Litecoinin ja muiden kryptovaluuttojen mainaaminen

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja salmon, 03.12.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Koska murolaistet esittävät melko paljon kysymyksiä mainaamisesta bitcoinketjussa ja ketjun tukkimisesta on mielestäni aiheellisesti huomautettu, niin perustetaan aiheelle oma ketju. Lopusta löytyy lyhyet ohjeet mainauksen aloittamiseksi.

  Kryptovaluutat ovat jälleen uutisissa. Näistä ylivoimaisesti suosituin on bitcoin mutta muitakin on julkaistu jo yli sata. Suosituin näistä "altticoineista" on litecoin. Kryptovaluuttojen mainaamista voi harrastaa käytännössä kahdenlaisilla laitteilla. Näytönohaimilla tai erikoislaitteilla (ASIC, FPGA). Scrypt-algoritmiin perustuvat kolikot ovat ainakin toistaiseksi vain GPU mainattavissa. Aikaisemmin myös bitcoin oli, mutta ASIC:t ovat tehoiltaan näytönohjaimiin verrattuna moninkertaisia ja GPU mainaus on kuollut. Myös scrypt-algoritmille on mahdollisesti tulossa ASIC-laitteita jo lähitulevaisuudessa.

  Mainaamisella on keskeinen funktio kryptovaluuttojen kohdalla. Virtuaalinen valuutta ei sinänsä ole mikään uutuus. Lähes kaikki eurotkin ovat vain bitteinä pankkien syövereissä. Virtuaalisen valuutan ongelmana on ollut valuutan kopioimisen estäminen ja ns. double spend, jossa samaa kolikkoa voidaan käyttää useammin kuin kerran. Kryptovaluuttojen hieno keksintö oli hajauttaa verkon ylläpito keskitetyltä ylläpitäjältä vertaisverkkoon. Tämän kuviteltiin olevan mahdotonta vielä muutama vuosi sitten.

  Mainaaminen on välttämätöntä, jotta verkko olisi turvallinen ja kryptovaluuttoja kyetään yleensäkään siirtämään. Jos joku saa 51% verkon laskentakapasiteetista, pystyy tämä taho hallitsemaan verkossa tapahtuvien siirtojen läpimenoa mielivaltaisesti. Kryptovaluutoissa siis oletetaan, että hajautettuna suurin osa verkosta on ns. hyviä. Palkkioksi tästä työstä verkko maksaa mainaajille uusia kolikoita tietyin aikavälein uuden blokin löytyessä, eli verkko luo ihmisille kannustimen toimia verkon sääntöjen mukaan. Löydettyihin blokkeihin tallennetaan kaikki kahden blokin välisenä aikana tapahtuneet valuuttasiirrot, eli siirrot voidaan myöhemmin varmistaa julkisesta blokkiketjusta.

  Mitä kolikoita voi mainata näyttiksillä?

  Kaikkia scrypt-algoritmilla varustettuja. Joitakin harvinaisempia voi mainata myös CPU:lla mutta niihin ei keskitytä tässä. Kannattavuustaulukoita:

  CoinChoose

  Cryptocoin Mining Information, Profitability and Calculators Sisältää myös laskurin, jolla voi arvioida tuottoja. Ei ota huomioon vaikeustason muutoksia, joten sopii vain hetkellisten tuottojen laskemiseen.

  CoinWarz - Crypto Currency Mining Profitability - Bitcoin & Litecoin Mining Calculator Käppyrät menneestä kannattavuudesta ja vaikeustasoista parin viikon ajalta.

  Tämä ulkomaankielinen saitti on omistettu bitcoinille ja muille kryptovaluutoille ja sieltä löytyy myös kolikoita, joihin GPU:t eivät sovellu mm. quarkcoin, protoshares. Kyseinen foorumi on monen kolikon julkaisupaikka.

  https://bitcointalk.org/index.php?board=67.0

  Onko mainaus kannattavaa?

  Tämä riippuu kurssikehityksestä ja mainauksen vaikeustasosta. Yleensä mainaus on ollut ainakin hieman kannattavaa. Välillä erittäin kannattavaa. Laitteiden takaisinmaksuajat ovat olleet vuodesta muutamaan viikkoon ajankohdasta riippuen. Yleensä huipputuottoja pääsee repimään vain poikkeustapauksissa lyhyitä aikoja. Menneisyys ei kuitenkaan takaa tulevaisuuden tuottoja. GPU mainaus saattaa muuttua kannattamattomaksi lähitulevaisuudessa. ASIC-laitteiden ostaminen taas on kilpavarustelua eikä ole mitään takeita, että laite maksaa itsensä takaisin. Kyseessä on siis ehdottomasti riskisijoitus, jos tähän alkaa rahojaan laittamaan.

  Kannattavuus loppujen lopuksi perustuu siihen, että joku suostuu sinulta ostamaan mainaamasi kolikot. Jos jostain syystä kryptovaluutat ovatkin pelkkä kupla, ei niillä ole enää rahallista arvoa.

  Mainauksen vaikeustaso?

  Jokainen kryptovaluutta reagoi siihen kuinka paljon laskentatehoa verkossa siihen kohdistuu. Mitä korkeammaksi vaikeustaso nousee sitä vähemmän saat samalla laskentateholla kolikoita. Litecoinin vaikeustaso säätyy 2016 blokin välein, joka on noin 3,5 päivää, eli blokkien välinen aika on 2,5 minuuttia. Vaikeustasoa säätämällä verkko pyrkii pitämäään tämän blokkien välisen ajan aina 2,5 minuutissa litecoinin kohdalla. Jotkut kolikot säätävät vaikeustasoa tunneissa tai jopa minuuteissa. Vaikeus voi säätyä kumpaan suuntaan tahansa.

  Miten pääsen mainaamaan?

  Tarvitset:

  1. Näyttiksen: Yleensä vain radeonilla mainaaminen on ollut tehokasta. Tehoero Nvidiaan on huomattava ~3x.

  2. Liityt johonkiin mainauspooliin. Litecoinilla suosittuja ovat esim. wemineltc, ltcrabbit, litecoinpool.org. Muita löytyy kasapäin. Poolissa sinun pitää tehdä worker, jos pooli ei tee sitä valmiiksi ja etsiä poolin osoite. Esim. litecoinpool.org:n tapauksessa yksi poolin osoitteista on stratum+tcp://litecoinpool.org:3333

  3. Mainausohjelman. Selvästi suosituin on cgminer. Linkki löytyy kohdasta mainaamisen aloittaminen (lue Huom2! 4. kohdan jälkeen ennen lataamista). Nvidia tarvitsee cudaminerin tai vastaavan.

  4. Lompakon. Yleensä kolikolla on oma sivu, josta lompakko löytyy. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tilin johonkin pörssiin, joka vaihtaa monia kolikoita (esim. cryptsy, bter, vicurex, btc-e) ja laittaa poolin kotiutusosoitteeksi pörssin. Näin vältyt lompakkoruuhkalta. Cryptsy tarjoaa myös autosell vaihtoehdon, jolla saat kolikkosi suoraan bitcoineiksi. Cryptsy toimii välillä hitaasti ja ongelmia on ollut talletusten ja nostojen läpimenossa.

  Huom! Mainaaminen suoraan pörssiin ei ole mahdollista, vaan rahat häviävät. Ole tarkkana miten mainaat ja miten kotiutat kolikoita. Pörssit ovat myös usein pieniä, joten kannattaa varovaisuudella suhtautua niihin. Erilaisia varkaustapauksia tulee esiin jatkuvasti mutta kohteena ovat viime aikoina olleet nettilompakot. Aiemmin myös pörssejä hakkeroitiin jatkuvalla syötöllä, niitä hävisi jne.

  Huom2! Kun lataat cgminerin, saattaa virustorjunta huutaa viruksesta. Ohjelman kirjoittajan vastaus on, että joissain haittaohjelmissa käytetään cgminerin koodia ja tästä syystä myös cgminer on joidenkin virustorjuntojen mustalla listalla. En ota kantaa väitteen todenperäisyyteen ja jokainen on itse vastuussa koneestaan. Itse olen kuitenkin käyttänyt kyseistä ohjelmaa.

  Kannattaa huomioida, että näiden marginaalikolikoiden kehittäjät ovat tavallisia nörttejä, eikä kukaan takaa, että lompakossa ei olisi jotain haittaohjelmaa. Kannattaa käyttää harkintaa mitä koneelleen asentaa. Mm. wallet stealereita on muistaakseni joissain ollut. Kyseinen haittaohjelma pöllii muiden, yleensä bitcoinin lompakon ja tyhjentää sen jos salausta ei ole käytetty mutta voihan niihin kirjoitella keyloggereita tai muitakin.

  Mihin pooliin kannattaa liittyä?

  Huomioitavia asioita ovat ainakin poolin kulut (yleensä 0-4,5%), maksutapa (PPLNS,PPS,Proportional) ja yleinen toimivuus. Monella marginaalikolikoilla poolit ovat jonkun yksittäisen jampan pitämiä virityksiä ja toimivuus voi vaihdella merkittävästi. Poolin pitäjä pystyy halutessaan pitämään kaikki poolin mainaamat kolikot, jos haluaa.

  Ihan hyvä litecoinille on ollut wemineltc, joka tarjoaa pienet kulut 0% lähtien ja maksutapana on PPLNS. Maksutavasta voi lukea lisää poolin sivuilta mutta käytännössä PPLNS tarkoittaa sitä, että mainerilla on jauhettava lähes 24/7, että kyseisessä poolissa kannattaa olla.

  Ltcrabbit ja Litecoinpool.org. Nämä poolit maksavat PPS (Pay Per Share) periaatteella, eli jokainen tulos minkä koneesi sinne lähettää saa maksun. Sopii siis parhaiten jos et jauha täysipäiväisesti. Kulu myös tästä syystä hieman korkeampi, 2-4%. Eroja on hylättyjen tulosten hyväksymisessä (litecoinpool maksaa nekin, hyöty ~1%) ja ltc rabbit on alentanut kulunsa kahteen prosenttiin mutta maksaa poolin löytämien blokkien, ei laskennallisen löytämistodennäköisyyden mukaan ja vaihtaa automaattisesti tuottavampaan kolikkoon mutta maksaa suoraan litecoineina.

  Lyhyet ohjeet lompakon luomiseksi ja mainaamisen aloittamiseksi

  Mainaaminen saattaa kaatua moneen asiaan, kuten ajureihin, näyttiksen ylikuumenemiseen, jopa amd cool’n’quiet on kaatanut koneeni.
  Ajureista uudehkot 13.9 toimivat hyvin itselläni. Jossain vaiheessa ajureiden kanssa oli suuria ongelmia. Mahdollisesti tarvitsee asentaa myös AMD APP SDK.

  Jos koit ohjeet hyödyllisiksi ja haluat, voit liittyä alla olevan linkin kautta ltcrabbit-pooliin. Saan pienen bonuksen jos mainaat ref linkinstä. Sinun tuloihisi tämä ei vaikuta alentavasti. Pooli maksaa PPS-menetelmällä, eli riskittömimmällä mahdollisella mainaajaa ajatellen. Ohjeet ovat kuitenkin sovellettavissa mihin tahansa pooliin. LTCrabbit on nykyisin hyvä myös siitä, että se vaihtaa automaattisesti tuottavampaan kolikkoon muutamasta vaihtoehdosta mutta maksaa sinulle litecoineina. Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Saat edun (voi olla huomattavakin) automaattisesti jos mainaat ko. poolissa.

  Litecoinlompakon luonti

  1. Jos et ole hakenut litecoin lompakkoa, hae sellainen https://litecoin.org/
  Käynnistä lompakko ja anna se pävittyä. Tässä voi mennä tuntejakin mutta voit jättää sen taustalle päivittämään. Päivitysten ei tarvitse olla valmiina, jotta voisit saada maksuja.
  2. Kannattaa salata lompakko Asetukset -> Salaa lompakko
  Huom! Jos unohdat tai hävität salasanasi, kolikkoja ei voi saada millään takaisin!
  3. Varmuuskopioi lompakko esim. usb tikulle tai parille, Tiedosto -> Varmuuskopioi lompakko
  Huom! Jos sinulla ei ole varmuuskopiota ja koneesi kiintolevy leviää, kolikot ovat mennyttä.

  Jos litecoinlompakon päivittymisessä on ongelmia, kannattaa tarkastaa tietokoneen kellonaika ja päivittää se mahdollisimman tarkaksi. Jostain syystä itselläni ei toiminut automaattinen päivitys oikein ja jouduin tekemään tämän käsin. Suomen aikaa voi seurata sivulta MIKES - Mittatekniikan keskus

  Mainaamisen aloittaminen

  Mene poolin sivulle (ref linkki) https://www.ltcrabbit.com/#afeyzu

  1. Luo tili
  2. Mene My account -> My workers -> luo new worker ja sille passu, esim. omani on salmon.1 ja passu 1
  3. Mene My account ja hae litecoinlopakostasi vastannotto-osoite ja täytä se Payment address kohtaan. Osoite näyttää seuraavan tapaiselta sekalaiselta merkkijonolta

  LTC5gY4hhUYzpaS1mYb8FZFyYnhQwgSQEC
  4. Lataa cgminer esim. versio 3.4.2 Index of /apps/cgminer/3.4
  HUOM! Windowsbuildit on 27.1.2014 poistettu kaikista uusista versioista. 1.2.2014 versiosta 2.11 oli ne jäljellä. Muuten googlaamalla voi etsiä uudempia.Index of /apps/cgminer/2.11
  (3.7.2 on viimeinen scryptiä tukeva versio ja varsin suosittu. Itse en ole kokeillut. Uudemmat päivitykset ovat asic-laitteille)
  Vaihtoehtoisesti voi harkita sgmineriä 4.0.0, joka on hiukan muunneltu versio cgmineristä 3.7.2. (parametri --scrypt pitää poistaa alla olevasta esimerkistä). Suht vähän siis kokemuksia, tekijästä ei tietoa eli omalla vastuulla. Olen kokeillut ja toimii kuten pitääkin. http://www.reddit.com/r/litecoinmining/comments/1va8g2/ann_sgminer_400_release/ceqvjwn
  5. Tee .bat tiedosto cgminerin kansioon.
  -Hiiren oikea nappi new->text document. Aukeaa notepadiin
  -Kirjoitetaan parametrit tekstitiedsostoon
  -File -> save as -> tiedostolle nimi, ja perään .bat. esim. Litecoin mainaus.bat -> valitaan tiedostonimen kirjoituskentän alapuolisesta valikosta All files -> Save

  Parametreiksi 7970:llä

  setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
  setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
  cgminer.exe -o poolin osoite -u workkerisi nimi poolissa -p workerin salasana --scrypt --thread-concurrency 8192 -g 2 -w 256 -I 13

  Esimerkiksi minun asetukseni ovat

  setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
  setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
  cgminer.exe -o stratum+tcp://eu2.ltcrabbit.com:3333 -u salmon.1 -p 1 --scrypt --thread-concurrency 8192 -g 2 -w 256 -I 13

  7950:llä kannattaa koittaa suurempaa thread-concurrencyä 21712 tai 24000, sekä vaihtaa parametri -g 2 -> -g 1 ja parametri (intensity) -I 13 -> -I 20. Jos tulee virheitä, laske intensityä aina yhdellä.

  Näyttiksen kelloja kannattaa säätää msi afterburnerilla tai sapphire trixx:llä. Näytönohjaiet voivat olla yllättävän tarkkoja kellojen suhteen ja mainausnopeus muuttua merkittävästi. Samalla voit alivoltittaa korttia ja näin saat sen käymään viileämpänä. Omat asetukseni ovat 7970:llä jotakuinkin 1,044v ~1025mhz core ja muistit riippuen kortista 1250-1600. Mainausnopeus ~725kh/s mutta korttikohtaiset erot voivat olla suuria. Kellotaajuuksissa enemmän voi olla paljon vähemmän. Esim. itselläni 7970 toimii parhaiten 1025/1250 kelloilla mutta täysin samanlainen kortti romahtaa ja tarvitsee 1035/1250. Eri merkkinen ei toimi noin alhaisella muistinopeudella lainkaan, vaan tarvitsee 980/1575. Lähtökohtaisesti voit kokeilla muistien ja kellojen suhdetta 0.56-0.57, vaikka omani eivät sillä hyvin toimikaan. Siis esim. 855/1500, jolloin suhde 0.57.

  6xxx, 5xxx jne. kortit.
  Täältä voit katsella muiden asetuksia eri korteilla ja kuinka paljon korttisi pitäisi tuottaa hasheja. Muutoksia ylläolevaan esimerkkiin ei tarvitse yleensä tehdä kuin parametreihin (--threadconcurrency, -I, -g ja -w) osalta. https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison

  Cgminerin mukana tulee hyvä scrypt-readme, johon kannattaa tutustua. Siinä on asiaa eri korteilla mainaamisesta kyseisellä ohjelmalla ja tietoa parametreista.

  Pooleja voi myös ketjuttaa. Tämä on hyvä, sillä poolit saattavat kaatua ja niihin tehdään palvelunestohyökkäyksiä välillä. Eli tee tunnukset myös toiseen pooliin. Cgmineriin toisen poolin saa
  laittamalla toisen poolin parametrit ensimmäisen perään. Cgminer yhdistää ensimmäisenä mainittuun pooliin, jos se on pystyssä ja vaihtaa automaattiseti seuraavaan, jos pooli kaatuu. Eli

  cgminer.exe -o poolin1 osoite -u workkerisi nimi 1. poolissa -p workerin salasana 1. poolissa -o Poolin2 osoite -u workkerisi nimi 2. poolissa -p workerin passu 2. poolissa --scrypt --thread-concurrency 8192 -g 2 -w 256 -I 13

  Pörssit

  Kryptovaluuttojen vaihtaminen toisiksi kryptovaluutoiksi tai fiat-rahaksi (euro, usd jne.) onnistuu monessa eri paikassa. Kohtaan haluan euroja tililleni, olen koonnut tällä hetkellä suositut paikat, joista rahat saa suomalaisen pankin tilille. Vaikka pörssissä olisi mahdollisuus vaihtaa kryptovaluutta esimerkiksi dollareiksi, se ei vielä tarkoita, että kotiutus onnnistuu. Pörssit voidaankin jakaa kahteen luokkaan eli paikat mistä kotiuttaa rahaa ja paikat missä vaihtaa kryptovaluuttoja toiseksi kryptovaluutaksi. Jokaisessa pörssissä on sekä trading fee (useimmiten 0,2%), sekä withdrawal fee (kiinteä, vaihtelee kolikoittain, esim. litecoinilla 0.01-0.02 ltc).

  Suurin osa pörsseistä on melko pieniä vaihdoltaan, osa on taustoiltaa hämärän oloisia ja menneisyydessä pörssejä on hävinnyt ja niitä on hakkeroitu hyvää tahtia. Pieni varovaisuus on siis paikallaan. Kryptovaluuttoja toisiksi voit vaihtaa mm. seuraavissa pörsseissä.

  Btc-e
  Yksi suurimmista bitcoinpörsseistä vaihdoltaan tällä hetkellä. Pörssin omistajia ei tunneta ja huhuja liikkuu Venäjän mafiasta lähtien. Serverit ovat ilmeisesti bulgariassa. Vaihtaa voit bitcoinia, litecoinia, primecoinia, namecoinia, terracoinia, peercoinia, novacoinia feathercoinia ja russian roubleja. Fee 0,2%

  Cryptsy
  Täältä löytyy laajin valikoima kolikoita ja paikka omaa hyvän autosell-ominaisuuden, jolla voit laittaa kolikkosi automaattisesti myyntiin. Palvelu on kuitenkin hidas, joillan on ollut vaikeuksia tallettamisessa ja viiveet ovat olleet päivienkin pituisia. Fee 0,2%, autosell käyttäminen +0,1%

  Bter
  Täältä löytyy myös hyvä määrä kolikoita ja toiminta on ollut parempaa kuin cryptsyssä. Jos teet tilin refiilinkistä, säästät 10% vaihtokustannuksistasi 6kk ajan. Fee 0,2%. Reffilinkki https://bter.com/signup/6755

  Kraken
  Hyvä "yleispörssi" eli tukee muutamaa eri kolikkoa ja voit myös kotituttaa rahaa pankkitilillesi. Fee vaihtelee mutta on ~0,2%.

  Muitakin löytyy, kuten vicurex. Lisäksi on uudempia tulokkaita kuten coinex, coined up, ja coins-e, joista voi löytää kolikoita joita cryptsy ei ole vielä syystä tai toisesta lisännyt. Oma sarjansa ovat pörssit, jotka on suunnattu treidaajille. Suurin näistä on bitfinex (fee 0,15%), jossa voit käyttää leveragea ja myydä lyhyeksi eli shortata bitcoinia ja näin hyötyä kurssilaskusta.

  Haluan EUROJA tililleni. Miten ja mistä?

  Olen nähnyt lähinnä kolmea tapaa suositeltavan tässä ketjussa tai muualla, joilla kryptovaluutat saa todellakin suomalaisen pankin tilille varsin kivuttomasti.

  Bittiraha.fi
  Suomalainen palvelu. Ei vaadi tunnistautumista tai muutakaan, vaan lomakkeen täyttö ja rahat ovat yleensä tilillä yleensä samana tai seuraavana pankkipäivänä, jos vaihdettavaa ei ole yli 2 BTC. Myyminen ei tapadu juuri sillä sekunnilla, vaan pari kertaa päivässä, jolloin palvelun pitäjä tarkastaa maksetaanko pörssissä (bitstamp) määrittämäsi minimi myyntihinta. Jos näin on, kauppa toteutuu ja kolikkosi myydään sen hetken hinnalla (fee 1,99%+1e).

  Bitstamp
  Vaatii henkkareiden lähettämisen tunnistautumiseksi ja jonkin todeisteen asumiseen liittyen (lasku tms.). Vain bitcoineja ja ripplejä rahaksi. Bitcoinit sisään ja myynti (fee 0,5% pienissä määrissä). Kotiutus SEPA-maksuna pari päivää, maks viikko (fee 0,9e)

  Kraken
  Ei vaadi tunnistautumista, jos kotiutukset alle 10 000. Muutamia yleisimpiä kolikoita (fee riippuu mitä kolikkoa vaihtaa mutta ~0,2% pienissä määrissä). Kotiutus SEPA-maksuna muutaman päivän (fee 0,09e).

  EDIT: Pörssitietoutta lisätty
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2014
 2. Random Fork

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2009
  Viestejä:
  2 065
  Kuinka paljon syntyy käytännön eroa 24/7 (600kH/s) PPLNS vs PPS mainauksessa? Itse tuota litecoinpool.org käytellyt kun on pysynyt niin hyvin pystyssä ilman käyttökatkoja.

  Ja mikä on nopein/luotettavin tapa muuttaa nuo litecoinit euroiksi tahi muuksi kryptovaluutaksi? Ilmeisesti BTC-E mikäli haluaa LTC:t muuksi kryptovaluutaksi?
   
 3. T0mpp4 Banned

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2012
  Viestejä:
  1 595
  Hyvin oot panostanu aloituspostaukseen! :)

  Oon ite nyt mainannut 2pv (noin 9h/pv) nvidia gtx 670 näyttiksellä noin 191 khs teholla megacoineja. coineja nyt reilu 2 kpl. :)
   
 4. seatech

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  355
  Onko kukaan sattunut lukemaan edes huhuja auto-switch poolista kuten Middlecoin ja https://hashco.ws/ mutta sillä erotuksella, että palautus ei olisi pakosti BTC? Jos kaikki tulee BTC:ksi niin voihan ne tietysti aina vaihtaa takaisin mihin haluaa, mutta treidaus pitää tehdä käsin ja siinä syöpyy aina joku prosentin osa? Oma intressi olisi mainata parhaalla profitilla, mutta holdata LTC ja ehkä joku muu ja kääntää kaikki loput BTC:ksi. Tämä nyt on vain oma tämän hetken arvio, mutta pieni hajautus harvoin on huono idea.
   
 5. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Ei noissa palautus ole pakosta btc. Sen voi itse valita, minkä kuvittelisi selviävän hetkessä sivuilta.
   
 6. Xhawk

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2001
  Viestejä:
  422
  Miksi pitää mainata? Mihin tienaaminen perustuu?
   
 7. breakfastcereal

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2011
  Viestejä:
  1 527
  Pistetääs tämä tänne:

  Paras sivu Bitcoinin ja Litecoinin hintojen seurailuun, löytyy usean kauppapaikan taulukot ja lisäksi hyvät voittolaskimet (ylhäällä valikosta kohta "mining")

  BitcoinWisdom - Live Bitcoin/Litecoin charts
   
 8. Rookie1

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2013
  Viestejä:
  2
  Terve kaikki :)


  Olisin halukas ryhtymään mainaamaan ja olen rupeamassa hankkimaan hyvän mainauskoneen osia nyt.

  Voisiko joku kokeneempi hieman neuvoa mitä laitteita kannattaisi hankkia hyvää mainausta varten?
   
 9. breakfastcereal

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2011
  Viestejä:
  1 527
  https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison

  Tuolla on tosiaan lueteltu näyttismalleja ja kH/s lukemat. Tärkein juttu on että kannattaa ostaa AMD:tä, Nvidialla ei paljoa mainailla. Paras hinta-laatu suhde olisi Radeon HD 5970, mutta niitä ei tahdo oikein löytyä juuri sen takia että mainaajat ostavat ne kun niitä ilmaantuu. Paras kortti tällä hetkellä taitaa olla Radeon HD 7950, saman tehoinen mainauksessa kuin 7970 ja halvempi. Jos ihan mainauskonetta rakennat niin sitten tietenkin emolevy johon mahtuu mahdollisimman monta näyttistä, prosessorin teholla ei ole juuri väliä.
   
 10. Rookie1

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2013
  Viestejä:
  2
  Ok, ja iso kiitos näistä neuvoista :)
   
 11. Santa

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2000
  Viestejä:
  1 926
  Tienaaminen perustuu uskoon loputtomasti vaikeustasoa nopeammin nousevasta hinnasta.

  Jos ei tuohon usko niin eipä mainaamisella tienaa kuin karkkirahoja jos ei ollut ensimmäisten joukossa aikoinaan keräämässä helppoja kolikkoja talteen.
   
 12. MultiMeikäläinen

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  23
  Itselläkin heräsi kiinnostus tähän Bitcoin hommaan ja ajattelin että olisiko kannattavaa pistää jonkinlainen valmis mainauskone? esim. https://products.butterflylabs.com/homepage/25-gh-s-bitcoin-miner.html

  Sähköstä ei tarvi maksaa niin laite maksaisi neljässä kuukaudessa (nykyisellä kurssilla) itsesä takasi ja rupeaisi sitten tuottamaan ylimääräistä, mutta mitäs luulette miten kurssi muuttuu? Onko nuin pienen koneen laittamisessa mitään ideaa vai onko se vaan uhkapeliä jossa ei loppujen lopuksi kovin suurta voittoa ole?

  Toinen vaihtoehto olisi laittaa alkuvuodesta KnCMinerin Neptune oli kurssit ja vaikeutasot niin voisi luottaa, että laite maksaisi itsensä takaisin kuukaudessa/parissa? Se saattasi kyllä mennä turhan kalliiksi hommaksi joten hyviä, mutta mahdollisimman halpoja esimerkkejä otetaan ilolla vastaan!
   
 13. vadelma123

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2008
  Viestejä:
  1 051
  En oikein ole innostunut koko bitcoin hössötyksestä, onko tämä litecoin joku toinen kryptovaluutta vai? Ei tästä jargonista ymmärrä maallikko tuon taivaallista.

  Laittakaa viestiä mulle sitten kun joku näistä ylittää kriittisen massan ja ihmiset tunnustavat sen käypänä valuuttana. Niin, ja joku voisi auditoida sorsat myös :)
   
 14. breakfastcereal

  Rekisteröitynyt:
  25.05.2011
  Viestejä:
  1 527
  Ei varmaan tee mitään tuollaisella 25GH/s masiinalla, varsinkin ottaen huomioon että vaikeus nousee jotain 20-40% 13 päivän välein.
   
 15. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919
  Pyytäisin vilpittömästi, ettei ihmiset kommentoisi ollenkaan mitään sorsien auditointeja tai mitään muutakaan jos ei ole muuta sanottavaa kuin ilmaista oma ymmärtämättömyys. Jos pidettäisiin ketju asiaan keskittyvänä... Jos haluaa keskustella cryptorahasta valuuttana niin se onnistunee Bitcoin ketjussa, mutta sielläkin asia on jauhettu tuhanteen kertaan.
   
 16. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188
  Neptunea et saa enää alkuvuodesta. Kohta on tuo 1200 kappaletta myyty. Jos oikein olen ymmärtänyt kuulemani, niin osa saa tammikuun puolessa välissä-helmikuu ja lopuille 1000:lle sitten maaliskuun aikoihin.
  Itse tilasin 3 Neptunea eilen. Ensimmäisen kello 19.15 numerolla 144XX ja kaksi lisää kello 19.50 numerolla joka oli 42 suurempi kuin ensimmäinen tilaus. Hyvää tahtia myyvät.
   
 17. Pikitsu

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2011
  Viestejä:
  188
  Olet oikeassa. Nuo samat henkilöt valittavat ja toistavat samoja kateellisia ajatuksia kuin BTC:ollessa 2 euroa, BTC:n ollessa 12 euroa, BTC:n olessa 25 euroa, BTC:n ollessa 75 euroa... ja samaa rutinaa kuuluu BTC:n ollessa 300 euroa, BTC:n ollessa 500 euroa ja BTC:n ollessa 845 euroa.

  Mutta onhan se sananvapautta, että vuodesta toiseen voivat kirjoittaa samoja valituksia samalle foorumille. Ei kissa karvoistaan pääse.
   
 18. Wiggis

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2009
  Viestejä:
  154
  Pitäisikö khash/s olla käytännössä sama jokaisella scrypt valuutalla? Tosta litecoin listasta katottaessa 7970 näyttikset vetää järestään yli 700 khash. Itsellä kuitenkin megacoineja mainatessa se on luokkaa 400 khash 1030 /1500 kelloilla täysin samoilla asetuksilla mitä tuonne on listattu.
   
 19. S4mmie

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2011
  Viestejä:
  407
  Ei pitäis olla väliä mitä scrypti coinia mainaa..
   
 20. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Pudottele corea vaikka 10mhz välein ja katso nouseeko. Kortille sopimattomat asetukset antavat surkean nopeuden. Itsellä toimii joillain 1025/1250, jollain 1035/1250 ja jollain ei toimi alhainen muistinopeus lainkaan. Taitaa olla jotain 937/1500 josain.
   
 21. seatech

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  355
  No onpas pakosti Middlecoinissa kun koko idea on siinä, että username on btc-palautusosoite?

  Mutta kas, onkohan Hashco muuttunut sen jälkeen kun siitä ekan kerran luin vai olenko missannut aina mahdollisuuden säätää noita. Pitää tutustua lisää. Onko muita vastaavia? Multipool.in ilmeisesti olisi, mutta se tervehtii luottamusta herättävällä 502 Bad Gateway-ilmoituksella eikä muuta.
   
 22. RistoEe

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2003
  Viestejä:
  862
  Kysästääs nyt, että onko tuolla sigun 7870 mitään järkeä alkaa mainata? Nykysin kun tuo näyttis nyt lähinnä on idlenä, kun ei tule pelailtua.
   
 23. trotor

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  881
  Tein itselleni tälläisen excelin jossa on eri korttien hintoja, louhintakykyjä ja tuotantolaskenta litecoinille - Saa ottaa talteen:
  https://www.dropbox.com/s/xdee9sgbyazlcr3/Litecoin-laskimet.xlsx

  Tuo korttisi laskee ehkä 380khash/s (arvio) ja se tuottaisi 5.8€/päivä nykyisellä vaikeustasolla ja hinnalla 30€/ltc. Tuo taulukko osaa laskea uudet takaisinmaksuajat kun muuttaa lukemia.

  Sähköä korttisi vie päivässä 150w kulutuksella 24 * 0.15kWh * 0.15€/kWh = 0.54€ edestä.

  Jää siitä vitonen päivässä ja käytetty kortti maksaa itsensä takaisin kolmessa viikossa.
   
 24. Smanci

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2010
  Viestejä:
  3 030
  CudaMinerille ääni täältä!
   
 25. Jagador

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2011
  Viestejä:
  1 700
  7870 Voi laskea tehokkaamminkin, ainakin oma 7850 pääsi yli 400kH/s-lukemiin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti