Lidl vs K-market vs S-market

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja TheMostEpic, 03.07.2013.

 1. TheMostEpic

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2005
  Viestejä:
  617
  Vilkasin haulla, mutten löytäny vastaavaa ketjua.

  Elikkä minkä ketjun kaupassa käytte yleensä ruokaostoksilla?
  Mitä mieltä olette bonusjärjestelmistä ja palvelusta?
  Onko mielestänne selkeitä hintaeroja näiden ketjujen välillä?
   
 2. Pinay

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  2 130
  Sen enempää ottamatta kantaa missä kaupassa käyn, silloin harvoin kun käyn, niin siinä käydään mikä on lähellä. Ei ole työssäkäyvälle yhtään mitään merkitystä noilla (keinotekoisilla) hintaeroilla muutenkaan.
   
 3. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Hintaero on hintaero, oli se keinotekoinen tai ei. Lidlistä saa samalla rahalla paljon isomman kassillisen ruokaa, seuraavaksi edullisin on S-market ja kallein on K-kauppa. Tavarat niissä kaikissa on samat, paitsi Lidlissä on laadukkaammat, saksalaiset makkarat tarjolla.
   
 4. David ":DA" Imodium

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2013
  Viestejä:
  1 814
  Hintaero on aivan älyttömästi Lidlin eduksi. Varsinkin mikäli kaipaa muutakin kuin makaronilaatikkoa ruoaksi. Tuotteiden laatukin tuntuu olevan noita kahta muuta ketjua edellä. Perlenbacher on parasta kohtuuhintaista olutta mitä suomesta löytyy. Lidl on kunkku! Toista Saksalaista ketjua, Aldia, on tänne myös suunniteltu. Toivottavasti saapuu.
   
 5. Myofist Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2008
  Viestejä:
  3 088
  K-Marketeista saa jonkin verran tuotteita halvemmalla mitä ASS-Marketista. Mutta loppupeleissä Lidl on selvästi halvin, vaikka sielläki on hintoja korotettu 'suomalaiselle tasolle'.
   
 6. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 500
  Kun S-Market on ainoa keskikokoinen päivittäistavarakauppa, josta viitsii kävellen kantaa ostokset kotiin ja pienemmistä lähin on Alepa, niin kyllä siinä aika lailla S-ryhmään tulee normaaliostokset keskitettyä ja bonukset otettua. Jos satun haluamaan jotain erikoisempaa tai isompaa, niin sitten voin miettiä kauppojen välillä, mutta muuten kätevyys vie voiton.
   
 7. Myofist Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2008
  Viestejä:
  3 088
  S-market on tuossa 500metrin päässä, joten sinne tulee eksyttyä turhankin usein. Harmillisesti lähin Lidli on vajaan 5-kilsan päässä Sörkässä, joten sieltä tulee ostettua enemmän kerralla aina kun kerkeää.
   
 8. tonikosk

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  137
  Täysmaito maksaa lidlissä muistaakseni 79snt, ja muualla halvimmillaan 1.06e, siksi Liideli on mun valinta.
   
 9. poroseksuaali

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 634
  Lidl. Ehdottomasti. Tehtiin joskus hintavertailua kuukauden ruoka- ja muun kotitarvikkeiden ostoksien välillä, ja Lidl oli keskimäärin 30 % edullisempi. Kyllä se opiskelevalla lapsiperheellä merkitsee aika suurta etua Lidlin puoleen.

  Bonusjärjestelmät on täyttä kusetusta, kyllä ne roposet mitä sieltä saa vuoden välein takaisin on maksettu omasta ja muiden asiakkaiden toimesta jo moneen kertaan.
   
 10. Karvanapa

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  211
  Haluan tänne myös sale ja siwa kaupat. Salesta saa halpaa koffia.
   
 11. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Harmi vaan että Koff on juomakelvotonta.
   
 12. Ruttunaama

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2013
  Viestejä:
  168
  Jos tarvetta jollekki pienelle niin lähellä oleva S-market tai Siwa. Perus ostosreissut suuntaan Citymarkettiin tai Prismaan. Syy tälle on se, että näissä isoissa kaupoissa on muutakin kun perus elintarviketta eikä sitä jaksa hajauttaa ostosreissuja useampaan kauppaan. Nämä myös kohtuu lähellä.

  Lidlissä käydessä siellä on yleensä helvetisti mamuja ja ryssiä. Mamuilla on aina mukana joku 23,45e ja ostoksia neljänkympin edestä. Siinä sitten selvitellään kassan kanssa mitä jätetään pois kun ei rahat riitä. Oikeastaan ihan sama sille muutaman euron säästölle, se tulisi muutenkin kulutettua johonkin turhaan.
   
 13. Masterplan

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2012
  Viestejä:
  2 449
  Lidl, ehdottomasti. Laadukkaammat ja halvemmat tuotteet, kaiken lisäksi myyvät kaikille samalla hinnalla.
   
 14. Untitled

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  193
  Lidl halvin ehdottomasti. Varsinkin kasvikset ja maitotuotteet. Käymme ostoslistan kanssa aina ensin Lidlissä ja ne mitä sieltä ei saa käydään täydentämässä Prismasta. Suomessa ruoka maksaa aivan liikaa. Tulimme juuri Espanjasta ja siellä ruoka maksaa noin puolet siitä mitä Suomessa. Itku meinas tulla kun ensimmäisen kerran reissun jälkeen mentiin ruokakauppaan. Esimerkkihintoja Espanjalaisesta Mercadona-kaupasta (paikallinen K-Supermarket). Kurkku & tomaatti 1 euro/kilo, Suomessa 2-3e kilo. Paprika 2e/kilo, Suomessa 3-4e/kilo. Munakoiso alle 2 euroa/kilo , Suomessa lähes 4 euroa. Täysmaito 0,80 euroa/litra, Suomessa yli euron. Porsaan kyljykset Espanjassa lihatiskiltä 3 euroa/kilo, Suomessa n. 10 euroa. Broilerin rintaleikkeet, sellaiset kunnolliset paksut ei mitkään minuuttipihvit 4,80 euroa /kilo, Suomessa 12-15 euroa. Naudan Entrecote pihvinä 13 euroa/kg Suomessa tulee ostettua harvoin kun on niin kallista mutta veikkaisin että ainakin 20 euroa/kg. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Joku vetää Suomessa välistä ja PALJON. Lisäksi Espanjassa kaikki liha on marinoimatonta - näet mitä ostat. Toisin on Suomessa - täällä joutuu kunnon lihaa etsimään kun kaikki on sotkettu marinadimössöihin tai lihaan on lisätty suolaa, vettä ja lisäaineita. Jotain tarttis tehdä!!!
   
 15. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Joku vetää todellakin välistä ja rajusti! Syy on se, että meillä on kaksi kauppaketjua, jotka yhdessä ovat lähes monopoliasemassa, ja salaisilla sopimuksillaan pidättäytyvät kilpailusta.

  Verotus on lisäksi aivan käsittämättömän rajua Suomessa! Syy on se, että Urpilainen, Katainen ja muut kommunistit haluaa esiintyä kansainvälisillä areenoilla jonkinlaisina hyvän jakajina, ja jakavat täällä verovaroin kerätyt rahat maailman turuilla niille, ketkä tulevat käsi ojossa pyytämään. Ja pyytäjiä riittää, sehän on selvä, kun tuollaisia hulluja siellä vapaana liikkuu!
   
 16. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 399
  Paikallisten isojen K -ja S-markettien palveluksia tulee käytettyä eniten (molempia sunnilleen saman verran). Lidl on yleensä noiden vieressä, mutta siellä on kokonaisuutena niin hankala asioida ja suppea valikoima, että aika harvoin tulee käytyä.

  Lidlin brändiin tuntuu kuuluvan mm. ahtaat käytävät, ei kunnon kärryjä, aina hirveät jonot, kuihtuneita kasviksia ja ihmisillä käsitys, että sieltä saa samaa kamaa jotenkin mahdottoman paljon edullisemmin. Meidän kokemusten mukaan sieltä saa tosiaan joitakin tyoteryhmiä hieman edullisemmin, mutta ne eivät ole samoja tuotteita, eikä laatukaan aina täysin vertailukelpoinen. Jollekin opiskelijalle tms. Lidl on varmasti paras valinta, mutta lapsiperheiden kohdalla välttämättä ei, tai ainakaan meidän kohdalla ei ole koettu sitä riittävän monipuoliseksi/edulliseksi. Paras lopputulos saattaisi irrota käyttämällä useampaa kauppaa, mutta ei nappaa tuhlata aikaa sellaiseen, eikä varsinkaan jonotella moneen otteeseen.

  Siwat ja muut ovat vain hätätilanteita varten silloin kun nuo vakkaripaikat eivät ole auki.
   
 17. Moon

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  659
  Lidlissä tulee käytyä noin kymmenen päivän välein. Ostan kerralla pari kassillista ruokaa, yht. 33-36 euroa. Lähempänä olevassa K-Marketissa maksaisi yksi kassillinen sen 25 euroa.
   
 18. WonderC

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  624
  Noin 600m päässä sijaitsee K-supermarket sieltä löytyy kaikki mitä tarvitsee ja lihatiski on sitä tasoa, että sen takia sinne tulee asiakkaita naapurikaupungeistakin. Alle viiden kilometrin sisältä löytyy kyllä Prisma joka ei nyt sen ihmeemmin halvempi ole, mutta lihatiski on jäätävän huono ja muutenkin lihan tarjonta on ihan paskaa. Lisäksi löytyy Citymarket jossa ei kyllä tule käytyä juuri ollenkaan, ainakaan ruokaostoksilla. Ei niiden valikoimissa mitään vikaa ole, mutta kun tuossa lähellä on saatavana kaikki se sama mitä tuollakin on, niin miksi vaivautua. Lidlejä löytyy jopa kaksi ja niistä tulee haettua aika harvoin mitään. Pelkän paistopisteen takia ei jaksa vaivautua ja lihatarjonta on aivan jäätävää paskaa. Jauhelihassa ei ole mitään vikaa, mutta se suolalla kyllästetty tai muuten marinoitu paska ei kyllä kiinnosta yhtään.
   
 19. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 399
  Joo, onhan tuo ihan naurettavaa miten nuo kaksi isoa ketjua dominoivat monella muullakin alueella. S-ryhmällä on monessa kaupungissa keskustan ravintolatkin hallussaan ja siinä määrin omia edustajia valtuustossa jne, että kilpailijat saadaan lannistettua mm. sillä, että terassipaikkoja ei myönnetä jne.

  Siitä huolimattakin ABC:t ovat parhaita ja monipuolisimpia liikenneravintoloita ja suurissa S -ja K-marketeissa selvästi paras tuotevalikoima ja kaikki saman katon alla. Minä arvostan noitakin ominaisuuksia palkän hinnan sijaan. Niin, ja palveluakin noissa saattaa saada jos on sellaista vailla.

  Rahallisesti meidän talous käyttää kauppoihin noin 1000€ kuussa.
   
 20. Vangelis

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2013
  Viestejä:
  512
  S-marketit on keskihintatasoltaan halvempia kuin K-marketit. Mutta k-marketista löytyy usein hyviä tarjouksia joita S-marketissa ei ole. Esimerkkinä citymarketissa puolentoista litran fantat 1.5euroa alennuksessa, kun taas S-marketissa on kiintea hinta koko ajan. Tämä kiinteä hinta on kuitenkin halvempi kuin K-marketin normaali hinta.

  Näiden kolmen kaupan hintataso menee juurikin että halvin on LIDL, toiseksi halvin on S-market ja kallein on K-Market. Jos menen K-markettiin, menen juurikin erittäin hyvien alennuksien perässä, kuten esimerkiksi limujen alennukset.
   
 21. Untitled

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  193
  Citymarketissa parempi valikoima ja siellä on jopa lihatiskikin mutta on se kyllä kalliskin, väittäisin että 10% ainakin enemmän hintaa perustuotteissa, pl. sisäänvetokampanjat jolloin saattaa saada kahvipaketin eurolla tms. Siksi käymme joskus jopa kolmessa kaupassa tässä järjestyksessä: Lidl, Prisma, Citymarket. Ruokakaupassa käymme kerran, korkeintaan 2 viikossa joten aikaa ruokakaupassakäyntiin ei paljon viikkotasolla mene kun tietää mitä ostaa ja mistä ostaa.
   
 22. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Vuosaaressa asun ja käyn K-marketissa jos pitää ostaa muistikortteja, kalsareita, paistinpannu tms jota ei S-marketissa ole. K-kaupassa on joskus tosiaan jotain limutarjouksia, mutta kun en limua juo, niin en sellaisten vuoksi viitsi sinne mennä.

  Vuosaaren Lidl on avara ja valoisa, käytävät ovat leveät, valikoimat ovat suurenmoiset, ja tavarat edullisia. Ja on totta sekin, että mamut käy siellä, mikä ei olekaan ihme, sillä mamuilla on varmasti tiukkaa rahan kanssa, kuten monilla meistä suomalaisistakin. Siksi se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa.
   
 23. JerryKannu

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2008
  Viestejä:
  1 446
  Siinä käyn useimmiten mikä on duunimatkan varrella, eli K-Marketissa. Ja pikkukauppa niin ei tarvi juuri jonottaa.

  Viikonloppuisin - tai jos tarvii helvetilliset määrät ruokaa - niin Prisma tai CM, riippuen haluaako lihaa vai kalaa vai jotain muuta (järkyttävät erot noissa). Ei jaksa tarjousten perässä kyllä juosta.

  Lidlissä tulee aika harvoin käytyä, lähinnä kun jotain tiettyjä tuotteita tekee mieli (lasagne, pizzat yms). Ehkä vois vähän useamminkin käydä mutta toisaalta ei noita eineksiä juuri tule syötyä.
   
 24. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 500
  Oikeastaan ainoa asia, joka minua harmittaa S-ryhmän nykyisessä asemassa kunnolla, on ABC:n ylivalta teiden varsilla. En edes ajele kovinkaan paljoa pitkin Suomea, mutta ne toistensa kanssa lähes identtiset ABC:t ottavat silti jo pattiin. Voihan niitä pienellä suunnittelulla välttää, mutta tuolle saralle kaipaisin selkeästi enemmän kilpailua.
   
 25. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Sama homma. K-Supermarket on lähin isompi kauppa ja valikoimaltaan kyllä ihan huippu. Löytyy ihan kaikkea elävistä hummereista lähtien (ei sillä, että tarttis viikottain ostaa, mutta kertoo aika paljon valikoiman laajuudesta). Ja palvelutiskejä on normaalien lihan ja kalan lisäksi leikkele/makkara- sekä juusto-osastoilla. Tuohon verrattuna S-ryhmän kauppojen valikoima on tullut todettua susipaskaksi.

  Tuonne myös saa jatkuvasti (melkein kuukausittain) jotain 7-10% alennuskuponkeja, joten kutistaa hintaeroa Lidleihin ym. verrattuna aika reippaasti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti