Lisää ydinvoimaa.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Varma, 20.01.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
 2. Olorin

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2002
  Viestejä:
  2 074
  Puhtaan energian osuus vähenee, koska ydinvoimasta luovutaan.
   
 3. Cirrus

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2000
  Viestejä:
  2 859
  Tämähän yllättää kenet? Kun aletaan lyömään kapuloita rattaisiin täysin ylivoimaiselle teho/puhtaus suhteen omaavalle energiamuodolle, niin ei siitä tosiaan hyvää seuraa.
   
 4. Olorin

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2002
  Viestejä:
  2 074
  Linkkasin videon siinä toivossa, että se tavoittaisi jonkun viattoman, joka ei vielä ole hahmottanut kokonaisuutta.

  Ydinvoiman vastustaminen on ollut vahvimpia aihetodisteita sen puolesta, ettei ilmastonmuutos ole oikeasti kovin vakava uhka. Muuten siitä pidettäisiin tiukasti kiinni.
   
 5. T-Rex

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2001
  Viestejä:
  1 501
  Juu, kyllähän tuo ydinenergian vastustaminen tuntuu olevan tietyillä tahoilla suorastaan uskonkappaleen asemassa.
   
 6. Cirrus

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2000
  Viestejä:
  2 859
  Juu. Juuri noin. Vaikka lainasin sinua, niin en suunnanut viestiä sinua vastaan mitenkään. Tai se ei ainakaan ollut tarkoitus. Piikkiä vastustajille lähinnä.
   
 7. teh_shiz

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  462
  .
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2018
 8. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  http://www.tekniikkatalous.fi/tekni...isvaatimuksia-vastata-olkiluoto-3-sta-6595673

  "TVO etsii myös kovalla kiireellä kumppania modernisoimaan ja korjaamaan Olkiluoto 3:sta sen jälkeen, kun voimala on käynnistetty vuoden 2018 lopulla. Lehden mukaan Olkiluoto 3:n koko liiketoimintamalli on kyseenalainen, koska sähkö on halpaa ja ydinvoiman rakentaminen yhä kalliimpaa. Lisäksi eurooppalaisen epr-teknologian tulevaisuus ei näytä hyvältä juuri nyt."
   
 9. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 842
  Kyse on Olkiluoto kolmosessa prototyypistä. Tilaaja välttämättä halusi ostaa prototyypin vaikka taatusti jokainen ymmärtää että prototyypistä ei saada välttämättä koskaan toimivaa ja se saatetaan pian valmistumisen jälkeen "hylätä" ja lopettaa kaupallinen sähköntuotanto sillä jos proto osoittautuu sudeksi.

  Voi vain arvailla mitä on "liikkunut" päässä niillä TVO-PVO-konsernin päättäjillä kun moisen ovat aikoinaan päättäneet tilata Suomeen.

  Vähintään yhtä uskomaton on se Pyhäjoen Rosatomin ydinvoimala ja logiikka jolla "sioittajat" ovat halunneet rahansa siihen "sioittaa".
   
 10. Tribal_

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  3 511
  Muutenkin mielestäni typerää laittaa 1 helvetin iso yksikkö pystyyn, ja vielä protona, koska pitää olla isoin ja ekana. Antaisivat luvat MW-tasolla ja vaikka 4x400MW reaktoria pystyyn.
   
 11. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 842
  Niin. Tai sitten hakisivat lupia sitä mukaan kun saavat sen kokoisen reaktorin valmiiksi kuin minkä tekninen osaaminen ja taloudelliset resurssit antavat myöten ja mikä on taloudellisesti kannattavin.

  Pienempiä reaktoreita jos rakentaa niin sellaisen valmistuessa tietää tarkkaan mitä sellainen tulee maksamaan ja näkee miten sähkönhinta ja muut tuotantomuodot ovat kehittyneet edellistä rakentaessa ja voi arvioida siinä vaiheessa sen uudelleen kannattaako rakentaa seuraavaa vai ei.

  Tosin selväksi lienee kaikille tullut Suomessa jo useampia vuosia sitten ettei ydinvoimalaa kannata ainakaan Suomeen rakentaa siinä toivossa että siihen sijoitettuja rahoja saisi koskaan takaisin ja vielä vähemmän voittoa sijoitukselle. Toki joku firma saattaa esimerkiksi ideologisista syistä sellaiseen rahansa polttaa tai kun Venäjän karhu niin käskee. Jos ei tottele veli-venäläistä niin sitten kyseinen firma voi sanoa hyvästit Venäjän pisneksilleen ja siellä olevalle omaisuudelleen. Tämähän oli se tapa jolla Fortum "suostuteltiin" mukaan osakkaaksi tappiolliseen Rosatomin Pyhäjoen voimalaan. Sitä aiemmin Fortum oli sanonut kiitos ei tarjoukselle ostaa nimelliseen hintaan valmis Olkiluoto nelosen ydinvoimalan lupa ja valmiit suunnitelmat ja koko projekti kun TVO oli todennut hankkeen jo kannattamattomaksi ja halusi siitä eroon.

  Ihmeitä saa tapahtua jotta Fortum hakisi lupaa rakentaa uusi ydinvoimala Loviisaan kun 11 ja 12 vuoden päästä nykyisten Loviisan ydinvoimaloiden käyttöikä loppuu. Tuskin enää edes ehtisi rakentaa uutta ydinvoimalaa niiden sulkemiseen mennessä vaikka periaatelupa olisi niille hyväksyttynä ja nyt alkaisi niiden tarjouspyyntöjä valmistelemaan. Tuskallisen epävarmuuden aiheuttaa vielä se, kun kukaan ei tiedä miten paljon esimerkiksi tuulivoimaa rakennetaan siihen mennessä lisää Pohjoismaihin ja miten aurinkosähkön hinta kehittyy ja onko niitä aurinkopaneeleita 20 vuoden päästä suomalaisten katoilla sellainen määrä että ydinvoimalaa saa seisottaa kesäisin kuukausia kun sen sähköstä ei kukaan mitään halua maksaa.
   
 12. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Suomen osalta tuulivoimakapasiteetti ei tule koskaan kovinkaan varteenotettavaksi osaksi koko energiantuotantoa, kun todelliset tuotot ovat jotakin 10-20% kapasiteetistä.

  Tuo kesäajan sähköpuoli pysyy kyllä hallinnassa, koska kun "aurinkokuukausien" sähkönhinta laskee, niin samalla se syö paneeli-investointien kannattavuutta. Myöskin sen sähkön hinnat talvikuukausilta pomppaa mukavasti.
   
 13. Tribal_

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2003
  Viestejä:
  3 511
  Niin kyllä markkina ja hinta elää. Jos kotitaloudet eivät käytä sähköä kesäisin, niin kyllä se kate otetaan sitten talvikäytöstä. Silloin pahempi tuottaa sähköä auringolla ja saada sitä lämpöä siihen mökkiin.
   
 14. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 842
  Uudella ydinvoimalalla tuotettu sähkö saattaa olla jopa ihan kilpailukyistä JOS sen tuottama sähkö käy tasaisesti ympäri vuoden kaupaksi eli esimerkiksi hintaan 7 senttiä per kWh.

  Jos taas aurinkopaneelit halpenevat ja niitä ilmestyy talojen katot täyteen, niin silloin sähkön hinta saattaa painua esimerkiksi kesäaikaan tasolle 2 senttiä tai alle kWh. Silloin sitä valmista ydinvoimalaa ei kannata välttämättä pitää tuotannossa lainkaan vaan seisottaa esimerkiksi 4 kuukautta vuodessa.

  Jos taas ydinvoimalaa seistotetaan kuukausia toimettomana vuosittain, niin silloin talviaikana sen kannattavuus saattaa vaatia sitä, että sähkön hinta olisi silloin esimerkiksi yli 12 senttiä per kWh.

  Sähkön hinta tuskin nousee talviaikaankaan tuolle tasolle kun halvempi on tuottaa sähköä vaikka kaasuturbiinivoimalassa joka seisoo puoli vuotta vuodesta.
   
 15. Cirrus

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2000
  Viestejä:
  2 859
  Tähänhän on toki ratkaisuja vaikka minkälaisia. Ohjataan kaikki tuulivoimatuki ydinvoimalle ja/tai kielletään ajamasta laitoksia, jotka tuottavat hiilidioksidipäästöjä kesäaikaan. Ydinvoimaa ei missään nimessä kannata seisottaa mikäli yksikään saastuttavampi laitos vielä pyörii.
   
 16. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 842
  Erilaisten tukien avulla ja lain avulla tapahtuvalla pakottamisella saadaan toki mikä tahansa energiantuotantotapa kannattavaksi.

  Se on poliittinen päätös jos Suomessa halutaan tukea verovaroilla ja veroluontoisilla maksuilla muuten kannattamatonta uusien ydinvoimaloiden rakentamista.

  Tarpeeksi jos tukea maksaa niin jopa sekin muuttuu kannattavaksi kun kuntopyörään kytketyllä dynamolla tuotetaan sähköä valtakunnanverkkoon. Tosin taitaisi vaatia useamman sata euroa tukea per tuotettu kWh sähköä jotta polkupyörädynamosähkön saisi kannattavaksi pisnekseksi. :cool: Kun ihminen polkisi hullun lailla pyörää koko päivän niin ehkä siinä 8 tunnin työpäivän aikana saisi jonkun 0,4 kWh sähköä tuotettua.
   
 17. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Siinäkin on sellainen pieni ongelma, että nämä saastuttavammat laitoksetkin ovat yksityisessä omistuksessa, ja liian rankat toiminpiteet joilla rajoitetaan liiketoiminnan tekemistä, eivät kuulu länsimaisiin kapitalistivaltioihin. Päästöoikeuksien hinnat ovat yksi asia, mutta kiellot koska jotain laitosta saa pyörittää ja koska ei, menevät jo aika pitkälle. Sipilän populistinen heitto kivihiilen kieltämisestä sai jo aika ihmettelevät reaktiot.
   
 18. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 160
  Jos sähkömarkkinat vääristetään älyttömilla tuilla ja rakentamalla toimimatonta sähköntuotantoa (aurinkovoima ja jossainmäärin myös tuulivoima, Niin selväähän se on, että hinnoittelua muutetaan s.e. talvellä kuluttajien sähkönhinta pomppaa nykyisestä moninkertaiseksi.

  Olipa voimala ydin tai kaasuturbiini, niin jokatapauksessa sen seisottaminen puoli vuotta on todella kallis projekti. Tietysti systeemiä voidaan pistää pieleen, kunnes tulee pakkasilla ensimmäiset kunnon sähkökatkot ja sitten miettiä tiettyjen tukien sekä takuuhintojen ym poistamista, joka korjaa kyllä tilanteen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2016
 19. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Kyllä se on vinkku niin, että ihan muut energiantuotantomuodot niitä tukia tarvitsee. Idiootit ovat vaan ajaneet energiatuotannon sellaiseen kierteeseen, että jopa halpa ja päästötön tuotantomuoto on ongelmissa. Asialle täytyisi varmaan tehdä jotain, kun ei ne pahimmat hipitkään varmaan tykkää olla tuulen ja auringon varassa. Järkevintä olisi heivata tuet helvettiin näiltä "kilpailukykyisiltä" leikkimisiltä ja säätää jonkunmoinen rangaistussysteemi, jos niiden sähköntuotannon heittelyn takia joudutaan rakentelemaan ties mitä suojauksia verkon vakauden takaamiseksi.
   
 20. Cirrus

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2000
  Viestejä:
  2 859
  Onhan se toki näinkin. Mutta siinä vaiheessa kun ylivoimaisesti paras (ja päästötön) sähköntuotantomuoto seisoo yhteiskunnassa, niin kovatkin keinot ovat sallittuja minun mielestä. Kapitalismi ei voi mennä ympäristön edelle näin suurissa kysymyksissä.
  Osa ydinvoiman kalleudestahan tulee jo aika tappiin mitotetuista turvallisuus jne vaatimuksista. Täälläkin joutuu varautumaan asioihin joita ei vain tapahdu.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti