Mekaaniset näppäimistöt

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja dezeer, 18.07.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ErrorFile

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2007
  Viestejä:
  2 150
  Itse käsitin Pok3rin tilatessani, että saattaa tulla hieman erilainen näppäimistö kuin minkä olet tilannut. Minäkin tilasin tumman ja valaisemattoman mallin, mutta tässä on PBT-hatut (Enter tosin musta, muut tummanharmaita) ja valaistus. Otin Amazonin kautta yhteyttä heihin ja sain pienen korvauksen. En tätä toiseen näppäimistöön ihan heti vaihtaisi, mutta hieman harmittaa kun menin ostamaan ISO-mallina. PBT-hattuja on vaikea löytää. Clearit täällä, suosittelen kovasti.
   
 2. STW

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2014
  Viestejä:
  201
  Minäki tilasin valaisemattoman mustan juuri tuon valkoisen platen takia mutta tuli valaistu PBT-hatuilla ja valkeella platella. Sain korvauksen kans mutta eivät lähettäneet mustan entterin tilalle harmaata.
   
 3. ErrorFile

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2007
  Viestejä:
  2 150
  Minullekin sanottiin, ettei näppäimistössä muuten nähdä mitään vikaa eikä vastattu mitään siihen kun kyselin uudesta Enter-näppäimestä ja josko he voisivat minulle sellaisen lähettää. No samahan tuo, loistava näppäimistö siitä huolimatta. Tuo valkoinen taustalevy on kyllä itseasiassa aika tyylikäs verrattuna mustaan.
   
 4. Qcn0xa

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2012
  Viestejä:
  2 214
  Eipä ole reddittiäkään seuratessa tullut vastaan että olisi toimimattomia kytkimiä ollut pokereissa. Valkoinen plate tosiaan tulee ilmeisesti kaikkiin taustavalaistuihin versioihin, mutta valaisematontakin versiota tilatessa voi tulla ledit ja valkonen plate. Kuitenkin PBT hatut pitäisi noista "ledittömistä" löytyä.

  Onko porukka muuten tilaillut noita Pexonin piuhoja? Minkalaisella toimitusajalla tulevat?
   
 5. Manhattan Project

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2014
  Viestejä:
  280
  Eiköhän niitä satunnaisia toimimattomia kytkimiä löydy vähän kaikista malleista, tuskin laatuongelmilta voidaan koskaan täysin välttyä. Sitä en tiedä kuinka usein tuollaista ongelmaa on Pok3rissa, en ainakaan itse ole saanut sitä käsitystä että olisi isokin ongelma.

  Omassa Pok3rissa ei ihan hirveitä ongelmia ole ilmennyt. Kyse siis valkoisesta ledittömästä mallista. Kumitassut pohjassa on aika heikosti kiinni, yksi lähti irti kun vähän siirsi näppistä pöydällä. Kun ei hirveästi raahaa näppistä pöytää vasten, niin pysynee paikallaan. PBT-hatuissa on vähän ns. kutistumisjälkiä. Pok3rin hatuista olen kirjoitellut aiemminkin, liitän tuon pätkän viestin perään siltä varalta, että joku Pok3ria harkitseva on asiasta kiinnostunut.

  Näistä pikkuvioista huolimatta en kyllä tällä hetkellä päätyisi valitsemaan mitään muutakaan näppäimistöä. PBT-hatut nordic-leiskalla, mahdollisuus cleareihin ja metallirunko ovat kaikki aika vetäviä ominaisuuksia itselleni.

   
 6. Charvel

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2015
  Viestejä:
  974
  Juu. Verkkokauppa vastaskin että eivät ota takuuajan jälkeen vastaan näitä :think:

  E: typo
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2016
 7. macmakkara

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2013
  Viestejä:
  1 049
  Eli selvitäppä duckyn eu huoltopiste. Minulma ei ole tietoa tästä.
   
 8. macmakkara

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2013
  Viestejä:
  1 049
 9. Charvel

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2015
  Viestejä:
  974
  Juu en ajatellutkaan että olisi. Totesin vain.
  Menee varmaan sen verran hankalaksi alkaa johonkin ulkomaille lähetellä että olkoot. Ihmetyttää vaan että jos Ducky sanoo että voit viedä liikkeeseen josta ostit mutta silti Verkkis ei ota. Pitääkö tässä nyt kuluttaja-asiamiehen mielipidettä kysyä?
   
 10. 420

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2014
  Viestejä:
  387
  Oisko Ducky sitten tarkoittanut, että tarjoavat maksullista huoltoa?
   
 11. Charvel

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2015
  Viestejä:
  974
  En tiedä. Tuolla aiemmin saamani vastaus heiltä. Pitää varmaan kysellä että mitäs?
   
 12. Jokettaja

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2015
  Viestejä:
  65
  Tulipa nyt vähän aika sitten hommattua ensimmäiseksi mekaaniseksi näppäimistöksi Logitechin G810. Nyt muutaman päivän jälkeen olen pelannut jonkin verran ja olen huomannut WASD-näppäimien olevan muita näppäimiä löysempiä. Tämä on varmaankin ihan normaalia?
   
 13. otaar

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  1 098
  Ei niissä kai eri kytkimiä ole? Muut ovat vaan vielä käytönpuutteesta kankeita.
   
 14. Onko Corsair K65 / K70 muita hyviä RGB ledillisiä vaihtoehtoja kuin Cooler Master Masterkeys Pro RGB? Onko tuossa stantardit näppäinhatut, jotta voi vaihtaa koko sarjan, K65/K70 ei ole stantardit.
   
 15. thrill

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2009
  Viestejä:
  2 859
  Tuli nyt "pitkän" harkinnan jälkeen tilattua tuo CM Trigger Z brown kytkimillä 74.90e posteineen multitronicista. Kaipa tuo tämän langattoman 10e läpyskän voittaa. :)
   
 16. wong fei hung

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  664
  No pistin tilaukseen tumman Pok3rin ruskeilla kytkimillä. Katsotaan miten maistuu.

  Ruskeat kytkimet sain testattua. Cleareita en. Ruskeat tuntuivat ihan mukavilta. Joten niillä mennään nyt tämä kerta.
   
 17. Herra von Levee

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2007
  Viestejä:
  2 510
  -
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2016
 18. 420

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2014
  Viestejä:
  387
  Novatoucheja löytyy, muita tuskin
   
 19. macmakkara

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2013
  Viestejä:
  1 049
  Masterkeys on standardi. Mutta kannattaa muistaa että ISO ja varsinkin Nordic layoutin custom hattuja on todella hankala löytää.
   
 20. Enter tuossa taitaa olla pitkänmallinen, eli sen löytäminen on haastavaa.
  Ducky taitaa olla kuopattu pikkuhiljaa pohjoismaissa kun ei oikein mistään ole saatavilla. One TKL RGB olisi ollut kiinnostava.
   
 21. macmakkara

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2013
  Viestejä:
  1 049
  Pitkämallin entteri on ANSI ja ne kuvat jotka jimmsillä yms on ovat tuosta ANSI mallista eli jenkki mallista. jos tilaat sieltä niin saat ihan 'perinteisellä' ISO entterillä eli pysty entterillä. Noita ANSI mallin vaaka enttereitä on huomattavasti helpompi löytää kuin ISO mallin pystyentteriä.

  Kyllä duckyjä pitäisi jimmssille ja verkkokauppaan tulla ihan kaikkia mitä nordic layoutilla on tulossa. Myös onen pitäisi tulla tässä loppuvuoden aikana.
   
 22. lallijuoppo

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2009
  Viestejä:
  631
  Nyt on pari kuukautta näppäimistöön totuteltu ja täytyy sanoa, että ei minusta kyllä ole tullut mitään mekaanisen näppäimistön ilosanomaa julistavaa. Toki jos tämä tässä kestää vuosikaudet, niin on hommansa hoitanut kuten pitää, mutta toi ns. näppäimistön tuntuma ei ole edelleenkään mielestäni mitenkään taivaallinen. Tokihan se on erilainen kuin normi kalvonäppäimillä, mutta ihan samalla tavalla kummallakin kirjoittaa.

  Jos tämä tästä nyt joskus hajoaa, niin seuraava näppis ei välttämättä ole mekaaninen. Ledivalaistus, laserkaiverretut näppishatut tai paremmat sekä layout ovat tärkeimmät valintakriteerit. Ei mulla ennen ollut ledejä valintakriteereissä, mutta kyllä ne tekevät elämästä helpompaa hämärässä.

  Tosin noita kaikkia ominaisuuksia on vaikea löytää norminäppäimistä ilman hillitöntä etsintää. Jos ei jaksa etsiä just silloin, kun on tarve, niin monesta mekaanisesta noi löytyvät liikoja etsimättäkin.
   
 23. macmakkara

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2013
  Viestejä:
  1 049
  Tuo impact 600 taitaa olla cherry browneilla?
  Kannattaa kokeilla raskaampia kytkimiä jos tuntuvat liian kevyiltä yms. Esim clearit tai blackit. Itse en hirveästi noista kevyemmistä kytkimistä eli Red, Blue ja Brown välitä ja pidän raskaammista eli Black, Green ja Clear. Tosin yksi syy tähänkin voi olla että ensimmäinen cherry mekaaninen oli blackeillä ja siintä siirryin IBM:mmään jossa buckling springit...
   
 24. Manhattan Project

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2014
  Viestejä:
  280
  Tämä oli oikeastaan aika isokin syy miksi aloin alun perin katsella mekaanista näppäimistöä. En sinänsä kokenut oman kumikalvonäppiksen tuntumaa liian huonoksi kirjoittamiseen, mutta halusin tietyt ominaisuudet, ja perinteisistä näppiksistä niitä en löytänyt. Tuntui ainakin aikanaan, että yhdistelmä pieni koko, hyvä kirjoitustuntuma ja kohtuullinen hinta oli liikaa pyydetty. Siinä kohtaa kun hinta alkaa nousta yli 50 euron, voi yhtä hyvin alkaa katsella mekaanisia.

  Loppujen lopuksi voi kyllä olla ihan tyytyväinen, että päätyi mekaaniseen. Pok3r Cleareilla on palvellut kiitettävästi, vaikka 60%-layoutissa oma totutteleminen olikin. Hiljaisemmat kytkimet ei sinänsä olisi pahitteeksi, mutta tätä varten pitäisi melkein katsella Toprea tai Matiasta. Näissä sitten menee joko hinnat turhan korkealle tai vaihtoehdot vähiin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti