Mahdollinen huijauspuhelu tuntemattomasta numerosta

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja JoeG90, 23.02.2021 klo 10:10.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. JoeG90

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2017
  Viestejä:
  88
  Mulle tuli juuri kolme puhelua tuntemattomasta numerosta, jossa nainen puhuu hyvää Englantia ja kyselee kuka on puhelimen toisessa päässä koska "hänelle juuri soitettiin tästä kyseisestä numerosta".

  En ole tähän numeroon tietenkään koskaan soittanut, joten huijauspuhelulta kuulostaa.
  Eikös se näissä vähän niin mene, että jos antaa nimensä ja sanoo "yes" niin sieltä lähtee joku mukapätevä lehtitilaus ylihinnalla?
   
 2. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  3 399
  Huijauspuhelulta kuulostaa. Näissä vaan kannattaa heittää suoraan punaista luuria. Periaatteessa tuolla ei pitäisi olla mitään merkitystä vaikka Yes vastaakin. Ei ole mitenkään laillisesti sitovaa.

  Saattanut olla joku osakekoijari tai sitten "MS-tuesta". "MS-tuen" koijareita voi tosin yrittää pitää puhelimen päässä vähän pidempäänkin, niin eivät pääse heti koijaamaan muita ihmisiä jos vaan vapaa-aikaa ja tylsää on.

  https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006545498.html

  "HUIJAUSPUHELUIHIN liittyy uskomus, jonka mukaan vastaajaa houkutellaan sanomaan ”yes”, minkä jälkeen tallennettu vastaus irrotetaan asiayhteydestään ja sitä käytettäisiin todisteena osto- tai tilauspäätöksestä.

  Tällaisella ei kuitenkaan ole juridisia perusteita. Harhauttamalla saatu vastaus ei velvoita mihinkään.

  – Tämäntyyppisiä väitteitä on esitetty. Poliisin ohje on, että jos joku tällaista tekee ja siitä tulee lasku, sen voi laittaa suoraan silppuriin, Helsingin poliisin rikoskomisario Heikki Sandberg sanoi vuoden 2017 huijaussoittokampanjan aikana.

  Jos ihminen ei tiedä sitoutuneensa palveluun, ei häntä siitä voi myöskään veloittaa. Moni saattaa kuitenkin tunnollisuuttaan ja ulosoton pelossa haksahtaa maksamaan valelaskuja."
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2021 klo 10:33
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 907
  Voi olla yksi tapa aloittaa keskustelu, jossa johdatellaan sitten vedätykseen.

  Toinen voi olla että huijarit on soittanut "sinun numerosta" (ei oikeasti, mutta näyttäneet sinun numeroa soittajana) sinne tänne ja osa heistä jotka eivät kerinneet vastaamaan niin soittelevat sinulle "takaisin". Jälkimmäisessä vaihtoehdossa puheluita tulee lisää, ja pahimillaan numerosi joutuu jollekkin spämmi listalle.
   
  JoeG90 ja Desgorr tykkäävät tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti