Logitech G303 Daedalus Apex Gaming Mouse

Viestiketju alueella 'Käyttäjien tuotetestit' , aloittaja Tege, 10.09.2015.

 1. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 839
  Esipuhe

  Alun perin oli Logitech G302 joka oli suunniteltu MOBA-pelaajille mutta kuitenkin monet FPS-pelaajat tykästyivät tähän G302 tarjoamaan erikoiseen muotoiluun ja tämän myötä Logitech toi uuden version kyseisestä hiirestä. Hiiri kantaa nimeä Logitech G303 Daedalus Apex Gaming Mouse ja tämä on suunniteltu suoraan FPS-pelaajien mukaan. Hiiren muoto varmaan jakaa mielipiteitä mutta palataan siihen artikkelin edetessä. Hiiri on ollut testattavana vajaat 2 viikkoa, jonka aikana tähän pääsi hyvin sisään.

  G302 ja G303 erot ovat seuraavat
  • Sensori vaihdettu samaan kuin G502 (Pixart PMW 3366DM)
  • Kuminen johto vaihdettu palmikoituun
  • Lisätty muutama lisätassu hiiren pohjaan
  Mennään seuraavaksi vähän tarkempiin ominaisuuksiin.

  Tiedot
  • 32-bittinen mikro-ohjain
  • Kolme sisäistä profiilia
  • 20 miljoonaa napsautusta kestävät pääpainikkeet
  • Mekaaniset mikrokytkimet
  • Palmikoitu johto ja tarranauhakiinnitteinen johtopidike
  • Kuusi ohjelmoitavaa painiketta
  • Lennossa säädettävä dpi
  • Ykkös- ja kakkospainikkeen metallijousitus
  • Päivitys yhden millisekunnin välein (1 000 Hz (1 ms))
  • Tarkkuus: 200 – 12 000 dpi
  • Mikrosuoritin: 32 bittiä ARM
  • Korkeus: 115 mm
  • Leveys: 65 mm
  • Syvyys: 37 mm
  • Paino: 127 g, hiiri johtoineen
  • Paino: 87 g, vain hiiri
  Myyntipakkaus

  Myyntipakkaus noudattaa normaalia pelihiirten suosimaa tapaa. Itse laatikon ympärillä kuvataan hiiren ominaisuudet.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Myyntipakkauksesta hiiren lisäksi paljastuvat vain pikaohjeet.

  [​IMG]

  Hiiren päältä löytyy DPI-vaihtonappi, rulla, oikea- ja vasenpainike. Oikealta puolelta löytyy sivunäppäimet.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Pohjaan on lisätty muutama uusi tassu mitä aikaisemmassa G302 mallissa ei ollut ja nämä löytyvät hiiren reunoilta.

  [​IMG]


  Käyttökokemukset

  Kuten aikaisemmin jo yllä toin esiin hiiren muotoilun. Tämä varmasti jakaa mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Itsekin vähän alkuun karsastin ulkoisesti tätä muotoa. Kokeiltuani hiirtä niin se tuntuu loppupeleissä aika miellyttävältä käteen. Tähän toki vaikuttaa jokaisen pelaajan käsi. Jos omaa pienen käden tällöin reunat voivat tuntua ikävästi käteen ja taas jos ison käden niin hiirestä ei saa kunnon otetta. Tätä hiirtä on suoraan sanottuna hyvä käydä jossain kokeilemassa. Hiiri sopii omaan käteen mielestäni juuri hyvin koska ote on juuri näiden ulokkeiden kohdalta.

  Oikea- ja vasenpainike tuntuvat hyviltä ja jäykiltä. Tässä Logitech käyttää uutta tekniikkaa jossa painikkeet on jousitettu. Tämä tuo jäykkyyttä mutta ei kuitenkaan liikaa, jotta nopeampi tempoinen ammuskelu myös sujuu. Näiden painikkeiden välistä löytyy rulla joka on pinnoitettu kumilla. Rulla on myös jäykkä ja painaessa tämän tuntee. Itse rullan ratastukset ovat myös hyvät ja rulla ei itse liiku turhaan. Sivunäppäimet ovat juuri sopivasti sijoitettu ja tuntuvat sopivan jäykiltä ja eivätkä uppoa itse kuoreen kuten Zowien uusimman EC-sarjan kanssa.

  Painoltaan hiiri on kevyempää päätä ja sen huomaa kun vertailen kyseistä hiirtä G502 kanssa. Molemmat liukuvat Steelseriesin QcK+ matolla hyvin kuitenkin G303 olevan nopeampi. Tämä johtuu selkeästi keveydestä.

  Kuten aikaisemmin jo mainitsin niin hiiri sisältää saman sensorin kuin G502. Kuten G502 niin tämäkin hiiri kärsi sensorin hyppimisestä kun hiirtä liikutti nopeasti. Onneksi Logitech sai kuitenkin julkaistua jo uuden firmwaren mikä korjasi tämän ongelman G502, että G303 hiirissä. Kyseisen firmwaren saa päivitettyä lataamalla uuden Logitech Gaming Softwaren, joka osaa päivittää hiiren firmwaren.

  Hiiren jokaista painiketta voi tarvittaessa kustomoida oman maun mukaan. Tämän lisäksi hiiren sivuilta, että päältä näkyvää valaistusta voi vaihtaa.

  Hinnaltaan hiiri vastaa normaalia pelihiiren hintatasoa. Hiiren hinta liikkuu 69,00€ ylöspäin aina 79€ asti.


  Yhteenveto

  Hiiri tarjoaa hyvät ominaisuudet ja kivan kompaktin paketin jos vain muodon pystyy hyväksymään. Logitechin ohjelmisto tarjoaa hyvät kustomointimahdollisuudet. Hiirestä on aika vaikea sanoa suoraan mitään huonoa kuin ehkä muotoilu mutta tämäkin on jokaisen oma mielipide.


  Plussat ja miinukset

  + Kevyt
  + Sensori
  + Palmikoitu johto
  +/- Muotoilu
  +/- Hinta
   
 2. P.T

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Viestejä:
  2
  Mistä ostit/tilasit? Itsestä tuntuu ettei tuota hiirtä löydy mistään. Vanhempaa g302 mallia löytyy kyllä...
   
 3. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  34 839
  Aikoinani Jimmsistä mutta nyt on kyllä vähän heikot paikat saada.
  https://hinta.fi/1105680/logitech-g303-daedalus-apex

  Julkaisusta taitaa olla kohta pari vuotta tai ainakin 1,5v. Eiköhän Logitech ole enemmän panostanut nyt tähän G403:n. Näyttäisi myöt G302 ja G303 kadonneet nykyisistä G-hiiristä. http://gaming.logitech.com/gaming-mice
   
 4. Reccy

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2013
  Viestejä:
  1 321
  Jostakin kumman syystä Logitechi discontinuas tuon G303:n kokonaan, eli sitä ei enää saa mistään. Oli oma kestosuosikki niin harmitti kyllä kun ei saanut vanhan tilalle uutta, oli se vaan niin kova hiiri. Jos yhtään tykkäsit G303:n muodosta niin verrattuna G403 on aika ripulia imo. En tykänny ollenkaan. No, kun piti seuraaja löytää niin yllätyin kyllä tosi positiivisesti Logitechin G Pro hiirestä. Tääkin on oikeasti hyvä. Muoto on vähän tavanovaisempi, eli ehkä vähän laajempi asiakaskunta mutta sopii kyllä handuun melkein yhtä hyvin kuin tuo G303 teki. Suosittelen tän kokeilemista, ei G Pron hommaamise jälkee jäänyt enää harmittamaan että piti G303:sta luopua.
   
 5. Azu-nyan

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2004
  Viestejä:
  3 387
  Itsellä myös G303 ja vaikka muotoilu voisi olla parempi, olen aika hyvin tottunut jo siihen. Ostin hyvän sensorin takia ja piti muutenkin vanha temppuileva hiiri vaihtaa. Silloin ei ollut kun pari kolme hiirtä samalla sensorilla.

  Veikkaisin poistumisen syyksi haukuttua muotoilua ja tuotantoerissä oli huomattava määrä huonosti kiinnitettyjä sensoreja. Netissä vaikka miten paljon valitusta siitä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti