LCD vai plasma?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Jogilius, 13.06.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Collusion

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  2 287
  Mutta ilmiö on silti täysin erilainen kun LCD-television liike-epäterävyys.
   
 2. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Tokihan LCD "vie" mustan tasossa, koska LCD -telkkareissa voi näppärästi himmentää tai jopa sammuttaa taustavalon. Siinä sitten ihmetellään, että mihinkäs ne tähdet katosivat mustalta taivaalta... :) Niin kauan kuin LCD -TV:issä ei kontrolloida yksittäisten pisteiden kirkkautta, eivät LCD:t tosissaan haasta plasmoja mustan tasossa.

  Mitä tulee plasman liikkuvan kuvan trailingiin tai green ghostingiin (ts. nk. fosforilagiin, jota suurin osa ihmisistä ei edes huomaa), hoitaa plasma liikkuvan kuvan joka tapauksessa huomattavasti paremmin kuin LCD. LCD -teknologian ongelmana on liikkuvan kuvan blurrautuminen, jota pyritään kompensoimaan mm. 100 Hz:n tekniikalla. Toisaalta 100 Hz:n tekniikka taas tuo interpoloitujen välikuvien myötä pahimmillaan mukanaan selkeitä artifakteja. Plasma -tekniikalla päästään blurrautumattomaan kuvaan ilman 100 Hz:n tekniikkaakin.
   
 3. temexi

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2002
  Viestejä:
  6 464
  Hyvä huomio.
   
 4. temexi

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2002
  Viestejä:
  6 464
  Paskan marjat. Havaittavasta bloomingista päästään eroon huomattavasti pienemmällä saturaatiolla kuin yhden pikselin kontrolloinnilla, sama pätee kääntäen shadow detailiin. Voin kertoa vinkkinä, että Sampan 4. generaation LD LED tulee olemaan jo todella lähellä tätä. Lisäksi plasmojen paneelit ovat harmaita, ja kun niihin osuu vähänkään valoa, alkaa niiden mustantaso heiketä. Tämä ilmiö on sitä rajuimmillaan päivänvalossa ja kauppojen loistevalohelveteissä.

  Tämä pätee edelleen:

  LD LED mahdollistaa BFIn ansiosta paremman liikkuvan kuvan kuin plasma. Ts. täydellisen liikeresoluution (testi) ilman pelkoa plasmojen fosfori lagista.
   
 5. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Voin kertoa vinkkinä, että parasta mustantoistoa haettaessa plasma on tällä hetkellä hinta/laatusuhteeltaan täysin ylivoimainen. LCD -puolella marginaalisesta mustantoiston parannuksesta saa maksaa kohtuuttoman suuren hinnan, koska LED -tekniikka on vielä toistaiseksi saatuihin hyötyihin nähden täysin ylihinnoiteltua.

  Toisekseen, en ymmärrä kuka haluaa katsoa telkkaria kirkkaassa päivänvalossa tai kauppojen loistevalohelvetissä. Plasma toimii erittäin hyvin normaalissa valaistuksessa ja vielä paremmin, jos esim. elokuvia katsellessa valaistusta normaalista tasosta hiukan himmennetään.
   
 6. temexi

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2002
  Viestejä:
  6 464
  No ei todellakaan ole, tai voit tietenkin antaa esimerkin siitä miten se hinta/ mustantoisto suhde on ylivoimainen. Esim.

  40B650 750€
  42G10 850€

  , ovat mustantoistossa hinnan valossa todella lähellä.

  Alkuperäisessä kommentissa puhuttiin kaupasta, joten... SPVA-LCD toimii erittäin hyvin pimeässä, mutta myös valoissassa.
   
 7. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Kuten sanottua, itse en pidä perinteisellä taustavalotekniikalla varustettujen LCD -telkkujen dynaamisesti säätyvästä taustavalosta, jonka avulla toki saavutetaan ainakin mittausteknisesti lähes plasmojen tasoinen mustan taso + kontrasti, mutta toisaalta varjopuolena seuraa mm. edellämainittu tähtitaivaan tähtien himmenemisilmiö. Plasmassa kuvan kirkkautta päästään kontrolloimaan erittäin hienojakoisesti, mikä todellakin näkyy kuvanlaadussa.

  Ja onhan plasma aivan ylivoimainen mitä tulee katselukulmiin. Uusi, SPVA -paneelilla varustettu telkkarini toimii erittäin hyvin työhuoneessani, kun katselu tapahtuu suoraan edestä, mutta en missään nimessä vaihtaisi olohuoneeseen plasman tilalle SPVA -paneelista telkkaria, koska niin nopeasti värisävyt muuttuvat huonompaan suuntaan, kun katselukulmat kasvavat.

  Mutta LED -tekniikalla varustetut LCD -telkkarit ovat varmasti tulevaisuudessa erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto, kunhan tekniikka hiukan kehittyy ja hinnat laskevat kilpailukykyiselle tasolle.
   
 8. temexi

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2002
  Viestejä:
  6 464
  9ms nopeampi Sony KDL40W4000 Bravia Engine 2 Video Processing & Calibrati
   
 9. Collusion

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  2 287
 10. voikissa

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  9
  Niin siinä sitten kävi, että loputtoman säädön jälkeen meille tuli alunperin suunnitellut 32" LCD max 600e sijasta panasonicin TXP42G10E Gigantista toballa. Lähti vissiin vähän mopo käsistä, mutta päätettiin vältellä input lagia ku ruttoa ja suosia korkeaa dynaamista kontrastisuhdetta ynnä virkistystaajuutta. Toistaiseksi ei oo harmittanut yhtään, kuva on loistava (kunhan ensin säädin värit ojennukseen) ja esim lasten tahmatassujen jäljet on tosta voinut pyyhkiä ihan millä rätillä on käsiin sattunut, tarvitsematta pelätä naarmuja tai jälkiä. Ei oo varmaan hifisteille se tärkein argumentti mutta IMO lapsilla kyllästettyyn taloon ei LCD:tä kannata ees miettii :-)
   
 11. Playpig

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2009
  Viestejä:
  281
  Kylläpä taitaa itselläkin mennä vaikeaksi tämä uuden television hankkiminen kun täällä käydään niin vilkasta keskustelua LCD:n ja plasman vahvuuksista ja heikkouksista.

  Ajattelin tuossa aikaisemmin hankkivani tämän: 38169 - Sony KDL-40W5500 40" - Verkkokauppa.com

  Nyt sitten tuossa katsoin tuon villikissan hankkiman Panasonicin niin ei näyttäisi ollenkaan huonolta vaihtoehdolta. :) Eli tästä: 1395 - Panasonic TX-P42G10E - Verkkokauppa.com

  Kertokaapa nyt rehellisesti molemmista vaihtoehdoista plussat ja miinukset ja plussat ja miinukset itse teknologioista. Koittakaa mieluiten jättää nuo fanboy kinastelut pois. ;) Ja jos se vaakakupissa yhtään painaa, niin elokuvat tykkään katsoa täysin pimeässä huoneessa. Pelata voin tavallisessa huoneenvalossa tai sitten täysin pimennetyssä huoneessa.

  Ostopäätös pitäisi tehdä viikonlopun aikana. Televisio tulisi Xbox360 pelaamiseen ja Bluray H.264 leffojen katseluun tietokoneen kautta.
   
 12. Bläkkis

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  790
  Jos kaikki katselu on mahdollista suorittaa pimeässä ja suurempi sähkönkulutus ei haittaa niin kyllä tuo plasma vie vaan voiton aika selkeästi. Tässä muutamia tuon plasman plussia:

  +huomattavasti paremmat katselukulmat
  +stabiilimpi ja luonnollisempi musta, kun taustavalo ei hohda missään tilanteessa läpi, eikä mustan perusväri ole sinertävä
  +paljon pienempi input-lag
  +parempi liikeresoluutio
   
 13. joos

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  740
  Miinuksena "äänekkyys". Oman G10:n sirinän ja tuulettimien äänen kuulee selvästi hiljaisissa kohdissa. Kaikilla tätä ongelmaa ei ole tai osa ei sitä kuule. Jos on kaikelle sirinälle herkkä niin kannattaa vielä harkita.
   
 14. Oma plasmani on äänetön. Ei ole tuulettimia eikä sirinöitä, ainakaan sohvalle asti kuultavia.
   
 15. Playpig

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2009
  Viestejä:
  281
  Katselukulmalla ei nyt niin suurta väliä ole, kun jokatapauksessa huone on keskikokoinen ja itsekseni sitä katson kuitenkin suurimman osan ajasta. Mutta sitten myöhemmin jahka tulee muutto isompaan tilaan niin onhan tuosta hyvästä katselukulmasta hyötyäkin.

  Mutta kuinkas sitten plasma selviää tavallisesta huoneenvalaistuksesta? Jos ajatellaan että kun televisiota katsoo niin mitään valoja ei huoneessa ole päällä, ainoastaan luonnonvalo, jota kuitenkin pyrin pienentämään ohuilla verhoilla tms.
   
 16. Bläkkis

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2006
  Viestejä:
  790
  En tiedä miten maksimikirkkaus riittää juuri tuossa plasmassa, mutta tiedän, että LCD:ssä mustat näyttävät valoisassa mustemmilta, eli plasma käyttäytyy vähän samoin kuin CRT-näytöt.
   
 17. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  Normaalissa kodin valaistuksessa plasman mustan toisto toimii samalla tavalla kuin hämärässä/pimeässä huoneessa. Ainoastaan todella kirkkaissa olosuhteissa, kuten kirkkaassa auringonvalossa tai myymälöiden kirkkaassa valaistuksessa plasma ei ole parhaimmillaan. Itseltäni löytyy olohuoneesta plasma ja makuhuoneesta ja työhuoneesta LCD, joten vertailua on tullut tehtyä erilaisissa olosuhteissa.

  Panasonicin G10:ssä maksimikirkkaus riittää varmasti, koska G10 on kirkkauden suhteen paljon viime vuotista PZ85:sta edellä ja PZ85:nkaan kohdalla ei ole mitään ongelmia kirkkauden suhteen, kun mietitään normaalia kotikäyttöä ja kalibroidaan TV kirkkaudeltaan suositellulle tasolle.
   
 18. Playpig

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2009
  Viestejä:
  281
 19. The357

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2009
  Viestejä:
  270
  Speksien mukaan ei mitään, mutta senhän voi kuka vaan lukea. Mallinimessä näemmä kirjaimen ero, mitä lienee tarkoittavan... Panasonicin suomen sivuilta ei näemmä löydy mitään tietoa tosta Hobby Hallin Panasonicista, toisesta taas löytyy. Mutta ei toi Hobby Hallinkaan telkku tekaistu/typotettu oo, jotain sivuja tostakin löyty.
   
 20. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 130
  Mites jos telkkaria käyttää pääsääntöisesti tietsikan kautta leffojen katseluun, onko tuolla nykyään väliä ostaako LCD:n vaiko plasman? Pitäisi varmaan joskus luopua tuosta putkitöllöstä.
   
 21. Collusion

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  2 287
  Ei tuollainen käyttötarkoitus rajaa mitään tiettyä televisiotekniikkaa pois, koska ne kaikki ovat kuitenkin tarkoitettu liikkuvan kuvan katsomiseen :smoke:
   
 22. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 202
  Onko kukaan päässyt ihmettelemään LG PS8000 -sarjan plasmoja ja osaisi verrata kuvanlaatua nykyaikaiseen keskitason LCD:hen SD-kuvalla?

  Kiikarissa tarkemmin 60PS8000. Nykytelkkarina 2 vuoden takainen entry-level HD-ready plasma, jonka kuva pitäisi onnistua laadullisesti ylittämään.
   
 23. Playpig

  Rekisteröitynyt:
  09.09.2009
  Viestejä:
  281
  Joo niin ei näytä olevan. Ei tosiaan Panasonicin sivuilta löytynyt tuolla Hobby Hallin mallinimellä mitään tietoa tuosta töllöstä. Pitääpä laittaa mailia sinne ja kysyä suoraan.
   
 24. jinx1980

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2003
  Viestejä:
  1 629
  Pari vuotta sitten Panasonicilla oli ainakin vielä: U = USA ja E = eurooppa lyhenteet käytössä mallinimissä. Brittiversiot olivat eri kuin eurooppa (ehkä B-kirjain tai ei kirjainta ollenkaan). Britti ja eurooppa versioissa on ollut aina jotain "pieniä" teknisiä eroja keskenään ja jenkkimallit sitten ovatkin lähes oma lukunsa...
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2009
 25. Jaasin

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2009
  Viestejä:
  88
  Helppo vastaus, plasma.

  Itsellä on neljä ruutua, joista kolme plasmaa ja yksi lcd. Lcd on kelpuutettu mukaan 32``-koossa. Plasmoja sitten ``oikeasti käytössä`` olevat ruudut koossa 42, 50 ja 58.

  Viimeinen on tuo isoin, ja mallina tämä

  viimeisintä tekniikkaa suuressa kuvakoossa PS58B685 - lcd / plasma-tv - kodinelektroniikka | SAMSUNG

  (sori typerä linkitystapani)

  Tässä käyttönä Ps3, bluray leffat ja tv:n katselu, myös Hd-tasoisena mahdollisuuksien mukaan. Tyytyväinen olen ollut kaikin puolin, harkinnassa oli tuo yllä mainittu Lg 60ps8000:kin, mutta kyllä tämä sitä sitten tarkemmin tarkasteltuna kyykytti ihan tyylikkäästi.


  Muutenkin olen muutaman vuoden Plasmakäytön jälkeen jo niin vahvasti tähän tekniikkaan tykästynyt, että ei ole meille ihan helposti jatkossakaan Lcd:tä tulossa.Kaikin puolin voi sanoa, että plasma jyrää.

  Toki juuri koossa 32-40 on sitten aika sama mikä ruutu edessä on, pieni se on joka tapauksessa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti