Luottokorttien vertailua

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Mirrocle, 09.01.2011.

 1. damu

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2003
  Viestejä:
  998
  Kyllä mulla ainakin on aina menneet ihan siinä valitussa valuutassa käännökset suoraan euroiksi.

  Tosiaan tuo PayPal tunnistaa kortin norjalaiseksi kun sen lisää ensimmäistä kertaa ja tarjoaa veloitusta NOK:lla "for convenience", mutta siitä selviää kun käy muuttamassa, että käyttää aina kortin valuuttaa jolloin veloitus menee valitussa valuutassa ja Norwegian tekee käännöksen suoraan euroiksi.

  En muista kirjoittelinko tänne jossain vaiheessa, mutta laitoin muuten tuossa joku aika sitten luottorajan korotushakemuksen menemään nettisivujen kautta ja laittoivat suoraan 10000€ kortille.
   
 2. arthur2.0

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  553
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  Voisitko selventää tätä uudelleen "käyttää aina kortin valuuttaa jolloin veloitus menee valitussa valuutassa ja Norwegian tekee käännöksen suoraan euroiksi." Siinä tuntuu olevan hieman epäloogisuuksia, ensin sanot että valitset että käyttää aina kortin valuutta, ja sen jälkeen veloitus menee valitussa valuutassa? Eikö kortin valuutta ole euro? Millä perusteella Norwegian tekee käännöksen "suoraan" euroiksi. Onko sinulla antaa joku paypal transaktioesimerkki Norwegian-laskustasi, jossa olisi käytetty esim USD tai GBP valuuttakonversiota EUR:iin NOK:in sijaan?
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2017
 5. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Minä voisin kysyä toisin päin, onko sinulla jossain muualla muulla valuutalla tehty ostos kierrätetty NOK:n kautta? Jos Norwegian toimisi vastaavasti kuin Amex, kaikki valuuttaostokset sekä netissä että kassoilla kierrätettäisiin.
   
 6. damu

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2003
  Viestejä:
  998
  Oli ehkä huonosti selitetty, mutta tarkoitin: PayPalista valittuna, että käyttää kortin valuuttaa = tarkoittaa, että PayPal veloittaa korttia siinä valuutassa jossa ostos on PayPalissa (eli esim. USD, AUD jne..) ja korttiyhtiö tekee itse käännöksen laskutusvaluuttaan.

  Olen tehnyt varmaan ~20 ostosta PayPalin kautta kortilla eri valuutalla kuin euro, eikä yhdenkään valuutttaa ole muunnettu Norjan kruunuksi missään vaiheessa.

  Todennäköisesti tässä on nyt sekoitettu se, että kun kortti lisätään PayPaliin se tunnistetaan norjalaiseksi kortiksi jolloin PayPal tuputtaa omaa valuutanvaihtopalveluaan eli veloitus kortille tehdään Norjan kruunuissa vaikka ostos olisi missä valuutassa tahana. Samaan tapaan kun jos lisäät sinne suomalaisen pankin kortin PayPal yrittää veloittaa euroissa kaikkia ostoksia. Siksi tuo esimerkin GBP ostoksesi on ensin PayPalin toimesta käännetty -> NOK ja kun maksu on välitetty kruunuissa Norwegianille, se muuttaa sen euroiksi joka on kortin laskutusvaluutta. Tässä tapauksessa Norwegian ei siis edes näe mikä valuutta sinulla on PayPal-transaktiossa kauppiaalle, vaan ainoastaan tuon NOK veloituksen jonka PayPal tekee.

  Kannattaa tarkastaa aina ennen maksua, että veloitus menee oikealla valuutalla. Tuossa ylempänä oli tuo linkki, jonka kautta sen saa vaihdettua vakioasetukseksi.
   
 7. SBeckham

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2015
  Viestejä:
  668
  Oikein hyvä kysymys, minulla ei valitettavasti taida olla muuta kuin Paypalin kautta muussa valuutassa olevia kauppoja, joten en pysty todentamaan tätä väitettä.

  Kiitos uudelleenselityksestä. Ymmärrän mitä tarkoitat.

  Itselläni on edelleen kolme faktaa, jotka eivät voi pitää paikkansa.

  1. Veloitus on kuitin mukaan tehty GBP
  2. Paypal asetus on vaihdettu veloittamaan aina ostosvaluuttassa
  3. Norwegianin laskussa näkyy NOK kurssimuunnos.

  Todennäköisesti pätevin selitys, mikäli damun väite pitää paikkansa, on että fakta 2 ei pidä paikkansa. Ehkä tässä on käynyt niin, että vaikka oletusasetus on oikein, olen ehkä tämän maksun kohdalla klikannut/jättäny klikkaamatta, jotain paypalin vaihtoehtoa (kuten; käytä oletus maksuvaluuttaa tjsp.).. hmmm. ehkä jatkan tätä kuitenkin ennemmin Norwegianin kanssa. Toisaalta itselläni ei ole mitenkään taloudellista intressiä tässä (kyseessä maksimissaan varmasti muutamia eurosenttejä) ja lähinnä kiinnostaa miten prosessit oikeasti toimivat ja kuinka luotettava Norwegian on jatkossa.
   
 8. v1L

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  46
  Tässä tapauksessa Norski toimii aivan oikein, he eivät voi vaikuttaa valuuttaan jolla transaktiot heille tulevat. Eli samoilla linjoilla damun kanssa, Norskin kautta et saa asiaan ratkaisua. Itse olen huomannut samaa USD->NOK->EUR -jumppaa etenkin eBaysta tilatessa. Eli vaikka tuo valuutanmuunnoksen asetus PayPalissa on laitettu oikein, se silti vääntää väkisin kruunuiksi. Mielestäni melko tympeää toimintaa asiakkaan kannalta.

  Noh, onneksi foorumeilta löytyy tästä kokemuksia sekä myös workaround: https://www.paypal-community.com/t5...currency-conversion-option/m-p/1148702#M82199
   
 9. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Hola! Tuli kanssa Norskin kortti tilattua. Onko mitään suurta rahallista merkitystä nostaako käteistä Yhdysvalloissa Norskin kortilla tai vaikka Nordea Goldilla tai S-pankin luottokortilla, jos nostoja on pari ja yhteissumma on luokkaa muutamia satoja dollareita? Entä kortilla maksaessa paikan päällä?

  Entä euro-alueella korttimaksujen kanssa?

  Jenkeissä tulee yleensä kannettua käteistä tippauksien yms. takia, mutta euroopassa yleensä vinguta vain korttia. Molempiin olisi matkat lähiaikoina.
   
 10. Pihlaja

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2013
  Viestejä:
  430
  Norwegian ottaa nostosta "vain" valuuttamuunnoskulun eli 1,75% visan kurssin lisäksi.

  Nordea ottaa mauttomat 2 euroa per kerta + 3% + mastercardin kurssi. Joihinkin valuuttoihin tuo mastercardin kurssi on paljon huonompi kuin "tilikurssi", joten tuo on ollut yhteensä luokka 2euroa + 4,5%.

  S-pankki 2 euroa/kerta + 2,5% + visan kurssi.

  Kaikkiin näihin tulee tietysti lisäksi mahdollinen automaatin ylläpitäjän kulu.

  Itse on kyllä tullut tehtyä niin, että maksaa kortilla aina kun pystyy ja on vaihtanut pankissa etukäteen dollareita, mutta olishan tuo Norwegian varmaan sitä halvempi.
   
 11. - NFE -

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2000
  Viestejä:
  1 098
  Norwegianin etu on myös, ettei tartte kerralla nostaa paljoa kulujen minimoimiseksi. Eli ei tartte kuumotella setelitukku taskussa.
   
 12. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Okei, eli eroja on nostamisessa jonkin verran. Maksamisessa kaikki on samalla lähtöviivalla? Eiköhän tuo reissuun tule siis mukaan otettua.
   
 13. nikoliz

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2012
  Viestejä:
  674
  Parastahan Norwegianin kortissa on ettei tule niitä jatkuvia debit vai credit kyselyjä.
   
 14. googleIsMyFriend

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2017
  Viestejä:
  29
  Onko täällä amexin käyttäjiä? Kysymys kuuluisi: Mites noita rewards pointseja voisi parhaiten käyttää kun tavaraa netistä tilaa? Tiedän että ainakin safe key puljujen kanssa se onnistuu, mutta nyt olisi tarkoitus tilata ulkomailta tavaraa. Antaako paypal jonkin mahdollisuuden käyttää noita pisteitä?

  No joo, idiootilla liian hankalat vehkeet :(
   
 15. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Mitenkäs se nyt Norwegianiin liittyy, jos ei käytä perssuomalaisten pankkien oletuksena tarjoamaa epäkäytännöllistä ja hankalaa yhdistelmäkorttia? Saahan noita erillisiä luottokortteja vaikka mistä; jopa niistä persupankeista jos osaa valita mitä tuotteita haluaa ostaa eikä aina sano kassan ämmälle kthxbye.

  Onhan se ehkä joillekin liian kallista, kun kuukausimaksu nousee eurolla ja/tai sitä ei voi kuitata poonuksilla, mutta yleensä syynä on tietämättömyys ja välinpitämättömyys. Tätä markkinoiden kalleimman tittelistä - vailla mitään statuseksplusiivisuutta - kilpailevaa tuskin kuitenkaan voi perustella hinnalla.
   
 16. Joda^

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2013
  Viestejä:
  105
  Miten tod.näk määräaikaisella työsopparilla irtoaa mitään luotto/maksuaikakorttia?
   
 17. platinumi

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2013
  Viestejä:
  207
  Mulla ainakin irtosi Bank Norwegian credit 4000e luottorajalla.

  Ja onhan näitä opiskelijoille suunnattuja luottojakin tietyn opintopistemäärän jälkeen jotkut kaverit ottaneet.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017
 18. Minato

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2014
  Viestejä:
  9
  Norwegianin luottokortin saa tiettävästi kuka tahansa, jonka luottotiedot ovat kunnossa ja ilmoittaa hakemuksessa säännölliset tulot. Eivät ilmeisesti tarkista itse tulotietoja mitenkään.
   
 19. joo22

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  776
  Nykyään vaativat otteen verotodistuksesta sekä viimeisimmän palkkanauhan. Muutenkin kriteerit kiristyneet huomattavasti alkuajoista. Ei ole vaikea tajuta, että luottotappioita on tullut todella paljon kun kaikille pultsareille myönnettiin keksityillä tiedoilla isoja summia.
   
 20. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 439
  Hyvä, että haluavat nykyään seuloa asiakkaita, kenelle luovutetaan kortti. Tuolla helpolla antamisella korttien määrät nousivat nopsaan. Ja tuosta ei ole pitkä matka, että nostavat uusille asiakkaille korot sinne 10-15% kuussa eli uudet maksavat vanhojen asiakkaiden "tappiot". Sekä vaativat vähintään 10% vähintään kuussa.

  Ja eiköhän se tiedetty alusta saakka, että tulevat tekemään pahemmin tappioita kortin kanssa.
   
 21. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
  Eivät ainaskaan opiskelijoilta kysele mitään.
   
 22. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Ei minulta ainakaan vaatinut.
   
 23. Jupsu3

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  335
  Itelle ainakin tuli suoraan hylky kun hain(suoraan kun painoi seuraava niin tuli että ei saa), koska työtön tällähetkellä ja tulot reilu 1300€/kk.. Onko ideaa mistä saisi luottokorttia kun on työtön? Ja paskamyrskyn estämiseksi, ei en ole ostamalla luotolla koska varat eivät riitä, vaan ulkomaan tilauksien takia.. Korollakaan ei ole väliä jos vain edullinen, koska maksan aina yhdessä erässä. Pitää varmaan ilmottautua takasin kouluun kun reilu 100op siellä käyty ja sitten saa mikä on aivan järjetöntä..:D
   
 24. Inq

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2001
  Viestejä:
  1 317
  Prepaid-luottokortti?
   
 25. lervatti

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2014
  Viestejä:
  30
  Ei nettitilauksiin luottokorttia tarvitse, mikä hyvänsä visa electron tai debit kortti toimii käytännössä kaikkiin nettikauppoihin. Joillakin pankeilla pitää erikseen käydä verkkopankista laittamassa nettikäyttö päälle mutta sen jälkeen kortti toimii samalla tavalla kuin luottokortti nettikauppoihin. Itsellä aikanaan ollut Nordean electron, danske bankin electron ja danske bankin mastercard debit, hyvin on toimineet netissäkin.
   
 26. pähk1nä

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  879
  Ei tavitse ei, mutta jos kakka osuu tuulettimeen, niin luottokortilla maksetusta on helpompi saada rahat pois. Paypal on toki myös vaihtoehto, mutta ei kaikkialla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti