Lumilautailu

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Siervo, 15.01.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Siervo

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  3
  Onkos murossa snoukkaajia? Itse lautailen kovin mielelläni, ja siksi harmittaakin, että Espoossa on vaan Serena, jossa on paskat rinteet. Lapissa on ihan ok-meininkiä. Sveitsissä en oo käyny.

  Burtonin lauta pötköttää tossa vieressä.

  Mites te muut murolaiset?
   
 2. Tsaikovski

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  3
  Et oo käynyt Kirkkonummella kokeilemassa? Tai Talmassa?

  E: Tässä on ton Kirkkonummen Peuramaan sivut: http://www.peuramaa.com/
   
 3. BuRaX

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  47
  Kerran talvessa tulee käytyä viikko laskemassa lapissa.
  Levin rinteet on oikein mieluisia laskea laudalla, pitkät siirtymät meinaa kyllä vähän ärsyttää.
   
 4. smato

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2000
  Viestejä:
  4 049
  Itävallassa kun kävi kerran niin Levin nyppylä tuntuu sen jälkeen aika surulliselta siellä kun olin viikon uudenvuoden yli ja siirtymät ovat yhtä helvettiä. Himosta etelämmässä en ole tainnut laudalla edes käydä (siis Suomessa)[signature]Don't worry I've got an idea. Idea so smart my head would explode if I even began to know what I was talking about[/signature]
   
 5. Drolli

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  75
  Kokeile pyttipannulautailua
   
 6. Benighted|

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2004
  Viestejä:
  1 615
  Monesti hiihtolomalla tullu lapissa käytyä lautailee joko Levillä tai Ylläksellä, mut nyt vähän jostain syystä jäänyt.
  Itse kyl Levistä tykkään selkeesti enemmän offareitten takia vaikka Ylläs niistä offareista on tunnetumpi, mutta siellä täytyy nähdä selkeästi enemmän vaivaa niille pääsemiseen. Levillä löydettiin kaverin kanssa yks aivan loistava offari, joka päättyy hiihtoladulle. Hiihtolatua pitkin löytää helposti takasin hissille ja sit taas uudestaan. Aina täysin koskematonta ja mukavan pitkä ja todella leveä ja puita just sopivan harvassa.
  [signature]"A man without religion is like a fish without a bicycle"[/signature]
   
 7. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Vaimo antoi synttärilahjaksi lahjakortin johon kuuluu lumilaudan vuokra, neljän tunnin hissilippu ja tunnin aloittelijakurssi, joten pitänee kokeilla parin kaverin kanssa miltä lautailu tuntuu.

  Laskettelua harrastin nuorempana kohtuullisen aktiivisesti (perinteisillä laskettelusuksilla), mutta eri lajissa sattuneen polvivamman jälkeen rinnepuuhastelu jäi käytännössä kokonaan, rajoittuen käytännössä vain 1-2 krt talvessa vuokravehkeillä kaatuilemiseen. Lähiviikkoina siis todennäköisesti selviää tuleeko lautailusta uusi harrastus, vai pysyttelenkö suosiolla tuttujen lajien parissa...

  Sana on vapaa jos joku haluaa antaa hyviä (tai huonoja) vinkkejä aloittelijalle.
   
 8. joc

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2007
  Viestejä:
  55
  Uutenavuotena Tahkolla, Himokselle parin vkon päästä ja pääsiäiseksi Åreen. Kova odotus Åren rinteiden suhteen, Lapissa olen rukalla käynyt laskemassa. Tahkolla ei uutenavuotena olleet kaikki rinteet vielä auki, mutta ne vähät mitkä olivat auki olivat kohtuullisia. Päivitin varusteitakin täksi vuodeksi, niin nyt on koko setti aika hyvässä iskussa.

  Mitä varusteita itse käytätte? Itse lasken kypärällä, rannetuet lisäksi ylimääräisinä. Mitään panssareita en ole vielä hommanut, en juurikaan hypi, mutta välillä saa muutenkin ihan hyviä hittejä aikaiseksi.
   
 9. PredatoR

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2000
  Viestejä:
  837
  kautium, älä anna periksi vaikka turvallesi lennät, kyllä se tekniikka löytyy pikkuhiljaa.

  Itse ostin kanssa alemyynnistä laudan jota olin tiiraillut jo viime vuonna, Talmassa kävin maanantaina kun pääsi kaksi yhden hinnalla.
  Nyt kattelenkin tässä jo itävallan reissua, on tullut nämä isommat kotimaiset mäet niin moneen kertaan käytyä läpi =)
  [signature]Hiljaa!
  Tai muutan Teidät suolapatsaiksi.
  -J.A.G-[/signature]
   
 10. joc

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2007
  Viestejä:
  55
  Erítyisesti minua kiinnostaisi kuulla murolaisten matkakertomuksia ulkomaille ihan käytännön järjestelyiden näkökulmasta + sekä tietysti rinteistä ja after ski - meiningeistä.
   
 11. PredatoR

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2000
  Viestejä:
  837
  Itse olen kattonut että menisin finskin lentokoneella wieniin ja sieltä vaihtaisin austrianin koneeseen joka menee innsbruckiin, sieltä bussilla 100km päähän johonkin Ischgl:n läheisistä kylistä ja jonkun halvan huoneen sieltä sitten. Joku alppimatkat tekee valmispaketteja mutta eihän tosi reissaaja sellasilla mene ;)
  [signature]Hiljaa!
  Tai muutan Teidät suolapatsaiksi.
  -J.A.G-[/signature]
   
 12. Vlaxi48

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2009
  Viestejä:
  20
  Serena ja talma kyllä voittaa melkeinpä noi pohjosen paikat jos streettiä laskee. enemmän suorituksia ehtii tehä kun minuutissa ehti ylös ja alas ;) tietenkin varmaan aika puuduttavia mestoja jos vaan kruisailee rinteitä.
   
 13. Joni Kulkevainen

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  290
  Vaikka Talmalla streetti on kyllä laadukas niin ongelmaksi nousee se väkimäärä mikä siellä pyörii, kaikki eivät aina meinaa mahtua.

  Omaksi suosikiksi on muodostunut ylläs jossa on ainakin minun mielestäni parhaat mahdollisuudet laskea offaria, välillä ei vain meinaa pehmeää lunta löytyä kun tuuli puskee kaiken helvettiin. Kivaa siellä silti on laskea vähän kovemmallakin pohjalla ja ei ainakaan tarvitse rymytä jokaisesta aukosta metsän keskellä.
  [signature]E8200, 4gb Gskill 6400CL6S, Asus 8800GT, Abit IP35-Extreme, 500gb. Razer Diamondback 3G ja 5e arvonen Compaqin lauta.[/signature]
   
 14. smato

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2000
  Viestejä:
  4 049
  Mielestäni kannattaisi alussa vetää pidempi erä putkeen, eli 4 tuntia on hieman liian vähän. Itselleni homma luonnistui kolmessa päivässä niin ettei ole koko aikaa perse tai polvet koetuksella. En osaa muuta neuvoa sanoa kuin, että pitää oppia vaan luottamaan siihen kanttiin ja kuinka paljon siinä on jarrutusvoimaa :)

  Muuta ei tarvitse sanoa kuin, että kun keskieuroopassa on kerran käynyt niin ei kotimaisia kaipaa, rinteet ja after ski:t aivan eri luokassaan, ihan eri planeetalta.[signature]Don't worry I've got an idea. Idea so smart my head would explode if I even began to know what I was talking about[/signature]
   
 15. Forze

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  977
  Tässä on kuukaudenpäivät jäljellä slovakian reissua varten, Jookoskookosen reissulla lähden. Toivottavasti ei mene liiaksi ryyppäämisesksi että selviää rinteesenkin asti. Kypärän kävin ostamassa kanssa, turvallisempaa siellä pienessä maistissa sitten lasketella. Ei malta vain odottaa reissua. Lapissa on tähän mennessä tultua käytyä laskemassa ainakin 1 kerran vuodessa mutta nytten tulee todenäköisesti useammin kun porukat osti ylläkseltä osakkeen, ja niillä on joka 6 viikko ylläksellä vuoro, ja tuskin he itse aina jaksavat lähteä sinne. :D
   
 16. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  Onnea vaan.

  Itse olin viime vuonna (Zakopane) ja se 24 tunnin bussissa istuminen oli kyllä jotain. Ei se sinällään paha matka istua edes ollut, mutta jälkeenpäin ajateltuna en uudestaan menisi :D

  Tullessa sitten koko tuo matka vedeltiiin kolmella vartin tauolla takaisin.

  Mutta hieno reissu ja Auswitch (miten lie kirjoitetaan) ei kyllä varmsti unohdu koskaan.
  [signature]Rekisteröitynyt 03.06.2003 klo 12.46[/signature]
   
 17. Forze

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  977
  Joo voihan se olla melko mielenkiintoista, varsinkin paluumatka. Itsellä kyllä on tullut tehtyä henkilöautollakin kaveriporukalla melkein samankaltaisia reissuja. no näissä ajomatka ollut 1000-1300km vuorokauden aikana.
   
 18. Murphy MacManus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  810
  Uutena vuotena oltiin viiko Levillä. En voi käsittää mikä vitun säästöbudjetti Levillä on meneillään kun 44 rinteestä oli auki 14 ja silloin kun gondoli-hissi oli kovan tuulen vuoksi kiinni niin noista olemattomista 14 rinteestäkin oli auki vain murto-osa. Rahaa Leville on kuitenkin tällä kaudella tullut tähän mennessä 30% enemmän kuin viime kaudella.

  Ryssät sitä rahaa sinne kantaa. 70% asiakkaista oli haisevia ryssiä. Tämä ei ollut mikään rasistinen tai halventava ilmaisu vaan totuus. Venakon haistaa ulkoilmassakin melko kaukaa. Kayttänevät jotain todella voimakkaan hajuisia hajusteita taikka sitten eivät peseydy ja suihkuttelevat niitä hajusteita vaatteisiin pullokaupalla. Mahorkkan hajun kun tuohon ynnää niin lähennellään jo taivasta. Gondoli-hissiin kun sattui samaan aikaan ryssien kanssa niin se kymmenisen minuuttia oli melkoita kärsimystä.

  En kyllä ymmärrä miksi valtaosaa rinteistä pidettiin suljettuna. Lautailijana harmitti erityisesti että takarinteiden Snowpark oli suljettu. Lunta kuitenkin oli riittämiin, jotta kaikki rinteet olisi voitu pitää auki. Kaipa siellä jokin säästöohjelma on käynnissä.

  Omista varusteista sen verran että kyllä tuli huomattua Levillä, etenkin gondoli-hissiä käyttäessä että Flow-siteet on aika pakollinen juttu. Itselläni sellaisia ei tietenkään vielä silloin ollut. Ankkurihisseissä onneksi on jo luovuttu ikiaikaisista paskasäädöksistä joiden mukaan takaside pitäisi avata hisssissä. Kaipa se vieläkin joissain säännöissä luke muttei siihen miitään huomiota kiinnitetty. Gondolilla taas kun meni ylös niin voi kuvitella kuika otti päähän kiinnittää siteitä 30m/s tuulessa. Flow-siteet hankin kunhan seuraavaksi jaksan raahautua alan liikkeeseen.
  [signature]Hetken kestää elämä
  Ja sekin synkkä ja ikävä.


  Joulu meni jo.[/signature]
   
 19. Tribal_

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  3 511
  eipä tuu paljoo käytyy nykyää laskemassa, lapissa ainoot "rinteet" suomessa, ja neki tuntuu pulkkamäiltä keski-euroopan mäkiin verrattuna. ja se hinta, samlla hinnalla sveitsiin :) kerran vuodessa tulee pyörähdettyy levillä, seki vaan kun kaverin perheellä on oma mökki siellä.
  lautaa ei oo tullu parii vuotee revittyy jalkoihin, on toi twineil vetäminen niin paljon siistimpää. suksilla kaiken voi tehdä isommin ja nopeemmin, myös ne vammat :D mut jos sitä nyt tänä vuonna taas menis vähän kokeilee.
   
 20. Track

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2002
  Viestejä:
  89
  Åressa on tullut reilut kymmenen vuotta nyt aina hiihtolomat vietettyä poikkeuksena inttivuosi. Ofareita pääasiassa lasketaan ja ovat kyllä siellä ihan eri luokkaa kuin Suomen keskuksissa. Ofareissa vaan merkkaa sää aika paljon ja nyt viimevuosina on ollut aika usein plussakeliä, mikä pilaa laskut aika totaalisesti. Kerran käynyt myös pääsiäisenä ja oli kyllä hieno reissu, kun lämpöä ja aurinkoa riitti ja pystyi laskemaan tyyliin t-paita päällä. Tuona vuonna bongattiin myös paikallinen (valitettavasti mies-)porukka, jonka laskuvarustus koostuis pelkistä monoista ja suksista.

  Alpeilla kerran tullut Sveitsin keskuksia kierreltyä ja olivat kyllä mahtavia paikkoja. Muutaman kerran talvessa tulee käytyä Suomena keskuksissa ja pääsiäiset Rukalla. Kyllä noita muutaman päivän aina jaksaa laskea, mutta nyppylöitähän nuo ovat Alppeihin tai jopa Åreen verrattuna.
  [signature]2,4 Ghz Macbook Pro :: Xbox360[/signature]
   
 21. kettunen

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2006
  Viestejä:
  1 207
  Kyllähän tuota tulee lautailtua, alpeilla Sveitsissä oon käyny kerran ja lapissa sitten useammin.
  [signature]MM95 Never Forget | Mikä Häkkinen World Champion 1998 - 1999 |[/signature]
   
 22. Murphy MacManus

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  810
  En ole koskaan oikein ymmärtänyt maistissa laskemisen viehätystä. Laskeminen erikseen ja sitten se after ski erikseen. pari kertaa olen humalassa laskenut ja täytyy sanoa että selvinpäin todella paljon mukavampaa.

  En myöskään oikein ymmärrä näiden offareiden viehätystä. Onhan se varmasti tietysti hienoa alpeilla puuterissa laskea mutta se että Suomessa hehkutetaan metsässä laskemista on mielestäni melko koomista. Mitä ideaa sinne puitten sekaan on lähteä laskemaan ja hajottamaan kiviin varusteitaan? Ihan sen taikia vain että offareita on olevinaan vitun kova laskea?
  [signature]Hetken kestää elämä
  Ja sekin synkkä ja ikävä.


  Joulu meni jo.[/signature]
   
 23. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
  Yleensä enemmän haastetta metsässä joka aina mukavaa.

  [signature]Rekisteröitynyt 03.06.2003 klo 12.46[/signature]
   
 24. Leksu

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  164

  Tuut kaatumaan, paljon. Ensimmäiset tunnit laudan päällä saattaa tuntua siltä että mikään ei luonnistu ja polvet (+ mahd. muut ruumiinosat) huutavat vastaan. Sitten kun alkaa vähän paremmin sujua, on se kuitenkin sen verran hienoa menoa etten ikinä vaihtaisi takaisin suksiin. Ihan oikeasti kannattaa kokeilla useampaan kertaan, koska ensimmäiset tunnit luultavasti vietät naama mäessä.

  [signature]=/[/signature]
   
 25. smato

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2000
  Viestejä:
  4 049
  Samaa mieltä, valmistaudu henkisesti olemaan mäessä lähiaikoinan enemmänki, että pääsee kärrylle :)

  Ja pidemmän päälle tavaroiden vuokraus ei kannata, käytetyt maksaa itsensä takaisin muutaman päivän vuokrauksen hinnalla. Nimimerkki 100e käytetyillä kamppeilla useamman vuoden lautaillut :)[signature]Don't worry I've got an idea. Idea so smart my head would explode if I even began to know what I was talking about[/signature]
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti