LG 32LG3000, Kokemuksia?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Jackka, 31.05.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Valve

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2009
  Viestejä:
  5
  Muuten olen telsuuni tyytyväinen, mutta en saa ääntä stereoiden kautta suoraan tv:stä ?
  Kuuloke reiästä piuhalla stereoihin onnistuu sekä digiboxin kautta äänen saan toimimaan ? Mutta ei tv:n takana olevaan Component in ja sielä Audio reiät L ja R kautta ? Myöskään tv:n sivulla olevista AV in 3 L/MONO Audio R kautta en saa ääntä stereoiden kautta.
  Toinen kysymys kun stereoissa on paikka jossa lukee Optical digital audio (cd) niin voiko sitä hyödyntää kun tv:ssä on Optical digital audio out (minkälaisen johdon se vaatii)
   
 2. Jezzeke5

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2006
  Viestejä:
  390
  Ei ummarra täydellisesti, mutta siis meinaat että tahdot saada TV:stä äänet johonkin vahvistimeen/kaiuttimiin? Nämähän liitännät, joita tuossa luettelit ovat äänen sisääntuloa, eli et saa sieltä ulos mitään signaalia.
  Ainoa vaihtoehto äänenulostulolle taitaa olla tuo optinen ulostulo tai 3,5mm plug liitin, eli kuulokeliitäntä.

  En nyt itse ole kauheasti perehtynyt tuohon optiseen liitäntään, mutta tietääkseni siis tuota voit käyttää, kun hommaat esimerkiksi tälläisen johdon 8009 - Fuj:tech digitaaline - Verkkokauppa.com
  jolla kuljetat äänen optisena televisiosta sinne vahvistimeen/kaiuttimille.

  Toivottavasti auttoi.
   
 3. Valve

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2009
  Viestejä:
  5
  Juuri näin eli tv:stä vahvariin. Näin mulla toimi ennen 5 v vanhalla tv:llä eli äänet vahvariin "perinteisillä L & R piuhoilla"

  Tarkemmin kun vahvaria katsoin niin sielähän lukeekin Optical digital out (cd) eli ei taida onnistua kun myös tv:ssä on Optical digital audio out ? Mitenhän LG:n TV:t liitettään kotiteatteriin ? optisesti tai hdmi johdolla ?
  (http://nordic.lge.com/fi/support/download_manual.jsp ja laittamalla mallinumeroksi 32LG300 manuaalikin löytyy, mutta en löydä tosiaan muuta tapaa saada ääntä ulos tv:stä kuin optinen/hdmi piuha ?)

  Sellaiseta vehjettä/piuhaa ei taida ollakkaan että tv:stä olisi lähtö optisesti ja piuhan toinen pää "normaali" L ja R piuha ? Tai sellainen jonka tv:n pää laitetaan scart reikiin ja toinen vahvariin L & R piuhoilla ?
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2009
 4. Letaali

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2000
  Viestejä:
  141
  Ostin LG 37LF2500 töllön. En saa ääntä läppäristä telkkariin. Läppärin line outista telkkarin L/R reikiin, mutta ei kuulu mitään. Mikähän tuossa vois olla?
   
 5. Thundermand

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  907
  Tarvitseekohan se siihen väliin vahvistimen?
   
 6. Died

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2007
  Viestejä:
  18
  Itsellä tämä töllö huhtikuusta asti. Suosittelen jos hakee helvetin hyvää telkkaria todella halvalla.
   
 7. Valve

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2009
  Viestejä:
  5
  Edelleen askarrutta tuon tv:n äänien ulos saaminen esim vahvariin ?
  Eihän ainoa keino voi olla kuulokereiän ulos tulo ? ja minkä takia tv:stä löytyy reiät äänen sisään tulolle ? miksi joku haluaa toistaa äänet tv:n ei niin hyvistä kajareista ?
   
 8. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Ainoa analoginen vaihtoehto on tosiaan kuulokereiän ulostulo. Kuulokeliitännästä voit viedä äänet perinteisillä RCA L & R -piuhoilla vahvistimeesi. Jos vahvistimestasi löytyy digitaalinen optinen sisääntulo, kannattaa käyttää TV:stä löytyvää optista ulostuloa äänien tuomiseen vahvistimelle.

  On aivan luonnollista tuoda äänet TV:lle parilla RCA -piuhalla, jos käytössä on VGA -sisääntulo tai komponenttisisääntulo. Tällöin ääniä voi kuunnella joko TV:n kaiuttimista tai vaikkapa kuulokkeilla TV:n kuulokeliitäntää käyttäen.
  Toki erillinen vahvistin antaa paremman äänenlaadun kuin esim. TV:n kaiuttimet, mutta kyllä TV:ssä täytyy aina olla mahdollisuus tuoda äänet sisään myös VGA- tai komponenttiliitäntää käytettäessä.
   
 9. semiseco

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2009
  Viestejä:
  12
  Onko 32lg3000 ja 32lg2100:lla muuta eroa kuin HDMI-sisääntulojen määrä ja sisäänrakennettujen digivirittimien määrä? Sama paneeli on ilmeisesti kuitenkin molemmissa. 32lg2100 on citymarketissa tarjouksessa 399e.
   
 10. pleieri

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2008
  Viestejä:
  7
 11. jeppejehupoika

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2009
  Viestejä:
  2 437

  en ihan pistä päätäni pantiksi, mutta taisi tosta olla joskus juttua ja noi on Jenkki-version säädöt.. Eli eurooppamallissa erilaiset.
   
 12. Torninvartija

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2006
  Viestejä:
  228
  Hoi Lg:n omistajat...

  Tuli hankittua Veikon Koneen tarjouksen siivittämänä talouteen LG42 3000:inen, nyt on kuitenkin tullut törmättyä ongelmaan tv-kuvan kanssa. Se on nimittäin paskendaalia, sääti kuvaa miten hyvänsä...:mad: XBOX360:n kanssa kuva näytti hyvältä sen kummemmin säätämättäkin, kun sääti reson kohdalleen boksista. Boksi komponenttinipulla kiinni telkkarissa. Myös entisellä LG:n 37 HDreadylla kuva oli ok ja näyttää edelleenkin makkarissa jopa silmiähivelevältä verrattuna uuden töllön tv-kuvaan....? Kysyisinkin...

  1) Onko kokemusta siitä, kummalla kuva on parempi. Boksin kautta vai tv:n omalla virittimellä. Kyse on kaapelitaloudesta ja Topparin tallentava löytyy...:rolleyes: Itse en silminnähtävää eroa ole näiden kahden välillä vielä huomannut. Boksi kiinni scartilla töllössä.

  2) Josta päästäänkin seuraavaan kysymykseen, eli kannattaisiko ennemmin kytkeä boksi HDMI:llä töllöön, onko tästä silminnähtävää hyötyä? Havaintoja?

  3) Onko olemassa vielä jotain asetusvinkkejä, mitä kannattaisi kokeilla? Kaikki kuvanparannukset on jo kytkettynä pois, olen kokeillut säätää taustavaloa pienelle ja isolle, myös kontrastit ja terävyydet on jo rampattu eestaas, ei hirveästi eroja. Mitähän on mahdollisesti vielä kokeilematta?

  Tosiaan entinen televisio on kiinni scartilla makkarin topparissa ja kuva on silmään huomattavasti hivelevämpi kuin tässä uudessa tölsässä. Maallikkona luulisi, että ei tässä nyt ainakaan olisi pitänyt parissa vuodessa takapakkia ottaa kuvanlaadussa, joten missähän nyt mättää...? :rolleyes:
   
 13. SiB77

  Rekisteröitynyt:
  22.09.1999
  Viestejä:
  5 819
  Kuvaputken tarkkuus on niin pieni että digitelevision kuva näyttää terävältä. Taulutelkkarin tarkkuus on huomattavasti parempi kuin digilähetyksen. Jos haluat että kuva näyttää suurin piirtein hyvältä niin vähennä kuvan terävyyttä.

  Parissa viikossa tottuu tv-kuvan laatuun taulutelkkarissa.
   
 14. Torninvartija

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2006
  Viestejä:
  228
  Ööö, en nyt ole ihan varma, ymmärsinkö pointtisi oikein, mutta siis lcd-töllö oli tuo entinenkin. 37 LG. Eli sinällään taulutelkkarin kuvanlaatuun on simmu jo tottunut kyllä, mutta kuva uudessa töllössä näyttää entistä telkkua huonommalta ja lähinnä siihen vinkkejä kyselin... :)
   
 15. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  8 435
  Millä tavalla kuvanlaatu on huono? Onko värit kenties räikeät ja ylikorostuneet vai jokin muu vika?
   
 16. jeppejehupoika

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2009
  Viestejä:
  2 437
  Mulla tossa 32lg3000 kesti jonkin aikaa, että sain säädettyä sellasen kuvan josta oma silmä tykkää..
   
 17. Torninvartija

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2006
  Viestejä:
  228
  Joo, värienkin kanssa on ollu vähä ongelmaa, jotenkin ne on joko räikeät tai sitten mitättömät...:o Mut jotenkin tuo kuva on semmonen "levoton" ja epätarkka verrattuna toiseen tölsään...Hieman vaikeaa näyttämättä selvittää, mutta kuitenkin...:rolleyes: Hieman tuntuu, että siinä on joku perustavaa laatua oleva vika, koska arvoja muuttelemalla saa vain kevyttä kosmeettista parannusta tai sitten en vain osaa... :D Ja ei muuten tullut parannusta HDMI:lläkään, tuli sekin tuossa joutessaan (lue turhaantuneena) jo kokeiltua...Puolison mielestä kuva on kuulemma joko liian valoisa tai liian pimeä. Jos laittaa kuvan tummemmaksi, se menee liian varjoisaksi, jos kirkkautta nostaa, kuva menee levottomaksi ja helposti kuvaan tuntuu tulevan "harmaa verho" päälle...Ei oo heleppoo ei...:cool:
   
 18. Gugi^

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  1 493
  Sainpas vihdoin tuosta 32LG3000 töllöttimestä äänen ulos perinteisillä rca-johdoilla.
  Kävin telkkarin valikoista valkkaamassa molemmille scarteille asetuksen että ne olis VCR:ään yhteydessä (en tiedä vaikuttaako tämä mihinkään muuhun kuin liitäntöjen nimeen).
  Sitten kytkin scarttiin sovittimen jossa on toisella puolen scart, toisella puolen äänelle rca:t ja kuvalle s-video sekä komposiitti. KUVA
  Toisesta scartista ei tullut ääntä ulos mutta kun vaihdoi toiseen scarttiin, tadaa! äänet kuuluu hyvin.
  Pääsee taas huonokuuloinen mummo kuuntelemaan telkkaria langattomilla kuulokkeilla ilman että tarvitsee pelätä telkkarin kaiuttimien hajoamista, ja samaan aikaan muut voi kuunnella ääniä telkkarin omien kaiuttimien kautta sopivalla äänenvoimakkuudella.
  Eihän tuohon mennytkään kuin puolisen vuotta että sai aikaiseksi tutkia asiaa riittävän tarkasti.
  Tätä ennen monasti kuuli kuinka telkkarin kaiuttimet särkee ja kotelointi rämisee kun mummo huudattaa vanhaa suomifilmiä.
   
 19. -+Iceman+-

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2006
  Viestejä:
  203
  Itselläni vastaavanlainen combo eli topparin tallentava HDMI:llä kiinni töllössä, muuten ei saanut edes siedettävää kuvaa scartilla. Itse kokeilin kaverin digiboksia ja kuva oli aikalailla parempi. Veikkaan että osansa tekee tuo topparikin tuosta huonosta kuvasta. Kyllästyin ja annoin olla töllön omalla virittimellä ja makkariin tuo tallentava.
   
 20. RAASTAJA

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2009
  Viestejä:
  1
  Terve,

  Olen koko ketjun lukaissut läpi ja kysymääni asiaa sivuttiin lyhyesti, mutta lopullista vastausta ei löytynyt.

  Eli pystyykö kukaan varmistamaan toimiiko xbox 360 konsolin Pal 60 tila kyseisessä 32LG3000 televisiossa?

  Olen ensimmäistä televisiotani ostamassa enkä haluaisi todeta asiaa paketin avattuani :)
   
 21. Mustang243

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2008
  Viestejä:
  1 197
  Onko kukaan kokeillut tälläistä modausta tämän kakeen? Tuntuu olevan todella nirso, sen suhteen, että mihin päin säädintä osoittaa.

  Remote Control Booster! - Video
   
 22. Filosofian Nobelisti

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2008
  Viestejä:
  7

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti