LCD-TV:n hommaaminen

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Tege, 11.10.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Joukahaine

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  157
  Tuollainen olisi ensi viikolla Gigantissa tarjouksessa 399€. Onko hyvä ps4 kaveriksi? Nykynen 32 alkaa olemaan jokusen vuoden vanha ja ihan perustelkkua kattoisin tilalle. Budjetti n ~400e
   
 2. Phobos

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2001
  Viestejä:
  245
  Sain läppäron kaitta televisioon tuon Viaplayn asentumaan, mutta tuo on perus Anroidin versio. En pääse sisäänkirjautumaan, koska en pääse käyttäjätunnus/salasanakenttään jotka vaatii että ne valitaan kosketusnäytöllä. Onko ideoita miten tuosta eteenpäin?

  Ei toimi miiten puhelimen Viaplay tuon sisäisen googlecastin kauttakaan vaan kaatuu ennen kuin ohjelma pyörii.
   
 3. mmmth

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2016
  Viestejä:
  11
  Voithan tietty tehdä niin, että laitat nettitilauksen vetämään Sonysta ja haet Samsungin huomenna kotiin. Jos muutat mielesi, perut sen Sonyn tilauksen (niissä näyttää toimitus viivästyvän aika lailla) tai palautat liikkeeseen jos päädyt Samsungiin. Kotoa käsin näitä isoja paketteja ei kannata pyytää Gigantin kuljetusfirmaa hakemaan eikä tilausta peruuttaa jos on jo lähtenyt tulemaan, maksaa muistaakseni 40e.

  On siinä Sampassa se One connect kit ilmeisesti. Eli jos jotkin liitännät eivät ole future proof, niin voit päivittää pelkästään sen boxin, joka tosin on ilmeisesti aika tyyris kampe. En usko, että on kovin merkityksellinen tässä vaiheessa, sillä sekä Samppa että Sony tukevat tietääkseni kaikkia viimeisimpiäkin standardeja (kuten hdcp 2.2). Liitäntöjä on molemmissa kiitettävät määrät.

  Samsungissa on luultavasti parempi paneeli kaikkineen, mutta Sonyn paneeli on pärjännyt arvosteluissa myöskin varsin hyvin. Muut pääerot ovat tietty design ja käyttis, jotka tosin molemmissa hyvät.

  En ole vielä päättänyt, jaksanko testata sitä Samsungia. Lähinnä haluttaa tehdä paras mahdollinen valinta oman budjetin puitteissa, koska teen näitä hankintoja 5-10v aikajänteellä. Em. LG lähtee joka tapauksessa huomenna palautukseen.
   
 4. EsaPeakki

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2008
  Viestejä:
  696
  Kiitti linkistä, pitääpä laittaa huomenna. Ehdin 4.1 ostettuu laittaa sinä päivänä joulukuun päivityksen ja tuo mennyt ohi.

  Pari käyttökokemusta:
  Tänään TV ei käynnistynyt, musta kuva kävi ruudulla. Uudelleen on/off painaminen auttoi asiaan.
  Katsekulma vaikuttaa yllättävän paljon esim. reunojen vaaleuteen/lievään valovuotoon.
  Sonyssa on omat kuva-asetukset smart ohjelmille säädettävissä, josta kyllä pidän. LG UF840V:ssä ei tainnut olla, tosin en tätä ihan loppuun asti tarkastanut.
  Olisi kätevää jos asetukset saisi kopioitua kaikille tuloille kerralla samanlaisiksi. LG:ssä oli sen kaltainen ominaisuus koskien Expert1&2 kuvasäätöjä.
  En kyllä kuitenkaan kaipaa LG:tä, tämä kuvanlaatu miellyttää ja jopa Motion Flow 100Hz toiminto on siedettävä :kippis:
   
 5. hmnsl

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  11
  Molempia tuli tänään Gigantissa hipelöityä Sony 8005 ja Samppa 8005. Sony vaikuttaa kyllä hyvin hitaalta ja bugiselta vehkeeltä. Molemmissa varmaan kuvan saa hyväksi jos osaa ja viitsii, mutta tuo Sony kyllä alkoi nyppiä heti ensi tuntumalta. Samppa lähtee tilaukseen, koska myös design miellytti enemmän silmää. Erillinen liitäntä boksi myös mielestäni kätevä kun itselläni tv käännettävässä seinätelineessä. Sampan kuva uskomattoman hyvä joillakin testaamillani YLE areenan clipeillä. Sony sta ei valitettavasti saanut kuvaa kun eipä suostunut aukaisemaan odottelusta huolimatta koko areenaa. Sampalla naps ja video pyöri. Tällaiset ensi kokemukset.
   
 6. Phobos

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2001
  Viestejä:
  245
  Sain tuon Viaplayn toimimaan puhelimen SideView kaukosäätimen avulla. Ohjelmakuvaketta en päävalikkoon saa millään.
   
 7. Atros

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2012
  Viestejä:
  790
  Kiitos vastauksesta. Onkos tietoa vielä mitkä näyttötyypit noissa on, ovatko taustavalaistuja ledejä vai sivuvalaistuja ledejä ja mikä on virkistystaajuus, kun ei Sampan sivuilta löydy tietoa. Tuota 6202:ta ei löydy sieltä ollenkaan ja 6204, joka on lähin numero tuntuu olevan halpistöllö, joka häviää joka asiassa jopa tuolle 5515:lle...
   
 8. Näyttääkö tuo tämän viikon tarjous Samsung kaiken tuolla Suhd tekniikalla, tai siis onko myös sd-lähetyksissä, ps4 peleissä ja elokuvissa tuo "S-kuvankorjaus tekniikka" käytössä? Vai vaatiiko aina 4K kuvan se?
   
 9. joonasn1

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2014
  Viestejä:
  37
  Viimeksi muokattu: 11.01.2016
 10. mustajoki

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  1 174
  Gigantin arvosteluista voi ehkä tulkita että tummien sävyjen liiketoisto on heikkoa (hidas paneeli). Muuten varmaan ps4:n kaveriksi ihan jees perustelkku?
   
 11. mustajoki

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  1 174
  No kuva aina tietty skaalataan 4k:ksi. Mutta onko tuosta "S-kuvankorjauksesta" sitten suurta iloa on eri juttu. Ainakin input lagi peleissä menee kuvanparannukset päällä nykytelkkareissa melko hurjaksi.
   
 12. Asukass

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2016
  Viestejä:
  1
  Kävin tuon ruudun poistamassa ja kuvasta ei pahaa sanottaavaa. Omiin puusilmiin oikeinkin hyvää laatua varsinkin fullHd sisällöllä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2016
 13. mmmth

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2016
  Viestejä:
  11
  GAS vaivaa :D, joten otin LG:tä palauttaessani myös nyt samaan syssyyn sen Sampan "SUHD" JS8005 testaukseen.

  Ensimmäiset vibat on, että erot Sonyn X8505C(BAE) yllättävän pienet kaikkineen, vaikka hintalappu n. 30 % isompi. Näyttävin ero on ulkonäkö: "laadun tuntee". Pienten twiikkien jälkeen vaikuttaisi siltä, että Sampan paneelissa on valontoisto (tai miksi sitä nyt haluaa kutsua) hieman parempi, eikä joissain sisällöissä ole samankaltaista kohinaa kuin Sonyssa. Peak illuminator, yms.? Toisaalta melko selvää cloudingia havaittavissa, joskaan ei onneksi halvemmille Sampoille kenties tyypillistä valovuotoa. Kuva on hitusen tarkempi kauttaaltaan, mutta eroja on vaikeaa havaita. Jotakuta voi häiritä metallinväriset, melko leveät kehykset, meikälle ei ongelma.

  Kaukosäädinsysteemit Sampassa laadukkaamman tuntoiset ja fiksummat. Smart/magic-remotella pärjää yksinään paremmin kuin Sonyssa. One connect -laite toisaalta on aivan turha, ellei ota huomioon, että kaapelit voinee saada paremmin piiloon ja että tulevaisuuden standardimuutokset eivät hetkauta (jos haluaa sitten ostaa uuden boksin, joka maksanee 200-400e). Käyttiksissä ei mitään huomattavaa eroa käytettävyyden suhteen ainakaan omasta mielestäni: kumpikaan ei nyi häiritsevästi, ja valikot ovat loogiset. Sovellusvalikoima about sama. Android TV:ssä Twitch, Tizenissä Ruutu; nää on näitä.

  Täytyy huomauttaa, että tämä "SUHD" ei ole mikään uusi UHD-standardi. Se on yksinkertaisesti Samsungin brändi näille higher end -vehkeille: meinaa, että ovat kaikkinensa oletettavasti parempia kuin ko. valmistajan stankku UHD-vehkeet. OLED-töllöistä jäävät selvästi jälkeen.

  Sonyn Yle Areena -sovellus on tällä hetkellä aika sillassa, mutta pitemmällä tähtäimellä varmasti vakautuu. Systeemi on ylipäätään vakautunut aika merkittävästi puolen vuoden aikana, joten aiempiin kriittisiin arvioihin kannattaa suhtautua varauksella.

  Pitää kattoa, kumpi tässä selviytyy voittajana. :think:
   
 14. Karvis-79

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2011
  Viestejä:
  45
  Täällä ollaan ihan kahden vaiheilla Gigantin tarjous JS8005 sampan ja Panasonicin TX-55CX750E:n välillä, hinnat parin kympin sisällä joten se ei tätä ratkaise. Kummankin kuva näyttää kaupassa hyvältä, sampan metalliset kehykset ehkä hiukan häiritsee mutta niiden kanssa tullenee toimeen. Samsungin smarttikake on vähän paremman oloinen kuin panan vastaava joka ei kyllä ole huono sekään, samsungissa olisi ehkä pykälän paremmat smart-ominaisuudet mutta panassa taas 2 kortinlukijaa.


  On tää vaikeeta taas päättää :confused: Mites tuo Panasonicin IPS-paneeli, voiko siitä paljastua jotain huonoja puolia normikäytössä?
   
 15. hartsa82

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2007
  Viestejä:
  43
  JVC saapui tänään ja lähtee huomenna. Oli kyllä pettymys, säädöt tosiaan minimaaliset, koitin puoli päivää säätää eri kalibrointilevyillä, ei auttanut paljoakaan, musta yhtä mössöä, jopa blu-rayt näytti rakeisilta.

  Laitoin tilaukseen antti-la:n suositteleman UE75H6475:sen Webhallenista luettuani tämän ketjun https://www.dvdplaza.fi/forum/threads/isompaa-ruutua-70-75.92261/ , kiitokset vinkistä. :kippis:

  Vielä näytti olevan neljä jäljellä, eilen oli vielä 11. ;)
   
 16. mmmth

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2016
  Viestejä:
  11
  http://avreviews.eu/panasonic-cx750-review/

  IPS-paneelissa huonompi kontrasti kuin VA, mikä vaikuttaa mustan värin toistoon. Toisaalta paremmat katselukulmat, eli sivulta katsottaessa värit ei kärsi yhtä paljon.
   
 17. hmnsl

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  11
  Nyt sain vihdoin asennettua seinälle uuden Sampan JS8005:sen. Ensi kokemus on kyllä suorastaan ällistynyt kuinka hienoksi kuvan saa tällainen koti "kalibroijakin". En näe kyllä järkeä maksaa tuosta työstä 100€ Gigantille ja jokaisella kuitenkin on oma makunsa. Ensimmäisenä kuitenkin kannattaa ottaa pois päältä Auto Motion Plus toiminto! Tekee liikkeistä aivan karmean luonnottomia. Sitten suosittelen taustavaloa minimiin välille 1-3 (100max). Näillä pääsee alkuun. Kaukosäädin on ihan paras. Pidän varsinkin tuosta kursorista. Nopeat toiminnot ja mikään ei ole toistaiseksi ole tahmannut. En tiedä olisko sitten Sony kotona toiminut näin, mutta ainakin liikkeessä antoi kyllä käytettävyydestä niin huonon kuvan. Ulkonäöllisesti Sampasta tulee laadukkaampi vaikutelma myös. Kumpikin varmasti hyviä, mutta itselleni 280€ kalliimpi Samppa oli ehdottomasti se valinta ja maksamisen väärtti.

  Osaisiko joku muuten neuvoa miten noi HD kanavat sais siirrettyä kanavapaikoille 1,2... jne?
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2016
 18. Hareworth

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  509
  Oppaasta s. 15:

  http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201508/20150806092714298/FIN_HMUDVBEUJ-1.312.pdf
   
 19. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Hirveä vääntö mielessä että pitäisikö ottaa sopivan kokoinen 49" Sony vai sama malli isompana 55" versiona.

  Nykyinen telsu on 40" ja siihen nähden kaikki on kehitystä - mutta jotenkin tuntuu että 55" on parempi diili, mutta 49" sopusuhtaisempi kooltaan... aarrgh.
   
 20. xipix

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2012
  Viestejä:
  1 536
  Isompi aina parempi.
   
 21. thrill

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2009
  Viestejä:
  2 853
  Ota vaan se isompi, äkkiä siihen tottuu ja lopulta on fiilis että ei yhtään liian iso ole.
   
 22. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Sinänsä jännää että vaimokin sanoi että isompi ok... :/
  Täytynee mitata tv-kaluste ja sitten jos kaiuttimetkin mahtuu vielä sivuille niin otan isomman, muutoin pienempi...
   
 23. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  En ole kuullut kenenkään katuneen isomman television valitsemista. Varmasti tällaisiakin ihmisiä jossakin on, mutta minä en ole tiedä yhtäkään. Yleisempää on päinvastoin miettiä, että olisihan se vieläkin isompi voinut olla...

  Vaimon lausuntoja kannattaa yrittää olla ylitulkitsematta. Olen varma, että hän puhui vain televisioista. (Tosin OLED-telkkareista sanotaan, että kun kerran pääsee kerran nauttimaan kunnon mustasta, muu ei enää kelpaa.)
   
 24. Jezme

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2010
  Viestejä:
  5 075
  Ota isompi. Oikeasti. Alkuun tuntuu järkyttävän suurelta ja mietityttää mutta loppujen lopuksi on tyytyväinen tai korkeintaan tajuaa, että seuraava on vielä isompi.

  Päivitin 32->55 ja mietin samoja sopivuusasioita 50/55 välillä. 55 vaikutti alkuun suurelta ja nyt kun on tottunut niin voisihan se olla isompikin ja kaikki pienempi näyttää postimerkiltä. Seuraava mielellään sitten jo vähintään sen 65". Tosin sitten täytyy uusia kalusteet sillä nytkin TV menee reunojen yli ja ei mahdu kajareita sivuille.

  Eli komppaus aiemmille, ota isompi, et varmasti kadu.
   
 25. Porororo76

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2016
  Viestejä:
  4
  Ostin gigantista 55" samsungin UE55JU6875XXE 1125 eur. Ei ole kyllä yhtään liian iso. Muuten hyvä kuva mutta tummassa kuvassa näkyy häiritsevän paljon valovuotoa alanurkissa. Olis pitäny lukea arvostelut. Nyt mietin vaihtoa malliin samsung UE55JS8005XXE, vähän pitäisi laittaa lisää euroja. Onko kellään kokemuksia tästä telkusta, onko paneeli parempi? Netistä löytyy aika vähän arvosteluja. Mitä mieltä olette gigantin kalibrointipalvelusta? Mulla ainakin kuva on hieman liian "vihreä" vaikka on kalibroitu.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti