Lumian (WP8.1) yhteystietojen synkronoinnin estäminen Outlookiin

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja akyttala, 03.12.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. akyttala

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2001
  Viestejä:
  1 101
  Eli tuommosen Lumia 630 hankin ja ongelmana on, että puhelin haluaa synkronoida yhteystiedot (ja varmaan muutakin, mitä en tiedä?) outlook-sähköpostiin. Ongelma tietysti rakeaisi niin, että en tee puhelimeen mitään tiliä, mutta tällöin en saa ladattua Whatsappia.
  Onko siis mahdollista jotenkin estää puhelimen kommunikointi sähköpostin kanssa, vaikka on luonut tilin puhelimeen? Puhelimesta löytyy jostakin tiliasetuksista täppä ainoastaan sähköpostin synkronoimisesta, mistään muusta ei ole mainintaa.
  Olisiko kenties mahdollista luoda jokin muu höpöhöpö-tili puhelimeen ensimmäiseksi tiliksi, jota puhelin sitten käyttäisi "paikallisena" tilinä? Sitten vasta loisi toissijaiseksi microsoft kauppaan vaadittavan tilin.
  Onko puhelimeen luodun tilin oltava oikea olemassaoleva sähköpostitili? Jos tuohon luo esim. gmail-tilin, niin onko microsoftin ja googlen yhteistyö niin aktiivista, että yhteystiedot päivittyvät sitten gmailiin, jos se on ensisijainen tili?

  Yhtenä mahdollisuutena varmaan olisi myös hankkia Whatsapp jostain muualta kuin microsoft storesta, onko se mahdollista? Tällöin tiliongelma kuitenkin saattaaa tulla myöhemmin eteen, jos tekee mieli hankkia jokin muu appi puhelimeen..
   
 2. Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  2 726
  Tarkoitatko Outlookilla tuota esim. outlook.com osoitteessa toimivaa sähköpostia? Onko joku erityinen syy, miksi et halua yhteystietoja sinne synkronoida? Se toimii kuitenkin varmuuskopiopaikkana puhelimen datalle.
   
 3. akyttala

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2001
  Viestejä:
  1 101
  Juu outlook.com, saman sähköpostiosoitteen tietoihin, jolla juuri tuon microsoft-tilin tein. Se on toki eri, kuin "oikea" sähköpostiosoitteeni, eli vain tuota microsoft storea varten tein erikseen.
  Musta ei ole erityisen hyvä juttu, että puhelin valuttelee tietojaan muualle. Mm tuo on ihan käsittämätöntä, että oletuksena puhelin haluaa varmuuskopioida kuvat jonnekkin pilveen, josta sitten muutaman vko päästä on juttua lehdessä, että hakkerit napsivat ihmisten kuvia microsoftin pilvestä levitykseen..xD Puhelimeen laitetut tiedot pitäisi pysyä puhelimessa ja sähköpostiin laitetut sähköpostissa, turhahan noita on sekoitella keskenään.
   
 4. Spede

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2000
  Viestejä:
  2 726
  Ei sitä kontakti- ja kalenterisynkkiä taida saada pois päältä. Kuvasynkkiä sen sijaan ei tarvitse käyttää.
   
 5. akyttala

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2001
  Viestejä:
  1 101
  Jeps, kuvien ja sähköpostin osalta sai pois, mutta osoitekirjan ja kalenterin haluaa synkronoida. Vielä niin typerästi, että kun poistaa outlook.comin palvelusta kaikki yhteystiedot, ne poistuvat myös puhelimesta. Luulis kaiken järjen mukaan pelaavan toisinpäin, eli lisäisi puhelimessa olevat takaisin Outlookiin..
   
 6. wama

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2009
  Viestejä:
  16
  Duunipuhelimessa piti klikkailla, että yhteystietoja (numeroita, nimiä) ei synkkaudu ja kyllä se onnistui. Outlook.comissa ei ole numeroita, eikä nimiä. Sähköpostia en käytä. Puhelin on Lumia 630. Tein homman ohjeen mukaan, joten en osaa neuvoa, että mitä tehdä.
   
 7. oldez

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2000
  Viestejä:
  746
  Synkronoinnin idea on juuri siinä että joka laitteessa ja paikassa on täysin sama sisältö eli yhdessä paikassa tehdyt muutokset tehdään joka paikkaan.
   
 8. akyttala

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2001
  Viestejä:
  1 101
  Muistatko, missä moinen ohje oli? Olikohan suomeksi vai englanniksi? Itse en ainakaan guuglella löytänyt.:(


  Kyllä ja juuri siinä on itseasiassa koko synkronoinnin typeryys. Jos poistan vahingossta tiedon toisesta paikasta, se poistuu toisesta paikastakin. Varmaan joku voi moista ominaisuutta tarvitakin, mutta pitäisi olla myös mahdollisuus olla käyttämättä, jos ei halua. Omasta näkökulmastani kyseisestä "ominaisuudesta" on enemmän haittaa, kuin hyötyä.
   
 9. Johann

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2002
  Viestejä:
  447
  WP:ssä yhteystiedot synkataan aina johonkin tiliin. Mutta ei sen tarvitse olla outlook.com. Se voi yhtä hyvin olla gmail tai työpaikan sähköpostipalvelin tai joku muu. Puhelimessa voi myös olla monen eri tilin yhteystiedot, ja ne ei synkkaudu keskenään.

  outlook.com on aina oletustili, joten jos vaan siirrät yhteystietoja puhelimeen niin ne synkkautuu outlookkiin. Oletustilin pitää olla oikea MS-sähköpostiosoite.

  Jos haluat synkata gmailiin niin siirrä ensin kaikki yhtyestiedot gmailiin (esim csv-tiedostona) ja valitse puhelimen gmail-tilistä että se synkkaa myös kontaktit. Sen jälkeen poista kaikki kontaktit outlook.comista. Nyt kaikki puhelimesi kontaktit tulevat gmailista, ja kun lisäät puhelimeen uuden kontaktin valitset että se on gmail-kontakti.

  Minulle se on se ja sama onko ne kontaktit outlookissa vai gmailissa. Mileummin jopa outlook, koska google jos joku käy läpi kontaktit ja mailit..
   
 10. oldez

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2000
  Viestejä:
  746
  No siitä syystähän on varmuuskopiot ja vahingossa poistetut kontaktit pystyy palauttamaan. Tosin sitä ominaisuutta ei saa jos ei halua kontaktejaan synkronoida pilveen.
   
 11. peneplaani

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  303
  Saattaa olla hieman typerä kysymys, mutta miksi ylipäätänsä mikään tietojen synkkaus, pilvet ym. ovat vakiona päällä? Eikö koko homma olisi järkevämpi niin päin, että se kuka haluaa lähetellä tietojaan ulkopuolisille, niin aktivoi sitten itse kyseisen ominaisuuden puhelimestaan ja aktiivisesti vaikuttaa tietojensa lähettämiseen?

  En ole asiaan tutustunut, mutta jotenkin tuntuu siltä, että homma haisee...
   
 12. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 079
  Rikot puhelimen tai vaihdat uudempaan --> jatkat samasta tilanteesta, samoilla asetuksilla uudella puhelimella helposti.
   
 13. peneplaani

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  303
  Miten tuo nyt liitty tietojen lähettämisen vakiona päällä olemiseen?

  Ainahan sen synkin voisi laittaa päälle halutessaan tai vaikka varmuuskopioida tiedot omalle koneelleen. Luulisi sen kuitenkin olevan parempi, että mitään tietoja sinusta tai kontakteistasi ei kerätä ilman erillistä pyyntöä.
   
 14. oldez

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2000
  Viestejä:
  746
  Parempi vaan olla päällä vakiona, jos ei jostain erityisestä syystä halua varmuuskopioita ja synkronointia niin voi sitten pistää halutessaan pois. Toki sekin mahdollisuus pitäisi suoda ja helposti. Synkkaus on kumminkin puhelimen ja muiden laitteiden kannalta olennaisia juttuja toimivuuden kannalta ettei sen pitäisi vakiona olla pois päältä.
   
 15. peneplaani

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2010
  Viestejä:
  303
  Nyt en oikein ymmärrä. Miten esimerkiksi yhteystietojen lähettäminen Outlookiin vakiona on oleellista puhelimen toimivuuden kannalta?
   
 16. Johann

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2002
  Viestejä:
  447
  Jos se pitäisi laittaa manuaalisesti päälle, kuinka moni peruskäyttäjästä oikeasti sen tekisi, tai edes tietäisi sen olemassaolosta? Väittäisn alle 10%.

  Tiedän niin monta jotka itku kurkussa ovat valittaneet siitä että "kaikki yhteystiedot meni puhelimen mukana", ja ovat onnesta soikeita kun nille kertoo että onhan ne siellä pilvessä.. sen kun ostaa uuden puhelimen ja loggaa sisään samalla tunnuksella..
   
 17. Aukush

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  67
  Mä en tietänyt moisen olemassaolosta, mutta Lumia 1320 ei ilmeisesti ole siirtänyt yhteystietoja mihinkään tai ainakaan en niitä löydä.. Vanha puhelin on yhä käytössä ja uusi odottaa hyllyssä, kun ei jaksaisi manuaalisesti alkaa kirjoittelemaan kaikkia yhteystietoja. Numerot on Lumiassa, ei Sim-kortilla, enkä niitä kortille puhelimesta saa. Uusi puhelin on Droidi (jota oon etsinyt).
   
 18. bb12

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 419
  Onko noissa eroa tietoturvan kannalta missä yhteystiedot netissä sijaitsevat: outlook, google joku oma tili?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti