Maahanmuuttajien "kotouttaminen" .. Mitä se tarkalleen on tai pitäisi olla?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja etusukunimi, 05.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/799...lansimaalainen-elamantapa-ja-kulttuuri-voivat

  Kosovosta Suomeen vuonna 1992 muuttanut kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Fatbardhe Hetemaj sanoo, että puutteellinen kotoutuminen on ainakin osasyy maahanmuuttajien Suomessa tekemiin rikoksiin.

  -Mielestäni sekä suomalaisten että tänne muuttaneiden on katsottava peiliin: miksi Suomessa joidenkin väestöryhmien kotoutuminen onnistuu paremmin kuin muiden? Miksi jotkin väestöryhmät eivät näytä pääsevän osaksi suomalaista yhteiskuntaa, kun taas ongelmia ei ole esimerkiksi kotoutumisessa Yhdysvaltoihin, hän kysyy Puheenvuoron blogissaan.

  Hetemajn mukaan onnistuneessa kotoutumisessa on myös kyse hyvin paljon kotikasvatuksesta ja erilaisten kulttuurien kohtaamisesta.

  -Maahanmuuttajalle länsimaalainen elämäntapa ja kulttuuri voivat olla shokki, jossa naisella on vapaus valita ja mahdollisuus toimeentuloon ilman miestä. Jos tällaista mallia ei ole saanut kotoa ja lähiympäristöstä, ristiriita on valmis. Patriarkaalisissa yhteiskunnissa eläneiden ja kasvaneiden kulttuuri sekä käsitys naisen ja miehen asemasta poikkeavat pääsääntöisesti länsimaalaisesta. Tätä tukevat lisäksi rakenteet, kuten myös monet uskonnot. Patriarkaatti on ajattelutapa ja rakenne, ei sukupuoli. Eri maissa, uskonnoissa ja kulttuureissa naisen asema tai asenne esimerkiksi raiskauksiin on varsin erilainen. Kulttuuritausta ei noin vain muutu maata vaihtamalla. Olen itse sitä mieltä, että todelliset muutokset tapahtuvat kulttuurien ja uskontojen sisällä, eivät ulkoa tarjottuina malleina. Kannettu vesi ei kaivossa pysy, hän sanoo.

  Samalla Hetemaj toivoo samanlaista mediajulkisuutta suomalaisten tekemille kotiväkivaltarikoksille.

  -Suomalaisessa yhteiskunnassa esimerkiksi konservatiivinen äitimyytti on niin vahva, että täällä vaietaan kuoliaaksi äitien uupuminen ja väkivalta omia lapsiaan kohtaan. Järkyttävimmillään tämänkaltaiset tapaukset ovat johtaneet lapsisurmiin. Äitimyytti on ainakin alkanut murtua, mutta teoille ei ole löydettävissä oikeutusta. Mielestäni on aiheellista sekä välttämätöntä keskustella rakentavasti ja ennakkoluulottomasti siitä, mistä jonkin ryhmän yliedustus tietyissä rikoksissa johtuu, sekä miten siihen voidaan puuttua.

  Kuten tuon uutisen kommenteissa todetaan, Yhdysvallat eivät käytä mihinkään "kotouttamiseen" juuri mitään rahaa.
  Olisiko yksi ongelma juuri tämä hyysääminen, jota myös kotouttamiseksi kutsutaan?
  Siis tätä "kotouttamista" tulisi kovasti lisätä. Tämäkään Hetemaj ei kyllä kerro yhtään sen tarkemmin, mitä ihmettä sen pitäisi sitten olla?

  Ero USA:an on siinä että sinne maahanmuuttajat MENEVÄT TÖIHIN ja täällä taas tulevat sosiaalitoimiston eläteiksi. Ihan kuin ei sana kiiri sinne kehitysmaihin internetin yms kautta että tulkaa kaikki tänne, ei ole töitä eikä tarvitse tehdä töitä. Sossutäti antaa rahaa uskomattomia määriä. Uskomattomilla määrillä tarkoitan sitä että joku perus afrikkalainen/aasialainen saa sosiaalitoimistosta kuukaudessa saman verran rahaa mitä kotimaassaan hän saisi 2-3 vuodessa raatamalla töitä aamusta iltaan.

  En tiedä oliko tästä(kään) soveliasta tehdä omaa ketjua. Ei ollut nyt muutakaan tekemistä :)
   
 2. Tuomio

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2004
  Viestejä:
  994
  Niin, siis lähtökohdat ovat suurinpiirtein nämä, johtuen esihistorialliselle tasolle jämähtäneestä Islamista joka on yhtäkuin tulijoiden kultuuri.

  - Ei välttämättä luku/kirjoitustaitoa, joka edeltää minkään opin olemassaoloa. Ovat siis koneinsinööreja eli osaavat kätkeä Hiluxin konetilaan 75kg ammoniumnitraattia.
  - Kuolemantuomio sopiva kohtalo vääräuskoisille (eli meille)
  - Ei todellista ymmärrystä koraanista, kaikki käsitykset tulevat Jihad-Imaamilta (lukutaidon puute yleensä estää lukemasta Muhammed-pedofiilin oppeja itse)
  - Valtaosa muslimeista on kreationisteja, evoluutio tai muut biologian opit ovat saatanan keksintöjä.
  - Yleensä "natseja", eli antisemitistejä (ja ylpeitä siitä ovatkin).

  Tässä on aikalailla Homo Sapiens - 1000jKr. Suomalainen 8 vuotias lapsi on oppineempi.
   
 3. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  kun Persut erittelivät maahanmuuttajien "kotoutumista" etnisen taustan perusteella alkoikin heti rasismi huutelut monella hyysärillä ja toimittajalla.

  on erikoista ettei tosissaan saisi Valtio muka itse valita mistä maailmankolkasta näitä maahanmuuttajia mieluiten otettaisiin

  Ateisteja ahkeria Aasialaisia vai Jihad-Islam hurahtaneita lukutaidottomia vätyksiä.

  Valintaa ei saa tehdä koska se on rasismia.

  Eikö työpaikoillakin pitäisi lopettaa sitten työhaastattelut? Se joka ensimmäisenä ehtii työhaastatteluun saa paikan, muutenhan se on rasismia.
   
 4. Turmelo

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2002
  Viestejä:
  1 004
  Tuo vertaus USA:n maahanmuuttajiin selittää eroa paljonkin.
  Kun jenkkeihin lähdetään, on lähtökohtaisesti ajatus on mennä sinne töihin/menestymään ja integroitua "jenkiksi" .
  Kun Suomeen saavutaan, on ajatus että ollaan vaan ja saadaan rahaa ja asunto ja ei tarvitse sopeutua eikä muuttua, vaan voidaan olla omissa ryhmissään ja vaaditaan erikoisetuuksia. Näin kärjistetysti ja tiettyjen ryhmien näkökannasta.

  On olemassa myös paljon maahanmuutaja ryhmiä tietyistä kansallisuuksista, joita voisi hyvinkin ottaa Suomeen lisää, vaikka nyt joidenkin muiden kansallisuuksien tilalle.
   
 5. Varis tori

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2015
  Viestejä:
  1 162
  Maahanmuuttajille pitäisi opettaa maan tavat heti ensimmäisenä. Mitä täällä saa tehdä, mitä ei saa tehdä. Ja se että täällä miehet ja naiset ovat tasavertaisia keskenään. Eikä suomen kielen oppiminenkaan pahaa tekisi. Siitä sitten osaksi yhteiskuntaa normikansalaisen tavoin.
   
 6. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Kotouttaminen voisi mun mielestä olla sitä, että lähetettäisiin pakolaisena tulleet maahanmuuttajat takaisin kotimaahansa, mikäli eivät ole sopeutuneet tänne suomeen. Eli jos ei ole töitä, jos yksikin rikos taustalla jne.
   
 7. byrokraatti Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 122
  Kotouttaminen onnistuu ainoastaan jos yksilö kokee pääsevänsä toimivaksi osaksi ympäröivää yhteiskuntaa. Tämä onnistuu helpoiten opiskelun tai työn kautta. Niin kauan kun maahanmuuttajat syrjäytyvät työttömiksi täysin ulkopuolisiksi yhteiskunnasta, niin ei ole mitään mahdollisuutta onnistuneeseen kotouttamiseen. Luulisin että lähes aina nämä jengiytyneet tai muuten ongelmatapauksiksi muuttuneet maahanmuuttajat ovat enemmän tai vähemmän syrjäytyneet suomalaisesta yhteiskunnasta ja työelämästä. Heidän tilanteensa on usein lohduton, eivätkä he näe että heille on mitään mahdollisuuksia pärjätä suomalaisessa yhteiskunnassa, ja tämä elämän näköalattomuus luo jengiytymistä. Ne maahanmuuttajat jotka kokevat itsensä aidosti toimivaksi osaksi yhteiskuntaa, oli se sitten työn tai opiskelun kautta, varmasti kotoutuvat ja integroituvat suomalaiseen yhteiskuntaan hyvin, eivätkä jengiydy ja ajaudu rikollisille teille. Työ on kotoutumisen onnistumisen kannalta todella tärkeää.
   
 8. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  Aika ankaraa. Työttömyyshän ei ole maahanmuuttajien vika, vaan esim. Kokoomuksen tahtotila. Esim Vartiainen tätä haluaa lisätä. Massatyöttömyys luo työpaikkoja, sitähän se läskipää jaksaa hokea jatkuvalla syötöllä. Niin. halpatyöpaikkoja. Voidaan polkea palkat alemmas jolloin kilpailykyky paranee. Onhan sekin teoria.

  Samalla toki virkamiesten kuten läskipää Vartiaisen palkkaa pitäisi laskea -25% heti välittömästi ja tuhota kaikki monopolit ja kartellit Suomesta pois. Eli todella tuoda vapaata kilpailua ja markkinataloutta. Mutta eihän läskipää Vartiainen sitä tarkoita.

  Virkamiesten ja kartellien eduista on pidettävä tiukasti kiinni. Mutta luotava samalla alempi yhteiskuntaluokka joita saadaan hakata mielinmäärin.

  Ja siis itse olen vuosikausia äänestänyt Perussuomalaisia. Voi silti olla että ensi vaaleissa meneekin ääni jo Piraateille tai Muutos puolueelle.
   
 9. Zardask

  Rekisteröitynyt:
  26.02.2014
  Viestejä:
  118
  Mutta onko se sitten Suomalaisten vika että tälläistä syrjäytymistä tapahtuu? Ihan varmasta näillä syrjäytyneillä olisi mahdollisuus lähteä esim. opiskelemaan mutta taitaa olla ihan omasta haluttomuudesta lopulta kiinni. Ei heitä kukaan ole pakottanut jengiytymään, ei ainakaan Suomalainen yhteiskunta.
   
 10. byrokraatti Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 122
  Sanoisin että syytä on varmasti molemmissa osapuolissa. Suomi ei ole oudon kielen, kulttuurin, kylmän ilmaston ja etäisten ihmisten takia varmastikaan helpoin maa ulkomaalaiselle integroitua. Niin maahanmuuttajat kuin suomalaisetkin voisivat entistä enemmän edistää maahanmuuttajien kotoutumista yhteistuumin.
   
 11. jonkka3

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2013
  Viestejä:
  2 398
  Jokainen voi miettiä omalta kohdaltaan mitä käytännössä tarkoittaisi jos pitäisi vaihtaa maisemaa pysyvästi. Jokaisella on eri lähtökohdat ja mikä nuorelle, osaavalle, kielitaitoiselle voi olla helppo siirtymä, voi toiselle olla lähes ylitsepääsemätön paikka.

  Mielestäni suurempi kysymys kuin kotouttaminen on maahanmuuttopolitiikka. Meillä ei ehkä ole samanlaisia mahdollisuuksia valita kerma päältä kuin eräillä toisilla mailla, mutta pitääkö tänne silti haalia kaikki häviäjät vain maahanmuuton vuoksi?
   
 12. Uber417 Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2015
  Viestejä:
  38
  "Ero USA:an on siinä että sinne maahanmuuttajat MENEVÄT TÖIHIN ja täällä taas tulevat sosiaalitoimiston eläteiksi. Ihan kuin ei sana kiiri sinne kehitysmaihin internetin yms kautta että tulkaa kaikki tänne, ei ole töitä eikä tarvitse tehdä töitä. Sossutäti antaa rahaa uskomattomia määriä. Uskomattomilla määrillä tarkoitan sitä että joku perus afrikkalainen/aasialainen saa sosiaalitoimistosta kuukaudessa saman verran rahaa mitä kotimaassaan hän saisi 2-3 vuodessa raatamalla töitä aamusta iltaan."

  Niin saatanan totta!!
   
 13. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 737
  OFFTOPIC

  Oli tuossa tällä viikolla uutisissa että kuinka paljon rahaa menee Suomella eri kansaryhmien kotiuttamiseen. Siinä Somalien osuus oli erittäin paljon isompi kuin muiden, tyyliin venäläisten osuus oli 10% somaleiden osuudesta.
   
 14. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  No mietitään niinpäin jos tässä peruspersu lähtisi vaikka johonkin Arabialaiseen valtioon ja hakisi sieltä töitä. Tai siis jos siellä olisi hyvä sosiaaliturvajärjestelmäkin.

  Ensimmäinen helvetin hankala asia todellakin olisi opetella sitä kieltä sekä kirjaimia. Siinä menee kyllä heittämällä 10 vuotta ainakin minulta mikäli ne pystyisin opiskelemaan.. Siinä on yksi hemmetin iso ongelma.

  Mutta tänne tulevista moni on lukutaidoton, joten ehkä kynnys opetella suomen aakkoset ja kielen perusteet olisi hieman helpompaa, ainakin luulisin että meidän ääkköset ovat loogisempia kuin arabialaisten harakanvarpaat, tämä on mutua täysin..

  Mutta, johonkin Dubaihin yms mennäänkin töihin. Todella matalapalkkaisiin töihin ja jos alat lakkoilemaan tai ruinaamaan jotain sosiaaliturvaa niin tulee raippaa ja karkoitus. On hivenen tiukempaa siellä lainsäädäntö ymmärtääkseni.

  Mutta se, että toisen sukupolven mamut eli ensimmäisen aallon lapset ja nuoriso käyttäytyy holtittomasti on sitten eri asia.. Kai siellä joku vanhempien katkeruus kumpuaa lapsien ja heidän työttömyyden kautta sitten kaikenlaiseen älämölöön. Eipä sitä nyt niin hirveästi vielä Suomessa ole, koska onneksi emme ota 100.000 mamua vuodessa kuten naapurimaa Ruotsi tekee.
   
 15. KapipaK

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2013
  Viestejä:
  949
  Mielestäni tämä viesti tiivistää kaiken mikä suomen kotouttamisessa on vialla. Maahanmuuttajat nähdään joinain rassukoina, joita suomalainen yhteiskunta polkee jalkoihinsa. Täällä kun on niin rankkaa, tässä yhdessä maailman pehmeimmässä yhteiskunnassa koko maailmassa.

  Nykytilanteessa varsinkin humamuilla vaihtoehtona on joko kotoutua tai saada ikuisesti rahaa sossusta.

  Kun vaihtoehdot pitäisi olla, kotoudu tai löydät itsesi mogadishun/bagdadin/ym. lentokentältä.
   
 16. MkH

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2001
  Viestejä:
  3 626
  Syrjäytyminen on vain pelkkä oire, kun Islam on tauti. Tietenkään eivät sopeudu länsimaihin, kun oppivuodet on vietetty koraanikoulussa, jossa Jihad-Imaami on toitottanut muslimien ylivertaisuutta orjakansoihin verrattuna, sekä muita Koraanin totuuksia, kuten antisemitismiä, misogyniaa ja homovihaa. Sitten he saapuvat länteen, ja sen sijaan että nämä "totuudet" osoitettaisiin oitis hevonpaskaksi, niin täällä esitetään ymmärrystä ja tukea niihin perustuville keskiaikaisille asenteille. Sama kierre jatkuu sitten sukupolvesta toiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2015
 17. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 835
  Vähän offtopic, mutta tätä ketjua lukemalla on aika vaikea olla huomaamatta, että joillakin näyttää olevan aika vahva pelko itse Islamia kohtaan. Mutta en nyt tiedä onko se Islam varsinaisesti syypää sen enempää kuin vahva uskonto itsessään. Luulisin että enemminkin ongelmia tuottaa huonot elinolot ja alkeelliset elämän tavat, jotka aiheuttaa katkeruutta ja altistavat aivopesuun. Aika samanlaisia piirteitä oli myös kristinuskolla silloin kun täällä meillä oli huomattavasti heikommat elinolot. Ja kannattaa myös muistaa, että on myös muslimimaita kansalaisten elinolot on samaa (tai jossain mielessä jopa parempaa tasoa) kuin meillä ja tuskin heistä kukaan on tänne tulossa Suomen sossuluukulle tai alkamaan Jihadisteiksi terroristiiskuja tekemään. Ja muutenkin suurin osa jotka tälläkin hetkellä varsinaisesti (sormen heristelyä lukuunottamatta) taistelee Isistä ja muita Jihadeja vastaan taitaa olla itsekkin suurimmaksi osaksi Muslimeja (esim. Arabi maiden tekemät iskut Yemeniin).
   
 18. RantuRambo

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2012
  Viestejä:
  2 523
  Työ kotouttaa.

  Suomen ja Usan ero on siinä, että Usassa laitonkin maahanmuuttaja saa helposti kohtuullisesti palkattua työtä. Työnsaantiin ei myöskään vaikuta alkuperämaa samalla tavalla kuin täällä.

  Täällä maahanmuuttaja ei saa helposti työtä vaikka tausta olisi mikä tahansa.

  Ilman työtä ja osallistumista yhteiskuntaan, ei ole motivaatiota myöskään sulautua muuhun porukkaan vaan katkeroidutaan ja eristäydytään omaan yhteisöön. Ilmiö on sama kuin työttömien syrjäytyminen, mutta kertaluokkaa hankalampana.

  Usassa myös muslimit kotoutuvat tehokkaasti joten perimmäinen syy ongelmiin tällä saralla ei ole uskonto.
   
 19. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  Siinä se kaiken ydin nyt on selkeästi boldattuna.
  Vielä kun joku "kotouttaja" hyysäri porukka tämän ymmärtäisi.
  Ei ihminen (varsinkaan mies) tarvitse elämässään mitään muuta kuin TYÖTÄ. Kaikki muu tulee sitten automaattisesti siinä oheistuotteina.

  Ei tarvita minkäänlaisia "kotoutus" toimia kun poliitot tekisivät tästä valtiosta yrittäjäystävällisemmän vähemmän byrokraattisen paikan elää, työskennellä ja harjoittaa yritystoimintaa.

  Ei, päinvastoin nämä ELY AVI VALVIRA yms nihilistit suojatyöpaikoissaan tekevät kaikkensa hankaloittaakseen kaikkea mahdollista.

  Eu keksii direktiivin (joka on SUOSITUS) niin sitä noudatetaan heti kuin Suomen perustuslakia saatana.
   
 20. Berzza

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2013
  Viestejä:
  738
  "Kotouttaminen" pitäisi olla sitä, että tulkoon tänne, jos itse maksaa kulunsa. Veronmaksajien varoja ei pidä antaa yhtä ainutta senttiä ulkomaalaisille. 99% maahanmuuton ongelmista häviää samantien.

  A) Tänne tulee sen jälkeen pelkästään oikeasti töihin tulevaa porukkaa.
  B) Nykyiset loiset joko muuttavat pois tai kuolevat talvella pakkaseen.

  Tässä ei ole yhtään mitään rasistista. Näin se homma toimii suurimmassa osassa maailman maista. Jostain syystä täällä on vaan päätetty tuhota oma yhteiskunta ja pistetään vielä työtätekevät kansalaiset maksamaan tämä lysti.

  (Pitäisi kyllä muuttaa suomalaistenkin toimeentulotuki ja avustukset siten, ettei rahaa pistettäisi tilille, vaan kämppä maksettaisiin ja olisi joku kortti, jolla voisi ostaa ruokaa. Ehkä muutaman kympin voisi kuussa pistää tilille, jos tartteisi kalsareita ja sukkia ostaa, mutta ei nykytyyliin, että sieltä tulee se touhutonni kuussa tilille diskorahaa)
   
 21. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  Ei ne maahan muuttajat niin haluttuja ja helposti työllistyviä taida Amerikassakaan olla.
   
 22. RantuRambo

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2012
  Viestejä:
  2 523
  Usassa ei pitkälle pötkitä ilman työtä joten käytännössä lähes kaikkien maahanmuuttajien on pakko saada jostain jonkinlaista työtä - kysyntä on siis kaikesta huolimatta paljon korkeammalla tasolla kuin Suomessa jossa tietyt maahanmuuttajaryhmät eivät käytännössä saa mitään työtä.
   
 23. etusukunimi

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2015
  Viestejä:
  3 630
  Jaa olet sitä mieltä että työttömälle jää 1000 euroa kuukaudessa käyttörahaa vai?
  No elä sinä siinä uskossa sitten... Fakta nyt vaan on että käteen jää max n. 500 euroa kuussa.
   
 24. MkH

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2001
  Viestejä:
  3 626
  Vahva ja alkuntainen, kirjainta myöten tulkittu uskontohan se syypää on. Koraani itsessään on kuitenkin vain pitkälti juutalaisista ja kristillisistä teksteistä plagioituja tarinoita. Tietyt asiat ovat kuitenkin mahdollistaneet Islamin säilymisen samassa muodossa kuin sen syntypäivinä. Toki se on myös paljon nuorempi uskonto kuin Kristinusko tai Juutalaisuus.

  Persianlahden valtiot, joissa elintaso tosiaan on parempi kuin Suomessa (ainakin muslimimiehillä) todistavat kyllä nuo väitteet vääräksi. Sieltähän virtaa miljardikaupalla rahaa eurooppalaisiin koraanikouluhin ja muslimiyhteisöille vastineeksi radikaalin Islamin levittämisestä. Eurooppaan kohdistuneiden terrori-iskujen tekijät ovat myös nauttineet samasta elintasosta, kuin saman sosiaalisen aseman omaavat valkoiset eurooppalaiset, joten ei elintaso yksinään ole selittävä tekijä.

  Qatarin, Saudi-Arabian ja muiden vastaavien öljyrahaa on virrannut miljardeja sunnijihadisteille. Nyt ovat kuitenkin pelko perseessä, koska ISIS:n tulkinta Islamista vaatiikin myös heidän kuningaskuntansa tuhoamista. Eivät he radikaalia Islamia vastaan sodi, vaan valta-asemansa (ja päänsä) säilyttääkseen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2015
 25. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Diskoraha taisi tuossa olla liioittelua, ja tarkoitettiin vastikkeettoman tulon kokonaismäärää. Työttömälle maahantunkeutujalle saattaa toki erilaisten värilisien kanssa tulla tonni sitä diskorahaakin, mutta ei tietenkään normaalille asiakkaalle.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti