LCD-TV:n hommaaminen

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Tege, 11.10.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ilkkes

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  1 133
  Kannattaa laittaa näytönsäästäjäksi musta kuva jollain muutaman minuutin viiveellä.
   
 2. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Ja näyttö pois päältä 10-30min viiveellä. Hittoako sitä sähköä turhaan kuluttaa ja pitää näyttöä päällä jos ei siitä aktiivisesti jotain katso. Televisiossa itsessäänkin varmasti joku automaaginen turn off ominaisuus on, laittaa parin tunnin päähän.
   
 3. M_M

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  2 542
  OLED-TV:t tarkkailevat yksittäisiä pikseleitä ja pyrkivät ylläpito-algoritmiensa avulla pitämään pikselien toiminnan yhtenäisenä:
  http://televisions.reviewed.com/fea...creen-burn-in-problems-causes-image-retention
  http://www.expertreviews.co.uk/tvs-entertainment/tvs/1401612/why-your-next-tv-should-be-oled
  Ylläpitorutiinien ja algoritmien pitäisi varmistaa, etteivät pikselit himmene eriaikaisesti eri kohdissa ruutua.

  Em. ylläpitorutiineista ja algoritmeistä huolimatta en itsekään hankkisi OLED-TV:tä tietokoneen näytöksi, jos TV:tä on tarkoitus käyttää pääasiassa tietokoneen työpöytäkäytössä. Työpäydällä kun yleensä on staattisia objekteja aina samalla paikalla.

  Sen sijaan esim. pelikäytössä kuvan kiinnipalaminen ei ole kovinkaan todennäköistä, kuten esim. seuraavasta kommentista voi havaita:
  http://www.avsforum.com/forum/40-ol...8-burn-worries-2016-lg-oled.html#post44368265
  Toki pelikäytössäkin itse suosittelisin katselemaan välillä TV:tä/videoita tai pelaamaan eri pelejä, jotteivat jonkun tietyn pelin staattiset objektit ole näytöllä vaikkapa kymmeniä tunteja putkeen...

   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2016
 4. evokki

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2013
  Viestejä:
  741
  Kävin katsomassa gigantissa UE55KS8005:sta ja ei nuo katselukulmat olleet todellakaan huonot. Värien muutosta tuskin edes erotin ellei sitten katsonut todella sivusta. Eli 65" versio lähtee tilaukseen heti kun sitä tulee tarjoukseen.

  Mitenkäs Samsungien liiketoisto? Muistan lukeneeni että tuossa olisi ollut jotain ongelmaa. Tai ainakin mainintoja ettei olisi Sonyn veroinen.
   
 5. onraj

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  244
  Tossa videolla näytetään kans tota palamista LGssä kohdassa 2.27


  Kun katsoin tota niin alko vähän kans pelottaan näyttönä käyttö. Aika yllättävän nopeasti jää varjo. Ja vaikka käyttäis TVnäkin niin nykyään tulee käytettyä paljon tvn smart ominaisuuksia joissa saattaa olla paljonkin staattista kuvaa kuten vaikka netflixin valikko jää päälle. Mitenköhän siihen reagoi. Itsellä jää ainakin tosi usein tv päälle kun lähen tekemään jotain muuta ja usemmin siihen jää auki apple tv tai elisa viihde jossa juuri joku staattinen menu päällä joka jää siis siihen helposti nököttämään vaikka tunniksi tai kahdeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2016
 6. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Kaikenlaisia kikkoja voi ja kannattaakin harjoittaa, mutta fakta kuitenkin on, että työpöytäkäytössä on paljon alueita, jotka pysyvät muuttumattomina pitkiä aikoja, eikä se ole hyväksi kaikille monitoritekniikoille (mm. oledeille).

  Kuten tuossakin todettiin, tämä "image retention" -ilmiö katoaa yleensä muutamassa minuutissa omia aikojaan (tai käyttämällä televisiota sammuksissa tms), eikä siinä mielessä vastaa perinteistä kuvan kiinnipalamista, mutta tietokonekäyttöön ei oledeja siltikään suositella.

  http://televisions.reviewed.com/fea...creen-burn-in-problems-causes-image-retention

   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2016
 7. mustajoki

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  1 174
  Jep, OLEDien image retention on oman kokemuksen mukaan voimakkuudeltaan paljon lähempänä LCD:iden image retentionia (joka on myös siis mahdollista) kuin plasmojen image retentionia.
   
 8. Antza44

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2016
  Viestejä:
  77
  Ei toimi. Pävitys huhun mukaan tulossa. Varmuutta ei ole.
  Jos 55 riittää pidä LG, jos haluat 65" osta sellainen.
   
 9. miikkis_

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2016
  Viestejä:
  162
  Kyllä sen pitäisi tulla tämän vastauksen perusteella "Tervehdys! Paikataan vastausta hieman: Myös kysymäsi 65PUS7601 on saanut HDR-päivityksen joka tukee HDR10-kuvaa USB/HDMI-toistossa,mutta ei vielä valitettavasti Netflixin osalta. Netflix HDR on tällä hetkellä meillä testissä ja se on tarkoitus julkaista seuraavan käyttöjärjestelmäpäivityksen yhteydessä. Tavoitteenamme on saada nämä molemmat julkaistua vielä ennen vuodenvaihdetta. -Philips TV"
   
 10. Jaari

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Viestejä:
  2
  Katselen urheilua paljon. Nykiikö tämä Samsung 55" 6075 esim. jääkiekossa. Ja onko 55" 7005 parempi urheilun katselussa? Paneelit ilmesisesti 50 vs. 100hz.
   
 11. Nahkarankaisija

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2011
  Viestejä:
  205
  Toimiiko kenelläkään muulla tämä koodi enään, eilen vielä toimi mutta tänään ei ainakaan minulla?
   
 12. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Ei näy edelleenkään Powerin kampanjasivulla sitä aiemmin mainittua LG OLED55C6V:tä, eikä sitä itse asiassa listata 55-tuumaisena koko verkkokaupan tuotevalikoimassa. 65-tuumaisena löytyy suolaiseen hintaan 4598,90€.

  [​IMG]

  Vähän erikoinen kampanja on kyseessä, jos se nyt tosiaan pitää paikkaansa, eikä Zuorin aiemmin linkittämässä mainoksessa ollut virhettä.
   
 13. perola

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2013
  Viestejä:
  51
  Parisen kk ollut 65KS7005 eikä siinä tosiaan ole huonot katselukulmat, sohvalta tulee katseltua paljon 45 asteen kulmasta. Hyvin kuva näkyy sivustakin, vaikka VA panelia tästä alkuun epäilin. Liiketoistonkin osalta en huomaa mitään puutteita. Hinta/laatu suhteen Samsung SUHD telkut on hyvä valinta johon itsekin olen tyytyväinen ollut. Kirkas ja hyvä kuva, jossa väritkin näyttää hyvältä. Säätämällä saa kuvasta paljon irti.
   
 14. Nahkarankaisija

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2011
  Viestejä:
  205
  Kampanjahan alkaa vasta huomenna ja kestää 3.-4.12, ei näy myöskään 55" KS8005 eli ne on varmaan "piilotettu" ennen tarjousten alkamista.
   
 15. Turvatarkastus

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2011
  Viestejä:
  25
  On kyllä hankala päättää 65PUS7601:n ja OLED55C6V:n välillä... Katseluetäisyys olisi hieman vajaa neljä metriä ja käyttö olisi pääosin urheilun katsomista normaalin satunnaisen TV:n katsomisen lisäksi.

  65PUS7601:n hinta jäisi siihen 1499 euroon ja tuon LG:n hankkisin Power Weekendistä hintaan 1999 euroa (sis. 160 euron lahjakortti).
   
 16. FinnPeak

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  375
  Viimeksi 2006 tuli oltua telkkarikaupoilla. Sillon hommasin 42-Panasonicin plasmaa, DVD:t, vahvistimet ja koko setin, aiheeseen tuli aikanaan perehdyttyäkin. Onneksi tuli, kyllä siitä aika hyvän kokoonpanon sai kymmeneksi vuodeksi.

  Tuon jälkeen ei olekaan tullut vehkeiden perään juuri kytättyä, satunnaista vilkuilua lukuunottamatta. Nyt kuitenkin voisi olla vähitellen uuden tuhlauksen paikka - samalla kun on vaihdeltu naista ja asuntoa, ollaan vähitellen tässä iteroinnissa päädytty vakaampaan tilaan. Nykykämppään muuttaessa tuli myös myytyä vanha ja erinomaisesti palvellut Pansu, joku yöntimo sen kävi ostamassa ja kuulemma aikoi lähettää perheelleen jonnekin Nigeriaan :) Hyvä homma, että sai uuden elämän jossain missä kaivataan. Myyntiin ajattelin pistää myös vanhat kaiuttimet (Audio Pro Evidence E-sarja) ja oikeastaan ihan kaiken. Puhtaalta pöydältä.

  Tässä vaiheessa vehkeitä on tullut syynättyä jo, ja huomattua että tarjontaa on kyllä joka lähtöön. Ja joka vehkeistä löytyy vähän kaikkia ominaisuuksia aina ristiin... joten pyydetään vinkkiä tätäkin kautta, jos sattuisi irtoamaan. Eli: hakusessa on hyvää tai erinomaista kuvaa suoltava telkkari, kokoluokka vähintään 50, 65 saattaa olla jo aavistuksen turhan iso, ehkä. Kylkeen vielä äänen- ja kuvan toistoa seuraavilla vapaassa järjestyksessä luetelluilla käyttövaatimuksilla;


  - Telkkarissa jouhevat ja helppokäyttöiset äly- ja UI-toiminnot (ohjelmaopas, Netflixit ja areenat yms), näitä tukemaan luultavasti myös kytkettävyys langattomattomalle näppikselle/hiirelle
  - Mahdollisuus tallennukseen / ajansiirtoon plussaa (Onnistuuko tämän netin yli NASsille, vai pitääkö olla USBin kautta?)
  - Hyvä mustan taso (Local Dimming ollut aiemmin kiikarissa, onko OLED oleellisesti parempi?)
  - Tukevasti toistavat (pöytä)kaiuttimet telkkarin kylkeen (plussaa, jos bassoa irtoaa sen verran matalalta ettei subbaria tarvita, myös 2.1 setti mahdollinen... Surroundeja tuskin jaksan viritellä, jos ei langattomana löydy jotain sopivia takapurkkeja)
  - Mahdollisimman mutkattomasti (esim. joku standby-moodissa päivystävä bluetooth ja automaagiset virrankatkaisu-ominaisuudet) toimiva langaton musiikintoisto näistä kajareista, esim. puhelintoistoa varten. Oma (netti)radiosoittomahdollisuus plussaa, toki saahan tämänkin älykännyn kautta.
  - Perustoimiva Blu-ray-soitin, UHD:hen en ole juuri perehtynyt mutta ymmärrys on, ettei vielä kannattane tämän eteen paljon hötkyillä

  Toiminnallisesti siis näin. Laitekokoonpanossa jää mietityttamään pari kysymystä;

  - Tarvitsenko erillistä vahvistinta mihinkään? Näistä toki löytyy langattomat ominaisuudet nykyään, mutta entä jos kajarit ovat vain mallia aktiivit ja bluetooth? Samalla olisi yksi pömpeli vähemmän pölyä keräämässä.
  - Onko erilliselle digiboksille nykyvehkeissä enää mitään käyttöä? Onko kalliimmissa telkkareissa useita virittimiä, siten että tallennushommat onnistuvat samalla kun katselee (antennitalo)?

  Näillä spekseillä... jos jollakin on vastaavaa kokoonpanoa tai mielen päältä heittää hyvää vinkkiä, niin mielenkiinnolla kuuntelen. Toki perustelut kelpaa aina myös. Mitään tiukkoja budjettirajoja en aseta, mutta telkkarissa varmaan ~2k-4k, kajareissa 1k ja muissa vehkeissä sitten about saman linjan mukaan on oletettu hintaryhmä, missä oletan löytyvän jo sellaista laatua ettei itse enää paremmasta osaa perustaa.

  EDIT: Merkkiuskollisena tsekkailin aiemmin Panasonicin isoja Local dimming-telkkuja, nyt silmään osui myös Philipsin 65PUS7601. Varmaan ajaa asiansa hienosti eikä hintakaan ole paha laatuvaikutelmaan nähden.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2016
 17. Nahkarankaisija

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2011
  Viestejä:
  205
  Powerin mainoslehtisen mukaan lahjakortit on voimassa 28.2.2017 saakka.
   
 18. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Lähinnä meinasin sitä, kun tuo linkittämäni digitaalinen mainoslehti käsittää tämän hetken kampanjatarjoukset ja se on voimassa 4.12 saakka, niin äkkiseltään luulisi että siinä olisi kaikki viikonlopun tarjoukset listattu, varsinkin jos ja kun siitä poikkeavia mainoslehtisia on jaettu jossakin päin Suomea jo alkuviikosta.
   
 19. Nahkarankaisija

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2011
  Viestejä:
  205
  Oikeassa olet, onhan se hieman harhaanjohtavaa, "Power weekend special" on uuden mainoslehden nimi ja olisivathan ne voineet sen nettiinkin laittaa näkyville.
   
 20. Make73

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2003
  Viestejä:
  404
  Taitaa tuo kyseinen Hilipsi olla hinta/laatusuhteeltaan paras toisin kun Panat on niin pirun kalliita paitsi ne Turkissa valmistettavat halpikset.
  Osta joku FALD LCD tai OLED.
  Mulla oli 2006 Panan PX700 ja kyllähän ne nykyLCD:t hakkaa mustan tasossa sen ajan plasmat, tosin valovuotoa, pilveilyä, DSE:tä...sellaista on tiedossa LCD-telkuissa.
   
 21. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Juuri tuosta 65PUS7601:stä täällä on keskusteltu viimeisen 10 sivun aikana melkoisesti, kun se oli verkkokauppa.comissa tarjouksessa noin 1500€. Sittemmin alkuhuuma on laantunut ja muutamat ovat ilmoittaneet eri seikoista johtuen peruuttavansa muutenkin viivästyneen tilauksen. Tuolla hinnalla se lienee hintalaatu-suhteeltaan kuitenkin yksi parhaista vaihtoehdoista kuvanlaadun osalta, mutta hirveän paljon enempää en ainakaan itse siihen sijoittaisi. Käyttöjärjestelmänä on Android, eikä edes mikään erityisen vikkelä sellainen. Integroidusta ambilightista plussaa.
   
 22. jjaaskel

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2000
  Viestejä:
  554
  Joko niitä lahjakortteja saa, vai vasta jostain tietystä päivästä lähtien?
   
 23. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 393
  Kun ei niistä kerran tuossa digilehdykässä ole mainintaa, niin eiköhän se mene niin että niitä saa 3-4.12, eli nyt viikonloppuna.
   
 24. FinnPeak

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  375
  Sikäli kaikki lienevät isoja voittoja, että erotus vanhaan (purppuraista kuvavirhettä tehneeseen) plasmaan on jokatapauksessa selkeä.

  Locan Dimming vs. OLED skeneä miettii ehkä lähinnä siltä kantilta, että esim philipsissä on 128 himmennettävää aluetta, OLEDissa sitten se 4K määrä. Oletan tämän erottuvan jollain tapaa paikallisten yksityiskohtien kontrasteissa. Huomattavissa määrin? En tiedä...

  Onhan noissa OLEDeissakin optioita, esim. LG OLED55B6V putoaa haarukkaan ihan mukavasti. Käyttöjärjestelmältä kuitenkin toivoo sujuvuutta, se on siinä arkikäytössä kuitenkin aika keskiössä kun swappaillaan tiistai-iltana jonkun huutokauppakeisarin ja leijonanluolan välillä.
   
 25. Make73

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2003
  Viestejä:
  404
  Mulla oli viisi plasmaa joista neljä Panan, viimeisimpänä GT60.
  Sitten lähdin tähän LCD leiriin ja niitä nyt toinen menossa, tämä.
  Olen tuohon ollut tyytyväinen ja seuraan myös tätä keskustelua sen takia että harkinnassa jo seuraava telkku, mutta aika hankala olisi päättää nyt minkä ottaisi etenkin kun siirsin läppärini olkkariin ja kytkin tähän televisioon, niin siinä käytössä OLED ei ole hyvä kun välillä menee useita tunteja eri foorumeilla kirjoitellen.

  En valitettavasti usko yksittäisen sivuston väitteisiin tilapäisestä jäännöskuvasta, itse taistelin kuluttajasuojan avustuksella Pana ST50 kuvan palamisesta ja meni lopulta takuuseen, vaihtoivat paneelin ja taas paloi FOX kanavalogo kiinni ja sain rahat takaisin. Panan huoltopäällikkö ei suostunut vaihtoon ST60 telkulle, sanoi että heidän televisiot eivät ole minulle sopivia :o

  Jos PC käyttöä ei olisi niin oisin luultavasti tarttunut Black Friday tarjoukseen 65B6 telkusta...siis jos olisi tarvetta, mutta miksi vaihtaa jos on tyytyväinen nykyiseen kun tosiaan se UHD aikakausi on vasta alkamassa ja seuraavaksi sitten 8k.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti