Lionel Messi - paras futaaja koskaan tällä planeetalla?

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja lomauttaja, 06.06.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. IsoAhven

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2007
  Viestejä:
  1 312
  en kyllä osaa kuvitella syytä miksi Messi häippäsis Barcasta. Ei edes raha. Aikaisemmin olis voinu sen tehdä uusia haasteita etsiessä. Ei enää.

  edit: oot todellakin de rong f1-forumilta... :D Seku chättäilet, jotta viestimäärä kasvais.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2016
 2. Pedrosa

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2014
  Viestejä:
  1 972
  Ja urheilu kiinnostaa. Siksi siis juttelen täälläkin urheilusta,useasta lajista!
   
 3. IsoAhven

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2007
  Viestejä:
  1 312
  Niin sanotusti "paskaa" jauhat yleensä, mut emmä pahalla aiemminkaan tarkoittanut :) Piristävä hahmo olet. Jatka vain, en tarkoittanut huonoa [peukku]

  edit: ja paskanjauhamisella hain enemmänki smalltalkkia tai jotain sellaista, jota meillä ei tunneta suomessa :P Eikä varsinkaan forumeilla.
   
 4. Pedrosa

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2014
  Viestejä:
  1 972
  No joo kiitos. Enhän mä mikään paras asiantuntija oo,mut kiva ottaa kantaa urheiluun,peleihin ja elämänmenoon.
   
 5. Johann Av Grannaattileuka

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  195
  Jari Litmanen oli parhaimmillaan parempi kuin Messi koskaan.
  Sellaista pelikäsitystä, syöttelytaitoa ja magiaa mitä Litmasella oli, ei Messi omaa.

  Toki Messi pienenä kirppuna on taitava harhauttelemaan ja nopeakin on.
  Mutta Litmasen kokonaisvaltaiseen johtamiseen ja tyylikkyyteen ei Messi kykene.

  Nykypelaajista Messi on toki selvästi paras, Cristiano Ronaldo, Luis Suaraz ja Neymar ainoat uhkaajat.
  Sitten onkin valtava kuilu, Ribery, Robben, Hazard jne. pelkkiä tuhnuja ja keskinkertaisuuksia.

  Toki on ollut poikkeuksellista ja hienoa katsoa kahden tämän hetken dominoivan pelaajan esityksiä jo monen vuoden ajan.
  Ja Messi-Suarez-Neymar paras hyökkäyskolmikko ikinä?
   
 6. Pedrosa

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2014
  Viestejä:
  1 972
  Eiköhän Ribery ja Robben oo jo parhaat päivänsä nähny!!
   
 7. Johann Av Grannaattileuka

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  195
  Joo toki ovat jo ihan rotseja, silti nämä(kin) tuhnut valitaan aina jostakin syystä niihin maailman parhaiden whatever pelaajien listoille, joista sitten Messi valitaan parhaaksi.
  Ja joku Iniesta tuhnukin muka hyvä pelaaja, tekee yhden maalin kaudessa.
  Kyllä hyökkäävän pelaajan pitää tehdä maalejakin eikä vain syötellä.
   
 8. Pedrosa

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2014
  Viestejä:
  1 972
  Niin ja nythän joka kausi tuntuu olevan et maailman parhaaks valitaan Messi tai Ronaldo.

  No kyllähän noi kaks toki pommittaa maaleja melkoset määrät! Saa nähä millon uudet tähdet voittaa noita.

  Ronaldo 31 tänä vuonna,Messi 29. Eivät oo enää mitään superjunnuja! Kovia pelaajia toki vieläkin,
   
 9. Hesu hopo

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2011
  Viestejä:
  332
  Nyt meni vakava ketju jo vähän huumorin puolelle.

  Messi sai muuten juuri kultaisten pallojensa rinnalle uransa ensimmäisen La Ligan kuukauden pelaaja -palkinnon. Nousee varmasti vitriinissä kunniapaikalle.
   
 10. Driver7

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2013
  Viestejä:
  516
  Vaikka kova väite olikin, ei se välttämättä kovin kaukana ole. Messi on varmasti monella muulla osa-alueella Litmasta todella paljon edellä, mutta Litmasen pelikäsitys ja syöttötaito oli siihen aikaan ihan poikkeuksellista. Ja saavutuksistakin löytyy mm. Mestarien liigan voitto sekä maalikuninkuus (jonka on voittanut viime vuosina pelaajat kuten Messi, Ronaldo, Kaka yms.), ja myös Ballon d'Or:n 3. sija.
   
 11. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Uransa parhaassa vaiheessa Litmanen ei mahtunut edes Barcelonan kokoonpanoon. Vaikea taas nähdä Messiä edes Barcelonan penkillä pelikunnossa ollessaan. On tossa aika iso ero.
   
 12. Pedrosa

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2014
  Viestejä:
  1 972
  Mitä nyt muistan,niin Litmanen ei sopeutunu kunnolla Barcan pelisysteeemiin.
   
 13. lomauttaja

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  717
  On se vaan kone. Jumalasta seuraava... ylöspäin.
   
 14. Embankment

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  1 268
  Suuri osa Messin maaleista on semmosia pyrähdyksiä rankkualueen kulmalta ja sitten yleensä vasurilla alanurkkaan. Eikä siinä mitään, jalkapallossa ei jaeta tyylipisteitä. Siellä se Lionel 'cämppää' piikkinä kärjessä ja odottelee että Barca tuo pallon hänelle. Varmasti yksi kaikkien aikojen parhaista 'puhtaista' kärkipelaajista. Miten pärjäisi vähän heikommassa joukkueessa missä pitäisi osallistua enemmän muuhunkin pelaamiseen.

  Itse arvostan nykyajalta enemmän 'näyttäviä' pelaajia kuten CR 7 ja Zlatan mutta mielipidekysymys.
   
 15. Leppone

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2007
  Viestejä:
  310
  Tilastollisessa mielessä olet väärässä, Messi on selvästi parempi kuin muut sekä pelinrakentaja tai itse luomaan tilanteita suhteessa muiden hänelle luomiin tilanteiden määrään verrattuna muihin maailman huippuihin: Lähde: http://fivethirtyeight.com/features/lionel-messi-is-impossible/

  [​IMG]

  [​IMG]


  [​IMG]
   
 16. Embankment

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  1 268
  Shooting percentage? Tarkoittaako tuo siis maalia kohti ammuttuja kuteja, ei maaleja? Joita Messi on tehnyt esim. karvattuaan pallon vastustajalta? Niin no onhan tuokin yksi mittari. Ja en sanonut etteikö Messikin syöttele ja tee vaparimaaleja yms., Barca vaan on kokonaisuutena niin vahva joukkue että sen kärjellä on keskimäärin paljon maalintekomahdollisuuksia joita siis Messi hyödyntää.

  Esim. joku Ronaldinho parhaimmillaan oli enemmän koko kentän pelaaja verrattuna Messiin, en sinänsä kritisoi Messiä, tärkeä pelaaja Barcalle. Ronaldinholla luultavasti vähemmän maaleja kuin Messillä mutta kokonaispanos peleissä oli silti hyvin merkittävä.

  Oma käsitykseni Messin 'näyttävyydestä' ei sinänsä perustu koviin tilastoihin vaan enemmänkin omaan subjektiiviseen näkemykseen.
   
 17. Leppone

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2007
  Viestejä:
  310
  Siis lähinnä vastasin kohtaasi "Lionel 'cämppää' piikkinä kärjessä ja odottelee että Barca tuo pallon hänelle. Varmasti yksi kaikkien aikojen parhaista 'puhtaista' kärkipelaajista. Miten pärjäisi vähän heikommassa joukkueessa missä pitäisi osallistua enemmän muuhunkin pelaamiseen."

  Tummennetut kohdat kun eivät tilastojen valossa pidä paikkaansa: Messi on selvästi paras luomaan itse itselleen paikkoja, syöttämään läpisyöttöjä ja tietyssä mielessä myös omassa joukkueessaan rakentamaan peliä:

  [​IMG]
  Nämä tilastot ovat siis ajalta ennen Suarezia.

  Jos luet koko jutun, huomaat että useimmissa tilastoissa Messi on täysin omaa luokkaansa suhteessa verrattuihin pelaajiin, sitenpä piikkinä kärjessä oleva puhdas kärkipelaaja on hyvin kyseenalainen määritelmä.

  Näyttävyyteen tai muihin esteettisiin seikkoihin en ota kantaa, ne kun ovat makuasioita. Omasta mielestäni Roberto Baggio on tässä kauneusmielessä yksi kaikkien aikojen pelaajia.
   
 18. ratkakapu

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 935
  Messi syöttää maaleja todella paljon, eikä todellakaan vain odota muiden tekevän työtä ja lado sitten itse tap-in maaleja metristä tyhjiin. Messi osallistuu lähes aina itse tekemiensä maalien rakentamiseen.

  Kärjessä roikkuvasta Messistä syntyvä mielikuva on vain harjaa, sillä kirppu kipittää kyllä ympäriämpäri kenttää, kun omalla joukkueella on pallo. Messin puollustusvastuu sensijaan on aivan 0%, kun vastustajalla on pallo Barcelonan puollustusalueella. Tämä johtuu kahdesta seikasta:
  1) Lähes kaikki joukkueet jättävät ainakin yhden hyökkkääjän vastaisku-uhaksi, kun vastustalla on pallo syvällä hyökkäysalueella
  2) Messillä on ammatilaisjalkapalloilijaksi poikkeuksellisen huonot (nopeus)kestävyysominaisuudet. Tämä johtuu sairaudesta, jonka vuoksi hän olisi jäänyt ilman kasvuhormoonihoitoja n. 140 cm "pitkäksi". Ukko olisi aivan puhki ja vaihtopenkkikamaa siis tunnin kohdalla, jos hän juoksisi Neymarin tai Suarezin tapaan alas puollustamaan ja takaprässäämään.

  Tämän kauden paras pelaaja Messi ei mielestäni ollut, vaan se pelaaja löytyy hänen viereltään. Luis Suarez pelasi aivan ilmiömäisen kauden, joka jäisi historiaan, ellei hormoonikääpiö ja sympaattinen portugalilainen olisi latonut muutama vuosi takaperin aivan toiselta planeetalta olevia maalilukuja
   
 19. Axel

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2003
  Viestejä:
  95
  CR7 on tällä kaudella latonut 16 maalia Champions Leaguessa joka on sekin aika ilmiömäinen suoritus. Hyviä pelaajia on ja niiden laittaminen paremmuusjärjestykseen on välillä enemmän tai vähemmän mielipidekysymys. Varsinkin silloin jos vertailee eri liigojen pelaajia toisiinsa.
   
 20. lomauttaja

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2013
  Viestejä:
  717
  Vaikka Copa America päättyi Messin kohdalta kovaan pettymykseen, niin tää vapari oli ihan suh koht onnistunut suoritus kaverilta.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2017
 21. Silence81

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2009
  Viestejä:
  516
  En tiedä mitä futismaailmaa herra Johann Av Grannaattileuka on seurannut, mutta on aikas erilainen tästä mitä koko muu maailma on seurannut.
  Vaikka Litti olikin parhaimmillaan loistavat, on tämä:

  "Jari Litmanen oli parhaimmillaan parempi kuin Messi koskaan.
  Sellaista pelikäsitystä, syöttelytaitoa ja magiaa mitä Litmasella oli, ei Messi omaa."

  Aikamoinen läppä, pakko olla trollausta vaan, kun ottaa huomioon että sanot Iniestaa tuhnuksi ja valittelet että ei tee maaleja?
  Iniesta on aivan uskomattoman nerokas keskikenttä joka rakentaa tilanteita muille, ja hienosti sen tekeekin. Ei moni pakki Iniestan juoksuja ja kääntymisiä estele.
  Ja ei sen tarvi tehdä maaleja paljon kun jengistä löytyy vuodesta toiseen hurjia hyökkääjiä jotka niitä iskee.

  Saati sitten tuo Messi, vuosia oli ihan hirvee maalitykki, nyt vimoset pari vuotta on ruvennut syöttelemään vähän enempi ja ne sen chipit sun muut linjan taakse on aivan järjettömän tarkkoja, yllättäviä ja vertaansa vailla. Sitten pitää ottaa huomioon että Messin ympärille isketään se 2-4 peluria yleensä ja silti se vaan vuodesta toiseen pystyy tekemään uskomattomia temppuja, niin maalien määrässä kuin syöttöjen laadun suhteen.

  Ja tämä: "Siellä se Lionel 'cämppää' piikkinä kärjessä ja odottelee että Barca tuo pallon hänelle. Varmasti yksi kaikkien aikojen parhaista 'puhtaista' kärkipelaajista."

  Mitä Barcelonaa sinä olet katsellut? Eihän tähän voi edes kommentoida..

  Ei niitä pelureita edes tarvi pistää mihinkään järjestykseen, loistavia pelaajia joilla on hyviä ja huonoja pelejä/kausia, niitä riittää. CR9 ja Messi nyt vaan ovat poikkeuksia jotka ovat ihan omaa luokkaansa olleet.
  Mutta ei ne Iniestat, Xavit, Modricit ja Balet kauas jää. Eri roolit eri statsit. Näyttävyys ja maalien määrät eivät ole se tärkein juttu jokaisessa pelipaikassa.

  Ja tuo Messin vapari jenkkei vastaan oli kyllä uskomaton. Copa Americaa katoin tällä kertaa vaan finaalia ja olipahan viihdyttävää futista verrattuna EURO16 matseihin! Pelaajat uskalsi ottaa riskejä, haastaa ja pelata kovaa.
   
 22. Tuonela

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2012
  Viestejä:
  169
  Vertaukset vanhoihin tähtiin, esim. Maradonaan aika turhia, peli muuttunut sen verran sitten 80-90-lukujen vaihteen. Pakit ei ole enää kankeita augenthalereita ja buchwaldeja... Ja Maradonan aika huipulla oli kuitenkin lyhyt, taisi olla kolmisen vuotta(?). Huippuvuosi -86, Italian mm-kisoissa -90 oli jo kaukana kisojen parhaimmista. Messi ollut huipulla jo pian vuosikymmenen.

  Cristiina on nyt vaan niin oksettava kaikilla tavoin... Ei tuollaista kaatuilijaa ja kiukuttelijaa voi pitää parhaana. Realin parhaimmaksi nostaisin Balen.

  Neymarissa häiritsee sama kuin edellisessä, kalastelu. Puolustuksena tietysti se kun poju painaa alle 60kg... Voihan siinä tasapaino pettää jos 90kg taklaa.

  Litti oli parhaimmillaan loistava, yksi aikakautensa parhaista, mutta vertaukset Messiin hieman hymyilyttävät.

  Suarez on tämän hetken ehkä kovin viimeistelijä.

  Copa Americasta tullut katseltua vain koosteita, mutta yhden pelin koosteessa enemmän tapahtumia kuin koko Ranskan kisoissa.
   
 23. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Montakos arvokisakultaa tämä maailman "paras" pelaaja on saanut? Aivan. :psmoke:
   
 24. Frank Provo Banned

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2010
  Viestejä:
  2 563
  Niin, esim. Zlatan kelpaa tämän takia vain johonkin RoPS:iin.
   
 25. Mynthon

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2016
  Viestejä:
  368

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti