LG UH -sarjalaiset TV:t (2016, WebOS 3.0): Kokemuksia & Vinkkejä

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja PornReindeer, 19.06.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  Tämän vuoden LG 4k Smart TV:t tuntuvat herättävän kiinnostusta LCD TV Hommaaminen -ketjussa, niin teen yleisketjun kyseisistä telkkareista. Kaikissa kuitenkin on sama WebOS 3.0 käyttöjärjestelmä ja käyttöliittymä, niin oletan vinkkien pätevän aika lailla kaikkiin malleihin.

  Itse ostin tällä viikolla LG 58UH635V:n (899€), joten hiljalleen yritän päästä sisään. Ostin myös Magic Remoten AN-MR650, joka on selvästi laadukkaampi kuin vakiokaukosäädin. Lisäksi kapulassa on gyro, jolla voi ohjata kursoria. Gyro toimii erittäin hyvin ja ei vaadi Wii-tyylistä näköyhteyttä telkkariin.


  Yleisiä asioita sekalaisessa järjestyksessä:
  EPG avautuu omana ohjelmanaan ja avautuu hitaasti. Kun EPG on jo päällä niin se avautuu paljon nopeammin, mutta esim. Netflixin katsominen voi sammuttaa EPG:N taustalta. EPG:n sulkeminen on vähän outoa, kun Guide tai Back -napit eivät sammuta sitä. Pitää valita nykyinen ohjelma että EPG sammuu.

  Kanavaa vaihtaessa olisi kiva nähdä paljonko kys. ohjelmaa on mennyt/on jäljellä tms. En tiedä löytyisikö asetusta tuolle, tuskin. TV-ohjelmaa katsottaessa oikeasta laidasta saa kyllä kanavalistan, joka näyttää ohjelman nimen ja missä kohtaa mennään. Se olisi ihan hyvä nopea EPG:n korvike jos listaisi seuraavankin ohjelman, mutta ei.

  HDMI CEC toimii ihan hyvin ja vahvistin käynnistyy TV:n kanssa (äänet ARC:n kautta). Nexus Player toimii vähän huonommin. Kun NP on sleepissa, niin TV ei herätä sitä. Ja kun se on sleepissa niin TV ei näe signaalia, eikä lähetä HDMI CEC:lla kaukosäätimen komentoja NP:lle, jotka herättäisivät sen. Kun Nexus Playerin omasta kakesta painaa nappia kerran (poistuu sleepista), niin sen jälkeen ohjaus TV:n kakella toimii myös. No toivottavasti NP pääsee eläkkeelle kun kaikki kaikki toimii telkkarissa itsessään riittävän hyvin :rolleyes:

  Google Cast -tyylinen toiminto tuossa ainakin on, tabletin Netflixissa näkyy saman napin alla sekä Nexus Player että tuo LG:n telkkari. En edes tiennyt tälläisesta.

  Eukko asenteli jonkin LG Plus softan puhelimeensa, jolla pystyy jakamaan kuvaa ja softia jne. En ole vielä tutkinut mitä kaikkea se tekee, mutta ainakin puhelimen kuva siirtyi :)

  Netflixin äänet eivät tunnu tulevan kuvan kanssa synkassa, pitänee vähän tutkia mistä tuo johtuu. TV:ssa on äänen viiveelle säädöt, mutta outoa ettei esim. liveTV:ssa niitä tarvitse. Toivottavasti viiveen saa säädettyä ohjelmakohtaisesti. Pitäisi tarkistaa muut asetukset ja testata integroiduilla kaiuttimilla.

  Valitsemalla Tulot / Kaikki tulot, pääsee säätämään tulojen asetuksia, nimiä ja symboleita.

  64GB USB 3.0 muistitikku toimii ohjelmien tallennukseen, mutta ei timeshiftiin. En tahtoisi irrallista kovoa, mutta timeshift olisi kiva saada käyttöön. Mitkäköhän vaatimukset tuolla on?


  Varmasti on paljon muutakin, mutta nämä nyt tuli mieleen. Jatkakaa vapaasti :cool:
   
 2. jormaruis

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2016
  Viestejä:
  15
  Itsellä myös tuo 58UH635. Kiinnostaisi tietää, mitä kuva-asetuksia kyseisen TVn omistajat käyttää ja onko joku säätänyt oikein laitteilla kondikseen? Itse kopioin lähinnä rtings.comista UH770 asetukset, poislukien toki värikalibroinnit.

  Myös HDR-tilan asetukset kiinnostaa, että mitä tilaa ja asetuksia siinä käytätte? Tämähän on 8bit ym, että kaikkea siitä ei toki irti saa, mutta itse en ole oikein saanut HDR-tilan asetuksia kohdilleen..

  Muuten oikein tyytyväinen televisioon ja tuohon hintaan voin suositella. Odotin pitkään, että oledien hinnat tulisi alas ja todennäköisesti ensi vuonna jo tuleekin, mutta kyllästyin odottelemaan. TMn testin ja muutaman foorumilaisen kokemuksien perusteella uskalsin ostaa ja en ole katunut. Mustat omaan silmään ok(tässähän ei ole ips, vaan joku lgn mikä lie mva-paneeli), ei mainittavaa pilveilyä ja kuvanlaatu muutenkin hyvä kaikin puolin.
   
 3. fapmann

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2012
  Viestejä:
  463
  Nytkun täällä löytyi joku jolla kokemusta TV:stä:

  - Onko minkälainen Input lag - telkkarissa? (Arvosteluita olen koittanut etsiä, mutta aika nihkeästi löytynyt.)
  - Entä valovuoto teidän yksilöissä?
  - Ja vähän omituinen pyyntö: minkä levyinen täytyy tv-tason olla? Eli onko montako senttimetriä tukijalkojen väli?
   
 4. jormaruis

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2016
  Viestejä:
  15
  Aika iso "jalanjälki" tuossa kyllä on, n. 117cm on tukijalkojen väli eli kyllä vähintään 120cm leveä olisi hyvä tason olla.

  Input lagi lähinnä mutu-tuntumalta aivan hyvä, en ole huomannut mitään mainittavaa, oli peligenre mikä vaan. Jostain olin lukevani, että lähes kaikissa tämän vuoden LGn malleissa olisi pelitilassa se 30-35 ms, mikä on hyvää keskitasoa.

  Edge-lit led lcd-televisio, niin toki ikinä ei ole täydellistä valovuodottomuutta/pilvettömyyttä, mutta ainakin omaan yksilöön tyytyväinen. Local dimming vielä hieman auttaa asiaa.

  Varmasti parempaakin on tarjolla, mutta tuohon rahaan mainio laite.
   
 5. fapmann

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2012
  Viestejä:
  463
  Kiitoksia näistä infoista :kippis:
  Nykyinen tv-taso on 117.5. Ei ehkä ihan uskalla kylmiltään heittää siihen, ettei tarvi myöhemmin vakuutusyhtiöön yhteydessä olla :smoke:


  Ja kyllä tuo ihan pätevä on HDR:llä tuohon hintaan. Hieman tuo Input Lag huolestutti. Mutta todennäköisesti tämä yksilö ostoon menee.
   
 6. hypodermic

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  1 665
 7. KTK89

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2015
  Viestejä:
  147
  Eikös tuo WebOS 3.0 tullut tämän vuoden malleihin, näin ainakin käsitin.

  Itselle saapui tuo 58'' malli toissapäivänä. Olihan se melkoinen muutos tuohon LG:n vanhaan 42'', joka tuli varmaan 4-5 vuotta sitten ostettua. Magicremote ei ainakaan huono lisä tuohon ollut. Ei vaan vielä paljoa ehtiny telkkua testailemaan. Täytyy siihen vkl perehtyä paremmin ja sitten voi jotain kirjoitellakin enemmän. Mutta sen ainakin voi kertoa että EPG paljon huonompi tuohon vanhaan LG verrattuna. Vanha siis ei ollut edes smart tv. Mutta eiköhän tämäkin enemmänkin tule tuohon netflixin käyttöön, kuten vanhempikin siinä on toiminut apple tv:n kautta. Netflix tuntu toimivan ihan hyvin, tosin kaipailisi kaukosäätimestä play/pause nappia.
   
 8. hypodermic

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  1 665
  Niin itsekin olen tuon WebOS 3.0:n käsittänyt. Nyt näkyisi Gigantin yömyynnissä olevan myös 65UF772V tuohon 1299e hintaan, mutta kyseessä vanhempi mallin kun siinä on WebOS 2.0. Toisaalta siinä tulee mukana magic remote ja siinä on 200hz natiivi paneeli.

  Itselläni taas olisi siirtymä 46" plasmasta. Toki 58 tuumaiseenkin siirtyessä ero lienee varsin huomattava, mutta 65" mennessä ero olisi varmasti jo varsin massiivinen. EPG:llä ei itselleni ole suurtakaan merkitystä, kun tavallisia tv-kanavia tulee muutamaa urheilukanavaa lukuunottamatta katsottua varsin vähän. Enemmänkin kiinnostaa sulava kuva (urheilu ym), yleinen kuvanlaatu ja se että musta olisi edes suht mustaa. Plasmassa on tottunut ihan hyvään kuvanlaatuun elokuvia ja sarjoja katsoessa, yhtäkään led-telkkaria tms ei itselläni ole aikaisemmin ollut. Noissa IPS-paneeleissahan on tunnetusti hyvät katselukulmat, mutta eniten mietityttää juurikin tuo mustan taso ym.

  Laitahan ihmeessä töllöttimestä kokemuksia sitä mukaa kun niitä kertyy!
   
 9. dj.puhzto

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  424
  Ostin kuukausi sitten 65UH661V mallin. 42 tuumaisesta siirtyminen oli kyllä melkoinen hyppy. Webos 3.0 magicremoten kanssa on todella miellyttävää käyttää. 4K videoita ja leffoja olen katsonut youtubesta ja netflixistä. Televisiossa on tosiaan HDR Pro, mutta en sitten ole ihan varma mitä standardia tämä on. Netflixissä ainakin ruutuun tulee ilmoitus että HDR-toisto aloitettu, kun alkaa katsomaan HDR leffaa. Pientä valon epätasaisuutta paneelissa näkyy tiettyä taustaa vasten. Peleissä input lag on mielestäni hyvä.
   
 10. hypodermic

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  1 665
  Mitä mieltä olet mustan tasosta? Ja ylipäänsä paneelista valoisassa tilassa? Meillä on varsin valoisa olohuone, ja IPS-paneelin toimivuus valoisissa olosuhteissa hieman mietityttää.
   
 11. dj.puhzto

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  424
  Mun olohuone ei ole kovin valoisa, joten hankala sanoa miltä kuva näyttää valoisassa huoneessa. Omassa huoneessani tv:n kuva on kuitenkin enemmän kuin riittävän valoisa ja kontrasti sekä mustan taso on erinomainen. Etenkin 4k matskua on miellyttävä katsoa, varsinkin hienoja postikorttimaisemia. Tv on about 2,5 metrin päässä, joten HD:n ja 4K:n erot kyllä huomaa erittäin selvästi. Eikä tuo muuten tunnu yhtään suurelta enää.. äkkiä silmä tottuu.
   
 12. takkiauki

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2006
  Viestejä:
  394
  Ite ostin pari päivää sitten 58" kyseistä mallia. Ja olihan se hyppäys 32 tuumasesta. Ei kovin paljon kerenny vielä testailee säätöjä, eikä tee edes mieli. Se yllätti positiivisesti että kun tökkäs vanhan lokitekin langattoman hiiren telkkuun, niin toimi, näppäimistö ei. Tai no nuolinäppäimet joo. Ja kun tietsikan tökkäsin kylkeen, niin windows anto max 1080 resoluutiota? Ja katoin, niin näytönohjaimen pitäs ainaki 1600 lykätä ulos.
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2016
 13. KTK89

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2015
  Viestejä:
  147
  Olisiko johdosta kiinni?
   
 14. takkiauki

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2006
  Viestejä:
  394
 15. jormaruis

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2016
  Viestejä:
  15
  En oo itte kokeillu pcllä, mutta mikäli oon ymmärtäny oikein niin asetuksista yleiset-välilehdeltä pitää laittaa tohon hdmi-porttiin päälle hdmi ultra hd deep colour, jotta antaa yli 1080p
   
 16. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  Olin 1,5vko reissussa niin ei ole päässyt oikein säätämään, mutta kun noita 635V:n omistajia tällä on, niin pitäisi varmaan töistä ottaa Spyder lainaan ja kalibroida tuo laitos. Täällä varmaan olisi ottajia säädöille? Vai onko joku tuon jo tehnyt ja meinaa jakaa säädöt?

  Plex näytti toimivan kivasti, etukäteen joku höpisi että vaatisi kuukausimaksullisen tilin, mutta hyvin pelaa.
   
 17. Hirsse

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2003
  Viestejä:
  27
  Täällä on ainakin kiinnostusta säädöille. Telkkarista ei vielä ole muuta kokemusta kuin nostettu eteiseen.
  Samoin tuo Plex näytti mielenkiintoiselta, ei ollut tietoakaan tuollaisesta. Sitä se teettää kun on 6 vuotta vanhat tiedot ja edellinen TV ei ollut smartteja yms nähnytkään
   
 18. rettul

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2010
  Viestejä:
  204
  Tänne kelpais säädöt, kun eilen hain 635V:n itelleni.

  5v vanhan 40" karvalakki-Samsungin jälkeen tämä 58" 4k-telkku on vaan niin paljo parempi. Hyvältä näytti hd-kanavien tarjonta tuossa.
  Yllättävän vähän noita sovelluksia vielä on. Tietääkö kukaan katsomon tai ruudun tulemisesta tuohon ja onko jotain tietoa mitä uusia sovelluksia olisi tulossa webOs:lle?
   
 19. dj.puhzto

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  424

  Ruutu betaan pääsee käsiksi HbbTV:n kautta.
   
 20. Keijo_keksijä

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2016
  Viestejä:
  1
  Kun tulee aikas paljon pelattua PS4:sta niin verraten Sonyn tai samsungin telkkareihin millainen input LG:n telkkareissa on noihin merkkeihin verrattuna?
  En ole siis eläissäni omistanut muita kuin samsungin ja sonyn telkkareita niin LG:n maailma on itselleni ainakin kovin harmaata aluetta :D
   
 21. KTK89

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2015
  Viestejä:
  147
  Tässä nyt ehtinyt vähän tuota telkkua testaileen, niin pistetääs mitä miinuksia huomannut:
  - Spotify heittää jumiin useimmiten muutaman kappaleen jälkeen. Ei auta kuin käynnistellä muita sovelluksia että saa spotifyn sammumaan taustalta ja uusiksi päälle.
  - Info napin puute taikakakesta. Sen kautta aina katsonut kanavien tarjonnan vanhassakin lg:ssä. Tuo guide kun on vähän hitaanpuoleinen.
  - Netflix teksteistä jää välillä puuttumaan osa. Sama pätkä apple tv:llä testattuna toimii.

  Nuo nyt tässä vaiheessa tulee mieleen. Muuten oikein hyvä kapistus. Toivottavasti päivityksien myötä alkais nuo sovelluksetki toimimaan kunnolla, kuitenkin tulee telkku olemaan suurimmaksi osaksi netflix käytössä.
  Tuohon guide hommaan vielä että ton taikakaken sinisen napin kautta saa ohjelmalistan heti esiin, enemmän sitä tulee käytettyä kuin guidea.
   
 22. rettul

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2010
  Viestejä:
  204
  Mistäs tuon saa näkymään? HbbTV on asetuksista käytössä eikä ainakaan punaisella napilla tapahdu mitään.

  Edit. Näyttäisi toimivan vain antenniverkossa? Itellä telkku kaapelis.
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2016
 23. fapmann

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2012
  Viestejä:
  463
  Onko näistä mistään UH6XX - sarjalaisista arvosteluja missään?
   
 24. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  Joo info ja play/pause puuttuu Taika-Kakesta. Infon saa esiin klikkaamalla kanavan/ohjelman nimeä kursorilla. Samoin saa sillä kakella ne pausetuksetkin tehtyä, mutta näppärämpi olisi niille oma nappi kuten vakiokaukosäätimessä on. Kuitenkin tuossa taikaversiossa on jotain Zoom-nappeja joita en koskaan ole nähnyt kenenkään käyttävän...

  UH635:n pienestä (40"?) oli arvostelu Tekniikan Maailmassa.
   
 25. KTK89

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2015
  Viestejä:
  147
  Näemmä sovelluksia saa sammutettua kun pitää jonkun aikaa home nappia pohjassa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti