Onhan tuo ihan totta, että paha tuossa on joukkoliikenteellä kilpailla kun optimitilanteessakin tosiaan noin tiukkaa. Esimerkiksi yksikin kaveri/perheenjäsen jos tulisi kyytiin jakamaan kustannuksia niin joukkoliikenteellä ei olisi enää mitään mahdollisuuksia kilpailla.
Ideana vaan on, että en ymmärrä keneltä se olisi pois jos esimerkiksi poistettaisiin tuo 6€ seisontamaksu tai 10€ minimiveronkanto tai sitten leivoittaisiin jokin systeemi, jossa nuo verot maksettaisiin päivittäin jos kerran päästöjä pitää vähentää. Maailmaa tuolla ei pelasteta, mutta esim. tässä minun optimitilanteessa voisi kannustaa siirtymään julkiseen.
Viimeksi muokattu: 24.01.2017
On itsestään selvää, että tämä teesi ei ole totta, kun ei ole joukkoja liikutettavaksi.
Joukkoliikenteessä on tavallista, että ruuhka-aikoina kapasiteetti on täydessä käytössä, mutta hiljaisena aikoina tilaa on runsaasti. Aika harvoin kuormitus on tasaista koko reitillä, vaan Helsinkiin matkaava ruuhkabussikin saattaa täyttyä vasta lähellä keskustaa vaikka se on tullut jostain Espoon/Vantaan perukoilta. Jopa pk-seudulla bussien keskimääräinen matkustajamäärä jää alle kymmenen (saa oikaista).
Joukkoliikenteeseen liittyy melkein aina paljon tehotonta tyhjäkäyntiä. Kun mielikuvissa on seisomatäysi ruuhkabussi, samalla säännönmukaisesti unohdetaan, että bussi joutuu ajamaan takaisin lähes tyhjänä hakemaan seuraavaa kuormaa. Palvelutason ylläpitämiseksi busseilla huristellaan koko päivä varsin tihein vuorovälein vaikka matkustajia on vain murto-osa ruuhkahuipusta. Kun matkustajat käyttävät bussia enimmäkseen ruuhka-aikaan, kaikilla on vielä illuusio siitä, että bussithan ovat aina melko täynnä.
Olisiko kokonaisuuden kannalta parempi, että annettaisiin ihmisten kulkea autolla silloin kun se on järkevää ja keskitettäisiin joukkoliikenne sinne ja silloin kun sille on todellista tarvetta ja kysyntää?
Viimeksi muokattu: 24.01.2017
Tehokas työntekokin onnistuu sen reilun tunnin ajan jossain Tre-Hki välillä tai toki pitemmillä matkoilla, vaikka Hki-Oulu ehtii tekemään töitä (toisaalta siinä lentäminen on varteenotettava vaihtoehto).
Itsellä itäraja-Tre välille mahtuu junailua se kolmisen tuntia ja bussi/taksi ajelua vielä lisäksi ja tuo junailu sisältää 2-3 vaihtoa, joten tehokas työaika on melko vähissä, kun jatkuvasti saa rampata junasta/kulkuneuvosta toiseen. Autolla aikaa säästyy melkein 2 tuntia, jolloin sen junassa tehdyn työajan saa tehtyä sitten jommassa kummassa päässä kuitenkin rauhallisemmissa tiloissa.
Edestakaiset junaliput sen 80-90e vs. reilu kolmekymppiä dieselistä. Toki arvonalenemat etc. mutta auto pitää olla kuitenkin täällä landella..
Viimeksi muokattu: 25.01.2017
"Kolme kokenutta perustalakiprofessoria"
IL-taso
Viimeksi muokattu: 27.01.2017