LogMeIn ostaa Lastpassin

Viestiketju alueella 'Tietotekniikkauutisia maailmalta' , aloittaja Obi-Lan, 09.10.2015.

 1. Obi-Lan

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 370
  https://investor.logmeininc.com/abo...sword-Management-Leader-LastPass/default.aspx

  Pääsääntöisesti etätukityökalua myyvä LogMeIn ostaa Lastpassin. Hinta $110 miljoona + $15 miljoonaa ylimääräistä vanhalle johdolle(?) (equity holders) ja avainhenkilöille jotka pysyvät töissä kaksi vuotta fuusion jälkeen. Sen mitä reddit/spiceworks yms kommentteja katselin, niin eipä siellä positiivisia kommentteja aiheesta näkynyt. Logmein on ilmeisesti aikaisemmassa historiassaan nostanut reippaasti tuotteidensa hintoja, ja näin pelätään käyvän myös Lastpassille.
   
 2. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Hyvä sauma ostaa kun Lastpassin osake on varmaan alhaalla niiden viimeaikaisten vuotojen vuoksi.
   
 3. Poistettu
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 18.10.2016
 4. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Negatiiviset uutiset tuppaa aina hetkellisesti vaikuttamaan kurssiin vaikka ne paremmassa tarkastelussa osoitautuisivat merkityksemättömiksi.
   
 5. Skye

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2008
  Viestejä:
  4 934
  Kunhan eivät muuta perustoimintoja maksullisiksi.
   
 6. romrig

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2012
  Viestejä:
  59
  En usko että uutiset vaikuttivat tässä tapauksessa juurikaan LogMeInin tarjoukseen; LastPass (Marvasol) ei ole listattu yhtiö. Tosin saattoivat hyvinkin vaikuttaa Joen & kumppaneiden halukkuuteen myydä yhtiö ja antaa jonkun muun murehtia sen pyörittämisestä. Muistan noiden saaneen jopa tappouhkauksia ensimmäisen suuren "vuodon" paljastuttua.

  Eivätkä esim. tuplaa Premiumin hintaa...
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2015
 7. Finadeon

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  490
  Eipä löytynyt kovin monta hyvää kommenttia tästä uutisesta. Joku oli jo ostanut Lastpassin 10 vuodeksi etukäteen hinnankorotuksia peläten. En taida uskaltaa, jos mahdollisesti jää käyttämättä kun ei tuota LogMeIniä ole muutenkaan kehuttu asiakaspalvelustaan. Dashlane vaikuttaa ominaisuuksiltaan hyvältä Lastpassin vaihtoehdolta, sen hinta on toki moninkertainen Lastpassiin verrattuna.

  E: Tuli kokeiltua tuota Dashlanea, mutta ei mennyt jatkoon. Joillain sivuilla ei osannut täyttää tietoja oikein ja puuttuu mahdollisuus yhdistää kirjautumistietoja, esim. amazon.com ja amazon.co.uk pitäisi tehdä molemmille omat kirjautumistietonsa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2015
 8. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Löytyy myös ihan suomalaiselta firmalta vastaava palvelu.
   
 9. Obi-Lan

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 370
  F-Securen KEY:ssä showstopperina on Windows Phonen tuen puutos. Keepassissa taas hankaluus käyttää yhtä aikaa monelta eri laitteelta ja puhelimelta (joo tiedän, että saa onnistumaan, mutta eipä se kovin helposti tapahdu).

  Tommosta kauppattiin toisaalla: https://keepersecurity.com/ Hyvä tuki laitekirjon yli, ei vaan auennut toi hinnoittelu.
   
 10. Finadeon

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  490
  Eikös Keeperin hinta mene laitteiden määrän mukaan ja 30 dollarilla vuodessa saa rajattoman määrän laitteita.

  Windows Phone tuki oli myös kiva olla ja taitaa F-Securesta puuttua kaksivaiheinen kirjautuminenkin.
   
 11. Nerkoon

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2011
  Viestejä:
  539
  F-Securen Key:hyn ei muuten kannata vahingossakaan ostaa maksettua lisenssiä. Oman kokemuksen perusteella ko. softan tuki on surkeaakin surkeampi (koskee vain siis Key ohjelmaa, ei muita F-Securen tuotteita) ja sen maksetun lisenssin tilauksen lopetus oli varsin tuskallinen operaatio kun mikään ei mennyt F-Securen väittämällä tavalla.

  Lisäksi monen koneen tukea lukuunottamatta Keepass tekee kaiken paremmin.
   
 12. Dudem

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2004
  Viestejä:
  3 211
  Varmasti kannattaa vaihtaa muihin tämän jälkeen. Lopettivathan ne sen ilmaisen Hamachinkin. Ja ei muistaakseni kovin edullinen se maksullinen versio ollut.

  Itse käytän Keepassia, kun en halua ulkomaisiin pilviin omia salasanojani.
   
 13. Obi-Lan

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 370
  Vissiinki joo, vähän vaan hämää kun ne yrittää tyrkyttää samaan backup palvelua mikä maksaa erikseen ja on taas rajatuille määrille koneita.
   
 14. Finadeon

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  490
  Enpassista näköjään löytyy myös Windows Phone -tuki suoraan. Tässä tosin pitää Keepassin tavoin huolehtia itse datan säilytyksestä, laitteiden välillä sitten voi synkata useiden pilvipalveluiden kautta. 1Password on samaan tyyliin toimiva, ja siitä löytyy tällä hetkellä read-only Windows Phone -sovellus. Datan synkkaus pitää tällöin hoitaa Dropboxin kautta, koska tuo tukee vasta iCloudia ja Dropboxia. Onedrive tuki pitäisi olla tulossa, ja uudesta WP-sovelluksesta löytyyy alpha-versio sovelluskaupasta. Täytyy laittaa molemmat testiin.
   
 15. Juffex

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  6 525
  Eikös LastPassin lisenssin pysty ostamaan aika moneksi vuodeksi? Jos pelkää hintojen nousua niin ei muuta kuin nyt ostelemaan. Itsekkin viimeksi otin kerralla 4v lisenssiaikaa jos vielä vajaa 3v jäljellä, voisihan tuota uusia hieman lisää.
   
 16. Finadeon

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  490
  Hinnan lisäksi tässä on kyse myös siitä, että LogMeIn taitaa lähinnä olla kiinnostunut suuryritysasiakkaista. Ja sillähän on jo Meldium salasanasovellus, joka oletettavasti yhdistetään Lastpassin kanssa jossain vaiheessa. Tässä yhteydessä ominaisuudetkin varmaan muuttuvat yritysasiakkaita silmälläpitäen. Lisäksi monella tuntuu olevan huonoja kokemuksia koko firmasta.
   
 17. Obi-Lan

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2007
  Viestejä:
  2 370
  Keeper Security kaikessa karuudessaan vaikuttaa aika toimivalta ja käyttöliittymän tietoturvapolitiikat on ruuvattu aika tiukalle. Esimerkiksi jos 2FA laittaa päälle niin sitäpä ei kuitatakaan pois päältä "hukkasin 2FA tokeninin" email linkillä. Samoin esim. selaimen plugarin 2FA voi kuitata pois vain 30pv kerrallaan, ei ikuisesti luotetuksi. Tosin en tiedä sitten tuoko tämä lisää tietoturhaa suhteessa "käyttäjän kiusaamiseen"
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti