Leivänpaahdin internetissä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 17.07.2019.

 1. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Olenko nyt käsittänyt jotain aivan kokonaan väärin, mutta mitä hyötyä siitä ihminen saa että hänen leivänpaahtimensa käyttää internetkaistaa? Kyse ei siis ole vain kaistankäytöstä (duh) vaan siitä mitä ihmettä leivänpaahdin edes tekee netissä.

  Kaupan päälle jo nyt väsätty viiruksia jotka tekevät koko laitteesta käyttökelvottoman. Ainakin jotkin jääkaapit menneet käyttökelvottomiksi tämän takia,varmaan muitakin laitteita.

  https://www.zdnet.com/article/new-silex-malware-is-bricking-iot-devices-has-scary-plans/

  14-vuotiaan haittaohjelma tuhoaa tiedostoja ja lamauttaa laitteita ympäri maailman - digitoday

  Muitakin haittaohjelmia tavalliselle kulutuselektroniikalle toki liikkeellä ,tämä vain jäävuoren huippu.
   
  electron06 tykkää tästä.
 2. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Koska nykyihminen haluaa(?) tehdä äpillä kaiken mahdollisen (lukea uutiset, katsoa sään, käyttää etukortteja, säätää valaistusta...). Ja jos se ei ole vielä mahdollista, joku valmistaja tekee siitä mahdollista.
   
 3. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  The Internet of Things has officially hit peak stupid, courtesy of this smart toaster -extremetech


  Mutta joo onhan se varmasti kivaa kun paahtimetkin liitetään nettiin. Välilä kehitys tuntuu vain niin takaperoiselta..
   
 4. Ormu

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  5 215
  Ja nyky-leipomo haluaa lähettää uusia paahtoleipämainoksia internet-leivänpaahtimeen. :smoke:


  Jotenkin järjetöntä touhua tämä on minustakin, mutta kaupassa voi valita laitteen, jossa ei typeriä ominaisuuksia ole. Tai ainakin jättää kyseiset ominaisuudet käyttämättä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2019
 5. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Linkit ei nyt avannut tarkemmin millaisesta leivänpaahtimesta puhut, eli mihin siinä yhteyttä käytetään.
  Internet (IP) yhteyttä käytetään nykyään laitteissa sen takia että kodeissa se on suorastaan itsestään selvä . Eli luonollinen valinta väyläksi.
  Ja toinen että siitä kautta on mahdollista toteuttaa yhteys pidemmälle, sinne varsinaiseen julkiseen nettiin.
  Aika näyttää miten valmistajat hyödyntävät, mahdollisuuksia on toki paljon. Ensin kannattaa miettiä mitä softalla voi tehdä, vs mekaanin leivänpaahdin. Monella varmaan ensimmäisenä tulee mieleen täydellinen "paahto", ja nykyään toki suosittu energia tehokkuus, jne. sen jälkeen avautuu yksi mahdollisuus hyödyntää paikallista yhteyttä ja tietenkin sitä julkista nettiä.
  Monitoimilaitteissa voi olla että varsinainen paahdinpuoli jää kokonaan ilman iot juttuja, ehkä yksikertaisin esimerkki jokin mediasoitin/paahdin yhdistelmä.
   
 6. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Missä noissa ap:n jutuissa mainitaan leivänpaahdin..? Itse en löytänyt sitä pikaisella vilkaisulla.
   
 7. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 172
  Tässä AP:n linkkaamassa jutussa ainakin:
  Sinänsä nettiin liitettävä leivänpaahdin ei mahdu näkemieni typerimpien myynnissä olevien juttujen osalta edes top 1000 listalle. Kyllähän mitä vaan tehdään mikä myy. Ehkä tuollekin löytyy riittävä ostajakunta. Lisäksi joskus valmistetaan tuotteita joiden tarkoituskaan ei ole myydä paljon vaan tuoda näkyvyyttä valmistajalle.
   
 8. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Juu siis ketju ihan yleisesti IoT- jutuista, otsikko on nyt mitä on. Tuon paahdinjutunkin löysin ihan sattumalta, tosin vasta ketjun luomisen jälkeen ja huvittavasti ainakin extremetech lyttäsi koko idean moisesta yksiselitteisesti järjettömäksi.

  Siitä en ole varma että vaatiiko jo uusimmat paahtimet, jääkaapit, pakastimet sun muut tehosekoittimet säännöllisiä paivityksiä ja omalle tilille loggausta ennen kuin alkavat toimimaan, se jos mikä olisi järjettömyyden huippu

  [​IMG]
   
 9. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
  Ja tästä onkin enää lyhyt matka siihen että leipomo A kehittää leivänpaahtimeen viruksen, joka automaattisesti kärväyttää leipomoiden B ja C paahtoleivät karrelle
   
 10. DoubleTap

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2015
  Viestejä:
  125
  En ole vielä täysin sisäistänyt, miksi helv***ä leivänpaahtimella tai jääkaapilla pitää olla nettiyhteys? F-Secure on oikeilla jäljillä, kun tarjoaa reititintä, jossa on sisäänrakennetuna tietoturvaominaisuudet. Melko kalliiseen hintaan tosin. Ainakaan meidän huusholliin ei 5G-jääkkaappia/paahdinta/robotti-imuria tule.
   
 11. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Aloituspostauksen voisi ehkä muokata haluttua aihetta käsitteleväksi. Nyt jää vahvasti mielikuva että jostain trollausketjusta.

  Jos sille leivanpaahtimelle löyty käyttöä, niin jääkaapille ja sen tyyppiset laitteet ovat jo ihan toisella tontilla ja niissä Iot jutut enemmän peruskamaa, tai siis tarve ilmeisempää, vaikka ei suoranaisi ihan uusi ominaisuuksia. Sinäkin varmaan miettinyt että se laite "käy" kokoajan ja huomattavasti kriittisempää laitteen toiminta arkitaloudessa. Laite monisti myös niin keskeinen muutenkin että paikka jossa voi toteuttaa "lisäpalveluita", eli siinä tilaa ideoida ja toteuttaa, mutta onko nykyvalmistajista siihen, uskon että osa ainakin yrittää, ja jos ei yritä niin avaa tilaa uusille.

  Ilmeisesti suoranaisesti Iot verkkojen ja toteutusten turvallisuudesta ei ollut tarkoitus puhua, ellei nyt oli jokin johdatteleva mainos aloitus markkinoidakseen jotain turvallista IoT verkko/pal velua.

  Mikään kirjautuminen ei aina välttämättä ole tarpeen, jos laite on sellainen että siinä valmiiksi konfatut yhteydet , eli jos se ei tarvi kirjautumista/toimia ja toteutus ei muuten sellaista tarvitse jonkin tason käyttöön tai ei lainkaan ja jurisedet jutut on jotenkin hoidettu.

  Mutta jos mietit monikäyttökohteita tai ominaisuuksien hyödyntämistä niin jotain kirjautumista/reksiteröitymistä pian tarvitaan. Se onkin sellainen taiteen laji, jos mietit muita palveluita/sovelluksia niin pelkästään tuo sujuvatoteuttaminen voi olla todella iso kilpailuvaltti, toivottavasti ei uhrata luotettavuutta sen rinnalla.

  Vaativat päivityksiä ? riippuen siitä IoT yhteydestä, niin softa päivitysten jakaminen on yksi ihan merkittävä juttu jos se onnistuu sen yhteyden yli. Jos kyse tilanteesta missä se päivitys ehdottomasti tarvitaan niin onhan se kova juttu.
  Lisäksi päivityksillä voidaan tuoda paraneltuja ja uusia ominaisuuksia.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2019
 12. Kubbih

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  988
  Kyllä minä jotenkin vielä kahviautomaatin ymmärrän nettiin kytkettynä, mutta en leivänpaahdinta. Ja mitä tulee noihin softapäivityksiin, niin tähän mennessä olen kaikki kodinkoneet ostanut jo olemassa olevien ominaisuuksien takia. Minun leivänpaahtimessa on 2 nappia ja 1 pyöritettävä lämmönsäädin. Se ei taatusti itsestään leipää lämmitä vaikka olisikin netissä. Olenko tullut vanhaksi, kun en ymmärrä nettiin kytkettyjen jääkaappien järkevyyttä? Oven aukaisulla näkee mitä puuttuu ja eikun kauppaan.
   
 13. Esterhaus

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2008
  Viestejä:
  1 216
  Jääkaappi & pakastin on suunnilleen ainoat kodinkoneet, joiden kytkeytymisellä nettiin näen jotain hyötyjä. Ainakin jos laite osaisi esim. kompressoririkon tapauksessa antaa hälytyksen lämpötilojen alenemisesta niin että jos ei itse ole kotona kuulemassa piippausta, saisi kumminkin tiedon ongelmasta ja tilanteeseen voisi ehkä ehtiä reagoida ja rientää pelastamaan vaarassa olevat sapuskat.

  Mutta joku pesukone vaikka. Ei yhtään kiinnosta seurata pesuohjelman edistymistä jollain appilla, tylsempää ajanvietettä en osaa edes keksiä. Tai muokata tai päivitellä pesuohjelmia netin kautta, on noihin koneisiin ennenkin osattu tehdä riittävän toimivat ohjelmat jo tehtaalla ja nappuloilla on voinut kunnon koneissa säätää huuhtelukertoja ym. välttämättömiä parametreja aivan tarpeeksi. Tietysti jos koneet aletaan suunnitella nykytyyliin niin että vasta kymmenen päivityksen jälkeen alkavat toimia kunnolla niin sitten ei paljon vaihtoehtoja ole.
   
 14. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Aloitta ja sai otsikoinillaa ja aloituksellaan vietyä ketjun ihan hunningolle, no se kai hänellä oli tarkoituskin.

  Ketjussa jo mainittu, mutta ei siinä mitään ihmeellistä jos leivänpaahdin on jossain iot verkossa tai netissä.

  No ei ole kovin kustannustehokasta alkaa sinun vanhaa leivänpaahdinta muokkaamaan, totta toki että moni vehje perustuu ihan perinteisen leivanpaadin toteutukseen, johon on sitten liimailtu milloin mitäkin, silloin voi pohtia onko kyse aiemmin mainitusta monitoimilaitteesta. Silti yhtään väheksymättä moisia, taloudet joissa leiväpaahdin on ahkerassa käytössä niin ei lainkaa hullumpi ajatus käyttää se tila tehokkaammin hyödyksi.

  Jos ongelma iäntuoma, niin ehkä kyse on siitä.
   
 15. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Pakastin on kyllä sellainen missä saisi olla hälytys kännykkään jos tulee vika ja lämpötila nousee. Kuitenkin pakkasessa voi olla arvokkaita lihoja, marjoja ja sieniä. Esim viikonloppureissun tai loman aikana voisi soittaa jollekin jolla on vara-avain että menee pelastamaan mitä pystyy.
   
 16. TyVe

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2005
  Viestejä:
  24
  Itselläni pesukone on taas se joka voisi olla netissä. Pesuohjelman pituus heittelee paljon ja vituttaa ravata rappusia ihmettelemässä että joko kone on pyykännyt.
   
 17. Kubbih

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  988
  Sama ongelma täällä. Pesuohjelman minuutit menee ihan kellon mukaan, kunnes jäljellä on 2min. Tämä viimeinen 2min voi sitten kestää minuutin-13minuuttia.
   
 18. Tommi_82

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2003
  Viestejä:
  3 309
  Eikö tässä tapauksessa olisi vaan helpoin katsoa se ohjelman alkuperäinen kesto ja lisätä siihen 15min niin pesu on varmasti päättynyt? Ei kai pyykkejä tarvii olla juuri sillä samalla sekunnilla levittämässä kun kone lopettaa
   
 19. HyrskynMyrskyn

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  3 051


  Loppukevennys


  Tuohon ei jokaMuro kykene ei edes moni muu urheilija

   
 20. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 965
  Jos tuossa meinasit sitä rapuissa ravaamista, niin ehkä, jos ei muuta kiirettä(pois, seuraavakoneellinen jne.).

  Mutta jos palataa IoT aiheeseen, niin onhan se tuollainen manuaali touhu kankeeta, vaikka se 15min lisäaika toimisi.

  Tuosta aijan esittämiststä tuli yksi tyypillinen hyödyntämiskohde, eli jo ihan pelkästään käyttöliittymä.

  Sähkö/vesi liitäntälaitteet ovat potenttiaalisia IoT hyötyjiä, mutta ehkä vähän liioittelen (tai ei sittenkään) isompi juttu ja määrällisesti isompi potenttiaali on ne jotka eivät nykyisellään on sähköissä ja/tai vesiverkossa. Kaikka naulaa monimutkaisemmat, tosin näkisin myös nauloissa IoT potenttiaalia (siis naula missä IoT yhteyssä, toki voi olla että osa nauloista korvataan IoT ruuveilla)).
   
 21. TyVe

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2005
  Viestejä:
  24
  Nyt ei puhuta 15 minuutista vaan yli tunnin heittelystä. Riippuu niin paljon miten kone pyykkiä tulkitsee (joku lg:n malli) viime vuonna paskottu metallia täynnä oleva nilkka ja 3 kerrosta ravaamista. Ja jos on laskenut että kone pyörii vaikka illalla ysiin eikä ole lopettanut vielä kympiltä ja pieni poika pitäisi nukkumaan laittaa niin kyllä se vähän harmittaa.
   
 22. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 172
  Kuulostaa käyttökohteelta jollekin surkealle nettikameralle (jopa niin huonolle, jonka voi poimia ilmaiseksi roskalavalta) tms.
   
 23. Esterhaus

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2008
  Viestejä:
  1 216
  No sattui ihan äskettäin entinen pesukone hajoamaan ja uudessa on wifi. Uteliaisuuttani virittelin koneen verkkoon, eikä tuosta mobiilisovelluksesta nyt kovin paljon iloa ole ollut lyhyellä käyttökokemuksella. Helpompi kyllä on sieltä katsoa jäljellä olevan pesuaineen määrä automaattiannostelussa kuin koneen pikkuiselta ruudulta valikon kautta. Tuo kone nyt ainakin piippaa sen verran kovalla äänellä ohjelman päätyttyä, että se asia ei jää epäselväksi paikan päällä käymättä vaikka ei mobiilisovellusta olisikaan. No näkeepähän nyt sitten sen, ja sähköä palanut 0,3 kWh. :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2019
 24. XtomppaX

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  739
  Omasta mielestä on helvetin kätevää, että leivänpaahdin on netissä. Pystyy näppärästi läppärillä optimoida lämpötilakäyriä eri leiville, ja saa hälytyksen suoraan näytölle, kun leipä on valmis. Vieläkö saisi sen linkitettyä suoraan facebookkiin. Mikään muu ei vituta niin paljoa, kuin se että joutuu joka kerta manuaalisesti päivittää faceen että xtomppax paahtoi juuri leipää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti