Lentopallon miesten MM-kisat Puola 30.8.-21.9.2014

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja SweeneyTodd, 01.09.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Hemmetti, kiitos ja hyvä kun korjasit.

  Edit: "Tunisian torjunta on ohutta kuin puolalainen vessapaperi".
   
 2. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 690
  Tuntee lajin kyllä enkä nyt ole Kyllöseen (F1) tai Mertarantaan vertaamassa, mutta "eksperttistatus" ei yksistään pitäisi lukita jotain automaattisesti selostajaksi. Luulisi että monet useita lajeja selostajavat osaa oppia uudenkin aika nopeasti. Lähinnä siksi heitin Juuselan esimerkkina vaikkei ole mitään tietoa vaikka olisi vihannut koko lajia ala-asteella.

  Lajin luonne ei pakota heittämään typeriä (mielipideasia) läppiä. Tai oikeastaan ne ei ole aina edes niin typeriä, mutta ulosannin vuoksi kuulostaa kornilta.

  Toinen mikä ärsyttää on tuo innostus, joka varmaan osin ainoa mutta sitten menee kumminkin vähän yli. Onhan tuo ollut Ylellä kauan, mutta harvemmin kai mitään yleisurheilukisoja suuremmissa, joten huomaa, että menee yliselostamiseksi kun tiedostaa että ehkä ottelut on vähän enemän huomion keskipisteessä.
   
 3. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 492
  Sanotaanko vaikka että voit olla hyvä lajiekspertti olematta hyvä selostaja, mutta et voi olla kauhean hyvä selostaja ilman lajituntemusta.

  Juusela on ihan hyvä selostaja ja kai tuo varmaan lentopallonkin niksit oppisi, mutta tuskin koskaan tulee omaamaan samanlaista intohimoa lentistä kohtaan mitä Hannulalta löytyy. Meitä on moneen junaan, mutta minulla ei ole mitään sitä vastaan että se into kuuluu myös selostuksesta.

  Korostetaan nyt vielä kerran: Vaikka Hannula lyö yli, niin siedän sitä koska minusta ne ylilyönnit johtuvat siitä että mies on aidosti innoissaan pelistä - eikä siitä että yrittää olla "väkisin" hauska ja viihdyttävä. Hannula on varmaan elämänsä isoimmalla stagella rakastamansa lajin ääressä ja siksi kuin pikkupoika karkkikaupassa. Eikä sille voi olla hymyilemättä.
   
 4. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Juuri tuollaista intohimoa tuo selostus vaatiikin, kun Suomi on tekemässä omaa lenttishistoriaansa ja suomalainen yleisö on kovalla tunteella mukana. Hienoa aikaa olla lentopallon ystävä. Mikä parasta vaikka en itse olekaan suurin lentopallon ystävä, niin tämä turnaus ja Suomen otteet ovat vieneet mukanaan.
   
 5. Auwin

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2004
  Viestejä:
  400
  Älkää vaan unohtako Hoivalaa. Hyvä tai ainakin rauhoittava tutkapari Hannulan hehkutuksen keskellä ja osaa avata pelitilanteita tuoreeltaan.
   
 6. Don Johnsonish

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2014
  Viestejä:
  7
  Etenkin Hoivalan kommentointia on tosiaan erittäin mukava kuunnella. Toki tarvitsee selostajan rinnalleen, mutta tosi positiivinen yllätys on Timo ollut.
   
 7. SgtBudde

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2000
  Viestejä:
  313
  Säännöissä ei kyllä pitäisi olla variaatioita, (loukkaantumisista ja ulosajoista en tiedä)

  Jokaisen pelipaikan pelaajan voi vaihtaa kerran pois kentältä ja takaisin. (liberolla omat säännöt)
  Jos vaihto otetaan ns. "takaisin", eli alkuperäinen pelaaja palaa kentälle, ei se vaihdosta kentällä käynyt pelaaja voi enää siinä erässä pelata.

  Ittellä ja vaimolla viikko meni Puolassa turhan äkkiä ja pitempäänkin olisi viihtynyt, ehkä ensi kerralla sitten koko kisat. :)
   
 8. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 690
  Tämäkin siis per erä?
   
 9. Tarmo Läjä

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2013
  Viestejä:
  361
  Nyt on kyyti kylmää. Eihän Venäjän kovuus yllätys ollut, ykkös mestariehdokas, mutta kyllä nyt Sammelvuon lössi turhaan kunnioittaa suurta ja mahtavaa. 12-1 enpä muista ihan hetkeen yhtä murskaavaa alkua.
   
 10. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Todella kylmää kyytiä. Onneksi nyt vähän edes ollaan saatu pisteitä..
   
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 492
  Hirveä mörkö kyllä tuo Venäjän keskitorjuja. Koripallokentällehän se tuolla varrella kuuluisi.
   
 12. rkmaki

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  1 177
  Ei tästä Venäjä-pelistä jäänyt paljon kirjoitettavaa. Ekassa erässä Venäjällä onnistui kaikki ja Suomella ei mikään. Loput kaksi erää olivat suunnilleen sitä mitä osasi odottaa. Lentopallossa selvästi huonomman on vaikea voittaa. Huonompi ei voi ottaa siilipuolustustaktiikkaa ja toivoa ihmettä. Kolmea erää ei vaan voi voittaa vahingossa.

  Huomenna on uusi peli ja uusi vastustaja. Kanada on voitettavissa, mutta mikään normipäivä tuskin riittää huomennakaan, eli A-luokan peliä tarvitaan.
   
 13. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Tosta pelistä kyllä katoaa jotain, kun ei ole sitä hurmoshenkistä suomalaista katsomoa huutamassa samalla intensiteetillä kuin edellisessä hallissa.
   
 14. SgtBudde

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2000
  Viestejä:
  313
  Jep, per erä.
   
 15. Jonkun toisen VIRHE

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2010
  Viestejä:
  399
  Mitkäs on tsäänssit kanadaa vastaan? Samat kun jääkiekossa?
   
 16. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 440
  Ainakin on taas vaihteeksi vähän sopivamman tasoinen vastustaja. :)

  Ihan hyvää peliä.
   
 17. autsi

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  251
  Voi vittu.
   
 18. Tarmo Läjä

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2013
  Viestejä:
  361
  Tämä toisen erän tappio jo käytännössä tarkoittanee sitä, että jatkoon ei taida enää olla teoriassakaan mahdollisuuksia, mutta melkoisen teoreettinenhan se mahdollisuus oli jo ennen jatkopelien alkua. Silti jokainen pinna on tärkeä, koska tässä ratkeaa myös lopulliset sijoitukset ja kympin sakkiin on vielä saumoja, tosin nyt se vaatinee jo kolmen pinnan voittoja niin Kiinasta kuin Bulgariastakin ja tästäkin pelistä ainakin pinnan.
   
 19. Tarmo Läjä

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2013
  Viestejä:
  361
  Niin kun näkyy. No joo, toki lähtökohtaisesti hieman paremmat kuin kiekossa, mutta 11 sijaa on Kanada Suomea korkeammalla maailmanrankingissa, eli ennakkoasetelmien mukaanhan tämäkin peli on mennyt. Karu tosiasiahan on se, että kun Suomi on rankingissa 26 ja on nyt näissä kisoissa 16 sakissa, niin itseään parempien joukossahan tässä ollaan. Eli jokaisessa pelissä pitäisi onnistua nappiin ja vielä vähän venyä, että voittoja heruisi.
   
 20. zabaleta Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2009
  Viestejä:
  2 454
  "- Oli kova pala jättää oman erityislajini eli lentopalloilun MM-kisat nyt väliin. Myös Aikalisä-ohjelma jäi ilman toimittajaa, Kunnas kertoo Iltalehdelle"

  Kaj Kunnas IS:ssa kun meni MTV:n Tanssikisaan. Alkaa Hannulakin kuulostaa mahtavalta selostajalta.
   
 21. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 492
  No jaa. Ei noita rankingeja kannata orjallisesti tuijotella. Lentopallossa (kuin myös koripallossa) noppia saa ennen kaikkea siitä kun selviytyy mukaan arvoturnauksiin. Ja kun muissa maanosissa se on selvästi helpompaa kuin Euroopassa, niin...

  Kanada saa aika paljon etua siitä että pyrkii kisoihin Pohjois-Amerikasta. Onhan Tunisialla (14) ja Etelä-Koreallakin (19) paremmat rankingsijoitukset mutta molemmat olivat Suomea vastaan täysin vastaantulijoita. Sanoisin että meillä on paperilla ihan Kanadan tasoinen joukkue, mutta kaveri oli tällä kertaa vain kentällä sen hitusen verran parempi.
   
 22. zabaleta Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2009
  Viestejä:
  2 454
  Meillä on monen kärkimaan kanssa jopa lähes tasavahva joukkue, MUTTA semmoinen yksi hirmutykki puuttuu. Kun meilläkin olisi tuommoisia 15cm muita pidempiä kavereita 1/2 hakkuriosastolla niin kelpaisi kyllä. Ei sillä etteikö mm Kunnari ollut loistava turnauksessa.

  Edit. Hyvin voisin ottaa tähän samaan syssyyn esille jalkapallomaajoukkueen. Kun meillä olisi edes YKSI tehokas kärkimies niin pisteitä ropisisi huomattavasti vähemmällä työllä. Färsaaria vastaankin maalipaikkoja oli vaikka muille jakaa, mutta ei kukaan veskari ehdi noita vetoja väistää joten kohtihan ne tulee.
   
 23. Jonkun toisen VIRHE

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2010
  Viestejä:
  399
  Futikseen sen verran on pakko tarttua että jalkapallossa 3 maalia pelissä on varsin hyvä suoritus ja kyllähän ne "maailmanluokan maalipyssyt" myös niitä paikkoja aika kovalla prosentilla välillä missailee. YLEENSÄHÄN jalkapallossa se joukkue voittaa kumpi luo enemmän maalipaikkoja vaikka lopputuloksena 1-0 on varsin yleinen. Joskus sit sattuu näitä että huonompi jengi saa yhden paikan pelissä josta sit rokottaa ja nämä "maailmanluokan maalipyssyt" eivät saa mistään sisään vaikka paikkoja olisi kuinka. Tarkotus vaan puolustella edes vähän suomalaisia kun täällä pohjolassa tupataan olemaan varsin negatiivisia vaikka voitettaisiin 3-1 jos joka paikasta ei olla sisään laitettu.

  Anteeksi OT ja aikamoinen vuodatus. Eikä ollut sulle ees tämä zabaleta varsinaisesti tarkoitettu vaan usein näkee tätä suomalaisten dissaamista.
   
 24. zabaleta Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2009
  Viestejä:
  2 454
  Joo totta, kolme maalia riittää ja hyvin Färsaaria vastaan (etenkin jos verrataan viime MM-karsintoihin joissa Suomi teki 5 maalia koko karsinnoissa yhteensä). MUTTA sitten kun meille tulee vastaan ne ennalta kovemmat porukat (esim Euroopan kärki) niin sitten niitä paikkoja ei enää tulekaan kuin pari hassua ja niissä tarvitaan kliininen viimeistelijä. En missään nimessä joukkuetta moiti, mutta onhan se fakta, että hyökkäyksessä ei ole kunnon viimeistelijää. Pukki sitä ei ole ja Riskistä sitä ei tule. Forssell parhaimmillaan oli juuri semmoinen jolle olisi nyt käyttöä. Mutta jätetään tämä toisiin ketjuihin.
   
 25. rkmaki

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  1 177
  Tänään on sitten vastassa Kiina ja huomenna Bulgaria. Voittamalla molemmat pelit saisi mun laskujen plakkariin jaetun yhdeksännen sijan, joka olisi 24 joukkueen MM-turnauksessa kova saavutus, ja sillä saisi kivasti ranking-pisteitäkin (enemmän kuin Euroopan mestaruudesta). Molemmat joukkueet on selkeästi voitettavissa, mutta kumpikaan ei ole helppo pala. Bulgariaa noista pidän kovempana - myös historiasyistä.

  Lentopalloranking tosiaan on osittain vääristynyt kuten DrVatanen totesi. Tunisian pisteet on tällä hetkellä 70 (maailmanliigasta 4 (27.), Afrikan mestaruuskisoista 26 (2.), olympialaisista 20 (11.) ja MM-kisoista 20 (19.). Suluissa siis sijoitukset.

  Suomen pisteet on vastaavasti 39 (maailmanliigasta 18 (16.), EM-kisoista 5 (8.), olympiakarsinnoista 1 piste ja MM-karsinnoista (2010) 15 pistettä). Maanosien sisällä ranking on kyllä ihan vertailukelpoinen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti