Lisää ydinvoimaa.

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Varma, 20.01.2006.

 1. Guru77

  Rekisteröitynyt:
  19.12.1999
  Viestejä:
  204
 2. tom_gore

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  8 099
  Tää on tätä kun kuka tahansa voi julkaista omaa propagandaansa netissä. Toivottavasti hipit ovat oikeasti saaneet kumiluoteja niskaansa sen verran, että kolottaa vielä ensi viikollakin.
   
 3. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Apinat toteuttivat tarvettaan suojella luontoa vastustamalla ydinvoimaa. Itse luonnolla ei sitten niin väliä ollutkaan:

  [​IMG]
  [​IMG]
  "Poliisi valvoi alueen tyhjentämistä perjantaina.

  – Poliisilakiin perustuvat käskyt annettiin suullisesti ja kirjallisesti. Poliisit valvovat käskyjen noudattamista, jälkien siivoamista ja omaisuuden keräämistä pitkälle iltaan, poliisi kertoi tiedotteessaan.

  Operaatioon osallistui kuutisenkymmentä poliisia Oulun ja Pohjanmaan poliisilaitoksista. Apuna oli myös Rajavartiolaitos. Poliisi ei kohdannut operaation aikana sanottavaa vastarintaa. Raahen poliisiasemalla on edelleen pidätettynä muutamia henkilöitä torstaisten väkivaltaisuuksien vuoksi.

  – Alue jäi aktivisteilta huonoon siivoon tyhjennyksen jälkeen, Oulun poliisilaitokselta vahvistettiin sunnuntaina Ilta-Sanomille.

  ...
  – Poliisi hääti meidät pois leiristä ja käski kantamaan tavarat pois. Sitten poliisi kuitenkin itse siirsi tavarat puskutraktorilla eikä meille jäänyt mahdollisuutta koota tavaroita, Reclaim the Cape -tapahtuman tiedottaja Anna Tiihonen kertoi sunnuntaina.

  Hänen mukaansa tilanne oli hektinen.


  – Meillä ei ole nyt siivoaminen päällimmäisenä mielessä. Poliisi on rikkonut paikat ja tavarat eivät ole niillä paikoilla, joilla niiden kuuluisi olla. Poliisi voisi tulla itse siivoamaan paikat, hän painottaa."
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001170202.html

  Sellaisia luonnonsuojelijoita taas. Ei siivottu, vaikka poliisi käskee ja sitten itketään kun poliisi tekee sen mitä on tehtävä. Suomalaiset vastustaa ydinvoimalaa englanninkielisellä riehuntaoperaatiolla. Priceless.:facepalm:
   
 4. Lexer

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2013
  Viestejä:
  211
  Ja nyt sopivasti jälkikäteen Poliisikin suoraan myöntää, etteivät antaneet aikaa siivota leiriä - vaan vain sen verran aikaa, että mielenosoittajat saivat kerättyä arvotavaransa mukaan. Mitenkään itse mielenosoittajia puolustelematta, tuosta leirin loppujäljestä saa kyllä kiittaa Suomen Poliisilaitosta:
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001170567.html
   
 5. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Paskat saa. Noita käskettiin siivoamaan ja tietenkin vänkäsivät vastaan viimeiseen asti. Sitten poliisi teki päätöksen hoitaa homman ja käski keräämään pois sen, minkä eivät halua päätyvän kaatikselle. Ja nyt sitten vasurisaastat uhriutuu minkä kerkeää, tyypilliseen tapaansa.

  Mitään asiaa noilla ääliöillä ei ollut alun perinkään tuoda kaikkea tuota paskaa tuonne metsään.
   
 6. Lexer

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2013
  Viestejä:
  211
  Olisiko lähteet tälle? Varmasti on kehotettu häipymään alueelta, kun siellä luvatta olivat. Mutta ainakaan siinä vaiheessa kun Poliisi on päättänyt häätää mielenosoittajat, ei tuon uutisen mukaan annettu aikaa siivota jälkiään. Ja tästä kieltämättä herää mielenkiintoinen kysymys siitä, miksi annettiin alkuun ymmärtää toisin, ja mistä nuo kuvat matalaksi lanatusta leiristä päätyivät lehdille.

  Tuolta ylemmästä uutisesta:
   
 7. Zalasha

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  1 642
  Ootko miettinyt sitä puolta että jos ne oikeasti välittäisivät luonnosta niin tulisivat myöhemmin siivoamaan paikan? Se maasto on siellä luultavasti edelleen ihan yhtä paskainen kuin aiemmin, koska ei niitä kiinnosta asia. Kunhan halusivat olla anarkisteja.
   
 8. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Eli, oli käsketty painumaan vittuun, mutta eivät totelleet. Ja sitten kun poliisi ei enää antanut perseilyn jatkua, olisivat muka halunneet lisää aikaa? Niinpä tietenkin.

  Poliisien resursseja vuorokaudeksi. Ei tuossa puhuta sanaakaan noista vasurisaatanoista.
   
 9. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Koska tärkeintä noille on MINÄMINÄMINÄ, ei mikään aate tai luonto.
   
 10. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Norjalaiset puuhastelee nerokkaan idean kanssa:

  Otetaan toriumia 90% (jota maailmassa riittää, varsinkin Norjassa), otetaan plutoniumia 10% (jota sitäkin riittää ydinjätteessä, kiitos vuosikausia ruksuttaneiden perinteisten atomivoimaloiden)

  Saadaan Torium-MOXia, joka saattaa käydä polttoaineeksi nykyisiin LWR voimalaitoksiin uraanin sijasta. 90% maailman ydinvoimalaitoksista on soveliasta tyyppiä!

  http://www.tu.no/artikler/testingen-er-i-rute-vi-kan-ha-thorium-i-reaktorer-i-2018/276508

  Jos homma toimii, saadaan halvempaa polttoainetta, ydinreaktori ei tuota lisää pitkäikäistä plutoniumia (mikä on ongelma) ja hipeiltäkin katoaa iso osa argumenteista miksi vastustaa ydinvoimaa.

  Asia selviää vuoteen 2018 mennessä!
   
 11. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830
  Kyllä se on mielenosoittajia kiittäminen. Hehän kaiken tuon paskan ovat sinne roudanneet. Olisivat käyttäytyneet ihmisiksi, niin ehkei olisi ollut tarvetta niin nopeaan tyhjätämiseen.
   
 12. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 846
  Onhan noilla takkulaisilla vähän opettelua ja pallo hakusessa. Jos haluaa rettelöidä poliisin ja viranomaisten kanssa, niin himskattiako sitä yhteen leiriin kaikki jonnekkin metsään kokoontuvat? Sieltähän koko porukka on helppo poliisien poimia kerralla talteen. Ja mikseivät esimerkiksi ymmärrä varustautua kaasunaamareilla ja muilla tarpeellisilla varusteilla jolloin ottelu olisi paljon tasaväkisempi kun poliisien kyynelkaasut tai pippurisumitteet eivät enää toimisi? Ja miksi yrittää aidan yli alueelle tien vierestä kun alueella on (aidattua) metsää kilometrikaupalla ja vielä paljon enemmän aitaamatonta merenrantaa? Vai kuuluuko se täysin valmistautumaton hörhöily ja sekoilu siihen ideologiaan?
   
 13. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  http://www.iltalehti.fi/talous/2016052421617180_ta.shtml

  "Teollisuuden Voiman ja ranskalaisen ydinvoimayhtiö Arevan neuvottelut Olkiluodon kolmosreaktoria koskevasta kiistasta ovat ajautuneet umpikujaan, kirjoittaa Le Monde. Lehden mukaan neuvottelut jumittuivat jo toukokuun puolivälissä ennen kaikkea siksi, että osapuolet eivät päässeet sopuun siitä, miten rakennustyön loppuun saattamisesta kertyvät kulut ja vastuut pitäisi jakaa. Osapuolet syyttävät kymmenen vuoden viivästyksestä toisiaan. Kiistaa puidaan myös kansainvälisessä välimiesoikeudessa. "

  Lakimiehillä riittää töitä.
   
 14. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Taas on tainnut olla "neuvottelut", jossa patongit tuo mitä mielikuvituksellisimpia ehdotuksia pöydälle ja TVO haistattaa paskat "avaimet käteen"-sopparin perusteella ja pyytää viivästymiskorvauksia. Sit on taas puol hernepeltoa ylväissä nenissä, kun heidän jaloon ehdotukseen ei kehdata suostua. Blah, sama paletti pyörii vuodesta toiseen tasan niin kauan kunnes Reva pistää loputkin pätäkät pöytään ja kantaa vastuunsa sopimuksesta. Tuskin TVO oikeutettuja viivästymiskorvauksia välimiehiltä saa nyhdettyä (kiitos Revan uutteran paskapaperituotannon), mutta halvan voimalan silti saavat.
   
 15. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 846
 16. pet84

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2005
  Viestejä:
  253
 17. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
 18. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 846
  "Maaliskuussa Euroopan keskuspankin neuvosto päätti laajentaa joukkolainojen osto-ohjelmaansa koskemaan myös yrityslainoja. Uusi ohjelma alkoi kesäkuussa. Lainaostot koskevat sijoitusluokan lainoja, joilla on vähintään Moody’silta Baa3 tai S&P tai Fitchilta BBB-luottoluokitus."

  Liekkö TVO:lla ollut silten joltakin pankilta em. roskalainan hiipoen ylittävä luokitus kun niitä Suomen pankki on ostanut?

  Kovin lujaa ei taida Olkiluoto kolmosen projektilla mennä jos Arevakin kaatuu vielä konkursiin. Ei taida olla vaaraa että TVO saisi silloin senttiäkään korvauksia Olkiluoto kolmosen projektin viivästymisestä Arevalta. Mielenkiintoisempi kysymys on sillloin miten onnistuu vai onnistuuko Olkiluoto kolmosen rakentaminen valmiiksi saakka.
   
 19. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  TVO ja Areva tosiaan kinuavat toisiltaan miljardikorvauksia Olkiluoto 3:n ja kustannusten takia. Käyköhän vielä niin, että TVO maksaa epäonnistuneen prototyypin rakentamisesta selviytymisrahat Arevalle? :)

  Ja jos Areva menee konkkaan niin kukas sen reaktorin silloin toimittaa? Kai tuo meinaisi loppua myös Olkiluoto 3:lle.
   
 20. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 706
  Joo, kyllä varmaan TVO jättää koekäytöt tekemättä ja lähes valmiin laitoksen seisomaan, jos Areva menee konkkaan :facepalm:
   
 21. Cirrus

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2000
  Viestejä:
  2 859
  Kyseessä on myös Suomen sähkövarmuuden kannalta niin iso asia, että worst case skenaariossa valtion on syytä mennä apuun, jotta laitos saadan jauhamaan sähköä luotettavasti.
   
 22. teh_shiz

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  462
  S&P:n luokitus on BB+ ja taisi joltain toiseltakin luokittajalta olla saman tasoinen luokitus. TVO:n luokitus on kärsinyt erityisesti pitkään venyneen OL3 projektin takia.

  Ei Ranskan valtio anna Arevan kaatua konkurssiin koska olisi poliittinen itsemurha aiheuttaa maahan lisää massatyöttömyyttä. Toisaalta valtio ei haluaisi pääomittaa yritystä. Lähinnä siellä yritetään järjestellä asioita niin että yrityksen terveet osat saataisiin pelastettua mutta käynnissä oleva välimiesoikeus estää tehokkaasti moiset toimet. Kannattaa myös muistaa että laitos on Arevan ja Siemensin yhteistoimitus joten vaikka Areva kaatuisi niin Siemens olisi vastaamassa asioihin ja tässä tullaan siihen että Saksa ei antaisi paskan kaatua saksalaisen firman syliin joten lopulta Saksa vääntää Ranskan kättä ja pakottaa pääomitukseen.

  OL3 on jo niin pitkälle valmiina että kävi miten kävi se tullaan viemään tuotantoon saakka.
   
 23. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Varmasti saa. Toisin kuin osakkeenomistajat, velkojat tulevat ensimmäisenä kun pesää jaetaan.

  Voi olla että saa sentin per vaadittu euro, mutta jotain saa varmasti.
   
 24. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 846
  Tämä taisi tulla taas täysin puskasta kaikille: :cool:


  http://www.hs.fi/talous/a1474771202053

  "Suomen ydinvoimahistorian murheellisin projekti yhä pahemmassa solmussa: Olkiluodon kolmas reaktori uhkaa viivästyä lisää
  Suomessa pelätään, että yhdeksällä vuodella viivästynyt projekti voi lykkääntyä entisestään, kun ydinvoimayhtiö Arevaa yritetään pelastaa Ranskan valtion tuella."
   
 25. teh_shiz

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  462
  Ja uusia uutisia oli nolla. EDF, Areva, TVO ja EU asemoinnit olivat tiedossa jo pitkään etukäteen. Uutisen sisällössäkin oli vakavia puutteita, välimiesoikeushan on istunut jo asiaa vuosien ajan eikä asia ole missään tapauksessa tuore. Asian tuonti esiin vaikuttaa nopeasti siltä että juttu on tuore.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti