LCD-TV:n hommaaminen

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Tege, 11.10.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  147
 2. pbmonkeyface

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2010
  Viestejä:
  26
 3. joel2424

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2018
  Viestejä:
  3
  Hakusessa ois paras 55'' telkkari hintaluokkaan noin 500-750e. Toki isompikin saa olla mutta ei taida tuohon hintaluokkaan saada esimerkiksi laadukasta 65 töllöä. Mitä osaisitte suositella? vaikea vertailla kun ei tiedä mitkä tiedot pitävät paikkansa esim philipsin töllöissä ilmoitettu 100hz fr ei taidakkaan oikeasti olla 100hz paneeli? voi linkkailla ihan vapaasti parhaat ehdotukset.
   
 4. Asorb

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2014
  Viestejä:
  208
  Tuossa taitaa olla vähän uuden mallin hintalisää. Vähän kalliimpi Sony xe9005 on huomattavasti parempi ja samaan hintaan irtoava Samsung q6F myös mielestäni parempi valinta kuin tuo.
   
 5. pbmonkeyface

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2010
  Viestejä:
  26
  Kiittää. Pitää puntaroida. XE9005 tai tuo uusi XF7596.. Katsotaan, 9005 on paikallinen himmennyskin, ja hintaa on pari hunttia enemmän.

  Gigantista pitäisi vain ostaa sitten, kun powerissa on loppunut.

  Samsungin Qled taitaa olla vain markkinahuttua :)

  Edit: sellainen vielä että ne joilla on tämä 9005 malli, niin onko siinä irroitettava vai kiinteä virtajohto ja kuinka pitkä? Seinälle menee uusikin malli ja piuhat seinän sisällä. Virtajohdon pituus olisi mukava tietää, niin tietäisi verrata nykyiseen es8005 malliin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2018
 6. Asorb

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2014
  Viestejä:
  208
  Tuo XF7596 ei tosiaan kyllä testien perusteella vakuuta. Ei kykene wide color galmuttiin eli HDR värit eivät toistu, eikä löydy oikein kirkkauttakaan. Kontrastista paha sanoa kun tuo Rtings testaama versio on IPS paneelilla, mutta 65" ilmeisesti VA. Ehdottomasti tuossa hintaluokassa pistäisin sen pari hunttia lisää ja ottaisin hyväksi todetun XE9005, joka on teknisesti kilometrikaupalla tuota XF7596 edellä.

  Tuo Samsungin vanhempi Q6F onkin näköjään taas 1499e, ja tämän vuoden selvästi parempi Q6FN malli vielä 1999e hinnassa. Toki QLED on sinänsä vaan markkinointihuttua, mutta kyllä tuo QLED paneeli tapaa antaa todella laajan väriavaruuden. Esim Q6FN peittoaa Sony XE9005 ja myös XF9005 väritoiston laajuuden heittämällä. Q6F spekseistä ei ole tarkkaa tietoa, mutta ero voi olla aika iso tuohon uudempaan, sillä uusi Q6FN peittoaa heittämällä viime vuoden Q7F:n about joka osa-alueella.

  Toki tuo Q9FN on sitten jo oikeasti todella kova telkku ja jotakuinkin markkinoiden paras LCD telkkari tällä hetkellä, mutta menee varmaan vielä pitkälti ensi vuoden puolelle ennen kuin sen hinnoittelu asettuu kilpailukykyiselle tasolle. Tämän hetken yli kolmen tonnin hintalappu on vielä liikaa, kun OLEDia saa selvästi halvemmalla.

  Edit : Muutenkin tuntuu, että monet katsovat telkkareiden speksejä vertaillessa ainoastaan paikallishimmennystä, eli onko telkkari FALD vai ei. FALDeissakin on isoja eroja, eikä esim perus Sonyjen 48-60 zonen FALD oikeasti kykene mihinkään ihmeisiin. Color galmutin laajuus ja color volume tunnutaan taas ohittavan todella usein kokonaan, vaikka niillä on hyvin olennainen vaikutus siihen, miten vakuuttavalta HDR kuva saadaan näyttämään. Erityisesti kirkkailla ja voimakkailla väreillä mässäilevät HDR pelit menettävät paljon tehoaan, jos telkkari ei kykene näyttämään laajempaa väriavaruutta tai kirkkaita, vahvoja värejä kunnolla. Esim Philips 8102 väriavaruus on ilmeisen kapea, eikä se Sonyn 900-sarjalaisissakaan ole kuin hyvää keskitasoa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2018
 7. badi

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2010
  Viestejä:
  107
  Tuo virtajohtohan ei ole kovin pitkä, ( itseasiassa aika lyhyt ) on irroitettava kyllä, mutta siinä on aika iso "muuntaja/virtalähde laatikko" joten voi tulla ongelmaa sen piilottamisen kanssa varsinkinn seinän sisälle.
  Mulla se on tason takana ja jatkojohdossa kiinni.
   
 8. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  147
  Sony KD-55XF9005-mallissa on 6 pysty- ja 8 vaakariviä, yhteensä siis 48 aluetta. Tuoneeko suurempi kuvakoko sitten enemmän alueita ? Kontrasti on varmaan hyvä jos yhtä aluetta vertaa mustana/valkoisena. Mutta entä jos alue on esim. puoliksi valkea, puoliksi musta ?
   
 9. Plasmid

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2017
  Viestejä:
  236
  Siinä päästään sitten siihen lähteelle, eli mikä on paneelin luontainen kontrasti ilman himmenyksiä. Näissä hyvissä se on tupannut olemaan 5000-6000:1. SDR kuvalla järkevillä kuvan kirkkauksilla musta on tuolloin varsin mustaa. HDR kuvassa kun maksimit sattuu niin kontrasti on kyllä IMO voi olla edelleen sama mutta kovasta maksimikirkkaudesta johtuen myös se mustan taso noussut -> vrt. "100/0.1" ja "1000/1.0"
   
 10. TirtZa

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2012
  Viestejä:
  232
  Kotiutin 55" Q7FN:n kokeiluun ja tyytyväinen olen kyllä ollut vaikka ostopäätös alkuun oli Olediin kallellaan. Sai Gigantin ja Powerin myyjät ajatukset harhailemaan B7 esittelymalliensa kiinnipalaneilla paneeleilla ja muutenkin sanomalla oledia ja konsolipelaamista sopimattomaksi yhdistelmäksi. Haluaisin uskoa todeksi enkä parempien proviikoiden metsästykseksi mutta täällä olijat kait osaatte valaista enemmän?
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2018
 11. mugmuug

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2009
  Viestejä:
  148
  Tuli ostettua Philips 75PUS7803/12 lyhyen tutkinnan jälkee, ihan ok, en oo hifisti, halus vaa isoa. Yks asia mikä mietityttää, tässä on google play, mut en voi asentaa HBO? Miks? Onko sovellukset rajatut joita voi asentaa ja miksi? Ei ole ennen telkkuu ollu missä ois androidia.
   
 12. HeEBELI

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2015
  Viestejä:
  1 056
  Android TV on eri asia kuin puhelimien Android. Eli eri käyttöjärjestelmä, jolle ei ole HBO Nordicin appia. Castaamalla tuo onnistuu kyllä.
   
 13. Plasmid

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2017
  Viestejä:
  236
  En nyt sanoisi eri käyttöjärjestelmä.. sama se on sovellusten kannalta kun voi ajaa samoja ohjelmia. Kyse vaan että ohjelmiin määritetään mitä laitteen ominaisuuksia tarvitaan tai halutaan ja jos TV:n käyttisversio tai hardis ei niitä tue niin sitten ei viralliseti tueta, toki voi olla että on vielä extra täppä TV versiolle, tuettu vai ei. Samahan se on eri puhelimien malleilla, appien ei tarvitse virallisesti tukea kaikkia maailman android puhelimia kaikilla mahdollisilla android versioilla.
  Android puhelimen softan saa ladattua "sivulatauksena" eli vaikka usb tikulta mutta takeita ei ole lopullisesta toimivuudesta tai käytettävyydestä (kosketus vs, kaukosäädin liikkumistapa, pysty vs. vaakanäyttö jne.)
   
 14. HeEBELI

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2015
  Viestejä:
  1 056
  No yritin tässä nyt ehkä hieman yksinkertaistaa, sillä jos vetää liian ”diipiksi” niin saattaa mennä lukijalla hommat solmuun.

  Mutta siis joo, Android-sovelluksen pitää tukea Leanback-launcheria, jotta sen saa Googlelle hyväksyttyä Android TV-laitteisiin. Hieman enemmän jumppaa vaatii kuin pelkkä ”täppä”, mutta ei mikään maailman monimutkaisin jumppa osaaville: https://developer.android.com/training/tv/start/start
   
  Viimeksi muokattu: 27.09.2018
 15. Asorb

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2014
  Viestejä:
  208
  Ei OLED kyllä normaalissa kotikäytössä pala kiinni todellakaan kovin helpolla. Esittelymallit ovat hieman eri juttu kun ajetaan 100% kirkkaudella samaa looppia aamusta iltaan, joka on aika kaukana normaalikäytöstä.

  Tuo OLED sopimattomuus konsolipelaamiseen on kyllä aika kyseenalainen väite. Se on totta että pelaamisessa on hieman suurempi kiinnipalamisriski kuin elokuva/sarjamateriaalilla, koska kuvassa on staattisia elementtejä kuten HUDit ym. Silti, tässäkin tapauksessa samaa peliä pitää todennäköisesti kyntää tuhansia tunteja ja isolla kirkkaudella, jotta jotain havaittavaa jälkeä voisi paneeliin tulla. Toisekseen OLEDeilla voi tulla vähän koko ruudun kirkkaus vastaan rajoittavana tekijänä, kun kyseessä on 16:9 kuvasuhteen (koko ruudun täyttävät) pelit, joissa on huomattavan paljon kirkasta väriä kerralla ruudulla. Tämän vaikutuksena siis kuvan kirkkaus voi hieman kyykätä niissä pelin kirkkaimmissa kohdissa, eikä ihan samanlaiseen koko kuvan väriloistoon päästä, kuin kirkkaalla LED-telkkarilla. Tuo efekti tulee kuitenkin näkyviin lähinnä kohdissa, joissa melkein koko kuvan pinta-ala on täynnä valokoista tai muita kirkkaita vaaleita sävyjä. Toisaalta OLEDin kontrasti saa kuitenkin vähän tummemmat ja varjoisemmat kohtaukset näyttämään varmasti paremmalta, kuin mihin tavalliset telkkarit (QLEDit mukaan lukien) pystyvät.

  Silti, kyllä ne pelit OLEDilla hemmetin hyvältä tapaavat näyttää, ero ei vain ole niin yksiselitteisen selkeä OLEDin eduksi, kuin leffoja/sarjoja katsoessa. Kyllä tuo Q7FN on peleihin erittäin hyvä telkkari myös, mikäli ei haittaa se ettei mustan taso ole yhtä syvä kuin OLEDissa.

  B7 (ja muissakin 7-sarjan OLEDeissa) on tosin se järjettömyys, että LG jonain uskomattomana aivopieruna tonemappasi tuon HDR-pelimoodin ihan eri tavalla, kuin tavallisen HDR-moodin. Seurauksena osa HDR peleistä on ihan järkyttävän pimeitä, riippuen vähän miten pelissä on HDR toteutettu ja skaalattu. Tuota tummaa kuvaa vastaan sitten pitää taistella kaikenmaailman asetuksia kirkastamalla telkkarista, mikä taas haalistaa värit tai aiheuttaa muita ongelmia. Horizon Zero Dawn esim on kuulemma melkein pelikelvottoman tumma, siinä missä God of Warissa taas ei ole ongelmaa. Tuosta firmwarepäivityksestä tuli paljon melua, mutta LG ei suostunut sitä perumaan koska kuulemma tämä uusi tonemappaus on parempi kuin vanha. Silti yllätys yllätys, 2018 vuoden 8-malleissa käytetään taas HDR pelimoodissa samanlaista tonemappausta kuin elokuvamoodissakin. Ihan tuosta syystä en itse uskaltaisi ostaa 7-sarjan OLEDia HDR peleihin, vaan odottelisin 8-sarjan halventumista.
   
 16. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  147
 17. TirtZa

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2012
  Viestejä:
  232
  Nyt oli kyllä kovaa perustelua puolin ja toisin, kiitokset Asorb.

  Juurikin samaa HDR firmware-pelleilyä luin myös ja siksipä valinta oli joko C8 tai tuo samanhintainen Q7FN. Telkkari on aikas valoisalla paikalla sälekaihtimista huolimatta ja ottaa heijastuksia (toki silloin vain kun joskus Suomessa aurinko paistaa) joten Qledin valoteho kiinnosti täydellistä mustaa enemmän. Toki nyt iltojen pimetessä se parempi mustakin olisi hyvä.
   
 18. Jori82

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2015
  Viestejä:
  6
  Hyvää päivää!

  Olis uuden töllöttimen aika. Mitään isoa ruutua en kaipaa koska huoneeni jossa moista kapistusta tuijotan on varsin pieni. Välillä tulevalla tv:llä tulee myös pelattua PS4:lla. Olen katsonut ainakin tätä seuraavaa:

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...32-43-Smart-Android-4K-Ultra-HD-LED-televisio

  Siinä olisi Androidia, 100hz paneelia jne...
  Jos teillä on ko. laitteesta kokemuksia niin kertokaahan ihmeessä. Ja kaikki kommentit ovat tervetulleita sillä itse en näistä juurikaan ymmärrä.
   
 19. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  147
  Philips on valitettavasti ottanut hämäävän "FR" -käsitteen käyttöön; 43PUS6432 -televisiossakin on 50 Hz natiivi paneli. 43 tuuman kuvakoko on armeliaampi kuvan virheiden suhteen kuin suurikokoisemmat panelit.
   
 20. Jori82

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2015
  Viestejä:
  6
  Eli toi 100hz on suomeksi sanottuna kusetusta? Minkälaista tv:tä ehdottaisitte mulle. Aiemmassa viestissä kerroin vähän käyttötarkoitusta jne. Eli mieluusti 100hz paneeli ja Android (onko tästä oikeesti hyötyä paljon?) 40' on riittävän iso minulle mutta ei isommastakaan haittaa ole. Hintakatto ~600e.

  Löytyykö noilla ehdoilla ylipäätään laitetta?
   
 21. mugmuug

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2009
  Viestejä:
  148
  Jaha, no kiitos vastauksesta :) Tyydytään sitten vaa flixiin (appsien osalta)
   
 22. TirtZa

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2012
  Viestejä:
  232
  Q7FN:n kanssa koettua: tuli huomattua ainakin telltalen walking dead final seasonissa koko ruudun kirkkauden "välkkyminen" aina tekstitysten tullessa. Kyseessä varmaan juurikin huonosta local dimmingistä johtuva ongelma (jos nyt olen tuon oikein ymmärtänyt). Mikäli näin on niin tuon pitäisi olla poissa esim. oledilla jolle rtings antaa 10 pistettä local dimmingissä ja mun töllölle vaan 1.8
   
 23. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  147
  OLED-panelissahan jokainen väripikseli tuottaa oman valonsa; lcd-televisiossa panelin takana olevat ledit eivät tule koskaan saavuttamaan sellaista tarkkuutta. OLED-televisioissa "local dimming" onkin aika hauska määritelmä.
   
 24. Asorb

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2014
  Viestejä:
  208
  Tekstitykset ovat kaikille kirkkaille LCD-telkkareille aika paha rasti, etenkin HDR-kirkkauksilla. Jostain syystä HDR materiaalissa tekstityksen on aina vaan ihan pakko olla jollain 1000 nitin kirkkaudella olevaa 100% whiteä, joka vaatii taustavalon ajamista todella kovalla, ja aiheuttaa kirkkauden pumppaamista ruudussa. Ota tekstitykset pois jos mahdollista, himmennä niitä. Esim Netflixissä voi tekstitykset himmentää asetuksista, joka aikalailla poistaa tuon ongelman. Peleissä ei aina voi, joka aiheuttaa ikäviä lieveilmiöitä. OLEDilla tuota ongelmaa ei luonnollisesti ole, mutta melkein kaikilla LCD:illä kyllä. Lähinnä jotkut todella hyvän local dimmingin omaavat LCD telkut ovat kohtalaisen immuuneja tuolle tekstitysongelmalle.
   
 25. Banaani120

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2012
  Viestejä:
  94
  Moi!

  Minkälaista telkkaria suosittelisitte n. 5m katseluetäisyydelle 1400-2000€ budjetilla? Onko 65" pieni tollaselle etäisyydelle, ja saako tolla hinnalla mitään fiksua +70" telkkaria? Käyttö lähinnä normaalin television, elokuvien ja Netflixin katselua, satunnaisesti myös pelailua tietokoneen kautta.

  Verkkokaupasta olen katsellut esimerkiksi Samsungin UE75NU7172 75" ja LG:n 70UJ675V 70" malleja. Toisaalta jos 65" riittäisi niin saisi jo jonkinlaisen OLED telkkarin, esim. Philips 65OLED873 65" Smart Android 4K Ultra HD OLED. Mitä suosittelisitte?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti