LCD-TV:n hommaaminen

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Tege, 11.10.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mark66

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  17
  Hain toisen antennijohdon niin alkoi pelittään. Netfilixiin en vielä jostain syystä päässyt, mutta sekin selviää vielä.
   
 2. mustajoki

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  1 174
  No, LG, Samsung, Philips, Panasonic, Sony on yleisesti ottaen mielestäni nykyään "merkkitelevisioita". TCL/Grundig/Procaster/Thomson ym. kuvanlaatu ei välttämättä ole samalla tasolla (vaikka joissakin malleissa varmaan onkin hyvä hinta/laatusuhde), erityisesti liiketoisto ja SD-kuvan skaalaus voi olla aika karuakin.

  Pari alle 500€ vaihtoehtoa smart-ominaisuuksilla:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...-42-Smart-LED-televisio-400-PMI-WiFi-Miracast

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...02-43-Smart-Full-HD-LED-televisio-WiFi-400-PQ

  Eri kauppojen tarjoustelkut vaihtelee viikoittain, yleensä on jotain tuossa koko- ja hintaluokassa. 700€ budjetilla saa kyllä jo helposti vähän isommankin 48-50-tuumaisen smart-telkun tyyliin
  http://www.gigantti.fi/product/tv-j...J6275XXE/samsung-50-smart-led-tv-ue50j6275xxe
  (perjantaina tarjouksessa 599€)
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. mmmth

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2016
  Viestejä:
  11
  Täällä kyseltiin siitä Sonyn X8505:sen katselukulmasta. @laksu1 ja @Muiq ainakin.

  Olihan se parempi kuin tuossa Samsung JS8005:ssa. Tuossa sampassa värien heikentymisen huomaa suurin piirtein jo ku kahden istuimen sohvalla vaihtaa toiselle (etäisyys TV:hen n. 2,3m), mutta Sonyssa vasta kun nousi sohvalta. :D Tää kulma tais olla Rtings-arvostelussa myös mainittu, mutta näin omat kokemukset tuossa. Silti selvästi jää IPS-paneeleista (eli LG:istä) jälkeen. Aiemmin tässä langassa kirjoittelin UF840V-telkkarista; sitä voisin suositella jos pitää katselukulmaa olla. Oli valovuodoton paneeli (taida noissa IPS:ssä olla muutenkaan sitä niin paljoa?) ja muutenkin pirun hyvä kuva ja systeemi lukuun ottamatta niitä mustia. Jos tulee tarjoukseen tonnin pintaan, niin ottakaa kokeiluun.

  Täällä myös on nyt vissiin ollut useammalla arpapeliä tuon JS8005:sen valovuotojen suhteen. @Namelesss : melko samantasoista pilveilyä kuin niissä kahdessa yksilössä, jotka olen katsonut läpi. Sikäli kun kuvista voi päätellä. En jotenkin jaksa uskoa, että paranee vaihtamalla, mutta ainahan se on mahdollista. 1300 eurolla voisi olettaa saavansa ellei täydellisen niin ainakin erittäin hyvän paneelin, mutta minkäs teet. "SUHD" my ass :facepalm: onpahan ainakin muutoin hieno kuva, sujuva käyttis ja tyylikäs koppa.
   
 5. Make73

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2003
  Viestejä:
  402
  Suurin osa äänestää lompakollaan, kuvanlaatua ei arvosteta kuin täällä foorumeilla joku promille.
  Onneksi on jo tarjolla OLED-telkkuja ja plasmojakin vielä käytettynä voi löytyä.
  Taustavalaistut (led / ccfl) telkut ovat aina olleet ongelmallisia, onneksi niissäkin on poikkeuksia ja yleensä lippulaivamalleissa, jossa laatuun panostetaan enemmän. Täysin tasaista taustavaloa ei varmaan ole ihan helppo valmistaa jos edes mahdollista.
   
 6. humPah

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2005
  Viestejä:
  190
  Tuollaista kyselin pari sivua sitten, mutta ei tainnut kukaan vastata. Oliko kellään mitään tietoa tai kokemusta asiasta?
   
 7. Namelesss Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2013
  Viestejä:
  1 162
  Sain vastauksen Samsungilta:
  Eli:

  Kiitos tästä yhteydenotosta.

  Kuvien perusteella ei laitteen taustavalon epätasaisuus ole normaalista poikkeavaa, vaan on ominaista tällä tekniikalla varustetuille televisioille.

  Huollollisesti ei laitteellesi ole mitään tehtävissä.

  Seuraavaksi otan gigantiin yhteyttä ja sanon, että saavat antaa uuden tv tuon tilalle, jos tilanne ei mene paremmaksi, niin puran kaupat ja harkitsen OLEDin hommaamista. Voiko joku laittaa kuvia omasta 8005, taustavalo 20, kontrasti kirkkaus 45, ja pimeä huone? Ihan vertailun vuoksi. Joku tässä sanoi, että tuo oma valovuoto on täysin normaalia ja tuskin parempaa saa tilalle. Pitääkö paikkaansa?

  Lisäksi pelailin tässä vähän LA noirea ja katsoin, että siinä säädettävässä brightness palkissa kolme ensimmäistä mustaa palkkia näkyvät yhtenä pötkönä, en löytänyt mitään kohtaa tvn asetuksista jossa pystyisi säätämään mustan ja harmaan sävyä erikseen, pitääkö se hoitaa Windowsin omista asetuksista?Muutenkin tuntuu, että kaikki tummat sävyt ovat vähän siniharmaita, pitääkö tuota säätää whiten balancen kautta vaiko windowsista, kun tietokonetilassa ei pysty väribalanssia säätämään ollenkaan TV:n kautta?

  Sitten tuosta OLEDIsta sen verran, että onko siinä valovuotoa ollenkaan? Värit pitäisi olla paremmat kuin LEDISSA, vaikka kyllä tässäkin värit ovat mielestäni erittäin hyvät. Ajattelin tuota gigantitn alennuksessa olevaa 1080p 55" LGN oledia, kun se on halvin tällä hetkellä. Entä jos ostaa kuitenkin LEDin, niin missä mallisas ei ole valovuotoa?
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2016
 8. Zardon

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  5 673
  Tuosta valovuodosta on kuvista lähes turha vertailla koska eri laitteilla/asetuksilla saadaan ihan eri näköisiä kuvia. Harva saa niin hyvää kuvaa miltä se oikeasti näyttää silmälle + kuvaa katselee kukainenkin erilailla näyttävillä näytöillä.
   
 9. Zardon

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  5 673
  Tupla.
   
 10. Mr.Wizard

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  2 513
  OLED:ssa ei käytännössä ole valovuotoa koska ei ole taustavaloa ollenkaan, kun tv esittää mustaa on pikselit pois päältä. LCD/LED tv:ssä on kaikissa käytännössä jonkin verran valovuotoa, full array direct ledeissä ehkä vähiten (lippulaiva mallit). OLED ei tekniikka kuitenkaan itsessään ole ongelmaton, ongelmat on vaan erilaisia vs lcd/led ongelmat.
   
 11. joonal

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  413
  Ei kannata windowsissa yleensä säätää mitään asetuksia vaan kaikki tv:stä. Itselle ei ole tuo LA Noire pelin säätökuva tuttu että mitä siinä pitäisi näkyä. Mene esim. http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php ja pistä selain kokoruudun tilaan (Firefoxissa F11). TV:n puolelta tuohon mustan tukkoisuuteen vaikuttaa brightness säätö, level asetukset tai sitten dynaamiset kontrastit tms kuvanpaskennusasetukset. Ensin dynaamiset contrastit, auto blackit tms pois (PC moodi kai poistaa nuo käytöstä) ja sitten kokeile brightnessillä saako kaikkia näkyviin ollenkaan (kannattaa säätää niin että tummin laattaa eli 1 ei juuri erotu taustasta). Jos ei kaikkia laattoja saa näkyviin niin sitten luultavasti eivät tietokoneen ja tv:n level asetukset ole samat, windowsista tai näytönohjaimen asetuksista on jostain säädetty tms.
   
 12. Namelesss Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2013
  Viestejä:
  1 162
  Nyt sain säädettyä kuntoon, kiitti vinkeistä. Tosin loppusäädöt tein NVIdian control panelista, eikö tarkoitus ole juuri käyttää tietokoneen omia säätöjä kun tvn omat säädöt on tehty? Kaikkea kuten värien tasapainoa ei voi edes säätää tv:n kautta jos on tietokonetila päällä. Sain nyt tummat värit paremmiksi, ennen näytti siniharmaalta.

  Mietinkin, että ohittaako nvidian oma color managmentti windows color managmentin vai käyttääkö kummatkin samoja asetuksia?

  Edit.
  TV on tällä hetkellä kakkosnäyttönä tietokoneessa, kaikki ohjelmat ja niiden tekstit näyttää kuin ne olis skaalattu ylös tai zoomattuja, eli ne eivät ole tarkkoja vaan vähän pikselimäisiä, vaikka käytössä natiivireso. Esim. ohjelmien menuissa on monta sivua, sillä kaikki valinnat on isoilla fonteilla, eikä kaikki mahdu yhdelle riville tai sivulle. Mitä pitää tehdä?
  edit. Löytyi ratkaisu, eli display settingsissa oli zoomi 300%, eli siinä ongelma.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2016
 13. tjeema

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2011
  Viestejä:
  1 557
  -
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2016
 14. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 826
  http://www.hdtvtest.co.uk/news/category/reviews

  Tuolta ruksii nuo kolme parasta luokkaa ja 18 kuukauden ikään asti.

  Kolme telkkaria voisi mennä tuohon budjettiin noista.

  EDIT LISÄYS: Noista tuo Samsung on hintalaasuhteeltaan loistava jos 55 tuuman kuva riittää:

  http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue48h6400-201411133951.htm

  http://hintaseuranta.fi/tuote/samsung-ue-55h6400-55-led-televisio/2749991

  Hinta siis halvimmillaan 808 euroa toimituskuluineen.

  Tuota saa myös isommassa koossa mutta hinta nousee rajusti.

  Hieman kalliimpi on tuo Sony, mutta siinäkin hinta pompsahtaa eri lukemilla jos isompaa kokoa kaipaa:

  http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl55w805c-201508034145.htm

  Kenties jollakin muulla murolla olisi vinkkiä siitä mikä 60-65 tuuman telkkari maksaisi alle 1200 euroa ja jonka kuvanlaatu pääsisi lähelle noita kahta em. mallia tai mieluummin tasoihin tai ylikin.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2016
 15. joonal

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  413
  Miksi tarvitsi säätää muualta kuin tv:stä? Ei pitäisi säätää slidereita esim. contrast, brightness, color, hue tietokoneelta. En osaa sanoa Nvidiasta mutta Atilla löytyy kahdesta eri paikasta ja toinen korvaa windowsin color managementtiin laitetut asetukset (nämä ei vaikuta peleissä) ja toinen paikka taas lisää asetukset niiden päälle eli toimivat jotenkin eri tavalla (ja varmaan vaikuttaa myös peleissä nämä jälkimmäiset säädöt). Nvidian säädöt varmaankin jälkimmäisten mukaiset. Nvidialla kai semmoinen valinta kuin Dynamic Range valitsee levelit eli 0-255 tai 16-135 ja tv:stä pitäisi olla sitä vastaava valinta tehty. En osaa sanoa tuosta miksi (vain?) tummat sävyt on siniharmaita.. väärä väriprofiili windowsissa ladattu, tv:n värilämpöasetus, tv:n gammakäyrää säädetty pieleen, liian iso taustavalo tai brightness asetus tai sitten se on tv:n ominaisuus?
   
 16. Namelesss Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2013
  Viestejä:
  1 162
  Ei ole TV:n ominaisuus, sillä ei ole muissa tämä mallin TV:ssä tuollaista värisävyä, se olisi viallinen sitten jos sitä ei voisi muuttaa. Sain sen korjattua säätämällä windowsissa värejä. Kuten sanoin, niin TV ei anna säätää "colour" ja "coulour spacea" PC-moden ollessa päällä, joten ainoa paikka missä voi säätää sinisen (ja muiden värien) sävyjä on Windows. VAi kerrotko mulle missä kohtaa voin säätää sinisen sävyä?

  Olen huomannut kun käynnistän esim. La noiren, niin värisävy on tummempi ja kaikki liike tulee jäljessä, mutta kun kerran vaihtaa jonkun toisen reson ja sitten takaisin sen alkuperäisen, niin värisävy muuttuu täysin ja kaikki viive häviää, mistähän johtuu? Tällä hetkellä on käytössä 1.4b HDMi johto, joten voi olla, että pelit eivät ota full rgb käyttöön kun on valittu 30hz, 60hz menee automaattisesti päälle "YCBXR 4xx", kun kaista ei riitä täyden rgb värikartan esittämiseen.

  Edit.
  Sen verran, että tuo LAGOM LCD TESTS näytti kaikki tumman sävyt oikein, gamman oikein ja kaikki muutkin osiot meni läpi ihan tv:n default asetuksilla, eli hyvin ovat säätäneet siellä tehtaalla. Mutta jostakin syystä tietyt pelit näyttävät sävyjä päin persettä, ottavatko sitten omat sävyt käyttöön, tms. Mutta esim LA Noiressa on samantyyppinen tummien sävyjen palkki näkyvillä, niin siellä kolme ensimmäistä palikkaa ovat kaikki yhtä tummia, mutta kun desktopilla kattoo tota Lagomin testia, niin kaikki sävyt kyllä erottuu.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2016
 17. joonal

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  413
  Ei löydy kyseistä peliä, tv:tä eikä näytönohjainta niin vaikea antaa tarkempia ohjeita. Kokeile vaikka 1080p resoluutiolla uhd color tv:stä pois päältä, color space auto tv:stä ja pc:stä rgb 4:4:4 päällä dynamic range full. Esiintyykö ongelmia silloin? Jos ei niin sitten voit kokeilla yksitellen mikä ongelmat aiheuttaa. Jos tarvitsee säätää värejä Windowsista on joku asetus pielessä.

  EDIT: Nvidialla näköjään semmoinenkin valinta kun "Content type reported to the display" joka saattaa vaihtaa tv:n asetuksia jotenkin automattisesti. Se kannattaa lukita Desktop asetukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2016
 18. Karvis-79

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2011
  Viestejä:
  45
 19. DJZORLAG

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2011
  Viestejä:
  559
 20. packiderm

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2015
  Viestejä:
  19
  Kumpaa ominaisuutta arvostatte enemmän. 100hz 50:n sijaan vai back led edgen sijaan?
   
 21. Tositv

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2016
  Viestejä:
  116
  Minkälaista subbaria suosittelisitte sampan jatkoks,pelkkää bassoo kaipailis,jos on samsungin laite niin saa tohon 9505 liitettyä langattomasti,saiskohan ulkomailta tilattua jos ei suomesta saa??
   
 22. johanmild

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2013
  Viestejä:
  1 160
 23. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Kuulostaa kovin pieneltä 100€ alennus tuon hintaluokan tuotteessa.. Ainakin jäänyt sellainen kuva, että paljon enemmän iskevät alennusta tarjouksiin tuon hintaluokan laitteissa.
   
 24. johanmild

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2013
  Viestejä:
  1 160
  Kuten sanoin niin 1999€ ollu aiemmin tarjouksessa silloin kun normaali hinta oli 3299€.
   
 25. Namelesss Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2013
  Viestejä:
  1 162
  Mitä säädintä kannattaa lähteä koskemaan jos mustat ja tummat sävyt ovat lievästi siniharmaita? Yritin TV:n kautta säätää, mutta sitten helposti menee kaikki tummat sävyt liian tummiksi, niin ettei erota niitä, kokeilin White balancen sinisäätimiä ja sitten contrastia, kirkkauttaa ja gammaa, seuraava askel on varmaan sitten ihan windowsin säätimet?

  Jos Black levelin laittaa Lowille, niin värit näyttävät luonnollisemmilta, vaikka suositteliki tossa samsungin foorumipostauksesas laittaa normalille. Ongelmana on vaan, että sitten menee kaikki vähän liian tummaksi.

  Kyseessä Samsung UE55-JS8005.

  edit.
  Mietin vaan, että voiko valovuoto aiheuttaa sen että musta ja tummat sävyt näyttävät siniharmailta? Jos voi niin sitten menen samantien vaatimaan gigantilta tvn vaihtamista, sillä nyt olen vähän katellut, niin ei tuo valovuoto häiritse minua, kuin pelkästään jos katsoo mustaa kuvaa pimeässä huoneessa (eli ei koskaan), mutta jos se perkele menee väriin vaikuttamaan, niin silloin näyttö on täysin käyttökelvoton ja se pitää vaihtaa samantien, tai purkaa kaupat. Vielä on kolme viikkoa aikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2016
 26. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Niin? Tajusin kyllä tämän ja tiesin tuon. Nimenomaan sanoinkin ja pointtini oli, että tuollainen 100€ tarjous vaikuttaa Gigantin kohdalla kovin pieneltä, kun lähtöhinta tuotteella tällä hetkellä 2499€.
  Tuppaavat tekemään noita satkun tarjouksia alle tonnin telkkareihin, harvemmin 2500€ telkkareihin. Eihän tuollainen 100€ tarjous edes ns. "tunnu missään" tuon hintaluokan laitteessa, etenkin kun juuri ollaan alennettu hintaa pysyvästi 3299€->2499€. (Tavallaan kummastuttaa miksi edes tehdä tuosta noin pienimuotoista tarjousta huomattavasti kovemman tarjouksen perään.)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti