Lentopallon miesten MM-kisat Puola 30.8.-21.9.2014

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja SweeneyTodd, 01.09.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. rkmaki

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  1 177
  En tiedä mitä tarkoitat, mutta kummankin jatkolohkon kolme parasta menee puolivälierälohkoihin, eli käytännössä top-6:een. Siinä mielessä olet että top-8:aan on mahdollisuudet, mutta kahdeksas sija tarkoittaisi että ei pääse puolivälieriin.

  Alkuun ajattelin että Venäjä on liian kova, mutta eilisen pelin jälkeen pitää uskoa että Venäjäkin pystytään haastamaan. Bulgaria ei ole yhtä hyvä kuin joskus aiemmin. Kanada on voitettavissa ja samoin Kiina. Kovia pelejä on siis tiedossa ensi viikolla jos Suomi klaaraa Tunisian ja mieluiten Saksan. Ilman Saksa-voittoa top-6 paikka alkaisi olla jo todella vaikea saavuttaa.

  Hienoa oli nähdä miten hyvin joukkue haastoi Brasilian. Lentopallossakaan kun heikompi joukkue ei voi vain yrittää roikkua mukana ja toivoa että tuurilla saisi jonkun tasurin. Suomen joukkueella on omat rajoitteensa joiden puitteissa pitää yrittää tehdä sen mitä tehdä voi. Pelaajien koko on yksi sellainen asia, joka vaikuttaa niin torjuntaan kuin hyökkäykseenkin.

  No joo, mutta tänään Saksan kaatoon. Helppoa ei ole sekään, mutta eilisen tapaisella pelillä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet.
   
 2. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Saksa on tosiaan paha vastus. Alkuasetelmia voisi hakea vaikka lentopallon maailman rankingista jossa Saksa on 10 ja Suomi on 26. Tosin Suomi on kovassa noususuhdanteessa minkä pelit ovat tähän mennessä näyttäneetkin.

  Suomen lohkoa ajatellen sijoitukset menee:
  1. Brasilia (tappio)
  7. Kuuba (voitto)
  10. Saksa
  14. Tunisia
  19. Etelä-Korea (voitto)
  26. Suomi

  Saksa on voittanut Kuuban (3-0) ja Tunisian (3-1) sekä hävinnyt Brasilialle (0-3).

  Tästä lähdetään Sammelvuo: Saksa kaatuu varmasti
   
 3. Tarmo Läjä

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2013
  Viestejä:
  361
  Milläköhän perusteella? Saksa teurasti Kuuban tylyin 3-0 lukemin omassa alkulohkon matsissaan, jossa vain yhdessä erässä Kuuba pääsi yli 20 pisteen. Vaikka Suomen voitto Kuubasta hieno olikin, niin karu tosiasia on se, että Kuuba on täällä kokemattomalla kakkosjoukkueella, kun Euroopassa pelaavia viime kisojen hopeajoukkueen "loikkari"tähtiä ei huolittu joukkueeseen. Parhaillaan käytävässä Kuuba-Tunisia ottelussa nollajoukkue Tunisia tylytti Kuubaa ensimmäisessä erässä 25-16 lukemin ja johtaa matsia 1-0 erälukemin.

  Saksamatsi on äärimmäisen tärkeä Suomelle, se kun on jo tavallaan jatkolohkon matsi, koska jatkoon meneviltä joukkueilta saadut pisteet huomioidaan jatkolohkossa. Toisaalta jos Suomi häviää, niin jatkopaikkakaan ei ole varma ja pahimmillaan Suomi voi jäädä jopa viimeiseksi alkulohkossaan, jos Tunisia parhaillaan käytävän Kuubapelin voittaa ja viimeisessä pelissä Suomen. Tuo katastrofiskenaario tosin vaatisi Kuubalta voittoa Brasiliasta ja Korean voittoa Saksasta.

  Joka tapauksessa tämän päivän Saksamatsi on Suomen tärkein ottelu alkulohkossa ja tänään nähdään kuinka suomalaisten pää kestää, kun Sammelvuokin latasi lisää paineita joukkueen harteille elisen niukan Brasiliatappion huumassa toteamalla, että Saksa hoidellaan saletisti. Kyllähän minäkin toki Sammelvuon tapaan Suomeen uskon kuin vuoreen, mutta tuskin silti valmentajana lähtisin ennen peliä varmaa voittoa julistamaan. No tänäänhän se nähdään ja parasta toivotaan.
   
 4. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Edit: se olikin tuohon aiempaan viestiin. Katsoin varmaan ainoastaan tuota maailman rankinglistaa enkä tajunnut katsoa tuota Saksan ja Kuuban keskinäistä matsia. Saksa on tosiaan kovempi.
   
 5. teppemies

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2005
  Viestejä:
  3 809
  Eikös Sammelvuo kuitenkin sanonut Brasilia-pelin jälkeen, että muutama pikkuasia vielä vähän paremmaksi ja Saksa kaatuu...
   
 6. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 690
  En hirveästi Sammelvuon persoonasta tiedä, mutta eikö tuo nyt ole ihan vaan etenkin joukkueurheiluun kuuluvaa psyykkausta, eikä niinkään mitään ylimielisyyttä jossa lähdetään 3-0 hakemaan takki auki.
   
 7. Tarmo Läjä

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2013
  Viestejä:
  361
  Tarkoitin sitä mitä sanoin, eli ajattelin ainoastaan Suomen kaikkien aikojen kovinta MM-suoritusta (johon tosin riittäisi kymmeneskin sija) ja siis vain sijoituksia. Myönnän toki, että vasta tuon kirjoitukseni jälkeen tarkistin, miten touhu jatkolohkoista eteenpäin jatkuu ja näköjään erilailla, kuin edellisissä MM-kisoissa.

  Edellisissä kisoissa kolmannella kierroksella oli mukana 12 joukkuetta neljässä eri lohkossa, joiden voittajat menivät välieriin, kakkoset pelasivat sijoista 5-8 ja kolmoset sijoista 9-12. Siitä eteenpäin sijoituksia ei eritelty vaan toiselle kierrokselle päässeet oli jaetulla 13 sijalla ja alkulokoon jääneet jaetulla 19 sijalla.

  Näissä kisoissa siis kolmannella rundilla on tosiaan enää 6 joukkuetta kahdessa lohkossa ja lohkojen kaks parasta välieriin ja lohkojen jumbot pelaa sijoista 5-6. Ilmeisestikään näissä kisoissa ei muita sijoitusotteluita pelata, joten en sitten tiedä, miten sijat kuudennesta eteenpäin määritellään, vai onko toisella kierroksella jatkosta pudonneet kaikki 10 joukkuetta vaan jaetulla seitsemännellä sijalla? Sehän tarkoittaisi sitä, että Suomi olisi kohta alkavan matsin voitolla jo vähintään jaetulla seitsemännellä sijalla.

  Vähän pilkutusta loppuun (ihan hyvässä hengessä ja pilke silmäkulmassa), eli näissä kisoissa ei ole puolivälieriä (eikä ollut edellisissäkään), koska kisoissa pelataan kolme eri lohko vaihetta ja viimeisistä, eli kakkosvaiheen jatkolohkoista mennään suoraan välieriin. Eikä kuusi joukkuetta voi olla puolivälierä, jos välierä on neljä joukkuetta, vaikka siis haluaisi viimeistä lohkovaihetta välierämuodossa kutsuakin ;)
   
 8. Tarmo Läjä

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2013
  Viestejä:
  361
  Ei Sammelvuo puheillaan tietenkään mitään takkiauki meininkiä tarkoittanut. Mielestäni missään lajeissa joukkueurheilussa aika harvoin valmentajat etukäteen sanovat että voitto tulee, vaan pikemminkin korostavat vastustajan vaarallisuutta ja että tulossa on vaikea matsi, vaikka vastassa olisi materiaaliltaan selvästi heikompikin porukka. Sammelvuota pidän erittäinkin realistisena kaverina, enkä myöskään hänen sanomistaan ylimielisyytenä pitänyt.
   
 9. zabaleta Banned

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2009
  Viestejä:
  2 454
  Luokattomia passeja koko ajan. Tervaportti pitäs ensimmäiseks vaihtoon tuolta.
   
 10. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Lähtipä huonosti liikkeelle tää matsi, mutta hyvin päästiin kuitenkin peliin mukaan. Nyt toinen erä täysillä alusta asti. Se ois kyllä tärkeetä vetää kotiin.

  Joo, tosiaan muutamia huonoja passeja ollu vaikka syöttö on noussu ihan jees.
   
 11. Tarmo Läjä

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2013
  Viestejä:
  361
  Totta, vielä erän loppuunkin pari luokatonta passia, toki ei nostotkaan ihan kohillaan. Esko vaan kehiin.

  edit: Tervaportti pisti sitten heti erän alkuun meikäläiselle luun kurkkuun, kun Eskoa kentälle kaipailin. Käyhän se näinkin.
   
 12. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 440
  Asiallinen 2. erän alku sentään. :)
   
 13. harjakainen

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  1 273
  Nyt näyttää peli miltä pitääkin. Toivottavasti nyt päästäs peliin kiinni kunnolla!
   
 14. Zat

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2002
  Viestejä:
  5 440
  Se oli kyllä vakuuttava erä.
   
 15. harjakainen

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  1 273
  Upeeta kyllä. Nyt on oikea suunta kyllä Suomella.
   
 16. TonyM Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 006
  Suomi! Uskomaton erä.
   
 17. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  JESH!! Toinen erä tuli Suomelle. Ensimmäisen erän lopun hyvä ote siirty toiseen erään ja vielä parani. Hyvältä vaikuttaa kolmatta erää varten.
   
 18. TonyM Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 006
  Nyt on tiukkaa. Voi kääntyä ihan miten vain.
   
 19. harjakainen

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  1 273
  Liian paljon tuli pitkiä alotuspalloja.
   
 20. Jesus Saves Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2014
  Viestejä:
  1 356
  Se oli siinä, Saksa vie ässällä erän
   
 21. Tarmo Läjä

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2013
  Viestejä:
  361
  Nyt on sitten varmaa, että kolmee pinnaa ei tästä jatkopeleihin saada. Seuraava erä pitäis ainakin saada. Pistekin tästä pelistä jo käytännössä varmistaisi Suomen jatkopelit, jos Korea tänään brasseille 0-3 häviää.
   
 22. Omena

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2001
  Viestejä:
  4 900
  Pahalta näyttää tää neljäs erä. Kolmas erä oli kyllä todella tiukka. Hyvää taistelua, mutta ihan kuin Suomi alkais väsymään.. Toivottavasti ei, kun huomennakin olisi tärkeä matsi tulossa. Noh, ei oo vielä matsia pelattu :)
   
 23. rkmaki

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  1 177
  Olet aivan oikeassa eikä se ole pilkunnussintaa. Parempi kutsua sitä vaikka kolmanneksi lohkovaiheeksi.

  Joo, Saksa oli parempi tänään. Eikä se nyt iso yllätys ollut. Suomi ei pelannut yhtä hyvin kuin eilen ja Saksa pelasi taktisestikin hyvin. He saivat sekoitettua Kunnarinkin pelin aika tehokkaasti syöttöpelillään.

  Huominen Tunisia-peli on jatkolohkon kannalta merkityksetön, mutta koska Suomi pelaa ekana, pitäisi siitä ainakin piste kaapia ettei Etelä-Korea voi päästä ohi voittamalla Saksan, vaikka se epätodennäköistä onkin. Eiköhän se Tunisia kaadu tällaisella normipelilläkin.

  Jatkolohkosta jatkoon pääseminen tulee nyt olemaan todella kovan työn takana. Luultavasti se vaatii että pitää voittaa ainakin kolme peliä neljästä. Eihän se häpeä ole jäädä top-6:n ulkopuolelle ja joku kahdeksas sijakin olisi todella kova saavutus. En tosiaan minäkään tiedä miten sijoitukset määritellään kun sijoituspelejä ei ole, mutta luultavasti lohkopisteiden jne mukaan.

  Mielenkiintoista olisi joka tapauksessa nähdä Suomelta ensi viikolla ne neljä kovaa lisäpeliä. Suomi on osoittanut että on selvästi MM-tason lentopallomaa. MM-kisoihin pääseminen vaan on tunnetuista syistä vaikeaa.
   
 24. Tarmo Läjä

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2013
  Viestejä:
  361
  Tää peli oli sitten tässä. Jossitelun varaa ei jäänyt, Saksa oli kaikilla osa-alueilla pari piirua edellä.

  Lyödään pöytään heti kärkeen positiiviset asiat, eli huomisella pelillä on panosta. Jos Suomi olisi Saksan voittanut 3-1 tai 3-0, niin huomisella pelillä ei olisi ollut jatkon kannalta mitään merkitystä, Tunisia kun on jo saletisti jatkosta ulkona ja kyseisillä voitoilla Suomi olisi ollut saletisti jatkossa.

  Negatiivisena asiana päällimäisenä taas se, että vaikka Suomi huomenna Tunisian voittaakin, niin jatkolohkoon Suomi saa ainoastaan kaksi pinnaa, olettaen tietysti, ettei Korea voita Brasiliaa ja Saksaa.

  Edelleen on myös teoriassa mahdollista sellainenkin kauhuskenaario, että Suomi ei pääse jatkoon edes voittamalla Tunisiaa 3-0. Tämä tosin erittäin teoreettinen vaihtoehto, mutta mahdollinen kuitenkin. Jos Korea voittaa tänään Brasilian ja huomenna Saksan 3-0 tai 3-1, sekä Kuuba huomenna Brasilian samoin lukemin, niin Suomi on jatkosta ulkona 3-0 voitollakin. Brasilia ja Saksa on jo saletisti jatkossa, joten lähtevätkö säästelemään avainpelaajia viimeisiin peleihin, vai pelaavatko täysillä. Veikkaan, että jonkin verran vaihtoja aloitusrosteriin tulee, mutta molemmat joukkueet ovat hyvin kartalla siitä, voiko vastustajilta saada pinnoja jatkoon vai ei, joten sen mukaan pelataan.
   
 25. Forsberg

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2011
  Viestejä:
  146
  Uskon että pisteet jatkoon kiinnostaa sen verran, ettei lepuutuksia nähdä. Siltala on ollut pettymys, vastaanotto täysin hakusessa. Positiivista oli Kermisen koneen osittainen käynnistyminen. Alussa Tervaportin passit laitaan olivat epätarkkoja.

  Kenties huonosta nostopelistä johtuen kaksi viimeistä erää olivat hyökkäystehoiltaan huonoja. Huomenna aloituksessa nähdään lähes varmasti Mesko + Sivula. Tunisia ei ole helppo vastustaja, mutta pitäisi kyllä kaatua normaalilla pelillä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti