En ole koskaan ollut tuon punaisen taustavalon fani enkä muutenkaan ihan hirveästi ole näppäimistöstä pitänyt.

  - Ei niin leveä kuin nykyinen mutta numpad saisi löytyä kun numeroita tulee pyöriteltyä.
  - Saisi olla valmiiksi hiljennetty ettei tarvitse taas laittaa O renkaita jos sellaisia myydään
  - Eri värinen taustavalo mutta mitään välkkyvää tai vaihtuvaa tmv. en halua
  - Ei macro näppäimiä koska en ikinä jaksa niihin mitään kuitenkaan säätää

  Tuo leveys on ehkä häiritsevin asia kun joskus pelatessa hiiri osuu näppäimistön laitaan. Tulee kuitenkin niin paljon muutakin kuin pelattua näppäimistöllä että en tiedä olenko numpadista valmis luopumaan ellei sitten ostaisi erillistä sellaista esim. usb paikkaan tmv.? Ehdotuksia?
   
 7. laxu

  Rekisteröitynyt:
  05.04.1999
  Viestejä:
  966
  Ääkköset sisältäviä settejä saattaa olla jonain international kitteinä tosiaan niissä group-buyssa joissa kyseistä settiä on myyty. Samaten ISO-yhteensopivia SA-settejä on vaikea saada. Käytännössä kannattaa asennoitua siihen, että SA löytyy vain ANSI-layoutilla tai sitten joutuu yhdistelemään useampaa settiä tai jostain hommattuja yksittäisiä nordic-hattuja. Blankoja ISO-entereita saa esim pimpmykeyboard.com kautta, tietty hyvin rajoitetuissa väreissä.

  Signature Plasticsin, joka noita SA-settejä pääasiassa tekee, rinnalle on about viimeisen vuoden aikana noussut kiinalainen MaxKey. Heidän settinsä ovat vähän inhimillisemmän hintaisia ja group buyt tulevat nopeammin tuotantoon, mutta heiltäkään ei löydy lainkaan ISO-yhteensopivia näppäimiä. Käytän itse MaxKey SA settiä tällä hetkellä ja olen sen laatuun varsin tyytyväinen.
   
 8. laxu

  Rekisteröitynyt:
  05.04.1999
  Viestejä:
  966
  Harkitse 60-65% kokoista näppistä, esim Saber-68 http://www.kbdist.com/ ja sen kaveriksi sitten joku sopiva erilinen numpad. Tietysti jos ei haittaa että näppäimissä ei lue niin kuin pitää, voit aina ohjelmoida tuon näppäimistön tuottamaan numpadin jollain eri layerilla eli kun pitää nakutella numeroita, painat vain asettamasi layerinvaihtoyhdistelmän ja sitten vaikka QWE/ASD/ZXC on numpadin numerot. Noita voi ohjelmoida ihan miten huvittaa.
   
 9. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Toi Saber on vähän turhan retro. Tutkiskelin hieman lisää ja paras voisi ehkä olla tuollainen 60% tai 65% näppäimistö ja siihen päälle vaikka langaton Numpad. Huomasin tosin että monesta noista puuttuu täysikokoinen enter näppäin ja sellaista en kyllä ostaisi. RGB valaistus on itelle turha niin siitä on luultavasti turha maksaa. Taustavalaistus tosin saisi löytyä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2017
 10. laxu

  Rekisteröitynyt:
  05.04.1999
  Viestejä:
  966
  Näppäinhatut vaihtoon niin eipä ole enää yhtään retro. Täysin ohjelmoitava ISO-layoutilla on jo haastavampi. Vaikka moni täysin ohjelmoitava PCB tukeekin layoutia, ei sitä valmiina saa kovin monesta paikkaa, eli tulee vähän näppäinkytkinten kolvailua eteen. Vortexilta saa ISO-layoutilla, mutta heidän lankkujensa ohjelmointitapa on vähän typerä (suoraan näppikseltä vs näppärä softa).
   
 11. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Miten tuo ohjelmointi käytännössä tapahtuu? Itsellä ei ole mitään hajua ohjelmoinnista. En ole ikinä edes jaksanut perehtyä miten makrot tmv. säädetään jos näppäimistössä on sellaisia ollut.

  Mielestäni menee vähän pointti kalliista näppäimistöstä jos joutuu kaikki näppäimet vaihtamaan. Olen näitä nyt tutkiskellut niin Cherry silent MX red tai black on ilmeisesti ainoa harkitsemisen arvoinen kytkin ja niitä on vaikea saada nordicina. Käytännössä ainoa vaihtoehto on Varmilio ja siinäkin joutuisi näppäinhatut vaihtaa.

  Nyt tiedän hieman paremmin mitä etsin nykyisen tilalle jos joku osaisi auttaa.
  http://qpad.com/products/keyboards/mk-85/

  - Musta näppäimistö ja näppäimet
  - Valkoinen tai vaalea taustavalaistus.
  - Pienempi kuin nykyinen näppäimistöni. Numpadia ei tarvitse löytyä. Ostan erillisen sellaisen. F1-12 haluan löytyvän pelejä varten samoin kuin Delete näppäimen ja nuolien.
  - Kytkinten pitää olla Cherry Silent MX red tai Cherry Silent MX black
  - Mieluiten Nordic mutta jos ei mahdollista niin blank näppäimistö voisi olla hieno ei kuitenkaan vääriä merkkejä.
   
 12. laxu

  Rekisteröitynyt:
  05.04.1999
  Viestejä:
  966
  Miksi rajoittaa lineaarisiin kytkimiin? Olen itsekin omistanut QPAD:n punaisilla kytkimillä ja itse pidän tactile-kytkimistä (MX Brown, MOD-M, Zealio) paljon enemmän.

  Vortexin ohjelmoinnista löydät esim. YouTubesta videoita. Muilla täysin ohjelmoitavilla näppiksillä homma toimii käytännössä niin, että asetat GUI-editorissa mitä näppäimet tekevät eri layereilla ja flashaat näppikseen. Layereita aktivoidaan joko tietyllä näppäinyhdistelmällä tai jotain nappia pohjassa pitämällä. Taivas on sitten rajana, miten haluaa niiden toimivan.

  Näppäinhatut ovat ihan täysin makuasia. Itse diggaan SA-profiilin hatuista, tällä hetkellä syaanin ja magentan yhdistelmällä.
   
 13. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Kyllähän sitä teoriassa mikä tahansa kytkin kelpaa mutta en ainakaan googlettamalla löytänyt hiljaisempia kuin nuo kaksi ja kun youtube videoita noista olen katsonut niin en ole enää valmis tinkimään niin paljoa mukavuudesta että ainakaan cherry kytkimistä ei silent malleja ostaisin.
   
 14. laxu

  Rekisteröitynyt:
  05.04.1999
  Viestejä:
  966
  Näppäimien hiljaisuuteen vaikuttaa aika moni asia:
  • Kuinka kovaa niitä takoo. Erityisesti lineaariset kytkimet tarjoavat tuskin mitään vastusta, joten ne kolahtavat aika kovaa näppäimistön piirilevyyn tai päällislevyyn jos sellainen löytyy. Tätä kutsutaan bottom-out ääneksi.
  • Kytkimien tyyppi. Siniset ja vihreät ovat kovaäänisimmät johtuen rakenteestaan. Enemmän vastusta tarjoavat taktiilit MX Brownit ja raskaat MX clearit saavat mielestäni kirjoittamaan hieman kevyemmällä tatsilla, kun näppäimen aktivointikohdan tuntee paremmin. Silent kytkimissä on sitten vaimennetut näppäimen alas ja ylös liikkuminen, joka tekee niistä hieman muhjuisemmat tuntumaltaan.
  • Näppäinhatut vaikuttavat todella paljon. Halpojen näppisten ohuen ohuet hatut kilahtavat korkealta ja kovaa, kun taas esim. paksummat kuulostavat matalammilta ja hiljaisemmilta. Käyttämäni SA-profiilin hatut ovat vielä selvästi hiljaisemmat kuin muuten laadukkaat OEM-profiilin about saman paksuiset hatut.
  • Vaimennuskumit vaimentavat hieman ääntä, mutta myös tekevät tuntumasta muhjuisemman. Parempia näppäimen päälle meneviä vaimennusklipsejäkin löytyy, mutta ne ovat aika kalliita eivätkä välttämättä toimi kaikkien näppäinhattujen tai LEDien kanssa.
  Aänen ja tuntuman puolesta parhaat näppikset ovat mielestäni Topre-kytkimillä. Niissä on hyvät näppäinhatut ja miellyttävä, syvä ääni. Kalliita ne tosin ovat. En itse omista yhtään Toprea tällä hetkellä, koska niihin ei saa näppäinhattuja vaihdettua kivemman näköisiksi helpolla ja pienempiä malleja ei ole kovin montaa. Jos perus mustat tai valkoiset/harmaat kelpaa, niin parempaa tatsia saa hakea.
   
 15. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  @laxu

  Kiitos kattavasta selostuksesta. Tällä hetkellä minulla on Qpad MK-85 jossa on red kytkimet ja olen O renkaat asentanut. En naputa kovaa mutta kyllähän tuosta ääntä lähtee. Kaverit on muutaman kerran naurahtanut ollessaan yläkerrassa kun naputus kuuluu alhaalta sinne. Olen nopea kirjoittaja mikä vielä korostaa tuota. Io techin puolella on ollut näistä hieman enemmän keskustelua ja olen itsekin sinne kirjoittanut jos haluat sieltä hieman mietteitäni katsoa. Koitin löytää näppäimistö Cherry MX red silent kytkimillä mutta sellaista ei löytynyt joten nyt olen koittanut löytää low profile näppäimistöä ilman numpadia mutta vaikeaa sekin tuntuu olevan.

  Minä haluaisin nimenomaan näppäimistön mustan värisenä mikä oli ongelma kun retro värit tuntuu näissä olevan muotia. Käytännössä unelma olisi löytää musta näppäimistö mustilla painikkeilla, valkoisella taustavalolla, nordic layoutilla, ilman numpadia, mahdollisimman hiljaisilla kytkimillä.

  EDIT: Tuosta toprestakin näyttää löytyvän vain mallia missä ei ole taustavaloa?
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2017
 16. laxu

  Rekisteröitynyt:
  05.04.1999
  Viestejä:
  966
  Topresta on olemassa taustavaloisia malleja, mutta ovat sen verran uusia, että tuskin löytää mistään, varsinkaan nordic-layoutilla. Nordic-layoutia ei kannata muutenkaan turhan takia metsästää, vaan mikä tahansa ISO-layout on käytännössä sama, mitä nyt ei löydy ääkkösiä näppäinhattujen päältä. Asettaa vain näppiksen kieleksi suomen käyttiksessä, niin toimii täsmälleen niin kuin olet tottunut.
   
 17. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Tuo pikku enter on sellainen mihin en varmasti koskaan totu. Ostin siskoni koneeseen sellaisella varustetun näppiksen ja kyllä sitä tuli jatkuvasti kirottua kun konetta säädin. Tulee kuitenkin kohtuullisen paljon sitä klikkailtua. Muuten ei olisi väliä kun en näppäimistöä katsele.
   
 18. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
 19. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Tuossa miinuksena retro värit. Valkoiset olisi sellainen kompromissi mihin voisi tyytyä ellei ledit paistaisi läpi. Jotenkin erikoista kun musta on se yleisin näppäinten väri että miksei noi niitä myy.
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2017
 20. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  286
  Pesin näppäimistön ja laitoin siinä yhteydessä hyllystä löytynyttä Würth HHS 2000 öljyä kaikkiin kytkimiin. Tuo on tuoreeltaan nestemäistä, mutta sakenee hetken kuluttua. Painoin aina kytkimen pohjaan, ruiskautin ainetta kuoppaan ja painelin pari kertaa että levisi paremmin. Ainakin ruskeat kytkimet on nyt paljon hiljaisemmat. Ennestään oli jo o-renkaat, mutta ne ei riittänyt pidemmän päälle.
   
 21. laxu

  Rekisteröitynyt:
  05.04.1999
  Viestejä:
  966
  ISO-layoutissa on aina iso Enter. Muut näppäinhattujen merkit vaihtelevat sitten riippuen minkä alueen ISO-layoutista on kyse.

  Mulla on tällä hetkellä käytössä kotona 60% kokoinen ANSI-layoutin näppis ja töissä vastaava ISO-layoutilla enkä ole kokenut kumpaakaan sen paremmaksi. ANSI:na saa vaan nättejä näppäinhattuja huomattavasti helpommin.
   
 22. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Ansi layoutilla ainakin ite painaa automaattisesti tuota enterin yläpuolella olevaa näppäintä kun on siitä kohtaa tottunut enteriä painamaan tai sitten painaa niiden väliin tmv. En kirjoita kymmensormi järjestelmällä niin en tiedä johtuuko siitä.
   
 23. goldenscan

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2004
  Viestejä:
  250
  Olen miettinyt josko näppikseen saisi vähän persoonallisempaa ilmettä uusilla näppäinhatuilla mutta huonosti noita on saatavilla ISO/Nordic -layoutille. Nyt pisti silmään Massdropissa Cyberpunk-henkinen setti, https://www.massdrop.com/buy/massdrop-x-mito-gmk-laser-custom-keycap-set

  Kivan näköinen ja teema miellyttää, hinta tosin menee aivan naurettavaksi - kaksinkertainen summa vrt. näppäimistöön johon noita ajattelin :) Tuntuu aika pahalta kasasta muovia, mutta ilmeisesti nuo GMK:n napit ovat laadultaan parhaimmasta päästä ja kyseessä on yksittäinen tuotantoerä, tuon Massdropin jälkeen niitä ei muualta saa.
   
 24. STW

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2014
  Viestejä:
  201
  Hinta on ihan normaalia GB:n kautta hankituiksi hatuiksi. Maksoin mäki toista sataa GH:n kautta Toxic-setistä. Jotain PBT ja ABS hattuja löytyy ebaysta, itellä nyt puna-mustat NPKC/nonbrand halpis PBT-hatut ja nää oli sekotettuna settinä jotain 30e; mutta nää on blankot. BTW mechanicalkeyboardsilla on Filcon SA-mallisia hattuja musta/valkeena n. 70e ja niitä saa finski layoutilla. Filco-stabien tyngät on kuumaliimalla "liimattu", lähtee ihan vaan vetämällä.
   
 25. celeron

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  2 200

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti