Liittoon painostaminen työpaikoilla

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Scandic, 28.01.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. deussu Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2008
  Viestejä:
  716
  Liitot ovat näin yleensäottaen perseestä, kerta ovat mukana politiikassa tukemassa SDP - Vasemmistolitto-askelia.
  [signature]SniperFin: fakta on että tilastojen mukaan suomalaisia koulusurmaajia on 100% ja mamuja 0%, ja se on siinä.[/signature]
   
 2. pauke

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2000
  Viestejä:
  754
  Missä näin on tapahtunut. Itse tiedän lukuisia sairaanhoitopiirejä (tai siis jokainen tietämäni tapaus), jossa lakia on noudattettu. Tässä tapauksessa katsoisin todistustaakan olevan väitteen esittäjällä (eli sinulla), koska kyseinen toiminta rikkoisi jo useampia lakipykäliä sekä liittojen ja työnantajan välisiä sopimuksia. Jos et pysty tuota tarkentamaan muuten kuin epämääräisillä väitteillä, niin lähtökohtaisesti väitteessäsi on tässä tapauksessa puhtaasta bullshitista.

  [signature]Evidence of innocence is irrelevant[/signature]
   
 3. Peekaboo

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2008
  Viestejä:
  117
  Oisivat kyllä puolestani saaneet painostaa.
  Nimimerkillä peruspäivärahat.
  Eihän nuo niin osaa esim. palkankorotuksia kumminkaan vaatia, tekevät sopimuksia joissa ei inflaation verran edes nouse palkat ja vastaavaa joten sinänsä turhia ovat jos työpaikka on varma.
   
 4. pauke

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2000
  Viestejä:
  754
  Kiitos samoin. Lyhyesti, en viitsi yhtään tekstiäsi lainata tähän, koska sen lisäksi, että olet pihalla kuin tunkiolle pystyyn jätetty risa nokian saapas ei noista aivoituksistasi heikon ulosantisi vuoksi mitään selvää :D

  Mutta selvästikin haet tilannetta, jossa liittoon kuulumattomat eivät saisi liiton neuvottelemia etuja. Eli olet siis siinä mielessä harvinainen ay-aktivisti, että haluaisit purkaa työehtojen yleissitovuuden :D Ostapa kuule ensi maantaiksi pullapitkot valmiiksi ja pidä työpäivän jälkeen työkavereillesi ja työnantajan edustajille vähintään noiden kirjoittamiesi tekstien veroinen puhe siitä, miten teidän työpaikalla tulisi ehdottomasti luopua työehtojen yleissitovuudesta, työntekijöiden vapaasta järjestymisoikeudesta ja laeista, jotka velvoittavat työntekijöiden tasapuoliseen kohteeen. Eli myös työnantaja voisi sanoa duunarille, että eroa liitosta niin saat lisää liksaa.

  Tässä tosin voisi käydä niin, että tuo suunnaton neroutesi jäisi mahdollisesti heikohkon ulosannin takia ymmärtämättä ja joku liittoon 30-vuotta kuulunut vanha jäärä vetäisi sinua nyrkillä päin näköä heti tuon tilaisuuden jälkeen, mutta jo historia osoittaa, että monet suurlahjakkuudet ovat jääneet vaille aikalaistensa arvostusta. Sinun kuitenkin kannattaisi nyt avata peli mahd. nopeasti ja tuo teesisi esille jossain yhteisessä palaverissa, kerro sitten lopputulos vaikka täällä murossa. Itsekin kun vielä suhtaudun vähän epäilevästi siihen, että edustatko nyt tässä edes oman työpaikkasi ay-puolen yleistä linjaa vai onko kyse vain siitä, ettet yksinkertaisesti vain tajua mitään niistä asioista, joita kovasti yrität kommentoida :|

  [signature]Evidence of innocence is irrelevant[/signature]
   
 5. Freeze Banned

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2000
  Viestejä:
  1 187
  Näyttäisi minun vuoden 2008 ansiotuloillani olevan JHL:n jäsenmaksu 430,49e - YTK:lle menee 67,00e. Erotuksella saa Haapajärven ABC:llä sadatneljätkymmenetviidet pullakahvit. Ei kestä pää niin paljon lisäkofeiinia eikä vyötärö enää kaikkia niitä pullia ...

  Trollit, stick to the facts!

   
 6. croci

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2001
  Viestejä:
  690
  Vaikka ei liittoon kuulu niin työnantaja on velvollinen noudattamaan alalla käytettävää työehtosopimusta, jonka perusteella liittoon kuulumatonkin hyötyy näistä liiton neuvottelemista eduista, kuten minimipalkat jne... Mikäli haluaa turvata ansiosidonnaisen itselleen mahdollisen irtisanomisen tapahtuessa lähes nimellistä vuosittaista maksua kohtaan, niin voi liittyä kassaan.
  Ainut hyöty jonka näen liittoon kuulumisessa taitaa olla lainopilliset neuvot mikäli riitaa tulee työantajan kanssa.

  Onhan se hienoa, että on liittoja ja niissä ilmeisesti jäseniäkin. Kyllä se on ihan hyvä, että työntekijänkin asioista yritetään pitää huolta, mutta ilman liittoakin pärjää hienosti. Kannattaa kyllä miettiä oma tilanne suhteessa työpaikkaan, että mikä on oikea vaihtoehto itselle.
   
 7. Xtöl

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2003
  Viestejä:
  27
  Jos verotettavasta tulosta saa vähentää jotakin, ei se vielä ole ilmaista. Tietysti jos veroprosentti lähentelee sataa niin kuin perusmurolla aina, niin sitten.


  [signature]Mikäli laitteesta purkautuu savua tai myrkyllisiä kaasuja, on sen käyttö lopetettava välittömästi.[/signature]
   
 8. pauke

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2000
  Viestejä:
  754
  Jos nyt joku haluaisi vittuilla niin voisi toki heittää jotain nokkelaa siitä, miten vanhempiasi olisi pitänyt painostaa ehkäisyyn tms. Mutta eipä nyt mennä tuolle tasolle kuitenkaan, vaikka eihän tuossa ole kyse muusta kuin sinun tyhmyydestäsi, joka ei kyllä "painostamalla" mihinkään katoa. Lyhyesti, liittoon kuuluminen ei määrittele sitä maksetaanko sinulle ansiosidonnaista vaiko ei. Sen sijaan työttömyyskassaan kuuluminen ja lakisääteinen työssäoloehdon täyttäminen kassan jäsenyysaikana oikeuttaa ko. päivärahaan. Kassoja on sekä yksityisiä, että liittojen omistamia eli yksityinen kassa on vaihtoehto niille lakisääteiset ja itse rahoittamansa oikeudet haluaville työntekijöille, jotka eivät esimerkiksi halua rahoittaa Tarja Halosen, demareiden tai vas.liiton vaalikampanjointia. Ansiosidonnaisesta päivärahasta tulee kuitenkin yli 95% valtion kassoista, joita siis ylläpidetään kaikkien palkansaajien ja yrittäjien maksamilla veroluontoisilla maksuilla. Loput maksaa se työttömyyskassa, jonka jäsen palkansaaja on ollut työssäoloaikanaan. Liitojen tehtävä on ainoastaan katkeruuden, kateuden ja hajaannuksen herättäminen työväessä, eivät sinne maksetut prosentit näy työntekijän ansioturvassa.


  [signature]Evidence of innocence is irrelevant[/signature]
   
 9. starsailor

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2008
  Viestejä:
  65
  Voin antaa arkiesimerkin miksi kannattaa kuulua liittoon: Työpaikalla ulkoistettiin väkeä. Ulkoistuksen kohdeyritys jätti maksamatta tietyn epäselvän maksun, josta työntekijät nostivat metelin, mutta työnantajan kanta oli se, että maksua ei tipu. Asiasta kerrottiin liittoon, joka otti sen hoitaakseen lakimiestensa kautta. Aikanaan asiaa ryhdyttiin käymään oikeudessa, mutta tässä vaiheessa liittoon kuulumattomat olisivat joutuneet maksamaan oikeudenkäyntikulut itse, kun taas liittoon kuuluville tämä oli ilmaista. Seuraus: liittoon kuulumattomat eivät allekirjoittaneet syytettä ja jäivät ilman korvauksia. Opetus: kannatti taas säästää oikeassa kohtaa.
   
 10. pauke

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2000
  Viestejä:
  754
  Eli onko tarinasi opetus siinä, että liittoon kuuluvia koskevat eri lait kuin liittoon kuulumattomia ja kuukausittaista suojelurahaa maksamalla saa sitten nämä edut itselleen? Mielenkiintoinen näkökanta asiaan, tosin tottahan on, että monissa maissa ay-liike ja mafia ovat perinteisesti tehneet yhteistyötä. Samantien voisimme oikeastaan lakkauttaa ison osan te-keskuksien ja työsuojelupiirien viroista, koska eihän heidän tarvitse valvoa lakien ja asetusten täyttöönpanoa, koska samat palvelut saa paikalliselta mayfialta huomattavan edullisella kuukausimaksulla.

  e: tosin tuo esimerkkisi on siinä mielessä huono, että viimeistään tuon oikeuden päätöksen jälkeen siitä osattomiksi jääneet olisivat voineet nostaa saman kanteen ja juttu olisi joko voitettu (ja kulut menneet vastapuolen maksettaviksi) tai sitten jo kertaalleen tuomittu yritys ei olisi enää uudestaan lähtenyt samasta asiasta käräjille vaan maksanut suosiolla lisää.[signature]Evidence of innocence is irrelevant[/signature]
   
 11. Peekaboo

  Rekisteröitynyt:
  22.12.2008
  Viestejä:
  117
  Onhan ne aikoinaan liitot hommanneet vähän vaikka mitä, tosin huonommin täällä kuin muualla euroopassa ja nostaneet samalla kapitalistin elintasoa kun ovat nostaneet omaa elintasoaan.

  http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601068&sid=aVCWqf3qtdpc&refer=home
  Eiköhän sitä moni pikkukapitalistikin voi alkaa vähitellen harjoitteleen peilin edessä sanontoja "vitun laiska loinen, mee töihin", "pummi painu vittuun siitä", jne. Ainakin yksityisissä firmoissa olevat, valtiolla olevilla ei liene suurempaa hätää koska taikatöpselistähän ne rahat tulee.
   
 12. lazio

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2003
  Viestejä:
  56
  Kiinassa tunnetusti ovat palkat kohdallaan, koska siellä ei suvaita minkäänlaista AY-aktivismia.
  [signature]Asrock 939SLI-eSATA2, Athlon 64 X2 [email protected],75 GHz, 2x2x512 Twinmos Dualkit DDR400, Sapphire X1900GT, Be Quiet Colorline 400 W, joku halpiskoppa, Samtron 75E 17"" jättiruutu[/signature]
   
 13. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Kiinassahan koko hallinto on muka ajamassa työläisten etuja.

  (On vaan ehtinyt erkaantua siitä aika kauas, kuten suomessakin AY-liike monelta osin)

  Kannattaa muuten lukea Orwellin kirja "eläinten vallankumous", hauskalla tavalla käsittelee aihetta.

  [signature]Hei. Olen signaturevirus. Sinulle tulee vastustamaton halu kopioida tämä rivi sigusi jatkeeksi. [/signature]
   
 14. jusmar74

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  54
  No kaikille liittoja vastustaville suosittelen tutustumaan omaan TESsiinne. Ja sitten verratkaa sitä ks. asiaan liittyvään lakiin. Huomaatte että KAIKKI mitä TESsissä on määritelty ovat parannuksia jos verrataan ainoastaan lakisääteisiin asioihin. Jos työnantaja voisi mellastaa ainoataan lain puitteissa olisivat edut ja työolot helvetin paljon huonompia. Palkka on ainoataan yksi pieni osa.

  Juuh... Tiedän että se urputus alkaa välittömästi mutta jookos, käykää lukemassa edes vähän alusta... TES <---> LAKI

  Tattis!
   
 15. tuppe

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2000
  Viestejä:
  61
  ja oikea puolue jota pitäisi tukea on?
  tosin sekin varmaan jo saa tukea eri tahoilta, kenties jopa isomman summan.


  kenties opetus oli siinä että vaikka kyseiset henkilöt olivat säästäneet pullakahvien, useiden, hinnat liittomaksuissaan, heillä ei ollut rahaa laittaa asianajajiin.

  joukkokanne olisi ajanut varmaan saman asian mutta kun sitä ei yksityinen henkilö voi tehdä, vain kuluttajansuojavirasto tjs.
  montakohan kertaa tuotakin on käytetty? ei kertaakaan.
   
 16. Also Starring

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2008
  Viestejä:
  69
  Olisi se vaan hienoa nähdä, että nämä kehittyvien maakuntien suomet lappaisivat lapiolla rahaa vasureille ja vihreille, kuten tekevät porvaripuolueille.
  Tyhmä se on joka tekee muille työtä ja vielä puolustaa työnantajan oikeutta polkea omia oikeuksia.
  Ja mitä yksittäiseen ylivertaiseen työntekijään tulee, niin kyllä se ahkeruus loppuu, jos joutuu esim vakavaan onnettomuuteen.
   
 17. tuppe

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2000
  Viestejä:
  61
  käytin alla olevaa sanamuotoa.

  ilmeisesti kun liittoon kuulumattomuus yleistyy niin jossain vaiheessa nousee esille ketä edustetaan neuvotteluissa.
  miksi liittoon kuulumattomat saa yleiset palkankorotukset jos eivät niitä ole neuvotelleet?


  Yleissitovuus tarkoittaa sitä, että työnantajaliittoon kuulumattomienkin työnantajien on noudatettava esimerkiksi teknologiateollisuuden työehtosopimuksen palkankorotuksia ja työsuhde-etuisuuksia koskevia määräyksiä.

  Toisaalta yleissitovuus osaltaan takaa myös järjestäytymättömille työntekijöille automaattisesti mm. samantasoiset palkankorotukset ja muut palkkaedut kuin järjestäytyneille työntekijöille. Kun työehtosopimuksen syntymistä pidetään lähes kaikissa oloissa varmana, ammattiliittoon kuulumista ja järjestövoiman kasvattamista ei aina mielletä tarpeelliseksi.

  Työehtosopimuksen solmiminen ei ole mahdollista, ellei sopijapuoli ole uskottava. Ammattiyhdistysliikkeen asema sopijapuolena on sitä vahvempi, mitä korkeampi on järjestäytymisaste, olipa vastapuolena yksittäinen työnantaja tai työnantajaliitto.


  http://www.metalliliitto.fi/portal/suomi/liittokokous/keskusteluasiakirja/tyoehtosopimus_ja_yleissitovuus/

  tuolla sanotaan juuri sitä mitä tarkoitit, mutta kuten huomasit, tarkoitin että mitä enemmän porukkaa on ulkona liitosta? missä vaiheessa saavutetaan se massa jolloin ei ole enää yleissitovuutta palkankorotuksissa?
  tällöin liittoon kuluvat saavat omat korotuksensa, muut neuvottelee omansa.
  spekulointia tottakai mutta montakos nostradamusta täällä on?
   
 18. Minotaurus

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  35
  Toi loimaan kassan oikeusturvavakuutus ei kyllä oikein vakuuta http://www.ytk-yhdistys.fi/index.asp?id=267&docid=390
  Vakuutuksen antaja lähivakuutus??!! ja esim. on omavastuut, jos häviät oikeudessa niin joudut itse maksaa vastapuolen oikeudenkäyntikulut jne. voipi tulla aikas kalliiksi....

  Liitoissa noita ehtoja tietääkseni ei ole.
   
 19. pauke

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2000
  Viestejä:
  754
  Käytkö useinkin keskustelua itse keksimiäsi mielikuvitusargumentteja vastaan joihin sitten keksit vastaukset ja julistat itsesi keskustelun voittajaksi? Vai etkö todellakaan ja oikeasti ymmärrä mistä tässä on kyse? Ei sitä, että TES olisi laki ole kukaan sinun päänsisäisten ääniesi lisäksi väittänytkään. Sen sijaan Suomen laissa on määritelty muunmuassa työsopimusten yleissitovuus, syrjintäkielto ja työntekijöiden järjestymisvapaus, joka muuten koskee myös järjestäytymisestä pidättäytymistä.

  [signature]Evidence of innocence is irrelevant[/signature]
   
 20. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 623
  Jep jep jep jep. Niin totta. Pistetään vähän hanskaa mainos tauluihin ja puhutaan kauniita niin duunarit on heti äänestämässä kokoomusta. Sitten ihmetelläänkin mihin ihmeeseen se tuki sieltä puolelta katosi kun olis tuen paikka. No kai kansa sen kantapään kautta joskus oppii. Ihmeellisen moneen kyllä tuo kokoomuksen työväen puolue skeida on uponnut.

  e: Ja lisätään nyt se, että en tosiaan kyllä väitä, että sdp:n tai vasemmiston politiikka olisi paikallaan, mutta toi kokoomuksen kamppanjointi viime vaaleissa pisti hymyilyttämään.
  [signature]E8400 @ 4,1Ghz, GB P35C-DS3R, 2x2Gb @ 910Mhz DDR2, GF8800GTS, 4TBhd, P180B + S12 500W, X-Fi Gamer, G15+G5, Iolair 24" + Acer TM 7520[/signature]
   
 21. larsmo

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2003
  Viestejä:
  124
  Avioliitot on parhaita.
  +ei vuosimaksua
  -liitosta eroaminen voi olla vaikeampaa kuin monista muista
   
 22. Oizo

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2001
  Viestejä:
  92
  Oletko nyt ihan varma? Sen lisäksi että maksatte molemmat vuosimaksua (hääpäiväm muistamiset), niin tuo liitosta eroaminen saattaa tulla hyvinkin kalliiksi. Siinä kun puoliso vei puolet omaisuudessa ja oma puoliskosi omaisuudesta koostuun pelkästään veloista ;-)

  Tosin tuossa avioliitossa on sitten niitä muita hyviä puolia.
  [signature]Tässä pitäisi olla signature[/signature]
   
 23. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Justiinsa tuli taas liiton lasku koko vuodelle ja ajattelin erota. No tossa sitten sanotaan, että voi kyllä erota vaikka ensimmäisenä päivänä tammikuuta, mutta kaikki edut loppuu siihen mutta on silti pakko maksaa toi 300 euroa joka on sen vuoden jäsenmaksu. On kyllä niin kusetusta. Täytyy muistaa erota sitten joulukuussa. Olisi ollut paljon muutakin käyttöä tolle 300 eurolle.

  Onko tämmönen edes laillista? Miten joku voi laskuttaa koko vuodelta, vaikka eroaisikin jo heti vuoden alussa? TEK siis kyseessä.[signature]Abit IP35-E, 8800GTS G92, E7200, 4 Gb DDR2, WD AAKS6400, Sonata III[/signature]
   
 24. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Kyllähän kirkkokin voi...

  Etkös oo näissä liittothreadeissa ollut jauhamassa pitkin syksyä, et sitten saanut aikaseks erota ajoissa? :D

  [signature]-*- Mansester since '79 *-*
  Fight for honor, glory, death in fire[/signature]
   
 25. TERMINATOR TUHOAJA

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  1 061
  Heh, kummasti mullekin tuli kirkko mieleen. Samanlaisella pelottelukampanjoinnilla noi liitotkin kerää jengiä...

  Kaikkeen turhaan sitä porukka tunkee rahojaan
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti