Lidl vs K-market vs S-market

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja TheMostEpic, 03.07.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jake styles

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2002
  Viestejä:
  1 249
  Joo, pitää käydä S-etukortti höyläämässä asiakaspäätteellä (valinta "tietojen päivitys"), jolloin se päivittää sinne sen tiedon ettei tulosteta enää paperikuitteja. Noita itsepalvelupäätteitä löytyy lähes jokaisesta S-marketista, tai Prismoista nyt ainakin.

  Ja paperikuitinkin saa tuon jälkeen kassalta erikseen pyytämällä edelleen.
   
 2. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Eikös tuollaiset lisämahdollisuudet kuten sähköinen kuitti kuulu juuri mainitsemaasi palvelun laatuun? Ei en itse käytä Prismoja/S-marketteja pääsääntöisinä ruokakauppoina mutta onhan tuo ihan mukava vaihtoehto. En itse yleensä ota paperista kuittia mutta sähköisen kuitin voisin ihan mielelläni ottaa. Pääsee sitten katsomaan tarpeen vaatiessa sen kuitin sieltä mobiilisovelluksesta. On myös kätevää, että takuukuitit saa suoraan sähköisinä sen sijaan että pitää säilytellä paperisia versioita/skannailla koneelle talteen.
   
 3. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 748
  Takuukuitit on tosiaan tallentuneet S-ryhmässä jo useamman vuoden ajan nettiin.

  Katsoin omia takuukuittejani ja vanhin on näköjään vuonna 2012 ostettu HDMI-johto, jossa takuuta ollut vain 1 vuosi.
   
 4. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Mä ostamassa jotain paistopistetuotteita :D En syö mitään leivonnaisia ja leipiäkin vain harvoin. Paistopisteen pizzat ovat ala-arvoisia. Ne goudasämpylät tosin olivat hyviä, mutta yritän vetää ilman turhia hiilareita. Muija on semmonen herkkuperse, että se välillä roudaa kotiin jotain Lidlin kroisanttia tai donitsia, meneehän semmonen nyt kerran kuussa. Mutta kuka noita oikeesti ostaa niin usein, että niillä olis mitään helvetin merkitystä? :D

  Lidliinkin saisi tulla itsepalvelukassoja, tai edes pikakassoja max 7 tuotteen ostajille, niin ne tolkuttomat jonot saataisiin poistumaan, kun kassoja on se max 3 kellonajasta riippumatta.
   
 5. Albireo Banned

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 238
  Mieluummin maksan jonkun sentin enemmän tuotteelta ja takaan jollekin nätille kaupankassalle töitä. Koskaan en ole Lidlissä pitkiä jonoja nähnyt. Kokemukseni tosin rajoittuu Tampereen ja sen lähikuntien Lidleihin.
   
 6. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Ja annas kun arvaan. Se paras palvelu ja edullisin hinta on Lidlissa? Noh, parempi laatu olisi K-kaupoissa, mutta ei sitä oikein sitten voi edullisen kanssa samaan lauseeseen laittaa.

  Noh, kävinpä Sellon Lidlissä. Noin puolet lihatuotteiden hyllystä ja 2/3 paistopisteen koreista ammotti tyhjyyttään noin puoli seittemän asti. Se on varmaan sitä palvelun laatua. No kohta varmaan joku tulee sanomaan, että kävin vaan väärään aikaan kaupassa.

  No Espoon tapauksessa Prismoissa on useinmiten lyhyemmät jonot kuin Lidlissä.
   
 7. john trollsten

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2012
  Viestejä:
  477
  Samassa LIDL:ssä kylmähyllyt ammottaa tyhjyyttään jo lounasaikaan. Tosin paistotuotteita on vielä silloin jäljellä. Työntekijät eivät saa henkilökunta-alennusta ja sairastapauksissa vuokratyövoimaa ei voi käyttää, joka näkyy jonoina kassoilla.
   
 8. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Nättien kassatyttöjen takia käynkin usein K-marketissa työmatkalla. Muuten asioin Prismassa. Lidliin mikään ei nykyisellään houkuttele. Huono sijainti (Janka), sama tai huonompi hintataso kuin Prismassa ja tuotteiden loppuminen hyllystä. Muija siellä käy välillä, niin käsken sitä tuomaan broccoli-gratinia, mikä on mikroatererioiden aatelia. Sen takia kuitenkaan en itse vaivaudu Lidlissä asioimaan, niin harvoin mikroaterioita syön.
   
 9. lunkwill

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2000
  Viestejä:
  1 451
  Pistetääs tämä tänne, ihan mielenkiintoista settiä:
  Lidl, S-ryhmä, Kesko – täältä paistopisteiden herkut oikeasti tulevat
  Romaniaa, Unkaria, mitä milloinkin on tiedetty.
  Silti paistotuotteiden kotimaisuusasteessa olisi imo parannettavaa.

  Lidl, S-ryhmä, Kesko – täältä paistopisteiden herkut oikeasti tulevat


  Julkaistu: 24.10. 12:54


  Moni ajattelee ostavansa juuri valmistetun croissantin tai patongin, kun poimii paistopisteeltä kuumana höyryävän tuotteen.
  Paistopisteellä paistettavien leivonnaisten tuoksu on vallannut suuren osan suomalaisista myymälöistä.

  Markettien paistopisteillä paistetaan pääosin raakapakasteita, joita tulee myymälöihin niin kotimaasta kuin Keski-Euroopastakin.
  • Yllä olevalla videolla suomalaiset kertovat, mitä he mieluiten ostavat kaupan paistopisteeltä.
  Suomen leipuriliiton toimitusjohtajan Mika Väyrysen mukaan kuluttajien olisi hyvä tiedostaa se, että paistopisteet eivät kuitenkaan ole leipomoita, vaikka sellaista mielikuvaa mainonnalla tarjottaisiinkin.

  – Jauholeipomoissa tuotteet tehdään alusta asti itse ja paistopisteissä vain paistetaan, Väyrynen tiivistää.

  Toimitusjohtaja ei moiti markettien paistopisteiden tuotteita tai niiden laatua sinänsä. Silti mielikuvat ja todellisuus eivät hänen mukaansa kohtaa tuoreesta leivästä puhuttaessa.

  – Leipomotuotteiden ja pakasteena säilytettävien paistopistetuotteiden säilyvyys on erilainen. Jälkimmäiset ovat yleensä hyviä sen hetken, kun ne ovat lämpimiä. Siitä tulee se tuoreusmielikuva.

  Paistopistetuotteiden tuotteet eivät suinkaan aina ole Suomessa valmistettuja.

  – Kauppaketjujen valikoimissa on lukuisia ulkomaisia tuotteita. Usein niitä saa halvemmalla. Ulkomailta Suomeen tulevissa leivissä on usein myös korkeammat suolapitoisuudet kuin suomalaisissa leivissä. Se tuo lisähaasteita leipomoalalle, koska tuontituotteilla suomalaiset totutetaan suolaisempaan makuun, Väyrynen näkee.

  Ilta-Sanomat selvitti, mistä suomalaisten kauppojen paistopisteiden tuotteet oikeasti ovat peräisin.

  Keskon ja S-ryhmän paistopistevalikoimien kotimaisuusaste on 60 prosentin tietämissä. Lidl-myymälöiden 40 paistopistetuotteen valikoimassa suomalaisia raakapakasteita on neljäsosa.

  Nykyisin market-valikoimasta täysin ulkomailta tulevat croissantit sekä suurelta osin patongit. Vastaavasti riisipiirakat, lihapiirakat, limput, pasteijat, pulla, reikäleivät, sulhaspiirakat ja korvapuustit ovat suomalaisia.

  Leipuriliiton mukaan jauholeipomoita on vähän alle sata, ja paistopisteitä muutamia tuhansia. Leipomoalalla kilpailu on kovaa, ja paistopisteiden tuontituotteilla on oma vaikutuksensa kokonaisuudessa.

  – Tuonnin osuus leipomotuotteista on nyt noin 20–25 prosenttia. Sillä on jo selvä vaikutus työllisyyteen eikä pelkästään tällä alalla. Kerrannaisvaikutuksen perusteella yksi työpaikka elintarvikealalla luo neljä työpaikkaa muille aloille, Väyrynen toteaa.

  S-ryhmä: kotimaisuusaste noin 60 prosenttia
  Paistopistetuotteet saapuvat myymälöihin raakapakasteina. Raakapakasteet sulatetaan, paistetaan ja laitetaan myyntiin heti paistamisen jälkeen.

  S-ryhmällä kotimaisia tuotteita ovat riisipiirakat, lihapiirakat, limput, pasteijat, pullat ja reikäleivät. S-ryhmän croissantit tulevat Belgiasta ja patongit enimmäkseen Ranskasta.

  – Vuonna 2016 S-ryhmän valtakunnallisen paistopistevalikoiman kotimaisuusaste on lähes 60 prosenttia. Se on noussut lähes 10 prosenttiyksikköä vuoden sisällä. Lisäksi valikoimassa on paikallisten leipomoiden tuotteita, S-ryhmän valikoimapäällikkö Katarina Vikman kertoo.

  Se, kuinka kauan tuote on pakasteena ennen kuin se pistetään uuniin, vaihtelee S-ryhmällä tuotteittain. Kotimaisten tuotteiden kierto on nopeampi kuin ulkomailta tulleiden. Koko ketju tuotteen valmistamisesta paistamiseen kestää S-ryhmän mukaan viikosta kahteen kuukautta.

  Kotimaisten ja ulkomaisten tuotteiden hintavertailu raakapakasteiden kesken on osittain hankalaa, sillä kyseessä on hyvin erilaisia tuotteita, kuten croissantit ja riisipiirakat.

  Kesko: kotimaisuusaste noin 60 prosenttia
  Keskon mukaan K-ruokakauppojen paistopisteiden tuotteista yli 60 prosenttia on kotimaista alkuperää. Suomalaisina löytyy leipiä, patonkeja, pieniä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Myös riisipiirakat tulevat kaikki Suomesta. Leivistä jopa 75 prosenttia on suomalaisia.

  K-kaupoissa ainoastaan croissantit tulevat kokonaisuudessaan ulkomailta, pääosin Ranskasta. Lisäksi osa patongeista on ulkomaisia.

  Suomalaiset tuotteet ovat osaksi kilpailukykyisiä ja osaksi kalliimpia kuin ulkomaan tuonnit.

  – Keski-Euroopan isot tehtaat ovat hyvin tehokkaita ja hintakilpailukykyisiä. Suomalaiset tuotteet taas tukevat kotimaan elinkeinoa, ja ne mielletään usein laadukkaimmiksi. Valitsemme suomalaista aina, kun se on asiakkaat huomioiden mahdollista, Keskon päivittäistavaratoimialan leivän ostopäällikkö Tiina-Liisa Nirhola kertoo.

  Paistopisteiden tuotteet tulevat paistovalmiina tuotteina, pääosin raakapakasteina. Jauholeipomoiden tuotteet valmistetaan alusta asti jauhoista kaupassa. Lisäksi muutamissa kaupoissa on taikinaleipomoita, joissa kaupassa paistetun leivän taikina tulee ulkomailta.

  Tuotteet eivät välttämättä mene myyntiin heti, kun ne saapuvat kauppaan.

  – Olemme määritelleet, paljonko tuotteella tulee olla käyttöaikaa, kun se tulee vähittäiskaupan logistiikkaprosessiin. Suurimmalla osalla on tässä vaiheessa hieman alle vuosi myyntiaikaa jäljellä.

  Lidl: Tuotevalikoimasta neljännes on valmistettu Suomessa
  Lidlin paistopistevalikoimassa on sekä kotimaisia että kansainvälisiä tuotteita. Noin 40 tuotteen valikoimasta neljännes on valmistettu Suomessa, loput tulevat muualta Euroopasta, pääosin Ranskasta ja Saksasta.

  Tuotteet ostetaan Lidlin mukaan laadun perusteella sieltä, missä kunkin tuotteen valmistus parhaiten osataan. Esimerkiksi voicroissantit ja patongit tulevat Ranskasta, brezelit Saksasta ja sulhaspiirakat, korvapuustit ja ruisleipä Suomesta.

  – Kotimaisia paistopistetuotteita on päätynyt kauttamme myös vientiin. Esimerkiksi Pieksämäellä valmistettuja luomuruispaloja viedään myös muihin Lidl-maihin. Puolassa suomalainen luomuruispala on erittäin suosittu tuote, kerrotaan Lidlin viestinnästä.

  Lidlin paistopisteissä paistetaan raakapakastettuja tuotteita.

  – Heti tuoreena pakastetut leivät ja leivonnaiset, jotka paistetaan muutamaa viikkoa myöhemmin myymälässä ja myydään saman päivän aikana asiakkaalle, ovat tuorein mahdollinen valmistuote, kerrotaan Lidlin viestinnästä.

  Lidlin Janakkalan ja Laukaan jakelukeskuksiin saapuvat paistopistetuotteet kiertävät jakelukeskuksesta myymälään keskimäärin alle 2,5 viikossa. Myymälöissä kierto hyllystä asiakkaalle lasketaan Lidlin viestinnän mukaan päivissä.
  Heidi Hietala
   
 10. - NFE -

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2000
  Viestejä:
  1 098
  Romaniaa tai Unkaria ei jutussa edes mainittu.
   
 11. David ":DA" Imodium

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  1 814
  Joo no en mäkään kyllä osta enää yhtään leipomotuotetta jos ne kerran romaniasta tulee. Mikä lie mora siellä taikinan seassa!

  Pitäisi kieltää kaikki ulko maiset tuotteet. Kuka edes tarvitsee muuta kuin kotimaista? löytyy perunaa, kurkkua, perunaa. Kesällä tulee omenoita joita voi tehdä vaikka hilloksi. Jos on niin tyhmä ettei osaa edes hilloa tehdä niin pitäis käydä luovuttamassa ajokortti poliisilaitokselle.
   
 12. adahlm

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2003
  Viestejä:
  110
  Ootteko muuten huomannu että lidl:n kassat (noin yleisesti) vetävät suunnilleen n. 1,5krt nopeammin tuotteet skannerin läpi takahihnalle.. K ja S:n kassat toimii näihin verrattuna kuin hidastetussa elokuvassa ja niille on ihan evvk vaikka jonoa olisi 15m.
  Ihan yleistasolla noin, tietysti löytyy hitaita yksilöitä joka ketjussa...
   
 13. Joukahaine

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  157
  Noin 8 vuotta sitten itse Lidlissä töissä. Kassa mittaili kuinka monta tuotetta skannaat minuutissa. Noista kilpailtiin työkavereiden kesken ja taisi olla tavoitemääräkin mihin piti päästä harjoitteluvaiheen jälkeen.
   
 14. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Tosin monessa Lidlin tuotteessa on niitä viivakoodeja ympäri pakettia ja ovat todella isoja. Jossain "normimarketissa" joutuvat oikomaan paketin kulmaa ja tarjoilemaan useampaan kertaan että lukee.
   
 15. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
  Palkittiinko nopeudesta mitenkään tai tuliko hitaudesta sanktioita?
   
 16. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
 17. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
 18. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Työntekijöiden palkkojen polkeminen noiden moniosaajien avulla "harjoittelusopimuksin" lienee monelle tärkeä syy.

  Sinne kassallahen löytyisi varmaan tulijoita kassan hommiin 5 euron tuntiliksallakin. Yleissitovat työehtosopimukset tosin estävät sen ainakin toistaiseksi.
   
 19. jmjh

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  2 836
  Na katsotaan sitten uudestaan kun ne S-kaupan kassat alkaa oikeasti täyttymään niistä moniosaajista...
   
 20. Joukahaine

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  157
  Olisiko kuukauden nopeimmalle jotain hyvvää tullut. Sanktioita ei tullut koettua. Parissa viikossa tohon kassaan sai aika hyvän touchin. Ärsyttävämpiä olivat hevituotteet. Noihin oli jokaiseen oma koodinsa kun punnitaan kassalla ja näppäily hidasti toimintaa.
   
 21. Jezetus

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2006
  Viestejä:
  1 746
  Ei
   
 22. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Lidlissä kaksi avointa kassaa vs Prisman 8 avointa kassaa+itsepalvelukassat. Ja viimeistään silloin alkaa vituttaa, kun Lidlissä esimiestä pyydetään kassalle suorittamaan joku rutiinitoimenpide.
   
 23. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
  Tänään tuli pitkästä aikaa käytyä Prismassa, jossa oli varmaan 10 kassaa auki ja ei voinut taaskaan, kuin ihmetellä miten helvetissä voi kassa toimia niin hitaasti verrattuna Lidliin. Ensin edelläolevan rievulle ei löytynyt hintaa ja sitä piti soitella ympäri myymälää, johon tuhrautui varmaan 5 minuuttia. Sitten viereinen kassa tuli vekslaamaan vaihtorahaa, johon käytettiin pari minuuttia, ja lopuksi minä olin unohtanut punnita banaanit, joille piti hinta hakea erikeeen :smoke: Kassajonotukseen meni kaikkinensa ainakin 10minuuttia vaikka jonossa oli minun edellä vain 5 ihmistä. Lidlissä sama homma olisi hoitunut muutamassa minuutissa.
   
 24. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Olisit mennyt itsepalvelukassalle? Sellainenhan on jo jokaisessa sivistyneessä kaupassa:confused:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti